بازار آریا

آخرين مطالب

چرا حتی خودخواه‌ ترین افراد هم، باید نسبت به گسترش فقر حساس باشند؟ اقتصاد ايران

چرا حتی خودخواه‌ ترین افراد هم، باید نسبت به گسترش فقر حساس باشند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تین نیوز فیلیپ کاتلر : فقر، پدیده ای دردناک و وضعیتی ناعادلانه است که بشریت همواره با آن روبرو بوده است. صرف نظر از مسئولیت وجدانی و انسانی هر یک از ما در برابر سرنوشت هم نوعان خود، که ما را موظف می کند در حد توان برای کاهش و التیام دردهای فقرا تلاش کنیم، منافع دیگری نیز از ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی فقیران نصیب غیرفقیران و به طور کلی، جامعه بشری خواهد شد. در زیر برخی از این منافع را بر می شمریم: اول: زندگی های هدررفته فقر به معنای هدر رفتن زندگی افرادی است که اگر قادر به بهره برداری کامل از توانمندی های بالقوه ی خود بودند، به شکوفایی می رسیدند و جامعه را نیز از میوه های استعداد خود بهره مند می کردند. دوم: ایفای نقش مخرب اجتماعی فقرا، نه تنها از استعدادهای نهفته ی خویش برای ارتقاء زندگی خود، خانواده، و جامعه استفاده نمی کنند، بلکه بالاجبار و از سر ناچاری، بعضا با درگیر شدن در فعالیت های مخربی چون تکدی گری سازمان یافته، اعتیاد، فحشاء، سرقت، و سایر فعالیت های مجرمانه به سلامت جامعه آسیب می زنند. سوم: گسترش بیماری ها افراد فقیر مستعد انواع بیماری ها هستند که علاوه بر خود و اطرافیان، می توانند تمام جامعه را نیز تحت تأثیر قرار دهند. مثلا بیماری هایی چون ایدز و مالاریا در کشورهای فقیر آفریقایی شیوع بیشتری دارد و عدم آگاهی و توجه فقرا نسبت به سلامتی خود، باعث تهدید سلامت در سطح جهانی می شود. چهارم: سوء استفاده سیاسی شرایط سخت زندگی و ناامیدی موجود در جوامع فقیر، راه را برای مدعیان حمایت و نجات باز می کند. بنابراین، جوامع فقیر بستر مناسبی برای گسترش عقاید افراطی سیاسی همچون کمونیزم، فاشیزیم، و افراط گرایی مذهبی هستند. به عنوان نمونه، مشاهده می کنیم که القاعده و طالبان پیروان خود را در فقیرنشین ترین مناطق مناطق اسلامی جستجو می کنند و بسیاری از بمب گذاران انتحاری، با امید به وعده ی کمک مالی به سایر اعضای خانواده، خود را قربانی می کنند. پنجم: منافع کسب وکارها از توسعه مناطق فقیرنشین کمک به رشد اقتصادی مناطق فقیرنشین، در واقع به معنای گسترش بازار برای انواع کسب وکارها در سایر کشورهاست. افزایش تولید هم به نوبه ی خود، باعث کاهش قیمت تمام شده محصولات و ارزان تر تمام شدن محصولات صنعتی خواهد شد که امکان برخورداری از آنها را برای تعداد بیشتری از مردم جهان، به ویژه در مناطق محروم فراهم خواهد کرد. ششم: بحران مهاجرت امروزه، در بسیاری از کشورهای دنیا، ساکنان شهرهای بزرگ با معضل هجوم گسترده افراد کم درآمد از روستاها و شهرهای کوچک مواجه هستند؛ پدیده ای که تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را ایجاد نموده است. همچنین بسیاری از ساکنان کشورهای پیشرفته، از هزینه های اقتصادی و اجتماعی مهاجرانی که به امید یافتن زندگی بهتر، به طور قانونی یا غیرقانونی از مناطق فقیرنشین به این کشورها کوچ کرده اند رنج می برند. بنابراین واقعیت آن است که عوارض ناشی از گسترش فقر، می تواند به افراد غیرفقیر نیز آسیب وارد کند. در نتیجه علاوه بر مسؤولیت های اخلاقی و انسانی در قبال فقر، حتی با در نظر گرفتن خودخواهانه ترین نگرش ها نیز، همه ما موظف به تلاش برای ریشه کن کردن پدیده ی شوم «فقر» هستیم. این متن، خلاصه ای ست از فصل اول کتاب: Up & Out of poverty; The social marketing solution آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

تین نیوز فیلیپ کاتلر :
فقر، پدیده ای دردناک و وضعیتی ناعادلانه است که بشریت همواره با آن روبرو بوده است. صرف نظر از مسئولیت وجدانی و انسانی هر یک از ما در برابر سرنوشت هم نوعان خود، که ما را موظف می کند در حد توان برای کاهش و التیام دردهای فقرا تلاش کنیم، منافع دیگری نیز از ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی فقیران نصیب غیرفقیران و به طور کلی، جامعه بشری خواهد شد.
در زیر برخی از این منافع را بر می شمریم: 
اول: زندگی های هدررفته
فقر به معنای هدر رفتن زندگی افرادی است که اگر قادر به بهره برداری کامل از توانمندی های بالقوه ی خود بودند، به شکوفایی می رسیدند و جامعه را نیز از میوه های استعداد خود بهره مند می کردند.
دوم: ایفای نقش مخرب اجتماعی
فقرا، نه تنها از استعدادهای نهفته ی خویش برای ارتقاء زندگی خود، خانواده، و جامعه استفاده نمی کنند، بلکه بالاجبار و از سر ناچاری، بعضا با درگیر شدن در فعالیت های مخربی چون تکدی گری سازمان یافته، اعتیاد، فحشاء، سرقت، و سایر فعالیت های مجرمانه به سلامت جامعه آسیب می زنند.
سوم: گسترش بیماری ها
افراد فقیر مستعد انواع بیماری ها هستند که علاوه بر خود و اطرافیان، می توانند تمام جامعه را نیز تحت تأثیر قرار دهند. مثلا بیماری هایی چون ایدز و مالاریا در کشورهای فقیر آفریقایی شیوع بیشتری دارد و عدم آگاهی و توجه فقرا نسبت به سلامتی خود، باعث تهدید سلامت در سطح جهانی می شود.
چهارم: سوء استفاده سیاسی
شرایط سخت زندگی و ناامیدی موجود در جوامع فقیر، راه را برای مدعیان حمایت و نجات باز می کند. بنابراین، جوامع فقیر بستر مناسبی برای گسترش عقاید افراطی سیاسی همچون کمونیزم، فاشیزیم، و افراط گرایی مذهبی هستند. به عنوان نمونه، مشاهده می کنیم که القاعده و طالبان پیروان خود را در فقیرنشین ترین مناطق مناطق اسلامی جستجو می کنند و بسیاری از بمب گذاران انتحاری، با امید به وعده ی کمک مالی به سایر اعضای خانواده، خود را قربانی می کنند.
پنجم: منافع کسب وکارها از توسعه مناطق فقیرنشین
کمک به رشد اقتصادی مناطق فقیرنشین، در واقع به معنای گسترش بازار برای انواع کسب وکارها در سایر کشورهاست. افزایش تولید هم به نوبه ی خود، باعث کاهش قیمت تمام شده محصولات و ارزان تر تمام شدن محصولات صنعتی خواهد شد که امکان برخورداری از آنها را برای تعداد بیشتری از مردم جهان، به ویژه در مناطق محروم فراهم خواهد کرد.
ششم: بحران مهاجرت
امروزه، در بسیاری از کشورهای دنیا، ساکنان شهرهای بزرگ با معضل هجوم گسترده افراد کم درآمد از روستاها و شهرهای کوچک مواجه هستند؛ پدیده ای که تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را ایجاد نموده است. همچنین بسیاری از ساکنان کشورهای پیشرفته، از هزینه های اقتصادی و اجتماعی مهاجرانی که به امید یافتن زندگی بهتر، به طور قانونی یا غیرقانونی از مناطق فقیرنشین به این کشورها کوچ کرده اند رنج می برند. 
بنابراین واقعیت آن است که عوارض ناشی از گسترش فقر، می تواند به افراد غیرفقیر نیز آسیب وارد کند. در نتیجه علاوه بر مسؤولیت های اخلاقی و انسانی در قبال فقر، حتی با در نظر گرفتن خودخواهانه ترین نگرش ها نیز، همه ما موظف به تلاش برای ریشه کن کردن پدیده ی شوم «فقر» هستیم.
این متن، خلاصه ای ست از فصل اول کتاب:
Up & Out of poverty; The social marketing solution
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1140235/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی

عضو شورای عالی کار: سپردنِ تعیین حقوق کارگران به مجلس، عملا به معنای بی‌صداترکردن و بی‌نظرتر کردنِ کارگران است

مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد

مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد

چرا دلار سقوط کرد؟

طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال محور در ایلام تکمیل می شوند

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان با یک ثبت‌نام ساده

ادامه روند کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

اقتصاددان: میانگین جهانی تورم حدود 7 درصد است؛ ببینید عزیزان در ایران چه گلی کاشته اند!

کشف بیش از 48 میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام

از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود

پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست

الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود

طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی

گوشت دوباره گران می‌‌شود؟

انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می‌رسد

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران

استاندار هرمزگان: از فعالان اقتصادی واقعی حمایت می‌شود

رونمایی از 20 محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو 2024

جنبه‌های اقتصادی مالکیت فکری مغفول مانده است

رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست

حجم تجارت خارجی ایران 153 میلیارد دلار است

رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده

جهت توسعه مناسبات پولی و بانکی رئیس کل بانک مرکزی به عربستان رفت

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس: سرکار گذاشتن مردم با خودروهای برقی کار درستی نیست

پیامک عجیب برای متقاضیان نهضت ملی مسکن؛ هر 2 ماه 40 میلیون واریز کنید

شناسایی و انهدام باند قاچاق خودرو‌ در مازندران

گردش مالی اوراسیا از مرز 8.7 میلیارد دلار عبور کرد

طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران

سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی

تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟

حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

ام1 پروکار ؛ یکی از خاص ترین های ب ام و/ تصاویر

تصمیم‌گیری درخصوص عرضه پژوپارس در شورای رقابت

دومین نشست کمیسیون تخصصی طرح و برنامه شاهد برگزار شد

بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش 50 میلیارد ریال در لرستان

مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا

مزدا آر ایکس7؛ زیبای ژاپنی/ تصاویر

برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت

نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است

معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو

کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است

مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است

درآمدهای نفت و گاز روسیه 2 برابر شد

قیمت برنج هندی کاهش یافت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی