بازار آریا

آخرين مطالب

استقبال بازارها از اقتدار ایران اقتصاد ایران

استقبال بازارها از اقتدار ایران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - خراسان /تنها چند ساعت زمان کافی بود تا پس از تجاوز رژیم صهیونیستی، بازارها به حالت عادی خود بازگردند. چراکه معلوم شد آن چه در عمل اتفاق افتاد، فاصله زیادی با تهدیدات لفظی آن رژیم داشته استفعالان بازار در ایران درحالی دو شب قبل را به صبح رساندند که رژیم صهیونیستی در سحرگاه، تهدیدات خود علیه کشورمان را اجرایی کرد. با این حال، عملکرد درخشان پدافند هوایی کشورمان از یک سو و فاصله زیاد اتفاقات رخ داده با تهدیدات لفظی رژیم صهیونیستی، بازارها را به این نتیجه رساند که لااقل در این برهه، تهدید آن چنانی متوجه کشورمان نیست. در این زمینه، روز گذشته بازارهای کشور افت محسوس نرخ ارز و طلا و سکه پس از تهاجم را شاهد بودند و عملاً حوزه دیگری از پدافند، علیه رژیم صهیونیستی رقم خورد.
شرایط جنگی، همواره با افزایش ریسک در بازارها و هجوم مردم برای خرید دارایی های مطمئن مانند طلا و نیز خروج پول از بانک ها و بورس و... همراه است. با این حال، آن چه ساعاتی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به قلمرو حاکمیتی کشورمان شاهد بودیم، عکس آن را نشان داد. دیروز پس از آغاز به کار بازارهای طلا، ارز و بورس، روند بازار به سمت کاهش نرخ ارز و طلا و بهبود شاخص بورس حرکت کرد.
افت 200 هزار تومانی قیمت طلا
رصد نرخ ها در بازار طلا حاکی از آن است که این بازار از همان ابتدای فعالیت، وارد فاز کاهشی شد. تا بعد از ظهر دیروزهر گرم طلای 18 عیار، با افتی قریب به 220 هزار تومان معادل حدود5 درصد، به زیر رقم 4 میلیون و 400 هزار تومان رسید. نکته قابل توجه این‎جا بود که این افت قیمت در بازار داخلی به‎‎رغم افزایش قیمت های جهانی رخ داد. جایی که هر اونس طلا با 4 دلار افزایش، به 2 هزار و 747 دلار رسید.
عقب نشینی 2 هزار تومانی دلار

دلار در بازارهای غیررسمی در روزهای قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی جهش قابل توجهی پیدا کرده بود. به طوری که تا بیش از 68 هزار تومان نیز پیش رفت. برخی از کارشناسان، این رشد قیمت را به رشد قیمت ارز نیما مرتبط دانستند و برخی دیگر نیز تنش های منطقه را که موجب شده دسترسی کانال های ارزی کشور به درهم امارات و در نتیجه دلار محدود شود، عاملی برای افزایش نرخ ارز بیان کردند. با این حال نرخ ها در این بازار در روز گذشته و پس از حمله رژیم صهیونیستی کاهشی شد تا معلوم شود لااقل فرضیه نخست در شرایط کنونی چندان قابل اتکا نبوده است. به این ترتیب هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی با افتی بیش از 2 هزارو 400 تومان، به کانال 65 هزار تومان بازگشت و تا لحظه تنظیم این گزارش، 65 هزار و 530 تومان قیمت خورد.
تتر هم فروریخت
در شرایطی که بازار غیررسمی شفافی هنوز در کشور ما وجود ندارد، یکی از راه های بررسی روند نرخ ارز، بررسی قیمت ارز دیجیتال تتر است که هر واحد آن با یک دلار میخکوب شده است. به عبارت دیگر، هر تتر معادل یک دلار است. در این زمینه، دیروز نرخ هر تتر نیز همانند نرخ دلار در بازار غیررسمی سقوط بیش از 2هزار و 400تومان را تجربه کرد و به حدود 65هزار و 700 تومان رسید.
بازار ارز به روایت عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه
در این زمینه، کامبیز میرکریمی عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفت‎و‎گو با خبرگزاری مهر، شرایط بازار ارز را این گونه توصیف کرد: تا چند روز پیش با توجه به اخبار و تنش‌های منطقه‌ای بازار غیررسمی ارز با افزایش همراه شد که البته این افزایش نیز روی ثبت سفارش و واردات کالا اثر چندانی نداشت، چون عمده نیازهای ارزی کشور از طریق مرکز مبادله ایران و سامانه نیما تأمین می‌شود.
وی اظهار کرد: نوسان اندکی که در چندین روز گذشته به علت تنش‌های سیاسی در بازار ارز رخ داده بود، کاملاً طبیعی است که خوشبختانه روند کاهشی ارز هم از ساعات اولیه امروز آغاز شد. همچنین برای کنترل نرخ ارز نیازی به صدور بخشنامه جدید از سمت بانک مرکزی نیست، چراکه طی یک‎سال اخیر تجربه ثابت کرده با آرام شدن فضا، نرخ ارز نیز دوباره به کانال قبلی خود بازمی‌گردد.
میرکریمی با اشاره به این که این اتفاقات بیشتر جنبه روانی بر بازار ارز دارد، گفت: سال گذشته نیز به صورت مکرر شاهد اتفاقات و تنش‌های سیاسی خارجی و داخلی بوده‌ایم که باعث نوسانات محدود و کوتاه مدتی در نرخ ارز شد که این هیجانات کاذب خیلی زود فروکش کرد و قیمت ارز دوباره به همان کانال‌های قبلی بازگشت؛ مانند اتفاقی که دیشب تجربه کردیم و در حال حاضر شاهد روند ریزشی دلار هستیم.
ریزش 3.8 میلیونی قیمت سکه
در شرایطی که نرخ ارز و طلا کاهشی باشد، دلیل خاصی وجود ندارد تا نرخ سکه کاهش نیابد. قیمت سکه در روزهای اخیر، متاثر از قیمت های جهانی و رشد نرخ ارز افزایش چشمگیری پیدا کرده و به 55.5 میلیون تومان هم رسیده بود. با این حال، روند ریزشی نرخ ارز و طلا در روز گذشته موجب شد تا قیمت سکه نیز کاهش محسوسی پیدا کند. به این ترتیب هر قطعه سکه با افتی در حدود 3.8 میلیون تومان، به کمتر از 50.5 میلیون تومان رسید. البته گزارش ها نشان می دهد این افت در برخی ساعات بیشتر و تا حدود 5 میلیون تومان نیز بوده است.
3 عامل ریزش نرخ سکه به روایت رئیس اتحادیه طلا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران شرایط بازار طلا را در روز گذشته این گونه تشریح کرد: با وجود افزایش 12 دلاری اونس طلا در بازارهای جهانی، قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی با شروع روزکاری صنعت طلا، روند کاهشی داشته است. وی این کاهش را به سه علت مرتبط دانست و افزود: علت افت قیمت‌ها در بازار طلا کاهش نرخ ارز در بازار آزاد بوده است. همچنین خبر مربوط به عرضه یک میلیون سکه در بازارهای داخلی نیز بر افت قیمت‌ها اثر گذاشت. از سویی دیگر طبق اعلام بانک مرکزی از این هفته سکه با ضرب سال 1400 عرضه می‌شود که همین خبرها نیز قیمت‌ها را در بازار تحت تأثیر قرار داد. وی شرایط بازار دیروز را بدون التهاب و عادی توصیف کرد.
خودنمایی 2 اهرم کاهنده در روز سبز بورس
در سویی دیگر، دیروز روز سبزپوشی بورس بود. شاخص کل بعد از هشت روز افت مجدداً افزایشی شد و در یک جلسه، افت دو روز قبل خود را جبران کرد. این شاخص با رشدی در حدود 25 هزار واحد، به مرز کانال 2 میلیون واحد یعنی یک میلیون و 995 هزار واحد بازگشت.
دیروز ارزش معاملات خرد بعد از مدت‌ها بیش از 3هزار میلیارد تومان شد و ورود پول حقیقی هم رکورد جدیدی را به ثبت رساند و یک‎هزار میلیارد تومان پول به گردونه معاملات بازگشت.
گزارش اقتصادنیوز حاکی از آن است که از دور خارج شدن ریسک سیاسی حمله اسرائیل به ایران موجب شد بازار نفس تازه‌ای بکشد. ضمن این‎که بسته اخیر حمایتی دولت هم که جزئیات آن در رسانه ها منتشر شده، در این رشد بی‌تاثیر نبود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1203692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست دولت از فعالان اقتصادی؛ قوانین دست‎وپاگیر را به ما اطلاع دهید

فراز و فرود قیمت دلار در سال 1403

وقوع زمین‌لرزه مجدد در نطنز

بنزین به حدکافی در انبارهای نفت ذخیره شده است

قیمت خودرو در بازار آزاد و کارخانه امروز شنبه 2 فروردین 1404

واکنش ادامه‌دار به سریال معاویه/ چهره امویان را نمی‌توان تنها با ساخت یک فیلم بازسازی کرد

انجام این کارها در زمان سوختگی ممنوع است

صحنه‌های بی‌نظیر از رویدادهای ورزشی

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ نقشه راه صنعت نفت

1404؛ سال ثبات ریال یا پرش دلار؟

حمله هوایی اسرائیل به منطقه‌ای در جنوب دمشق

اعلام حمایت کره شمالی از روسیه

هیچ برنامه‌ای برای ثبت‌نام سهام عدالت مشمولان جدید وجود ندارد

سردار شاهوارپور: سرمایه‌ها باید به سمت تولید هدایت شوند

قالیباف پیام تسلیت داد

سد کرج جان تازه گرفت+ عکس

1404آرزو برآورده شد / در کمپین «1404 آرزو» بیش از 166میلیارد تومان وام به کاربران بلو تعلق گرفت

بازگشت خودروهای میلیاردی به قیمت‌های قبل/ تارا و دنا چقدر قیمت خوردند؟

کاهش دمای هوا و بارندگی در راه گیلان

زمان پرداخت مرحله دوم کالابرگ از زبان رئیس سازمان برنامه‌

سرمایه‌گذاری برای تولید در گرو تغییر در قاعده تعیین برنده

تفرجگاه‌های این استان یکشنبه و ‌دوشنبه تعطیل شد

دستگیری 343 نفر در 9 استان ترکیه

ترامپ لغو مجوز امنیتی رقبای سیاسی خود را صادر کرد

ادامه حیات فرزند، شرط بهره مندی از وام فرزندآوری نیست

گردشگری یکی از مؤلفه‌های مهم اقتصادی اصفهان است

سخنرانی نوروزی مقام معظم رهبری با رویکردی اقتصادی/ظرفیت‌های سازمان اتکا؛ بستری برای تحقق شعار سال

واکنش رضا علیپور به وضعیت اقتصادی مردم + ویدیو

وزیر نیرو: مردم در پروژه‌های صنعت برق سهامدار می‌شوند

توضیحات مهاجرانی درباره تشکیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید»

تلاش شبانه‌روزی کارکنان نفت برای استمرار تولید و انتقال نفت

جولانی رسما خواستار تحویل بشار اسد از سوی مسکو شد

یارانه برق این مشترکان قطع می‌شود

آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محورهای شمالی کشور در تعطیلات

واکنش شرکت ملی نفت به ماجرای فروش بنزین 30 هزار تومانی در جاده‌های شمالی

اسکناس 200 تومانی در راه است: حذف چهار صفر امسال نهایی می‌شود؟

بدبینانه‌ترین سناریور؛ تورم به 70 درصد خواهد رسید

70سال اخیر نرخ سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کمتر از 5درصد بوده است

اقتصاد ایران در بزنگاه 1404؛ از بحران نرخ ارز تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری در تولید

در کیش از کجا خرید اقتصادی کنیم؟

ماجرای فروش بنزین 30 هزار تومانی چیست؟

پیام هشدار آمیز دریادار ایرانی خطاب به دشمنان

قیمت پژو 207 نجومی شد

جزئیات فروش بنزین 30 هزار تومانی در جاده‌های شمالی کشور

بی اطلاعی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور از فروش بنزین 30 هزار تومانی

افزایش 6 درصدی مصرف بنزین در نخستین روز فروردین‌

آتش‌سوزی در بازار مولوی+ جزئیات

بحران آب در استان‌های خراسان، اصفهان، یزد و تهران

سال «سرمایه گذاری برای تولید»، سال شکوفایی پارس‌آباد خواهد بود

بازگشت تارا و دنا به باشگاه میلیاردی‌ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی