بازار آریا

آخرين مطالب

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد

تشدید نگرانی از اقتصاد جهان اقتصاد ايران

تشدید نگرانی از اقتصاد جهان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل : گزارش صندوق بین‌المللی پول حاکی از آن است که اقتصاد جهانی با وجود تاب‌‌‌آوری چشمگیر در مقابل شوک‌‌‌های متعدد، اکنون با «واقعیتی نگران‌‌‌کننده» مواجه است: چشم‌‌‌انداز رشد میان‌‌‌مدت اقتصاد جهانی از زمان بحران مالی سال 2008 همواره کاهشی بوده است. این امر نشان‌‌‌دهنده آن است که رشد واقعی اقتصاد جهانی روندی نزولی را طی می‌‌‌کند؛ به‌طوری‌که کندی رشد اقتصادی در کشورهای پیشرفته از اوایل هزاره سوم و در اقتصادهای نوظهور و درحال توسعه بعد بحران مالی 2008 آغاز شده است.
فصل سوم گزارش چشم‌‌‌انداز اقتصاد جهانی IMF که نسخه کامل آن به زودی منتشر خواهد شد، عوامل افت رشد اقتصاد جهانی را بررسی کرده است. این گزارش نشان می‌‌‌دهد که بیش از نیمی از کاهش رشد اقتصاد جهانی ناشی از افت معنا‌‌‌دار بهره‌وری کل عوامل (total factor productivity) بوده است. این افت نیز تا حدی به‌دلیل کاهش کیفیت تخصیص سرمایه و نیروی کار در شرکت‌های فعال در بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی رخ داده است. کاهش شدید تشکیل سرمایه بخش خصوصی بعد از بحران مالی 2008 و همچنین کاهش جمعیت در سن کار در اقتصادهای پیشرفته نیز وضعیت را بدتر کرده است.
کارشناسان IMF پیش‌بینی می‌‌‌کنند که بدون مداخلات سیاستی به موقع یا بدون کمک تکنولوژی‌‌‌های نوظهور، رشد اقتصاد جهانی تا پایان دهه جاری تنها 2.8‌درصد خواهد بود که نزدیک به یک واحد‌درصد پایین‌‌‌تر از میانگین رشد اقتصاد جهانی در دوره قبل از همه‌گیری کرونا (2019-2000) است. این شرایط، اتخاذ فوری سیاست‌‌‌های مناسب و اجرای اصلاحات ساختاری به‌منظور تقویت رشد اقتصادی از طریق تخصیص بهینه سرمایه و نیروی کار، افزایش نرخ مشارکت نیروی کار و همچنین بهره‌‌‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی را به امری ضروری مبدل کرده است. کارشناسان براین باورند که اتخاذ این تدابیر، به‌خصوص با توجه به چالش‌‌‌هایی مانند سطح بالای بدهی‌‌‌های عمومی دولت‌‌‌ها و از هم گسیختگی‌‌‌های ژئواکونومیک، حیاتی است.
روند نزولی رشد اقتصاد جهانی، چشم‌‌‌انداز بهبود استانداردهای زندگی و کاهش فقر در جهان را تضعیف می‌‌‌کند. ماندگاری سطح پایین رشد اقتصادی همزمان با نرخ‌های بهره بالا، پایداری بدهی‌‌‌های عمومی را تهدید کرده و می‌تواند منجر به تشدید تنش‌‌‌های اجتماعی شده و گذار به انرژی‌‌‌های سبز را دشوارتر کند. علاوه براین، انتظار برای رشد اقتصادی ضعیف خود می‌تواند جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌‌های مختلف را تحت‌تاثیر منفی قرار دهد.
اولویت سیاستی
بنابراین، توجه به چشم‌‌‌انداز رو به تضعیف رشد اقتصادی باید به یک «اولویت سیاستی» برای همه کشورها تبدیل شود. نیروی‌‌‌ کار و سرمایه، و استفاده کارآمد از این منابع (که به بهره‌وری کل عوامل معروف است) به‌عنوان فاکتورهای موثر بر بهبود عملکرد اقتصادی شناخته می‌‌‌شوند. محرک اول رشد، یعنی نقش نیروی کار، به‌دلیل فشارهای جمعیتی و کاهش مشارکت، محدود شده است. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاری بی‌‌‌رمق بخش خصوصی در اقتصادهای پیشرفته از زمان بحران مالی2008، روند تشکیل سرمایه را مختل کرده است.
اکنون این پرسش مطرح است که چگونه می‌توان به بهبود رشد اقتصاد جهانی کمک کرد؟ یافته‌‌‌های IMF نشان می‌‌‌دهد که مداخلات سیاستی باید بر اصلاحاتی که منجر به بهبود رقابت، تجارت آزاد، دسترسی مالی و انعطاف بازار کار می‌‌‌شوند، متمرکز شود. این رویکرد می‌تواند با رفع موانع مالی و نهادی که تخصیص بهینه سرمایه و نیروی کار را مختل می‌‌‌کند، به تقویت رشد «بهره‌وری کل عوامل» (TFP) کمک شایانی کند.
می‌توان چنین اقداماتی را با اعمال اصلاحات مناسب در حوزه حکمرانی و روابط خارجی تکمیل کرد. در عین حال، باید توجه کرد که اگر سیاست‌‌‌‌‌‌های صنعتی که با هدف حمایت از بخش‌‌‌های مورد نظر دولت‌‌‌ها اعمال می‌‌‌شوند، به درستی طراحی نشوند، ممکن است روند هدایت منابع به بخش‌‌‌ها و شرکت‌های مولد با مشکل جدی مواجه شود.
در همین حال، تدوین سیاست‌‌‌هایی به منظور تسهیل جریان مهاجرت نیروی کار، به همراه اتخاذ تدابیری برای تشویق مشارکت نیروی کار مسن‌‌‌تر در اقتصادهای پیشرفته، می‌تواند فشارهای جمعیتی بر عرضه نیروی کار را کاهش دهد. همچنین تشویق مشارکت زنان در اقتصادهای نوظهور از طریق ارائه خدمات آموزشی و نگهداری فرزندان می‌تواند ظرفیت بالقوه‌‌‌ای را آزاد کند. این تلاش‌‌‌ها باید با اتخاذ سیاست‌‌‌هایی که موانع مشارکت اجتماعی و تبعیض جنسیتی را کاهش می‌‌‌دهد، تکمیل شود تا از تخصیص بهینه استعدادها در مشاغل گوناگون اطمینان حاصل شود.
در پایان، گزارش صندوق بین‌المللی پول تاکید می‌‌‌کند که چشم‌‌‌انداز میان‌‌‌مدت اقتصاد جهانی کاملا ناامیدکننده نیست. تاب‌‌‌آوری قابل‌‌‌توجه اقتصاد جهانی در برابر شوک‌‌‌های پی‌‌‌ در پی و ظرفیت فناوری‌‌‌هایی همچون هوش مصنوعی از نقاط روشنی هستند که می‌توانند ما را به بهبود شرایط در آینده امیدوار نگه دارند.
--> اخبار مرتبط صندوق بین‌المللی پول چشم‌انداز رشد اقتصاد جهان را به‌روز کرد سرعت رشد پرشتاب‌ترین اقتصاد جهان کند می‌شود تنش تجاری؛ کاهنده رشد اقتصاد جهان چشم‌انداز اقتصاد جهان 2018 نمایشگاه تاسیسات نهاد دانشگاه و بازار را به‌هم نزدیک می‌کند

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1149194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین

◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد

فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «75 سال اشغالگری در فلسطین»

روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه 12 اردیبهشت

5 نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند

تاثیر افزایش هزینه‌‌‌های جانبی بر قیمت مواد غذایی

جاماندگی صنعت غذا از رینگ صادرات

درس‌های ارز 4200

یادمان استاد بنان در ارسباران

غوغای درون در آواز استاد

تلویزیون چیزی جز نیمرو ندارد

هنر، آشغال و روند دیالکتیکی تاریخ

رشد تولید در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس

گردشگری در حاشیه اکسپو

کدام استراتژی اکوسیستمی مناسب شما است؟

توسعه ناوگان هوایی در صدر اولویت‌‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران باشد

پروژه‌‌های توسعه دریامحور به ارزش 13‌هزار میلیارد تومان، آماده افتتاح و بهره‌‌برداری

رشد 7.5 درصدی حمل کالای اساسی توسط ناوگان جاده‌‌ای از بنادر کشور

هواپیمایی در دوراهی

یک جنگ تکراری

اعلام برنامه جام حذفی

17 جام در 25 سالگی

کالدرون می‌شود یا بگوویچ؟

شیشه عمر دو‌جانبه

موبایل پرچم‌دار هوآوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد

تعهد تولیدکنندگان برای تامین 40 درصد مودم مورد نیاز اپراتورها

حضور 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام زیر سایه فیلترشکن‌ها

غفلت قوانین از فساد داده

علی ابدالی سرپرست جدید بانک سینا شد

گره کور در زنجیره‌‌‌ ارزش

برنامه حضور فولاد اکسین خوزستان در بازارهای اروپای شرقی و خاورمیانه

هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان

زنجیره فولاد - 1403/02/12

بازار فولاد - 1403/02/12

بازار آتی - 1403/02/12

رشد قیمت سیمان در پی افزایش تقاضا

فروش برق در بورس به سود خریدار یا فروشنده؟

پول رسوبی بانک مرکزی را جایگزین تنخواه کردیم

کیفیت آرای صادره در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی

تاثیر جنگ قیمتی بر سودآوری بی‌وای‌دی

«ترمز اضطراری» در آمریکا اجباری شد

نمایشگاه پکن؛ دریچه‌ای به آینده خودرو

تحریم نفت روسیه؛ نعمت یا نقمت؟

توافق برای تامین پایدار خوراک گاز

رفع موانع کسب‌وکار؛ لازمه تحقق شعار سال

ضرورت جذب سرمایه‌‌‌ در استان خوزستان

حرکت هماهنگ اجزای اکوسیستم اقتصادی، توسعه را ممکن می‌کند

پردیس دانشگاه کلمبیا در تصرف دانشجویان

عامل رکود معدن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی