بازار آریا

آخرين مطالب

چطور باید از حملات مخرب اینترنتی جان سالم به در برد؟

زیرساخت دیجیتالی جهان آسیب‌پذیر است اقتصاد ايران

زیرساخت دیجیتالی جهان آسیب‌پذیر است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در تاریخ بشریت اختراعات بسیار کمی به اندازه اینترنت بااهمیت و البته درک نشده بوده‌اند. اینترنت نه به عنوان یک سیستم برنامه‌ریزی شده متمرکز، بلکه به عنوان مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و شبکه‌های متصل با رابط‌های موقتی توسعه داده شد. جریان تمرکززدایی این امکان را ایجاد کرد تا اینترنت به صورت امروزی یک سیستم پیچیده عمل کند. با این حال هر از چند گاهی یک یادآوری دلهره‌آور به ذهن‌مان خطور می‌کند که تمام این عمارت پیچیده به‌شدت متزلزل و آسیب‌پذیر است.
در روز بیست‌ونهم مارس یک محقق امنیتی اعلام کرد که به‌طور تصادفی یک در پشتی مخفی را در xz Utils کشف کرده است که مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای رایگان فرمان‌پذیر بی‌ضرر متراکم‌کننده داده برای سیستم‌عامل‌های شبیه یونیکس (از نسخه 5.0 به بعد) و مایکروسافت ویندوز هستند. این بخش مبهم، اما حیاتی و مهم از نرم‌افزار متعلق به سیستم‌عامل‌های لینوکس است که سرورهای اینترنتی جهان را کنترل می‌کنند. اگر این در پشتی به موقع کشف و پیدا نمی‌شد، همه‌چیز از زیرساخت‌های حیاتی ملی گرفته تا وب‌سایتی که تصاویر گربه شما را میزبانی می‌کند، آسیب‌پذیر می‌شدند.
این در پشتی توسط یک دست‌اندرکار ناشناس تعبیه شد که با مشارکت‌ها و همکاری‌های مفید در طول بیش از دو سال اعتماد سایر کدنویس‌ها را جلب کرده بود. این صبر و پشتکار اثر انگشت یک سازمان اطلاعات دولتی را در خود دارد. چنین حملات بزرگی در زنجیره تامین به سرعت رو به افزایش هستند؛ حملاتی که نه دستگاه‌ها یا شبکه‌های شخصی، بلکه نرم‌افزار و سخت‌افزار زیربنایی را هدف قرار می‌دهند که آن دستگاه‌ها و شبکه‌های شخصی به آنها وابسته هستند. در سال‌های 2019 و 2020 آژانس اطلاعات خارجی روسیه (svr)، با ایجاد نقصی در یک پلتفرم مدیریت شبکه به نام SolarWinds Orion، توانست به شبکه‌های دولتی آمریکا نفوذ کند. اخیرا هکرهای دولتی چین برای دسترسی به اهداف اقتصادی، تجاری و نظامی در آمریکا و ژاپن، سیستم‌عامل و ریزبرنامه‌های روترهای شرکت سیسکو را تغییر دادند.
به‌طور ذاتی اینترنت در برابر طرح‌هایی مانند در پشتی xz Utils آسیب‌پذیر است. این برنامه درست مانند خیلی موارد دیگری که به آن متکی است، ماهیت منبع‌باز دارد؛ به این معنی که کد آن به صورت عمومی در دسترس است. تقریبا شبیه به ویکی‌پدیا که هر کسی می‌تواند تغییراتی را در آن پیشنهاد کند. افرادی که کد منبع‌باز را نگه می‌دارند، اغلب در اوقات فراغت خود‌ همین کار را انجام می‌دهند. در سال 2014 یک آسیب‌پذیری فاجعه‌بار در ابزار Openssl که به‌طور گسترده برای ارتباطات امن استفاده می‌شود، کشف شد که بودجه آن تنها دو هزار دلار بود. در آن زمان تیتری مورد توجه قرار گرفت که پوچی این شرایط را به خوبی نشان می‌داد: «اینترنت توسط دو نفر به نام استیو محافظت می‌شود.»
اینکه فرض کنیم راه‌حل ماجرا در ایجاد یک ساختار مرکزی نظارت و کنترل، توسط دولت‌ها یا شرکت‌ها نهفته است، وسوسه‌انگیز به نظر می‌رسد. در واقع تاریخ نشان می‌دهد که نرم‌افزار منبع‌بسته، امن‌تر از نرم‌افزار منبع‌باز نیست. تنها در این هفته اخیر هیات بررسی ایمنی سایبری آمریکا که یک نهاد فدرال است، مایکروسافت را به خاطر استانداردهای امنیتی ضعیفی مورد انتقاد قرار داد که به روسیه اجازه داد یک کلید امضا را سرقت کند؛ کلیدی که برای هر ارائه‌دهنده خدمات ابری معادل جواهرات سلطنتی رمزنگاری شده است. این اتفاق امکان دسترسی گسترده روسیه به داده‌ها را فراهم کند. از طرف دیگر، نرم‌افزار منبع‌باز مزایای بسیار متعددی دارد؛ چون امکان بررسی جامع، پاسخگویی و مسوولیت‌پذیری را ایجاد می‌کند. به این ترتیب مسیر پیش‌رو استفاده حداکثری از ساختار منبع‌باز است، در حالی که بار سنگینی را که بر دوش افراد کم، بدون دستمزد و غالبا مضطرب می‌گذارد، کم کنیم. تکنولوژی هم می‌تواند در پیشبرد این اهداف کمک کند.
بنیاد غیرانتفاعی Let’s Encrypt در طول یک دهه گذشته با استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند برای ساده‌تر کردن فرآیند رمزگذاری اتصالات کاربران به وب‌سایت‌ها، اینترنت را ایمن‌تر کرده است. هوش مصنوعی پیشرفته‌تر هم در نهایت ممکن است تنها با ضربه یک کلید توانایی تشخیص ناهنجاری‌ها را در میلیون‌ها خط کد داشته باشد. با این حال اصلاحات دیگر مربوط به حوزه نظارت و قانون‌گذاری هستند. استراتژی سایبری آمریکا که در سال گذشته میلادی منتشر شد، این موضوع را روشن می‌کند که مسوولیت شکست‌ها نباید بر عهده توسعه‌دهندگان متن‌باز باشد، بلکه «باید بر گردن ذی‌نفعانی باشد که در عمل بیشترین توانایی برای جلوگیری از نتایج بد را دارند». این گزاره در عمل به معنای اشاره به دولت‌ها و غول‌های تکنولوژی به عنوان ذی‌نفعان است که هر دو از کتابخانه‌ها و آرشیوهای نرم‌افزاری رایگان نفع زیادی می‌برند. هر دوی آنها باید بودجه و دامنه همکاری با موسسات غیرانتفاعی، مانند Open Source Initiative و بنیاد لینوکس را که از اکوسیستم منبع‌باز پشتیبانی می‌کنند، گسترش دهند. بنیاد مسوولیت جدید (New Responsibility Foundation) که یک اندیشکده آلمانی است، پیشنهاد می‌کند که به عنوان مثال دولت‌ها ممکن است به کارمندان اجازه دهند تا در اوقات فراغت خود به بهبود نرم‌افزارهای منبع‌باز کمک کنند و قوانینی را که فعالیت هکرهای کلاه سفید یا هک اخلاقی را جرم‌انگاری می‌کنند، تسهیل کنند. آنها باید سرعت عمل بیشتری داشته باشند. تصور می‌شود که آن در پشتی xz Utils نخستین حمله زنجیره تامین کشف شده عمومی علیه یک بخش حیاتی از نرم‌افزار منبع‌باز باشد. اما این نه به معنای آن است که این حمله نخستین تلاش بوده باشد و نه به احتمال زیاد آخرین مورد آن خواهد بود.
منبع: اکونومیست
--> اخبار مرتبط زارع پور: تا خرداد 30 درصد به سرعت اینترنت اضافه می‌شود توسعه شبکه اینترنت در سایه فیلترینگ؟ وزیر ارتباطات: وعده افزایش 100 برابری سرعت اینترنت ندادیم آیا راهی برای افزایش سرعت اینترنت گوشی وجود دارد؟ چه زمانی برای استفاده کودکان از اینترنت مناسب است؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1147304/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثروت ایران می سوزد!/ ویدئو

استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود

چرا بورس درجا می‌زند؟!

بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه 17 اردیبهشت

برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

بزرگداشت استاد بنان در «آیین آواز»

همکاری کاوه آفاق و فولاد کیمیایی با نمایش «گالیله»

حراج چند صد‌هزار دلاری روی جلد «هری‌پاتر»

تکذیب خبر حمایت رابرت دنیرو از صهیونیست‌‌‌‌‌ها

جزئیات بر‌‌گزاری نمایشگاه کتاب تهران

علاقه‌مندی زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران

آیا هوش مصنوعی هویت انسان را زیر سوال می‌‌‌برد؟

کار بهتر است یا فراغت؟

پسته سوغاتی در دادگاه لاهه!

ادوارد تامپسون و بازتعریف آگاهی طبقاتی

طرح دعوی؛ زمینه‌سازاتحاد

خداحافظی دیوید تیلور

نقره‌داغ دو میلیاردی

ویژه مثل رئال

به یاد خاطرات قائمشهر

مظلوم هزار میلیاردی؟

هوش مصنوعی iOS18 را متحول می‌کند

مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات از تاکسی‌های اینترنتی

خطر ممنوعیت تیک‌تاک برای اینترنت

فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند

نوشدارو پس از مرگ امنیت داده

جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن

محل اختلاف حقوقی وزارت نفت و پیمانکاران

استراتژی رقابتی فولاد سنگان

توسعه استان با «کرمان آیدکس»

زنجیره فولاد - 1403/02/17

بازار فولاد - 1403/02/17

بازار آتی - 1403/02/17

نوسان فلز سرخ میان داده‌های شرق و غرب

ادامه رشد یکپارچه قیمت‌های پایه

رونمایی از سامانه شناسایی بیکاران به زودی

عرضه دو فراری جدید تا 2025

سامانه یکپارچه گرهی از نابسامانی بازار باز نمی‌کند

وزیر صمت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌‌‌ها نیستیم

هیاهوی فروش چهار خودروی خارجی

پشتیبانی صنعت نفت از 70‌میلیون شغل

زوال امپراتوری گازی پوتین

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

«کلمبیا» چگونه قلب جهان شد؟

ناپدید شدن محافظه‌کاران کلاسیک

پایان دودوزه‌بازی اردوغان؟

کم‌بارشی کماکان گریبانگیر 11 استان

راهکاری سودآور برای معادن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی