پنجشنبه ۱۱ دي ۱۴۰۴
اقتصاد جهان

مخالفت وزیر جنجالی اسرائیل با ورود به مرحله دوم توافق غزه

مخالفت وزیر جنجالی اسرائیل با ورود به مرحله دوم توافق غزه
بازار آریا - ایسنا : ایتمار بن گویر، مخالفت خود را با ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس پیش از تحقق برخی شروط اعلام کرد.
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : ایتمار بن گویر، مخالفت خود را با ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس پیش از تحقق برخی شروط اعلام کرد.
« ایتمار بن‌گویر » وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که همواره یکی از مخالفان اصلی توقف جنگ غزه بوده، تاکید کرد تا پیش از بازگرداندن جسد آخرین اسیر اسرائیلی از غزه، نباید به مرحله دوم توافق آتش‌بس وارد شد.
بن‌گویر همچنین تاکید کرد: تا قبل از خلع سلاح حماس نباید هیچ اقدامی انجام دهیم.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، این وزیر تندروی اسرائیلی همچنین ابراز امیدواری کرده که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم با حضور ترکیه در غزه موافقت نکرده باشد.
روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» پیشتر نوشت، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان دیدار با نتانیاهو، اعلام کرده است مرحله دوم طرح او برای خاتمه بخشیدن به جنگ در غزه، از ۱۵ ژانویه آینده آغاز می‌شود. 
این روزنامه همچنین فاش کرد، دونالد ترامپ این تصمیم را بدون مشورت با نتانیاهو به وی تحمیل کرده است.
مرحله دوم توافق شامل عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از موقعیت‌های کنونی در غزه، واگذاری اداره موقت نوار غزه به یک نهاد فلسطینی به جای حماس و استقرار نیروی ثبات بین‌المللی است.
اسرائیل حضور نیروهای ترکیه در غزه به عنوان بخشی از نیروی بین‌المللی که قرار است در مرحله بعدی طرح ترامپ مستقر شوند را وتو کرده است و طی هفته‌های اخیر، مقامات صهیونیستی نیز تلاش کرده‌اند تا مشارکت ترکیه در بازسازی غزه را تا حد امکان محدود کنند.
یک منبع آگاه از مذاکرات به روزنامه «اورشلیم پست» گفت: «در اسرائیل، این نگرانی وجود دارد که مشارکت ترکیه در امور بشردوستانه و تلاش‌های بازسازی، به آنکارا جایگاه قابل‌توجهی در کنترل نوار غزه بدهد.»
۲ مقام آگاه صهیونیستی به این رسانه عبری گفتند: «اسرائیل در تلاشی برای کاهش دخالت ترکیه در غزه، از دولت ترامپ خواسته است تا رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را از هیات صلح کنار بگذارد.»
روز دوشنبه دونالد ترامپ طی دیدار نتانیاهو در فلوریدا با اشاره به احتمال حضور نیروهای ترکیه در غزه گفت: «فکر می‌کنم این چیز خوبی است. ترکیه عالی بوده است و من اردوغان را خیلی خوب می‌شناسم و همانطور که همه شما می‌دانید، او دوست خوب من است. من به او اعتقاد دارم و به او احترام می‌گذارم. نتانیاهو هم همینطور.»
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.


نظرات شما