بازار آریا

آخرين مطالب

قیمت لیر امروز 26 تیر 1401/ مصیبت کاهش ارزش یورو برای اقتصاد ترکیه طلا و ارز

قیمت لیر امروز 26 تیر 1401/ مصیبت کاهش ارزش یورو برای اقتصاد ترکیه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و 630 تومان معامله می‌شود و نسبت به روز گذشته با 16 تومان افزایش همراه بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بر اساس اعلام شبکه اطلاع‌رسانی ارز، طلا و سکه ، لیر ترکیه در میانه امروز با قیمت هزار و 630 تومان معامله می‌شود.
در طی معاملات امروز، بیشترین قیمت ثبت شده برای لیر ترکیه 1630 تومان و کمترین قیمت 1630 تومان است.
مصیبت کاهش ارزش یورو برای اقتصاد ترکیه
به نقل از فرارو ، بانک مرکزی اروپا تحت فشار است تا منافع 19 کشور عضو منطقه پولی یورو که از نظر قدرت اقتصادی متفاوت از یکدیگر هستند را در سطحی متعادل و متوازن نگه دارد. در نتیجه، این موضوع اتخاذ تصمیمات سریع و قاطعانه از سوی آن نهاد را دشوارتر می‌سازد.
پیامد‌های سقوط یورو تهدیدی برای تشدید مشکلات ارزی ترکیه و تورم فزاینده آن کشور است.
به گزارش فرارو به نقل از المانیتور، سقوط ارزش یورو و حرکت آن به سوی برابری با دلار فشار‌های تازه‌ای را برای تجارت خارجی، گردشگری و بدهی‌های خارجی ترکیه ایجاد می‌کند و تهدیدی برای نرخ تورم فزاینده آن کشور است و آن را تهدید می‌کند.
اقتصاد ترکیه که مدت‌ها از یورو قوی‌تر از دلار سود می‌برد اکنون که وضعیت در حال تغییر است و یورو با کاهش ارزش مواجه شده در وضعیت آسیب پذیری قرار گرفته است.
شکنندگی آن عمدتا ناشی از افت چشمگیر لیر ترکیه در بحبوحه سیاست‌های اقتصادی بحث برانگیز آنکارا است که با لجاجت دولت ترکیه در پایین نگه داشتن نرخ بهره علیرغم افزایش سرسام آور نرخ تورم مشخص شده است.
افزایش ارزش دلار در برابر یورو به معنای فشار‌های اضافی برای کشور‌هایی مانند ترکیه است که درآمد‌های ارز خارجی آنان عمدتا به یورو است، اما بخش اعظم هزینه‌ها و بدهی‌های ارز خارجی شان به دلار است.
برخی از کشور‌ها برای محافظت از ارز‌های خود در برابر جذابیت دلار نرخ بهره را افزایش داده‌اند، اما ترکیه عملا این ابزار را از جعبه ابزار خود حذف کرده و خطر ضربه‌های سنگین ناشی از کاهش ارزش یورو اقتصاد آن کشور را تهدید می‌کند.
با سیاستگذاری‌های فدرال رزرو ایالت متحده از جمله افزایش نرخ بهره و تشدید سیاست‌های پولی در مواجهه با افزایش نرخ تورم تحت تاثیر رویداد‌های جهانی به ویژه تهاجم روسیه علیه اوکراین و شیوع کووید -19 ارزش دلار تقویت شده است. تورم مصرف کننده در ایالات متحده به بالاتر از حد انتظار 9.1 درصد و میانگین 9.6 درصد در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی رسیده است.
در منطقه پولی یورو با 19 عضو این نرخ به 8.6 درصد افزایش یافته و انتظار می‌رود افزایش بیش تری نیز در راه باشد چرا که در حالی که کشور‌های اروپایی سنگین‌ترین ضربه‌ها را از جنگ در اوکراین از جمله خطرات ناشی از تامین انرژی حیاتی متحمل می‌شوند.
با این وجود، بانک مرکزی اروپا در افزایش نرخ‌ها از سایرین عقب افتاده و این امر به تضعیف یورو در برابر جذابیت فزاینده دلار برای سرمایه گذاران جهانی دامن زده است. بانک مرکزی اروپا تحت فشار است تا منافع 19 کشور عضو منطقه پولی یورو که از نظر قدرت اقتصادی متفاوت از یکدیگر هستند را در سطحی متعادل و متوازن نگه دارد. در نتیجه، این موضوع اتخاذ تصمیمات سریع و قاطعانه از سوی آن نهاد را دشوارتر می‌سازد. هر چه بانک مرکزی اروپا در این باره دیرتر اقدام کند انتظار می‌رود که ارزش یورو در برابر دلار بیش‌تر کاهش یابد.
برای ترکیه سقوط ارزش یورو و حرکت آن به سوی برابری با دلار و چشم انداز کاهش بیش‌تر ارزش یورو در وهله نخست از نظر تجارت خارجی خبر بدی برای ترکیه است.
علیرغم آن که صادرات ترکیه به یورو و دلار تقریبا برابر است (به ترتیب 45 درصد و 48 درصد) آن کشور تنها برای 28 درصد از واردات خود به یورو و برای 71 درصد از واردات مورد نیازش به دلار پرداخت می‌کند. ارز‌های دیگر سهم باقی مانده در تجارت خارجی ترکیه را تشکیل می‌دهند و آن ارز‌ها نیز جایگاه خود را در برابر دلار از دست داده‌اند.
برای حفظ بازار‌های یورویی، ممکن است صادرکنندگان ترکیه مجبور به دامپینگ (در علم اقتصاد به معنای قیمت شکنی یا بازار شکنی است.
از آن تحت عنوان رقابت مکارانه یا تبعیض در قیمت نیز یاد می‌شود زمانی که کالایی با هزینه‌ای کم‌تر از قیمت تمام شده آن فروخته شود و یا در بازار‌های کشور‌های دیگر به قیمت کم‌تر از بازار داخلی عرضه گردد دامپینگ رخ داده است؛ م.) شوند و به آن چه برخی از اقتصاددانان آن را تاثیر «فلاکت آور» صادرات ارزان می‌نامند می‌افزایند.
علاوه بر این، اقتصاد ترکیه هم چنان به شدت به نهاده‌های وارداتی وابسته است از جمله انرژی و دلار بر پرداخت‌های وارداتی غالب است. صورتحساب مالی انرژی ترکیه در سال جاری به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی و کاهش ارزش لیر به طور قابل توجهی متورم شده و خالص واردات در پنج ماهه اول سال به 34 میلیارد دلار رسیده است. برای درک بهتر شدت صورت حساب خالص انرژی لازم به یادآوری است که کسری حساب جاری ترکیه در همان دوره 28 میلیارد دلار بود.
صنعت گردشگری ترکیه یکی از درآمد‌های کلیدی ارز است و از سقوط ارزش یورو متضرر می‌شود. پیش بینی می‌شود درآمد‌های گردشگری در سال جاری به 25 تا 30 میلیارد دلار برسد. اگرچه تعداد گردشگران خاورمیانه در سالیان اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته اند حدود 70 درصد از درآمد این بخش به یورو است و گردشگران آلمانی منبع اصلی درآمدی ترکیه در این حوزه هستند.
برای شرکت‌های گردشگری ترکیه کاهش ارزش یورو بدان معناست که گردش مالی آنان از معاملات یورو کم‌تر از حد انتظار معاملات به لیر است. برای جبران این وضعیت آنان باید گردشگران بیش تری را با کاهش قیمت‌ها جذب کنند که وضعیتی مشابه صادرکنندگان است.
بر اساس ارقام رسمی سه ماهه اول سال کاهش ارزش یورو بر سهام بدهی خارجی ترکیه به ارزش 451.2 میلیارد دلار، شامل 132.1 میلیارد دلار بدهی کوتاه مدت و 319.1 میلیارد دلار در بدهی بلند مدت تاثیر می‌گذارد. حدود 44.3 درصد از بدهی‌های کوتاه مدت به دلار و 25.9 درصد به یورو است. بدهی‌های دلاری سهم بیشتری را در بدهی‌های بلند مدت نشان می‌دهند. به طور کلی، 58 درصد از سهام بدهی خارجی ترکیه به دلار و 30 درصد به یورو است.
در داخل ترکیه کاهش ارزش یورو موقعیت دلار را به عنوان پناهگاه امن در برابر کاهش ارزش لیر و تورم تقویت می‌کند. کسانی که برای حفظ ارزش پس انداز خود به یورو متکی بودند به طور فزاینده‌ای به دلار روی آورده اند. بر اساس آمار ناظر بانکی ترکیه سپرده گذاران خرد تا ماه جولای 149 میلیارد دلار ارز خارجی در بانک‌های ترکیه نگهداری کرده‌اند.
داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که 40 درصد از این مبلغ به یورو است. با توجه به تعداد زیاد کارگران مهاجر ترک در اروپا و حواله‌هایی که آنان به کشور‌های مبداء شان می‌فرستند اعتقاد بر این است که بخش بزرگی از پس انداز اصطلاحا زیر تشک نیز به یورو است.
تغییر از یورو به دلار بر فشار‌های ارزی موجود در ترکیه افزوده به طوری که لیر از ابتدای جولای با 4.5 درصد کاهش به 17.5 در برابر دلار آمریکا رسیده است. در مجموع، تضعیف یورو بار اضافی بر اقتصاد شکننده ترکیه وارد کرده است و به افزایش قیمت دلار دامن می‌زند.
برای تولید کنندگان متکی به واردات ترکیه دلار گران‌تر به معنای هزینه‌های بالاتر است که به ناچار خود را در قیمت‌های مصرف کننده در آینده نشان خواهد داد. افزایش سالانه قیمت‌های تولید کننده در ترکیه به 138 درصد و تورم مصرف کننده به بالاترین سطح در 24 سال اخیر نزدیک به 79 درصد رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/698737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

خودروهای زرهی لوکس؛ کدام یک را انتخاب می کنید؟

قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

قیمت لاستیک خودرو تغییر کرد/ اعلام میزان افزایش قیمت لاستیک

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

سیگنال مثبت به بورس تهران

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان به کجا می‌رسد؟

ارز حج 1403 تأمین شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

با 200 میلیون تومان چه خودرویی بخرم؟

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی