بازار آریا

آخرين مطالب

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش قدس خراسان، بازارچه‌های مرزی از شاهراه‌های مهمی است که سبب رونق اقتصادی در میان مرزنشینان می‌شود، بهره‌گیری از این فرصت یکی از بهترین راهکارها برای رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین کشور است که در قالب داد و ستد و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه از طریق مرزهای رسمی و بازارچه‌های غیررسمی صورت می‌گیرد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی 531 کیلومتر و 600 متر دارای مرز مشترک با ترکمنستان و از شرق به طول حدود 302 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان است، بدین ترتیب شهرستان‌های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد با ترکمنستان و شهرستان‌های تربت‌جام، تایباد و خواف با افغانستان مرز مشترک دارند.
بازارچه‌های مرزی در این مناطق نقش بسیار مهمی در ارتزاق و ایجاد شغل برای مرزنشینان دارند، اما با شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده برای پیشگیری از انتقال این بیماری، دو بازارچه مرزی باجگیران و دوغارون عملاً تعطیل شد و این محدودیت‌ها تا ابتدای سال 1402 ادامه داشت، از 7 فروردین‌ ماه 1402 ترکمنستان دروازه مسافری پایانه مرزی باجگیران را پس از سه سال وقفه به صورت کامل بازگشایی کرد.
بازگشت رونق به بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی پس از کرونا
در این باره شیوا خوش‌نسب، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفته بود: برای نخستین بار هفت استان کشور برای نوروز 1402 برای حضور در بازارچه‌های مرزی استان اعلام آمادگی کرده‌اند که در این طرح به صورت آزمایشی بازارچه مرزی باجگیران فعالیت خود را شروع کرده است. این بازارچه با استفاده از تولیدات زنان و بانوان کارآفرین به‌صورت ویژه فعالیت می‌کند.
ناظر گمرکات خراسان رضوی نیز در فروردین ماه سال جاری درباره میزان صادرات کالا اعلام کرد: میزان صادرات کالا از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان در سال 1402 در مقایسه با سال 1401 در وزن 31 درصد و در ارزش 19 درصد افزایش یافت.
جواد جعفری افزود: در یک سال گذشته میزان صادرات کالا از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان معادل 2میلیون و 912 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 700 میلیون دلار بود در حالی که در سال 1401، 2میلیون و 222 هزار تن کالا به ارزش یک میلیون و 434 هزار دلار از گمرک‌ها و بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی به خارج از کشور صادر شده بود.
وی اضافه کرد: عمده اقلام صادراتی از خراسان رضوی در سال 1402 زعفران، پسته، کامپاند پلی‌اتیلن و تخم خوراکی پرندگان بود که عمدتاً به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان صادر شد.
پیشرفت فیزیکی 50درصدی طرح ساماندهی بازارچه مرزی دوغارون
مسئول هماهنگی بازارچه‌های مرزی و روابط خارجی استانداری خراسان رضوی نیز روز گذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ها از فراهم شدن زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از 700 نفر در دو بازارچه مرزی دوغارون و باجگیران خبر داد.
هادی حقیقی افزود: اشتغال غیرمستقیم در این بازارچه‌های مرزی به بیش از 2هزار نفر می‌رسد.
وی با اشاره به برنامه‌های عمرانی در بازارچه‌های مرزی استان خراسان رضوی ادامه داد: با هدف ارائه خدمات بهتر به فعالان اقتصادی در بازارچه‌های مرزی استان و افزایش سطح تعاملات در این بخش با کشورهای همجوار، هم اکنون محوطه‌سازی، ایجاد فضاهای رفاهی برای تاجران در بازارچه مرزی دوغارون و توسعه فضای بارانداز در بازارچه مرزی باجگیران در حال انجام است.
مسئول هماهنگی بازارچه‌های مرزی و روابط خارجی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: طرح ساماندهی بازارچه مرزی دوغارون بهمن ماه سال 1401 آغاز شد که تاکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم بخشی از این طرح در سال جاری به بهره‌برداری برسد.
حقیقی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو بازارچه مرزی دوغارون و باجگیران در خراسان رضوی فعال است، گفت: بازارچه مرزی دوغارون مهم‌ترین کانون اقتصادی ایران با افغانستان است، برای افزایش صادرات از این منطقه به بازارهای هدف این کشور همسایه، ساخت 154 غرفه تجاری در 13 ماه گذشته در دوغارون آغاز شده است.
وی گفت: فعالیت صاحبان کالاهای ایرانی و افغانستانی در بازارچه مرزی دوغارون مورد بررسی مقامات دو کشور قرار گرفته که محقق شدن آن نقش زیادی در اشتغال پایدار جوانان جویای کار دارد.
بازارچه مرزی سرخس؛ ظرفیت بالقوه مغفول‌مانده
ایجاد بازارچه مرزی مشترک ایران و ترکمنستان در مرز سرخس نیز از جمله موضوعاتی است که از دهه70 مطرح بوده و قول‌هایی درباره آن داده شده است و دوباره از اسفندماه 1399 جدی‌تر صدرنشین رسانه‌ها شد و از آن زمان مدیریت منطقه ویژه اقتصادی سرخس، به طرف ترکمنستانی پیشنهاد ایجاد این بازارچه مرزی را داده بود.
حقیقی، مدیر بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی درباره این موضوع به رسانه‌ها گفته بود: تاکنون در مرز سرخس فعالیت بازارچه‌ای انجام نمی‌گرفته است، اما به نظر می‌رسد منطقه ویژه اقتصادی سرخس فضای مناسبی برای انجام عملیات بازارچه‌ای داشته باشد.
وی در 16 خرداد ماه 1402 نیز از موافقت ترکمنستان درباره راه‌اندازی بازارچه مرزی سرخس در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان خبر داد.
مدیر بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی با بیان اینکه راه‌اندازی بازارچه مرزی در سرخس به توسعه روابط اقتصادی دو کشور کمک شایانی می‌کند، گفت: راه‌اندازی بازارچه مرزی سرخس در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایران و ترکمنستان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و درباره جزئیات راه‌اندازی آن تصمیم‌گیری می‌شود.
فرماندار وقت سرخس نیز در 15 آبان ماه 1402 در جمع رسانه‌ها از موافقت شورای تأمین خراسان رضوی با راه‌اندازی بازارچه مرزی سرخس خبر داد و گفت: پنجمین نشست کارویژه مرز شورای تأمین خراسان رضوی در مرز باجگیران شهرستان قوچان برگزار شد و موضوع ایجاد بازارچه مرزی به تصویب این شورا رسید.
حسن نوری‌زاده افزود: پس از این مصوبه مقرر شد دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی برای ایجاد این بازارچه مرزی پیگیری‌های بعدی را انجام دهد.
با وجود همه موافقت‌های صورت گرفته اما همچنان بازارچه مرزی سرخس راه‌اندازی نشده؛ چرا که به گفته محمدرضا رجبی ‌مقدم، فرماندار سرخس در بهمن ماه 1402، بازارچه مرزی جزو ملزومات منطقه آزاد است و تا سرخس منطقه آزاد نشود، ایجاد بازارچه موضوعیت پیدا نمی‌کند. با توجه به این اظهارنظر باید منتظرماند تا شخصیت حقوقی سازمان منطقه‌آزاد سرخس شکل بگیرد تا منطقه شمال شرق و بومیان سرخس از ظرفیت بالقوه‌ای که از دهه70 بالفعل نشده است بهره‌مند شوند. 
خبرنگار: فریده خسروی 

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1152457/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر به شورولت علاقه داری، این نوا را حتما ببین!/ تصاویر

عیار سکه‌های حراجی با سکه‌های بازار تفاوت دارد؟

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است

ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟

زمان واریز یارانه اردیبهشت 1403 اعلام شد

تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل

زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد

اجرای موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران

نمایش علی ژکان روی صحنه نیاوران

حمایت جایزه پولیتزر از انعکاس اخبار اعتراض دانشجویان آمریکا

نخلی برای مریل

رقابت ژانرها در بازار اکران

اعلام مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز

چرا باید یک مدیر انعکاسی باشید؟

پنج تغییر لازم برای گذار از رهبری سازمانی فردی به رهبری شبکه‏‏‌ای

چه کنیم که دیگران رشد ما را ببینند؟

کسی سردار را نمی‌خواهد؟

دستور وزیر در مورد بانوان

بهانه‌ها تمام می‌شود؟

یک قـاب زیبا

ما خجـالت می‌کشـیم!

گوگل، ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید

توسعه نسل ششم اینترنت با سرعتی 500 برابر نسل پنجم

تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا 1404

خسارت 9.5‌ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال 2024

شرط اعمال مالیات بر مسکن

ماهی‏‏‌گیری شرکت‌ها از آب گل آلود

درخواست توقف مالیات بر ساخت

صدای رسای تولیدکنندگان

پلیمر خاورمیانه - 1403/02/16

بورس انرژی - 1403/02/16

بازار آتی - 1403/02/16

زیان فولادی‏‏‌ها با ارزانی مسکن چینی

بلوغ استراتژیک بخش خصوصی

تداوم تبعات افزایش حداقل دستمزد

نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار

تخصیص ارز تاکسی‌‌‌های برقی تهران

چرا قیمت مونتاژی‌ها رشد کرد؟

اظهارات ضد و نقیض خودرویی

صدور بیانیه تکراری درباره میدان آرش

کاهش تولید نفت اوپک

خلاصی اروپا از گاز روسیه؟

خطوط لوله به 15‌هزار کیلومتر می‌رسد

تفاهم‌نامه تاسیس کمیته مشترک تجاری ایران و کوبا امضا شد

ماجرای مداد سوسمارنشان

نوسانات قیمتی با طعم افزایش جزئی

تفحص از اتاق در راند آخر

پیام محرمانه آمریکا به قطر

حضور ماشین‌‌‌آلات خودران در بخش معدن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی