سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴
اقتصاد جهان

تداوم افت قیمت نفت در بازارهای جهانی

تداوم افت قیمت نفت در بازارهای جهانی
بازار آریا - تمرکز سرمایه‌گذاران بر تعرفه‌های آمریکا و افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس، قیمت نفت را در معامله‌های روز سه‌شنبه کاهش داد.
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تمرکز سرمایه‌گذاران بر تعرفه‌های آمریکا و افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس، قیمت نفت را در معامله‌های روز سه‌شنبه کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، توجه سرمایه‌گذاران به تحولات تازه در تعرفه‌های آمریکا و تعدیل بیش از انتظار در برنامه کاهش تولید نفت هشت عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) در ماه اوت سبب شد قیمت نفت روز سه‌شنبه (17 تیر) کاهش یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت 6 و 30 دقیقه بامداد سه‌شنبه به وقت گرینویچ با 22 سنت یا 0.3 درصد کاهش به 69 دلار و 36 سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با 27 سنت یا 0.4 درصد افت، 67 دلار و 66 سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه (16 تیر) به شریکان تجاری خود ازجمله عرضه‌کنندگان اصلی مانند کره جنوبی و ژاپن، همچنین صادرکنندگان کوچک‌تر به این کشور مانند صربستان، تایلند و تونس اعلام کرد که تعرفه‌های بسیار بالای آمریکا از اول اوت آغاز خواهد شد، هرچند پس از آن گفت که زمان تعیین‌شده 100 درصد قطعی نیست.
تعرفه‌های ترامپ سبب ایجاد ابهام در بازار و نگرانی‌هایی شده است که می‌تواند بر اقتصاد جهان و در نتیجه تقاضای نفت تأثیر منفی بگذارد، با این حال نشانه‌هایی وجود دارد که تقاضای کنونی، به‌ویژه در آمریکا، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، همچنان بالاست و این موضوع از قیمت‌ها حمایت کرده است.
امریل جمیل، تحلیلگر بلندپایه تحقیقات نفتی در شرکت ال‌اس‌ئی‌جی گفت: تقاضای فوری به‌دلیل عوامل فصلی همچنان مطلوب است. این پرسش همچنان باقی است که آیا تقاضا برای جذب عرضه فراتر از انتظار اوپک‌پلاس در آینده همچنان ادامه خواهد یافت.
افزون بر این نشانه‌های دیگری از افزایش تقاضا در هند، سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان مشاهده شده است. داده‌های دولتی این کشور نشان می‌دهد مصرف سوخت در ماه ژوئن 1.9 درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
بر اساس این گزارش، هشت عضو اوپک‌پلاس روز شنبه (14 تیر) موافقت کردند که کاهش عرضه داوطلبانه خود را در ماه اوت 548 هزار بشکه در روز تعدیل کنند که نسبت به بازگشت روزانه 411 هزار بشکه‌ در سه ماه گذشته افزایش داشته است.
این تصمیم به‌طور تقریبی کل کاهش داوطلبانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه در روز توافق‌شده این هشت عضو را لغو می‌کند. به گفته پنج منبع آگاه، هشت عضو اوپک‌پلاس قرار است در نشست سوم اوت (12 مرداد) با بازگرداندن روزانه 550 هزار بشکه دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه خود به بازارهای جهانی در ماه سپتامبر موافقت کنند که در این صورت همه کاهش داوطلبانه به پایان می‌رسد.
با این حال تحلیلگران می‌گویند که افزایش واقعی تولید اوپک‌پلاس تاکنون کمتر از سطوح اعلام‌شده بوده و بیشترین عرضه از سوی عربستان سعودی صورت گرفته است.


نظرات شما