بازار آریا

آخرين مطالب

نگاهی به صنعت پالایش کشور گزارش ويژه

نگاهی به  صنعت پالایش کشور
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : با نگاهی به نقش و اهمیت صنعت پالایش در چرخه تولید نفت و فرآورده‌های نفتی، به‌نظر می‌رسد مقوله‌‌‌‌‌هایی نظیر طراحی و اجرای پروژه‌های راهبردی در جهت افزایش ظرفیت پالایشی کشور در کنار توسعه پتروپالایشی‌‌‌‌‌ها و ایجاد ارزش‌افزوده، در حوزه برون‌‌‌‌‌مرزی و صدور دانش فنی، از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
در این گذر، نوسازی و ارتقای ظرفیت خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی به‌علاوه بازتعریف زیرساخت‌های توزیع فرآورده در کشور هم‌‌‌‌‌راستا با افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی سوخت نیز از اهمیت بسزایی برخوردار خواهد بود. صنعت پالایش نفت کشور با تعریف و اجرای طرح‌های برون‌‌‌‌‌مرزی برای نخستین‌بار با تکیه بر تجربه به‌‌‌‌‌دست‌‌‌‌‌آمده در طول سال‌ها اجرای پروژه‌های بزرگ پالایشی همچون احداث پالایشگاه ستاره خلیج‌‌‌‌‌فارس و طرح توسعه پالایشگاه امام‌خمینی‌‌(ره) شازند و دیگر طرح‌های مهم توسعه پالایشگاهی در پالایشگاه‌های تهران، تبریز، اصفهان، بندرعباس و...، صدور خدمات فنی و مهندسی در این حوزه را کلید زد و با امضای یک قرارداد 110‌میلیون یورویی با پالایشگاه ال‌پالیتوی ونزوئلا، فرآیند تعمیرات اساسی و توسعه این پالایشگاه را آغاز کرد.
طرحی که به نوشته «ایرنا» علاوه‌بر صدور خدمات مهندسی و فنی، جلوگیری از خام‌‌‌‌‌فروشی و ایجاد ارزش‌افزوده را تحقق بخشید و افزون بر آن با صدور 3‌میلیون قلم کالای ایرانی در قالب این قرارداد، منجر به جنب‌‌‌‌‌وجوش در شرکت‌های داخلی فعال در حوزه تجهیزات و کالاهای مرتبط با صنعت پالایش در داخل کشور شد.
حضور ایران در بازار نفت آمریکای‌جنوبی
ایران و ونزوئلا هم‌‌‌‌‌زمان با سفر رئیس‌‌‌‌‌جمهوری به سه کشور آمریکای‌جنوبی در زمینه توسعه میدان‌‌‌‌‌ها و پایانه‌‌‌‌‌های نفتی و احیای ظرفیت پالایشی و پتروشیمی، چند قرارداد همکاری امضا کردند. تنها بر اساس یکی از تفاهم‌نامه‌‌‌‌‌های امضاشده، شرکت‌های ایرانی دانش‌بنیان عملیات تعمیرات اساسی و راه‌اندازی پالایشگاه‌های ازکارافتاده ونزوئلا را ادامه می‌دهند که علاوه‌بر نصب و راه‌اندازی قطعات تولیدشده توسط یک‌‌‌‌‌هزار و 600 سازنده ایرانی در پالایشگاه‌های ونزوئلا، با ایجاد بستر فرآورش بخشی از نفت‌خام و میعانات گازی ایران در همین پالایشگاه‌ها، بازار مطلوبی برای فروش و صادرات میعانات گازی و نفت‌خام کشور در دوران تحریم‌ها ایجاد شده‌است.
رشد 6‌ درصدی ظرفیت پالایشی کشور
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با پالایش روزانه 2‌میلیون و 286‌هزار بشکه نفت‌خام و میعانات گازی در 10پالایشگاه مدرن کشور تنها در طول دو سال‌گذشته، با رشد 6‌درصدی پالایش روزانه، تولید 115‌میلیون لیتر بنزین به‌علاوه 112‌میلیون لیتر گازوئیل باکیفیت را برعهده داشت. این آمار کم‌‌‌‌‌سابقه در شرایطی به‌ثبت رسید‌که مصرف بنزین کشور پس از دوره افول دوساله ناشی از شیوع ویروس‌کرونا، با رشد بیش از 12‌درصدی روبه‌رو شد. در همین مدت، شرکت تامین و توزیع انتقال 61‌میلیارد لیتر فرآورده نفتی از طریق بیش از 4‌هزار و 500جایگاه عرضه سوخت و جابه‌‌‌‌‌جایی 135‌میلیارد لیتر فرآورده نفتی در شعاع 500‌کیلومتری توسط ناوگان عظیم جاده‌ای کشور را بر عهده داشته‌است.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین در جهت نوسازی و توسعه زیرساخت‌های توزیع نفت و فرآورده در کشور، فعال‌‌‌‌‌سازی و جابه‌‌‌‌‌جایی بخش ریلی با 2‌هزار دستگاه در شرایط خاص با انتقال روزانه 30 تا 35‌میلیون لیتر فرآورده نفتی در کشور، نوسازی و تقویت ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای و تحویل یک‌هزار دستگاه نفتکش جاده‌‌‌‌‌پیما مجهز به سیستم کهاب به ارزش یک‌هزار و 759‌میلیارد ‌تومان، ارسال نخستین محموله مخزن‌‌‌‌‌دار ریلی نفت سفید از بندرعباس به زاهدان و استمرار در توزیع آن، ‌‌‌‌‌راه‌‌‌‌‌اندازی پروژه تاسیسات تخلیه مخزن‌‌‌‌‌دار ریلی نفت‌گاز در یزد با هدف افزایش سرعت سوخت‌‌‌‌‌رسانی به نیروگاه‌های شمال و شمال‌شرق کشور و صرفه‌‌‌‌‌جویی یک‌هزار و 200‌میلیارد‌تومان در هزینه‌های انتقال فرآورده از طریق زمینی با مسافت روزانه بیش از 700کیلومتر را در مدت دو سال‌گذشته اجرایی کرده‌است.
امضای تفاهم‌نامه با 17شرکت توانمند دانش‌بنیان به ارزش 75‌میلیون دلار، ‌‌‌‌‌رونمایی از دستگاه سولفورزدایی از مازوت، تولید سوخت امولسیونی و دستگاه جداسازی روغن از پساب در جهت کاهش آلایندگی محیط‌زیست و جلوگیری از آلودگی هوا و امضای بیش از 30 تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های تولیدکننده دانش‌بنیان، از جمله دستاوردهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حوزه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و توجه به ساخت داخل بوده‌است. توزیع روزانه 48‌هزار‌تن ال‌پی‌جی در کشور، تامین و توزیع روزانه 24‌میلیون مترمکعب سوخت سی‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی برای جلوگیری از ناترازی بنزین و ایجاد تنوع در سبد سوخت خانوار، تبدیل 240‌هزار خودروی عمومی به دوگانه‌‌‌‌‌سوز به‌‌‌‌‌صورت کاملا رایگان با فعالیت 330 کارگاه تبدیل در کشور، اجرای پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع با 9 سکو با قابلیت تخلیه هم‌‌‌‌‌زمان در بندرعباس را نیز می‌توان از دستاوردهای صنعت نفت در حوزه تامین و توزیع سوخت سی‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی و ال‌پی‌جی در صنایع پالایشی کشور خواند.
تامین و توزیع روزانه 82‌میلیون لیتر نفت‌گاز در بخش‌های غیرنیروگاهی، تامین، انتقال و توزیع روزانه 50‌میلیون لیتر سوخت مایع در شعاع 1500‌کیلومتری توسط 5‌هزار نفتکش جاده‌‌‌‌‌پیما در نیمه شمالی کشور در فصول سرد سال، تامین و ذخیره‌سازی 550‌میلیون لیتر سوخت، تامین و توزیع روزانه 15‌میلیون لیتر سوخت مایع و تامین 20‌هزار‌تن گاز مایع به صنایع و کارخانه‌‌‌‌‌های سیمان، ارسال روزانه 25‌میلیون لیتر سوخت مایع در بخش‌های صنعت، کشاورزی، راه و شهرسازی، تجاری و استقرار 18 جایگاه سوخت سیار در مرزهای غربی و جنوب‌غربی کشور از جمله اقدام‌های انجام‌شده دولت در طول دو‌ساله گذشته بوده‌است.
اجرای تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در کشورهای حوزه کارائیب به میزان قرارداد 110‌میلیون یورویی با هدف جلوگیری از خام‌‌‌‌‌فروشی و ایجاد ارزش‌افزوده، بهره‌‌‌‌‌برداری از فاز‌دوم مرحله نخست پالایشگاه بزرگ آبادان، بهره‌‌‌‌‌برداری از واحد تولید نفت‌گاز یورو 5، به میزان روزانه 16‌میلیون لیتر در پالایشگاه اصفهان، امضای قرارداد توزیع فرآورده‌های نفتی در حوزه شرکت‌های زنجیره‌‌‌‌‌ای توزیع مابین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت پالایش نفت اصفهان را می‌توان جزو اقدام‌های زیرساختی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در جهت توسعه صنعت پالایش نفت قرار داد.
--> اخبار مرتبط اصلاح ادامه دارد شاخص نفتی در نمای بلند‌مدت گام‌های اصلاحی در پالایشی‌ها رتبه پالایشگاه نفت آفتاب، در تولید روغن کاهش تولید پالایشگاه‌های نفت چین

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1106502/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی/چند نکته درباره یک سکانس جنجالی

برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده

دیدار سفیر ایران در بلاروس با امیرعبداللهیان

مزیت پروژه محوری در حوزه دریا، رشد اقتصادی، اشتغال و رونق معیشت مردم است

شاه‌بیت مأموریت‌های پلیس/ ممنوعیت‌های جدید یک حوزه جنجالی/ اولین انتصاب در سازمان تازه تأسیس

گام‌های جدید در رفع موانع تولید با کمک اتحادیه‌ها و اصناف

همایش‌ها در استان بوشهر روستامحور برگزار می‌شوند

خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال 1407 چه اتفاقی می‌افتد؟

آثار رضا مافی در موزه هنرهای معاصر

شناسایی نقاشی‌های جعلی با هوش مصنوعی

شجریان بر دستانش بوسه زد

روز اول ماراتن 10‌روزه

57‌درصد مخازن سدهای لرستان خالی است

ساخت و بازسازی 2000 قطعه در نیروگاه مشهد

مازندران، منتظر یک‌هزار ون گردشگری

1000 میلیارد سرمایه‌گذاری برقی در خراسان جنوبی

گام‌‌‌های موثر برای ایجاد برنامه توسعه فردی

کسب و کارهای ناآماده برای تغییرات آینده

باورمان نمی‌شود!

از لندن تا لندن

سایه یا ستاره؟

شغل اصلی شما چیست؟

لذت یا نفرت؟ شما تصمیم می‌گیرید

آمازون وارد بازار مخابرات جهانی شد

تیک‌تاک در مقابل کاخ‌سفید قد‌ علم کرد

مجوز صادرات اینتل و کوالکام به هوآوی باطل شد

از آی‌پدهای جدید تا تراشه متمرکز بر هوش مصنوعی

بازار موبایل همچنان بی‌ثبات است

زنجیره فولاد - 1403/02/20

بازار فولاد - 1403/02/20

بازار آتی - 1403/02/20

بال صعود سکه بورسی شکسته شد

بازی کالای همه‏‏‌فن حریف

رشد 28.2درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال1402

افت فروش تسلا در چین

استراتژی استلانتیس درباره موتورهای بنزینی

شارژ بنزینی الکتریکی ها

تغییر معادله در دنیای خودروهای برقی

عصر عبور از زغال‌سنگ

برآورد افت رشد تقاضای نفت

رشد 60‌درصدی تولید نفت‌خام

ممنوعیت وضع عوارض صادرات

آمار تجارت دارو منتشر شد

چرا اردوغان به آمریکا نرفت؟

توقف ارسال سلاح آمریکایی به اسرائیل

پنیر فرانسوی برای نمک‌گیر کردن شی

صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌‌‌آلات ملزم به استفاده از شناسه کالا شدند

بزرگان صنعت پخش با هدف توسعه گرد هم آمدند

تلاقی نوآوری‌‌‌های هوش مصنوعی با آینده معدن‌‌‌کاری

ارقام پیشنهادی موجرها در منطقه 2

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی