بازار آریا

آخرين مطالب

همزمان با آغاز به کار بیست‌وچهارمین دوره نمایشگاه تلکام مطرح شد

درخواست اپراتورها برای افزایش دو برابری قیمت اینترنت اقتصاد ايران

درخواست اپراتورها برای افزایش دو برابری قیمت اینترنت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - روز گذشته افتتاحیه بیست و چهارمین دوره نمایشگاه تلکام درحالی برگزار شد که بخش اعظم توجه رسانه‌ها، معطوف به انتشار تصاویری از یک نامه به رئیس‌جمهور بود. در این نامه که از سوی چندین اپراتور ارتباطات ثابت و سیار نوشته شده، ضمن تاکید بر زیان‌دهی شرکت‌های فعال در این صنعت، از رئیس‌جمهور خواسته شده است تا دستور عاجلی برای افزایش 100 درصدی تعرفه اینترنت صادر کند.
اپراتورهای نویسنده این نامه در تکمیل استدلال خود برای افزایش هرچه سریع‌تر تعرفه‌ها تاکید کرده‌اند که عموم مصرف‌کنندگان اصلی اینترنت از اقشار برخوردار جامعه هستند؛ در نتیجه این گروه هیچ حساسیتی حتی در برابر افزایش دو برابری تعرفه‌ها ندارند و پرداخت یارانه به این بخش از محل درآمدهای اپراتور یا دولت غیرضروری است. درخواست افزایش 100 درصدی تعرفه اینترنت حالا در شرایطی مطرح شده است که در هفته‌های اخیر، زمزمه‌هایی از احتمال افزایش 30 درصدی قیمت این خدمات به گوش می‌رسید، اما وزیر ارتباطات موافقت با هرگونه افزایش در تعرفه‌ها را مشروط به افزایش کیفیت و سرعت اینترنت و عمل کردن اپراتورها به تعهداتشان دانسته بود.
ابراز نگرانی اپراتورها از وضعیت درآمدی
بعید به نظر می‌رسد که همزمانی انتشار این نامه با افتتاحیه نمایشگاه تلکام اتفاقی باشد و احتمالا اپراتورهای نویسنده این نامه، فرصت برگزاری این نمایشگاه را غنیمت شمرده‌اند تا بلکه بتوانند بار دیگر توجه و همراهی دولت را برای عملی کردن خواسته دیرینه خود جهت اصلاح تعرفه اینترنت جلب کنند. در این نامه که به امضای مدیران شرکت‌های مخابرات ایران، شاتل، مبین‌نت، آسیاتک، های‌وب، همراه اول، ایرانسل و رایتل رسیده است، از عدم تناسب درآمد شرکت‌های این صنعت با درآمد حاصل از فروش اینترنت به عنوان اصلی‌ترین دلیل طرح این خواسته یاد شده است. در ابتدای این نامه تاکید شده است که افزایش شدید نرخ ارز و تورم بالا، در کنار ثبات تعرفه خدمات اپراتورها ظرف سه سال گذشته، باعث شده تا قدرت سرمایه‌گذاری و توسعه خدمات از این شرکت‌ها سلب شود و ادامه مسیر با این شرایط دشوار باشد.
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات پیش‌تر موافقت با افزایش تعرفه‌ها را مشروط به افزایش سرعت و کیفیت اینترنت دانسته بود. با این حال اکنون این شرکت‌ها از ناتوانی در بهبود خدمات به دلیل مشکلات مالی خبر می‌دهند و معتقدند با کاهش شدید امکان سرمایه‌گذاری، نه تنها امکانی برای توسعه زیرساخت‌های جدید جهت استفاده از فناوری‌های نو اعم از خدمات نسل پنجم وجود ندارد، بلکه حفظ سطح کیفی فعلی نیز روز‌به‌روز دشوار می‌شود. متقاضیان افزایش تعرفه‌های اینترنتی در بخش دیگری از نامه خود آورده‌اند: «مطابق با سیاست‌های کلان نظام، از جمله مقررات ناظر به اجرای اصل 44 قانون اساسی، توسعه بخش خصوصی و واگذاری حداکثر امور تصدی به بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفته است؛ بنابراین عدم همسویی دولت با افزایش تعرفه‌ها به تناسب افزایش هزینه‌ها، باعث تضعیف و توقف سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این صنعت شده است و ناگزیر برای جبران آن، دولت مجبور به تخصیص مبالغ حمایتی یا یارانه‌ای از محل بودجه عمومی خواهد شد.»
هشت اپراتور متقاضی افزایش دو برابری قیمت اینترنت در نامه خود خطاب به رئیس‌جمهور تاکید کرده‌اند: همان‌گونه که مستحضر هستید صنعت ارتباطات و اپراتورها از نظر مالی به هیچ‌وجه وضعیت مناسبی ندارند. آنها با اشاره به اینکه اکنون اسامی تعدادی از اپراتورها در فهرست بدهکاران بانکی قرار گرفته است تاکید کرده‌اند که این امر به خوبی از اوضاع نامساعد این صنعت حکایت دارد و ضروری است برای جلوگیری از ورشکستگی این شرکت‌ها اقدام شود. اپراتورهای نگارنده این نامه خطاب به رئیسی اظهار کرده‌اند:‌ از حضرتعالی که سابقه طولانی در فعال‌سازی صنایع ورشکسته و راه‌اندازی چرخ اقتصاد دارید، استدعا داریم با توجه به موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش تعرفه، دستور عاجل مبنی بر افزایش تعرفه صددرصدی تعرفه خدمت داده تلفن همراه که طی مراحل متعدد به تایید مراجع مختلف نیز رسیده است و ایضا اصلاح فوری نظام تعرفه‌گذاری در این حوزه، جهت جلوگیری از ورشکستگی اپراتورهای ارتباطی را صادر فرمایند.» در ادامه نیز وعده داده شده است که چنانچه با درخواست افزایش تعرفه‌ها موافقت شود، امکانی برای اعطای بسته‌های حمایتی رایگان یا ارزان‌قیمت برای اقشار کم‌درآمد فراهم خواهد شد.
در حالی که انتشار این نامه در فضای مجازی و در جوی خارج از فضای برگزاری نمایشگاه تلکام انجام شد، اما حواشی احتمال افزایش قیمت‌ها به داخل جلسات و نشست‌های این رویداد نیز رسید و برخی از مدیران در صحبت‌های خود به دفاع از ضرورت افزایش قیمت‌ها پرداختند. در یکی از این موارد، مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال در مجلس با اشاره به ثبات تعرفه‌های مخابراتی طی سال‌های اخیر گفت: درحالی که از سال 96 تعرفه اینترنت تغییری نداشته، هزینه اپراتورها 10 برابر شده و همین نامتناسب بودن تعرفه‌ها به یکی از موانع رشد صنعت تلکام تبدیل شده است. وی در صحبت‌های خود در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ٢٠٢٣) تاکید کرد: با شرایط موجود، اپراتورها امکان سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌ها را ندارند و دود این مساله در چشم کل صنعت اقتصاد دیجیتال کشور می‌رود.
ادعای حساس نبودن کاربران به افزایش قیمت‌ها
با وجود آنکه اینترنتی که این روزها در اختیار مردم قرار می‌گیرد، کمتر شباهتی به مفهوم واقعی اینترنت دارد و افراد برای تسهیل دسترسی ناچار به صرف هزینه برای خرید انواع VPN هستند، نگارندگان نامه اخیر، افزایش دو برابری قیمت را امری معقول دانسته و معتقدند که مصرف‌کنندگان حساسیتی به چنین تغییری در قیمت‌ها نشان نخواهند داد. در بخشی از این نامه تاکید شده است که مصرف اینترنت نیمی از مردم جامعه، شامل اقشار کم برخوردار، کمتر از دو گیگابایت اینترنت دیتای همراه در ماه است و فعلا پیشنهادی برای افزایش هزینه اینترنت مصرفی این گروه مطرح نیست. بلکه روی صحبت اپراتورها با گروه‌های پرمصرفی است که با شرایط موجود، افزایش دو برابری قیمت اینترنت مشکلی برای آنها ایجاد نمی‌کند و شایسته نیست از محل درآمد اپراتورها و دولت، یارانه‌ای برای این گروه تخصیص داده شود.
این استدلال با اشاره به وضعیت تعرفه‌های اینترنتی در کشورهای پیرامون ایران تکمیل شده است که در آنها نسبت تعرفه این خدمت به قدرت خرید، چندین برابر آن در ایران است. در نتیجه تاکید شده تا با پیشنهاد افزایش صددرصدی تعرفه بسته‌های دیتای همراه بالاتر از دو گیگابایت موافقت شود.‌
با وجود طرح ادعای حساس نبودن عموم کاربران به افزایش دوبرابری قیمت اینترنت، کاربران از همان ساعات ابتدایی انتشار این خبر نارضایتی جدی خود را در شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند. این نارضایتی در هفته‌های اخیر که حتی احتمال افزایش 30 درصدی قیمت‌ها مطرح بود نیز به چشم می‌خورد. عموم کاربران معتقدند که صرف هزینه برای اینترنتی که با اختلال و محدودیت‌های جدی در دسترسی به انواع پلتفرم‌ها مواجه است، توجیهی ندارد.
در بیش از یک سالی که از اوج‌گیری محدودیت‌های اینترنتی می‌گذرد، کارشناسان بارها از تاثیر جدی این محدودیت‌ها در بروز اختلال روی شبکه و افت کیفیت اینترنت سخن گفته‌اند. با این‌حال به نظر‌ می‌رسد مدیران فعال در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال، راه‌حل را در جای دیگری جست‌وجو می‌کنند. زیرا مجتبی توانگر، در بخش دیگری از صحبت‌هایش که از ضرورت اصلاح تعرفه‌های اینترنت سخن گفت، ابراز امیدواری کرد که با توسعه هرچه بیشتر پروژه فیبر نوری، رضایت کاربران از اینترنت بهبود پیدا کند. توانگر در اظهارات خود با بیان اینکه یکی از مطالبات این روزها رفع اختلالات اینترنتی و ارائه اینترنت با کیفیت به مردم است، گفت: پروژه فیبر نوری با مصوبه مجلس شورای اسلامی اقدام مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود که قطعا تاثیر بسزایی در کیفیت ارتباطات دارد و براساس اطلاعات دریافت شده در این طرح 9 اپراتور فعالیت دارند و در حال حاضر در 160 شهر نهضت فیبرکشی را آغاز کرده‌اند و 2 هزار و 700 کیلومتر فیبر‌کشی انجام شده و به 105 شهر سرویس ارائه شده است. وی تاکید کرد که تاکنون 5 میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند که اقدامی انقلابی محسوب می‌شود.
این در شرایطی است که پیش از این رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، خواستار بازنگری در سیاست‌های فیلترینگ شده بود و بر آسیب‌های این محدودیت‌ها در اقتصاد دیجیتال و امنیت اطلاعات تاکید کرده بود؛ اما این نامه نتیجه چندانی در پی نداشت. همزمان با تاکید وزارت ارتباطات بر ضرورت توسعه بیشتر پروژه فیبر نوری برای بهبود کیفیت اینترنت، کارشناسان بر کفایت زیرساخت‌های موجود بر رفع نیاز کاربران تاکید دارند و معتقدند چنانچه محدودیت‌های اینترنتی تحمیل شده به کاربران رفع شود، فعلا نیاز چندانی به توسعه زیرساختی برای بهبود تجربه کاربران نخواهد بود.
--> اخبار مرتبط کارگاه آموزشی تحول دیجیتال در صنعت آکادمی آن‌سو هوش مصنوعی و بقای شرکت‌های نفت و گاز زیست مجازی در گرو سیاستگذاری مناسب جنجال بر سر احیای قانون بی‌طرفی اینترنت در آمریکا چین منابع آموزش هوش مصنوعی را تعیین می‌کند

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1118643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای چینی‌ها دلار هست، اما برای دیگر وارداتی‌ها، نه! / ارز هنگفت برای خودروهای مونتاژی چینی!/ ویدئو

چرا تحریم‌‌‌ها علیه روسیه و ایران کارآمد نیستند؟

آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد

ایران میزبان 2200 مهمان در نمایشگاه اکسپو 2024 است

سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد

میزبانی غرفه خراسان رضوی از هیات‌های تجاری چین و ترکمنستان در روز دوم «ایران اکسپو 2024»

اقامت «مونالیزا» در اتاق اختصاصی

چهره بی‌نقاب بازیگر جنجالی در یک مستند

جایزه یک عمر دستاورد سینمایی برای نیکول کیدمن

بازگشت لیلا بلوکات به صحنه

کتاب‌خوانان در برزخ تورم

میانگین بارش‌‌‌های لرستان 435 میلی‌متر ثبت شد

افزایش همکاری‌‌‌ مدیران بنادر گلستان و بندر امیرآباد

روی خوش بارش‏‏‌ها به یزد

دوراهی حساس بشر در مورد مدیریت هوش مصنوعی

شرکت، خانواده نیست

هرتسفلد؛ باستان‌شناس قاچاقچی!

لایحه خروج یا اصلاحیه عضویت در ایکوموس؟

قضاوت درباره ا یران

افغانستان به جام‌جهانی رسید

تکلیف حسن یزدانی مشخص شد

زیر قولت زدی؟

چطور اعتماد می‌کنید؟

دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوهای داخلی ابلاغ شد

مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

پمپ‌بنزین‌های ابوظبی روباتیک شد

کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل فروش پایین

مسیر ناهموار تحقق وعده‌های وزیر

پرچمداری ایرالکو در مسوولیت اجتماعی

ریسک غیرمنتظره شرکت‌ها

کردستان شایسته توسعه

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی‌‌‌پیشگیری از سرطان شد

زنجیره فولاد - 1403/02/10

بازار فولاد - 1403/02/10

بازار آتی - 1403/02/10

رشد یکپارچه قیمت پایه پتروشیمی تحت‌تاثیر ارز مبادله‏‏‌ای

بازی قدرت در مذاکرات پلاستیک

شکاف در تامین مالی زیرساخت‌های جهانی

کسبه تا سقف 18 میلیارد تومان فروش، از ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف شدند

مدل‌های جدید نیسان و مزدا در چین

سرمایه‌گذاری برقی هوندا

رونمایی از طرح اولیه ابرخودروی ام‌جی

اولویت سیاستگذار خودرو برای تخصیص ارز

آمارهای صندوق بین‌المللی پول از نفت ایران

تبادل تجربه در نمایشگاه بین‌المللی نفت

حمایت کاپ 29 از سرمایه‌گذاری‌ها در نفت

نفت آمریکا رو در رو با گذار سبز

الجزایر از توانمندی‌های دارویی و پزشکی ایران استفاده می‌کند

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

آزادی سیاسی؛ آپارتاید اقتصادی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی