بازار آریا

آخرين مطالب

‏‌ مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران:

خطوط لوله به 15‌هزار کیلومتر می‌رسد اقتصاد ايران

خطوط لوله به 15‌هزار کیلومتر می‌رسد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: هم‌‌اکنون حدود 14‌هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌‌های نفتی در کشور وجود دارد که این متراژ با اضافه‌‌شدن خطوط جدید به 15‌هزار کیلومتر خواهد رسید. ارسلان رحیمی اعلام کرد که 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در سال 1402 از طریق این خطوط انتقال یافته است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشستی خبری اعلام کرد: در سال 1401، 132 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در کشور منتقل شده است که این مقدار با رشد 3.7درصدی در سال 1402 به 137 میلیارد لیتر رسید. وی همچنین از انتقال بیش از 3 میلیارد و 850 میلیون لیتر فرآورده به نیروگاه‌‌های کشور در سال 1402 خبر داد و افزود: پارسال به 19 نیروگاه کشور سوخت مایع تحویل شده است که امیدواریم با اتصال نیروگاه‌‌های جدید ازجمله علی‌‌آباد، این تعداد افزایش یابد. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تاکید کرد: با تزریق روان‌‌کننده در خط لوله انتقال نفت و فرآورده‌‌های نفتی طی سال 1402، حجم انتقال افزایش یافته است که درنتیجه نیاز به استفاده از روان‌‌کننده با بهره‌‌برداری از خطوط لوله جدید کاهش خواهد یافت.
افزایش 1000 کیلومتری طول خطوط
رحیمی در ادامه بیان کرد: با بهره‌‌برداری از چهار خط لوله جدید انتقال شامل خط انتقال 449 کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، 125 کیلومتری نظامیه به اهواز، 99 کیلومتری یزد - نائین و 220 کیلومتری تبریز - خوی - ارومیه در سال 1403 نزدیک به یک‌هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور افزوده خواهد شد. هم‌‌اکنون حدود 14‌هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌‌های نفتی در کشور وجود دارد که این متراژ با اضافه‌‌شدن خطوط جدید به 15‌هزار کیلومتر خواهد رسید.
وی با مقایسه هزینه انتقال نفت خام و فرآورده با خط لوله نسبت به جابه‌‌جایی با نفتکش‌‌های جاده‌‌پیما گفت: برای انتقال 137 میلیارد لیتر مواد نفتی در سال 1402 به 5.5 میلیون سفر نفتکش با میانگین طی مسافت‌هزار و 200 کیلومتر رفت و برگشت نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ادامه داد: برای این حجم از تردد نفتکش‌‌های جاده‌‌پیما درمجموع به 2 میلیارد و 500 میلیون لیتر گازوئیل نیاز است که در صورت انتقال با خطوط لوله، با احتساب مصرف حدود 800 میلیون لیتر از رقم یادشده به‌‌منظور انجام عملیات انتقال، بیش از یک میلیارد و 700 میلیون لیتر سوخت (معادل بیش از یک میلیارد دلار) صرفه‌‌جویی می‌شود. جلوگیری‌‌ از مخاطره‌‌های زیست‌‌محیطی و آسیب‌‌های جانی از دیگر مزایای استفاده از خطوط لوله انتقال به‌‌جای نفتکش‌‌هاست.
روند کاهشی حجم سرقت از خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌‌های نفتی
رحیمی درباره سرقت از خطوط لوله در سال 1402 گفت: آسیب‌‌های وارده ناشی از سرقت در خطوط لوله انتقال به جان افراد و محیط‌‌زیست بسیار زیاد است که تلاش می‌‌کنیم این موارد را با استفاده از فناوری و ماشین مهار کنیم.
وی افزود: موارد سرقتی گزارش‌‌شده در سال 1402 از 47 به 41 رسید که در 35 مورد از این سرقت‌‌ها برداشت رخ داده است؛ حجم برداشت نفت و فرآورده‌‌های نفتی از خطوط بسیار جزئی بوده و رو به کاهش است، درعین‌‌حال تلاش می‌‌کنیم با استفاده از تجهیزات روزآمد این موارد را به صفر برسانیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از واگذاری عملیات بهره‌‌برداری خط لوله گوره - جاسک به شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: هدف اولیه این خط لوله صادرات است که در حوزه کاری ما نیست و همکاران ما به‌‌عنوان پایشگر در این پروژه حضور داشتند؛ همچنین این پروژه یک خط لوله انشعابی برای تامین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس خواهد داشت.
رحیمی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضع پایش خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور بیان کرد: پایش انواع مختلفی دارد که ما از ساده‌‌ترین آن یعنی پایش به همت نیروهای خط‌‌بان استفاده و تلاش می‌‌کنیم برای به‌‌روزشدن این عملیات از پهپاد (هواپیماهای بدون سرنشین) و فیبرنوری به‌‌ویژه در مناطق شهری استفاده کنیم.
وی همچنین درباره شمار حوادث انتقال نفت و فرآورده‌‌های نفتی با خط لوله و زمینی گفت: هزینه انتقال با نفتکش‌‌های جاده‌‌پیما در مقایسه با خط لوله 9.5 تا 10 برابر است و افزون بر آن کاهش حوادث می‌تواند از صدمه به منابع مالی و تجهیزات نیز جلوگیری کند، چنانچه خودمان را ملزم بدانیم که اصول ایمنی را در همه سطوح رعایت کنیم، حوادث به مقدار قابل ملاحظه‌‌ای کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره حوادث خطوط لوله انتقال نفت تصریح کرد: تجهیزات ما به‌‌روز است و خوشبختانه شمار حوادث اندک است، اما بلایای طبیعی نیز وجود دارد که در برخی موارد منجر به آسیب به خطوط می‌شود.
رحیمی درباره توانمندی داخلی در اجرای پروژه‌‌های خطوط لوله انتقال بیان کرد: با وجود همه مسائل و فشارهای ناشی از تحریم، همکاران ما با روحیه جهادی کار می‌کنند و اجرای پروژه‌‌ها از طراحی تا تجهیزات بین‌‌راهی به‌‌گونه‌‌ای است که از ابتدا تا مقصد هیچ‌گونه وابستگی نداریم و مطابق استانداردهای روزآمد جهان است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقال خوراک پتروشیمی‌‌ها با استفاده از تاسیسات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: اولویت ما انتقال نفت خام و فرآورده‌‌های نفتی است، اما با بعضی پتروشیمی‌‌ها ازجمله شرکت پتروشیمی تبریز قراردادهایی داریم که ما را ملزم به تامین خوراک آنها می‌کند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به اینکه تامین سوخت هوایی بعضی فرودگاه‌‌ها هم با سه خط لوله انجام می‌شود، افزود: برنامه احداث خطوط لوله جدید «پارس» و «تابش» هم به همت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در مرحله طراحی است.
رحیمی گفت: پروژه‌‌های مهمی ازجمله استفاده از تاسیسات میترینگ را در دستور کار داریم که در صورت تامین منابع مالی موردنیاز اجرایی خواهد شد. رحیمی افزود: خطوط لوله انتقال در حال استفاده قدیمی هستند ولی باید در نظر داشته باشیم که با توجه به نوع نگهداری، شرایطی پذیرفتنی برای بهره‌‌برداری بهینه از آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه میانگین طول عمر خطوط لوله نفت خام و فرآورده‌های نفتی ایران به ترتیب 33 و 37 سال است و این میانگین در جهان بین 23 تا 45 سال است، گفت: فرسودگی یک لوله به نوع نگهداری آن بستگی دارد. به عنوان نمونه خط لوله‌ای وجود دارد که عمر آن به 20 سال هم نمی‌رسد، ولی خطوطی مثل گچساران از سال 1341 به بهره‌برداری رسیده است و همچنان سالم هستند. مهم این است که از این خطوط استفاده بهینه شود. استفاده بهینه و نگهداری مطلوب به معنی این است که باید توسط کنترل‌های موردنیاز و هوشمند خطوط مورد بازبینی و در صورت لزوم تعمیر شود. وقتی تعمیرات به موقع انجام شود دیگر بحث سن برای آنها وجود ندارد ولی این را هم اعلام کنم، هر خط لوله‌ای که فرسوده باشد و به هر طریقی صدمه‌ای به محیط‌زیست و همکاران بزند، سریعا برای تعویض در برنامه قرار می‌گیرد.
«پایش با هوش مصنوعی» در حال پیگیری
علیرضا رضایی برمی، رئیس پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت هم در این نشست با اشاره به‌‌کارگیری هوش مصنوعی در پایش خطوط لوله از یک سال گذشته گفت: پروژه پایش فیزیکی خطوط لوله با استفاده از هوش مصنوعی در حال پیگیری است و کارگروه هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌های نفتی تشکیل شده است؛ در این حوزه در مرز دانش قرار داریم و اولویت اصلی ما پایداری خطوط است که باید با دقت و حساسیت دنبال شود.
تامین 98درصدی کالاهای خطوط لوله از سازندگان ایرانی
ابوالقاسم زمانی، مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، درباره همکاری با شرکت‌های دانش‌‌بنیان بیان کرد: استفاده از توان داخلی به‌‌گونه‌‌ای است که در داخل شرکت تعمیرات انجام می‌شود؛ برای استفاده از توانمندی دانش‌‌بنیان‌‌ها نیز بر اساس اولویت، سه تفاهم‌‌نامه همکاری با آنها امضا شده است.
وی افزود: به همکاری با سازندگان بخش خصوصی اعتقاد داریم و امکانات و توان داخلی در اولویت قرار دارد؛ فقط در شماری از تجهیزات به‌‌دلیل صرفه اقتصادی از تجهیزات خارجی استفاده می‌شود.
مدیرکالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تاکید کرد: در خطوط لوله هیچ کالایی وجود ندارد که قابلیت ساخت داخل نداشته باشد و بیش از 98درصد کالاهای موردنیاز این شرکت پارسال از طریق سازندگان ایرانی تامین شده است.
--> اخبار مرتبط رصد تخلفات رانندگی تهران با هوش مصنوعی/افزایش دوربین‌های نظارت تصویری در دستور کار دوراهی حساس بشر در مورد مدیریت هوش مصنوعی آخرین وضعیت تدوین سند هوش مصنوعی در کشور/ جزئیات جدید اعلام شد حکمرانی نامرئی هوش مصنوعی گستره‌‌ حکومت هوش‌‌‌مصنوعی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1154512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد نوبخت به طرح جدید گشت ارشاد و بازداشت زیباکلام/ شاخص های اقتصادی نگران کننده است/ رشد 2 برابری نقدینگی و استقراض دولت از بانکها

موانع خارجی برای توسعه کشور

سقز می‌تواند به مرکز ‌ترانزیتی‌ کردستان مبدل شود

استقبال سرکنسول ترکیه از سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی

کتاب وعده صادق ادای دین پژوهشگران مرکز پژوهش‌ها به محور مقاومت است / ضرورت توجه به ابعاد اجتماعی و اقتصادی عملیات وعده صادق

قیمت جدید سیمان مشخص شد

رکود در بازار لوازم خانگی؛ قیمت‌ها در سال جاری تغییر نکرده است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز شنبه 29 اردیبهشت 1403/ ارزان‌ترین سواری ایران‌خوردو چند؟

تکامل تحرک: چگونگی پیشرفت فناوری دوران باستان

آمادگی خراسان جنوبی برای همکاری با کشورهای همسایه

صدور 532 مصوبه در حل مشکلات واحدهای صنعتی بوشهر

تولید بار اول دانش‌بنیان‌های نفتی عامل موفقیت ایران در فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی

رئیسی: فرزندآوری نیازمند مباحث فرهنگی و اقتصادی است / با امکانات کم هم می‌توان صاحب فرزند شد+ فیلم

بررسی وضعیت بازار خودرو امروز در شورای رقابت

ریزش تتر به علت احتمال مسدودسازی دارایی "تتر ایرانی‌ها"

قیزقلعه‌سی؛ سدی برای شکوفایی اقتصادی شمالغرب +‌‌ اینفوگرافی

داعش: حامیان اقتصادی و ایدئولوژیک طالبان را هدف قرار می‌دهیم

تخلیه دو نگله به وزن 425 تن در بندر شهید رجایی

واردات عینک آفتابی، ادوات موسیقی و لباس اسکی آزاد شد

ریزه‌خواری میلیاردرها از سفره کارگران!

آماده برقراری ارتباطات اقتصادی و تجاری با خراسان جنوبی هستیم

آمار سقط جنین نگران کننده است؛ دستگاه قضا ورود کند | پاسخ رئیسی به اینکه ازدواج کردن و بچه دار شدن با این وضع اقتصادی چه می شود...

مزایای سیاسی و اقتصادی سد قیزقلعه‌سی برای ایران و آذربایجان

عزم جزم مسئولان وزارت نفت دولت سیزدهم برای پایان گازسوزی در مشعل‌ها

بازگشت دلار به کانال 57 هزار تومانی/ سقوط دلار در پی انتشار خبر مذاکرات ایران و آمریکا

تولید روزانه نفت ایران 3.3 میلیون بشکه‌ای شد

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

پیش‌بینی سازمان ملل از رشد اقتصادی

رئیسی: فرزندآوری نیازمند مباحث فرهنگی و اقتصادی است / با امکانات کم هم می‌توان صاحب فرزند شد

نوبخت:کارهای دولت گذشته درست بود و برگردیم،تکرار می‌کنیم

«خاندوزی» جهت بررسی نتایج تفحص از نحوه واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر به کمیسیون اقتصادی می‌آید

برقراری ارتباطات اقتصادی و تجاری با خراسان جنوبی

آخرین جزئیات درباره واریز کالابرگ الکترونیک

خراسان جنوبی بیشترین ترانزیت کالا به آسیای میانه را دارد

رشد 3 هزار واحدی شاخص کل بورس

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون 29 اردیبهشت 1403/ میانرده اقتصادی سامسونگ چقدر فروخته می‌شود؟

آخرین جزئیات درباره واریز کالابرگ الکترونیک؛ پای مجلس به میان آمد

تجهیز مبادی ورودی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به فناوری تشخیص ایکس‌ری

حجت الاسلام رئیسی: فرزندآوری نیازمند مباحث فرهنگی و اقتصادی است

آمادگی خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط تجاری با ترکیه

تحقیق و تفحص از بانک‌های خصوصی نهایی شد

کاهش قیمت‌ها در بازار ارز؛ دلار به کانال 57 هزار تومان بازگشت

رویداد مهندسی نفت تندگویان، سرمنشأ اثرگذاری دانش‌بنیان‌ها در دیجیتال‌سازی میدان‌های نفت و گاز

کتاب «نشان سرخ ذوالفقار» به دختر شهید حاج قاسم سلیمانی اهدا شد

جشنواره ملی تئاتر ایثار بهانه‌ای برای انتقال ارزش‌های فرهنگی است

نقد روزنامه اصولگرا بر تعطیلی شنبه‌ها؛ فقط 5 درصد از نیروی کار ایران با خارج مرتبط‌‌ هستند

کشف چای احتکاری در زاهدان

تسهیل فرایندها موجب تحقق جهش تولید با مشارکت مردم می‌شود

با تدابیر جدید چین برای تقویت بازار مسکن آشنا شویم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی