سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴
بورس و بانک

تالار شیشه ای دوباره ریخت

تالار شیشه ای دوباره ریخت
بازار آریا - تنها یک روز پس از رشد بازار سرمایه، امروز این بازار بیش از ۵۱ هزار واحد کاهش یافت و شاخص کل ضمن رسیدن به رقم دو میلیون و ...
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تنها یک روز پس از رشد بازار سرمایه، امروز این بازار بیش از 51 هزار واحد کاهش یافت و شاخص کل ضمن رسیدن به رقم دو میلیون و 658 واحد کانال 2.7 میلیون را که دیروز تصاحب کرده بود، از دست داد.

امروز (سه‌شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 51 هزار و 658 واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و 658 هزار و 238 واحد رسید. این در حالی است که روز گذشته در پی اختصاص خط اعتباری 60 هزار میلیارد تومانی به بازار سرمایه، این بازار پس از یک هفته کاهش 19 هزار واحد رشد کرده بود. شاخص هم‌وزن نیز 10 هزار و 18 واحد کاهش داشت و در عدد 836 هزار و 99 واحد ایستاد.
امروز تعداد سهام مثبت بورس 13 عدد و سهام منفی 321 عدد بود. تعداد خریداران به بیش از 42 هزار نفر رسید. به طور کلی بازار 1.89 درصد کاهش داشت. همچنین امروز 196 هزار فقره معامله به ارزش حدود 18 هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
امروز نمادهای فارس، فملی و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبملت، خساپا و وبصادر اشاره کرد.
شاخص فرابورس ایران هم کاهش 212 واحد را تجربه کرد و به 24 هزار و 651 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 134 هزار فقره و ارزش آن 11 هزار میلیارد تومان بود.
مارون، ومپنا و آریان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند. رپویا، فزر و وپایا نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشه‌ای از 19 فروردین پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز 23 فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفته بود.
پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان 1403 صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز 23 دی‌ماه کانال 2.9 میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد که 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. 19 فروردین 1404 به کانال 2.8 میلیون صعود کرد. 24 فروردین پس از حدود 90 روز مجددا از مرز 2.9 میلیون واحد گذشت. روز 30 فروردین 1404 برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به 3.1 میلیون واحد رسید، 23 اردیبهشت کانال 3.2 میلیون واحد را فتح کرد اما 30 اردیبهشت آن را از دست داد. روز 17 خرداد نیز کانال 3.1 میلیون را از دست داد. همچنین روز 19 خردادماه به پایین کانال سه میلیون واحد سقوط کرد. روز 8 تیر نیز به کانال 2.8 میلیون واحد افتاد، 9 تیر به کانال 2.7 میلیون عقب‌گرد کرد، 11 تیر وارد کانال 2.6 میلیون واحد شد. 16 تیرماه کانال 2.7 میلیون را پس گرفت و 17 تیر مجددا آن را از دست داد.
تا قبل از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در روز 23 خرداد 1404 متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشت. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شد و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌توانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.
عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و تا کانال 3.2 میلیون واحد رشد کرده بود.


نظرات شما