يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴
اقتصاد جهان

سرمایه ورودی به ‌ETF‌های مبتنی بر طلا و نقره رکورد زد؛

درخشش صندوق‌های طلایی

درخشش صندوق‌های طلایی
بازار آریا - دنیای اقتصاد : در نیمه اول سال ۲۰۲۵، صندوق‌های سرمایه‌‌‌گذاری (ETF) مبتنی بر طلا که پشتوانه فیزیکی دارند، قوی‌‌‌ترین ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در نیمه اول سال 2025، صندوق‌های سرمایه‌‌‌گذاری (ETF) مبتنی بر طلا که پشتوانه فیزیکی دارند، قوی‌‌‌ترین عملکرد 6ماهه خود را از سال 2020 به ثبت رساندند. طبق گزارش شورای جهانی طلا، این رشد عمدتا به‌‌‌دلیل ورود سرمایه‌‌‌های قابل‌‌‌توجه در ماه ژوئن بود که در آن همه مناطق جهان شاهد ورود سرمایه بودند، اما آمریکای شمالی و اروپا بیشترین سهم را داشتند. در همین بازه، سرمایه‌‌‌گذاری در نقره نیز رشد چشم‌‌‌گیری داشته و به گزارش موسسه نقره، ورود سرمایه به صندوق‌های ETF نقره از کل سال 2024 فراتر رفته است. در این دوره، قیمت نقره به بالاترین سطح در 13 سال اخیر رسید.
در نیمه اول 2025، آمریکای شمالی با ورود 21 میلیارد دلار سرمایه به صندوق‌های ETF طلا، پیشتاز بود که بالاترین رقم پنج سال اخیر محسوب می‌شود. اروپا نیز پس از چند نیم‌‌‌سال پیاپی با خروج سرمایه، سرانجام در نیمه اول 2025 شاهد ورود 6 میلیارد دلار سرمایه شد. در آسیا نیز صندوق‌های طلا با ثبت ورودی 11 میلیارد دلاری، رکورد جدیدی به ثبت رساندند. افزایش قیمت طلا و ورود سرمایه‌‌‌ها باعث شد ارزش کل دارایی‌‌‌های صندوق‌های جهانی طلا در پایان ژوئن به رکورد 383 میلیارد دلار برسد. مجموع دارایی طلا در این صندوق‌ها نیز به 3616 تن رسید که بیشترین سطح از اوت 2022 تاکنون است. نقش تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک، کاهش بازده اوراق قرضه آمریکا و تضعیف دلار، تحت تاثیر پیش‌‌‌بینی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، موجب جذاب‌‌‌تر شدن سرمایه‌‌‌گذاری در طلا شد. حجم معاملات بازار جهانی طلا نیز در نیمه نخست سال به‌طور میانگین به 329 میلیارد دلار در روز رسید که رکوردی تاریخی محسوب می‌شود.
در بازار نقره، میانگین قیمت این فلز در نیمه اول سال 25 درصد افزایش یافت و فاصله اندکی با رشد 26 درصدی قیمت طلا داشت. نسبت بالای طلا به نقره در ماه‌‌‌های آوریل و مه باعث شد نقره از منظر بلندمدت ارزان به‌‌‌نظر برسد. همچنین آغاز مذاکرات تجاری چین و آمریکا موجب بهبود فضای بازار فلزات صنعتی و افزایش قیمت نقره شد. در این مدت، 95 میلیون اونس نقره وارد صندوق‌های ETF شد که به افزایش ارزش دارایی این صندوق‌ها تا بیش از رقم بی‌‌‌سابقه 40 میلیارد دلار انجامید. با این حال، در بازار خرده‌‌‌فروشی آمریکا، بسیاری از سرمایه‌‌‌گذاران خُرد اقدام به فروش نقره کردند تا از قیمت‌‌‌های بالا سود ببرند.
نبود بحران‌‌‌های مالی (مانند فروپاشی بانک Silicon Valley در 2023) نیز باعث کاهش انگیزه خرید نقره به عنوان دارایی امن شد. در نتیجه، تقاضای خرده‌‌‌فروشی در آمریکا حداقل 30 درصد کاهش یافت. موسسه نقره پیش‌‌‌بینی می‌‌‌کند که در ماه‌‌‌های آتی شاهد نوسان بین خرید و فروش در بازار سکه و شمش نقره باشیم. اما هشدار داده که ممکن است تقاضا برای محصولات تازه ضرب‌‌‌شده همچنان ضعیف باقی بماند. اگر قیمت نقره از مرز 40 دلار عبور کند، برخی سرمایه‌‌‌گذاران احتمالا به فروش روی می‌‌‌آورند، در حالی که دیگران به امید ادامه رشد قیمت وارد بازار می‌شوند. 


نظرات شما