بازار آریا

آخرين مطالب

در گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با فعالان مطرح شد

بازار موبایل همچنان بی‌ثبات است اقتصاد ايران

بازار موبایل همچنان بی‌ثبات است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در سومین هفته از اردیبهشت ماه نیز مسوولان همچنان درباره تولید داخلی موبایل صحبت می‌کنند؛ وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت از الزام تولیدکنندگان به تولید محصولات قابل رقابت با نمونه‌های خارجی می‌گوید. از طرف دیگر فعالان بازار از واردکنندگان گرفته تا فروشندگان موبایل دیدگاه‌های متفاوتی به وضعیت فعلی عرضه، تقاضا و تغییرات قیمتی در بازار دارند.
برخی از آنها معتقدند که قیمت‌ها از ابتدای سال جاری تاکنون تغییری نداشته و به اعتقاد برخی دیگر بازار موبایل در این بازه زمانی به‌طور متوسط با 10 درصد افزایش قیمت مواجه شده است. این در حالی است که طی هفته جاری گزارش‌هایی از عدم نوسان در بازار گوشی‌های بالای 600 دلار به دلیل سیاست تخصیص ارز نیمایی به این نوع موبایل‌ها منتشر شد.
احتمال ممنوعیت تبلیغ آی‌فون
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت درباره تولید داخلی موبایل اظهارنظر کرده و گفته است: «در تلاشیم بخشی از نیاز کشور را از طریق تولید داخل تامین کنیم، بنابراین تولیدکننده‌ها باید محصولی را تولید کنند که قابل رقابت با نمونه‌های خارجی باشد؛ چرا که نیاز مردم، استفاده از تلفن همراه با کیفیت و با قیمت مناسب است.» این سخنان در حالی مطرح می‌شود که هنوز پرونده تولید گوشی‌های تقلبی تعیین تکلیف نشده و پرداخت تسهیلات به 100 تولیدکننده نیز محل ابهام است.
همچنین کارشناسان معتقدند که پروژه تولید داخلی تلفن همراه یک پروژه یک شبه نیست و باید به مرور در یک فرآیند چند ساله پیاده‌سازی شود. از سوی دیگر، ممنوعیت واردات آی‌فون نه تنها رفع نمی‌شود؛ بلکه هر بار جدی‌تر از قبل می‌شود و شکل جدیدی به خود می‌گیرد. تا جایی که برخی از فعالان اقتصادی در جلسه اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواستار توقف تبلیغات پنهان برخی اقلام لوکس ممنوعه از جمله آی‌فون در رسانه‌های رسمی شدند. به اعتقاد آنها، این تبلیغات به صورت غیرمستقیم ذائقه مصرف‌کننده را تغییر می‌دهد و به سمت کالای خارجی متمایل می‌شود.
علاوه بر این، در این هفته گزارش‌هایی از عدم نوسان یا نوسان محدود در قیمت موبایل‌های زیر 600 دلار هم منتشر شد و آن را در نتیجه واردات این نوع از موبایل با ارز نیمایی اعلام کردند. اما واردکنندگان و فروشندگان موبایل دیدگاه متفاوتی نسبت به این موضوع دارند؛ به اعتقاد برخی از آنها در کل بازار موبایل از ابتدای سال جاری تاکنون نوسان و تغییرات قیمتی نداشته است، اما برخی دیگر از افزایش 10 درصدی قیمت‌ها در این بازار نسبت به پایان سال گذشته می‌گویند.
محمدرضا عالیان، دبیر کنگره موبایل، در واکنش به انتشار اخباری درباره عدم نوسان در قیمت گوشی‌های کمتر از 600 دلار به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «اینکه در حال حاضر نوسان قابل توجهی در قیمت انواع موبایل دیده نمی‌شود، به تقاضای کم و موجودی کافی کالا برمی‌گردد. همچنین فعالان بازار با استفاده از ذخیره دو تا سه میلیونی کالا و عرضه آنها به بازار از نوسان قیمت جلوگیری کرده‌‌اند.»
پیش‌بینی افزایش قیمت از اواخر خرداد
در حالی‌که محمدرضا عالیان از تقاضای کم و کنترل قیمت‌ها در بازار موبایل می‌گوید، به اعتقاد یک فروشنده موبایل زمانی می‌توان از رکود در بازار موبایل صحبت کرد که قیمت‌ها کاهش یابد. او با بیان این مطلب به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «در حال حاضر بازار موبایل نه تنها کاهش قیمت نداشته؛ بلکه از ابتدای سال تاکنون حدود 10 درصد افزایش قیمت هم داشته است.» او در بخش دیگری از صحبت‌های خود تقاضا در بازار موبایل را نسبت به اواخر سال گذشته مقایسه می‌کند و معتقد است که تغییر قابل توجهی در این زمینه ایجاد نشده است. البته به گفته او تقاضا برای برخی کالاهای آی‌تی از جمله تبلت افزایش هم یافته است. این در حالی است که محمدرضا عالیان، دبیر کنگره موبایل ایران با بیان اینکه هر ساله تقاضا در بازار موبایل از اواسط فروردین تا اواخر خرداد ماه کم می‌شود، می‌گوید: «با توجه به اینکه از ابتدای سال تاکنون تقریبا 80 درصد از متقاضیان نتوانستند ارز واردات بگیرند، احتمال اینکه از اواخر خردادماه ذخیره کالاها در بازار کاهش یابد و از این زمان به بعد، بازار موبایل با چالش قیمت مواجه شود، وجود دارد.»
اختلاف واردکنندگان و فروشندگان
از ابتدای سال تاکنون واردکنندگان همواره از محدودیت در ثبت سفارش و تخصیص ارز گله کردند و به گفته آنها تداوم این وضعیت بازار موبایل را با کمبود عرضه و افزایش قیمت مواجه خواهد کرد. این در حالی است که فروشنده‌های موبایل دیدگاه متفاوتی دارند و اعتراض واردکنندگان به عدم تخصیص ارز را قابل قبول نمی‌دانند. در این زمینه یک فروشنده موبایل به «دنیای اقتصاد» توضیح می‌دهد: «اینکه واردکنندگان از محدودیت عرضه و کمبود کالا به دلیل تخصیص ارز صحبت می‌کنند، درست نیست، زیرا من به عنوان یک فعال بازار از عرضه کالاها در بازار خبر دارم و مشکل و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. حتی به نظر می‌رسد که واردکنندگان عرضه را به‌گونه‌ای مدیریت می‌کنند که قیمت‌ها در بازار موبایل کاهش پیدا نکند.»
به اعتقاد او اگر بازار موبایل رکود داشته باشد، فروشنده‌ها مجبور به فروش محصولات حتی به قیمت ضرر برای جبران هزینه‌های خود می‌شوند که در حال حاضر وضعیت بازار این‌گونه نیست. این فروشنده در پاسخ به صحبت‌های برخی از فعالان مبنی بر اینکه موبایل افزایش قیمت نداشته و نوسانی در این بازار وجود ندارد، از افزایش قیمت آی‌فون 13 از 34 میلیون تومان در سال گذشته به 43 میلیون تومان در سال جاری می‌گوید.
اما برخی از فعالان بازار عدم نوسان قیمت در گوشی‌های زیر 600 دلار را تایید می‌کنند و نوسانات موبایل‌های بالای 600 دلار را تحت تاثیر تخصیص ارز حاصل از صادرات برای واردات آنها را طبیعی می‌دانند. مهدی عبقری، دبیر سابق انجمن واردکنندگان موبایل در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» نه تنها عدم نوسان قیمت موبایل‌های زیر 600 دلار را تایید می‌کند؛ بلکه به اعتقاد او در کل بازار موبایل از ابتدای سال تاکنون افزایش یا نوسان قیمت رخ نداده است. البته عبقری در ادامه صحبت‌های خود از افزایش 5 درصدی نرخ ارز نیمایی از ابتدای سال و تاثیر آن بر قیمت موبایل‌های زیر 600 دلار می‌گوید و معتقد است که به غیر از این موضوع، افزایش قیمت دیگری در بازار این نوع موبایل رخ نداده است.
دبیر سابق انجمن واردکنندگان موبایل نوسانات موبایل‌های بالای 600 دلار را تحت تاثیر تخصیص ارز حاصل از صادرات برای واردات آنها طبیعی می‌داند. با این اوصاف، به نظر می‌رسد واردکنندگان همچنان از عدم تخصیص ارز و کمبود کالا در بازار موبایل می‌گویند؛ تا جایی که تشدید کمبود کالا و افزایش قیمت جدی را در این بازار پیش‌بینی می‌کنند. اما در مقابل فروشندگان از اوضاع مساعد عرضه در بازار موبایل صحبت می‌کنند و به اعتقاد آنها واردکنندگان کالاها را به صورت کنترل شده وارد بازار می‌کنند تا مانع از کاهش قیمت شوند.
--> اخبار مرتبط قیمت جدید پرچمداران سامسونگ / گران‌ترین موبایل این برند چقدر شد؟ + جدول قیمت بازار موبایل در انتظار شوک قیمتی؟ گره کور سیاستگذاری در بازار موبایل پیش‌بینی درآمد 2000 میلیارد تومانی از واردات موبایل‌های بالای 600 دلار چشم‌انداز موبایل در 1403

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1155480/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دقیقه‌های نفس‌گیر/برای سیدابراهیم رئیسی/رابطه ثبات بازار و امنیت روانی

چالشی به اسم «الگو»

هیچ وامی درقالب رونق تولید پرداخت نشد/بخش خصوصی شریک راهبردی دولت است نه پیمانکارش!

روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه 31 اردیبهشت

مینی‌سریال «در انتهای شب» در شبکه نمایش خانگی

برپایی مراسم یادبود زهرا خوشکام

نمایش «جاده» فلینی در سینماتک خانه سینما

درگذشت استاد بزرگ کاشی‌کاری در 94سالگی

سنگ بزرگ انیمیشن‌سازی در ایران

احیای 395 واحد راکد تولیدی و صنعتی استان مازندران

نبود سرمایه در گردش، تولید در گلستان را ضعیف کرده است

ثبت 1120 شکایت از صنایع و مشاغل آلاینده در شیراز

چالش والدین در استفاده کودکان از هوش مصنوعی

تجربه هفته کاری 4 روزه در ایسلند

چهار گام تا رفع بی‏‏‌انگیزگی در محیط کار

روایت خرید کشتی و تشکیل بحریه (نیروی دریایی)

بلیت استقلال، پنج برابر نساجی!

دو بازی پایانی بدون VAR

آخرین تانگو برابر دیوار

سنگین‌ترین غرامت قطر

خوش به حالتان که نیسـتید !

دستور رئیس‌جمهور برای تدوین طرح حمایتی از فعالان فضای مجازی

ریسک‌های هوش مصنوعی «بینگ» بلای جان مایکروسافت شد

اینترنت کوانتومی در راه است

واردات 900 میلیون دلار موبایل لوکس در سال 1402

مجوز تملک 33 درصدی بانک اقتصاد نوین اخذ شد

شورای سیاستگذاری اطلاع‌رسانی صنعت بیمه راه‌اندازی خواهد شد

ذخیره‌‌‌سازی انرژی مبتنی بر باتری

کارنامه پسا 1400 «تجارت»

زنجیره فولاد - 1403/02/31

بازار فولاد - 1403/02/31

بازار آتی - 1403/02/31

رکوردشکنی تاریخی در بازار فلز سرخ

رشد یکپارچه قیمت پتروشیمی‌ها

رصدخانه ملی رفاه افتتاح شد

انتشار فهرست اقلام کالاهای دریافت‌کننده ارز در سال1402

مکانیسم اثرگذاری انتظارات بر تورم ترجیحی

اعلام حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی

نقشه راه جدید اسقاط خودرو

رونمایی از ارزبگیران نیمایی خودرو

ورود کانادا به جدال تعرفه خودرویی

انتقال گاز ترکمنستان به ترکیه

خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی تبریز - ارومیه

یک‏‏‏‏‌ بام و دو هوای گازی غرب

تامین کالاهای خصوصی، به بخش‌های خصوصی واگذار شود

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

تئوری‌های توطئه شهروندان پاکستانی

مظنه آپارتمان «سن‌‌‌دار» در منطقه 5 تهران

75 ساختمان مشابه پلاسکو و متروپل در تهران

خلاف طرح تفصیلی تهران عمل می‌‌‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی