پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۵
اقتصاد ایران

تصمیم غیرمنتظره زهران ممدانی/ استفاه از هوش مصنوعی ممنوع شد

تصمیم غیرمنتظره زهران ممدانی/ استفاه از هوش مصنوعی ممنوع شد
بازار آریا - فارس : زهران ممدانی، شهردار نیویورک، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید تصمیم گرفته است استفاده دانش‌آموزان از بسیاری از ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - فارس : زهران ممدانی، شهردار نیویورک، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید تصمیم گرفته است استفاده دانش‌آموزان از بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی را در مدارس ابتدایی و دوره متوسطه اول محدود کند.
شهردار نیویورک استفاده بیشتر دانش‌آموزان مدارس این شهر از ابزارهای هوش مصنوعی را برای یک سال ممنوع کرد؛ تصمیمی که صدها هزار دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
شهردار نیویورک استفاده بیشتر دانش‌آموزان مدارس این شهر از ابزارهای هوش مصنوعی را برای یک سال ممنوع کرد؛ تصمیمی که صدها هزار دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و نشان می‌دهد نگرانی درباره نقش هوش مصنوعی در آموزش وارد مرحله تازه‌ای شده است.
زهران ممدانی، شهردار نیویورک، در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید تصمیم گرفته است استفاده دانش‌آموزان از بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی را در مدارس ابتدایی و دوره متوسطه اول محدود کند.
این ممنوعیت دانش‌آموزان تا پایان پایه هشتم را دربر می‌گیرد و حدود ۶۰۰ هزار نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
بر اساس این تصمیم، نزدیک به ۴۰ ابزار آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی که در مدارس نیویورک مورد استفاده قرار می‌گیرند، برای یک سال کنار گذاشته می‌شوند. هدف اعلام‌شده این است که مدارس در این مدت فرصت داشته باشند تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر فرایند یادگیری را بررسی کنند و چارچوب مشخص‌تری برای استفاده از این فناوری ایجاد کنند.
ممدانی معتقد است کودکان نباید در سال‌های ابتدایی تحصیل، بخش مهمی از فرایند یادگیری را به ابزارهای هوش مصنوعی بسپارند. از نگاه او، مدرسه تنها محلی برای دریافت پاسخ نیست و دانش‌آموز باید فرصت داشته باشد مسائل را خودش حل کند، با معلم ارتباط داشته باشد و از تعامل با همکلاسی‌هایش یاد بگیرد.
این سیاست البته به معنای ممنوعیت کامل هوش مصنوعی در تمام مدارس نیویورک نیست. دانش‌آموزان دبیرستانی از این محدودیت یک‌ساله مستثنی هستند و در شرایط مشخص می‌توانند به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی ادامه دهند. همچنین معلمان همچنان اجازه دارند از این فناوری برای برخی فعالیت‌های کاری مانند برنامه‌ریزی آموزشی و مدیریت امور کلاس استفاده کنند.
تصمیم جدید نیویورک در شرایطی گرفته شده که مدارس در سراسر جهان هنوز در حال پیدا کردن مرز میان استفاده مفید از هوش مصنوعی و وابستگی بیش از حد به آن هستند. ابزارهای مولد هوش مصنوعی می‌توانند در توضیح مفاهیم، تولید تمرین، کمک به پژوهش و شخصی‌سازی آموزش کاربرد داشته باشند؛ اما همزمان نگرانی‌هایی درباره کاهش مشارکت فعال دانش‌آموز، اتکای بیش از اندازه به پاسخ‌های آماده و دشوارتر شدن ارزیابی واقعی توانایی دانش‌آموزان ایجاد کرده‌اند.
نیویورک پیش از این نیز تجربه‌ای مشابه داشته است. پس از عرضه چت‌جی‌پی‌تی در سال ۲۰۲۲، مدارس دولتی این شهر استفاده از این ابزار را محدود کردند؛ اما این رویکرد بعداً تغییر کرد و مقام‌های آموزشی به سمت استفاده کنترل‌شده از هوش مصنوعی حرکت کردند. حتی یک دستیار آموزشی مبتنی بر هوش مصنوعی نیز برای کمک به معلمان و دانش‌آموزان معرفی شد.
اکنون تصمیم ممدانی نشان‌دهنده بازگشت رویکردی محتاطانه‌تر است؛ با این تفاوت که تمرکز این بار صرفاً روی یک ابزار مشخص نیست و طیف گسترده‌تری از ابزارهای هوش مصنوعی را هدف قرار می‌دهد.
این ممنوعیت یک‌ساله می‌تواند برای نظام آموزشی نیویورک فرصتی باشد تا پیش از گسترش بیشتر هوش مصنوعی در کلاس‌های درس، درباره نحوه استفاده از آن تصمیم دقیق‌تری بگیرد. پرسش اصلی برای مدارس این نیست که آیا هوش مصنوعی وارد آموزش خواهد شد یا نه؛ بلکه این است که دانش‌آموزان از چه سنی، برای چه کاری و تا چه اندازه باید به آن دسترسی داشته باشند.
محدودیت هوش مصنوعی در مدارس فقط به نیویورک محدود نیست. نروژ از اواخر اوت ۲۰۲۶ استفاده از هوش مصنوعی مولد را برای دانش‌آموزان پایه‌های اول تا هفتم تقریباً ممنوع کرده و استفاده در دوره متوسطه اول را به نظارت معلم مشروط کرده است. سوئد نیز استفاده از هوش مصنوعی مولد برای انجام تکالیف را ممنوع کرده و در برخی کشورها مانند انگلیس، لتونی و لوکزامبورگ استفاده از این ابزارها در آزمون‌ها ممنوع است.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.


نظرات شما