بازار آریا

آخرين مطالب

مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد اقتصاد ايران

مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - امتداد - رییس مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد که تا یکشنبه آینده منتظر برنامه این بانک برای مدیریت بازار ارز می‌ماند و پس از آن خود مجلس برنامه‌ای را خواهد نوشت.
به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اعتماد نوشت: این جلسه با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، ‌محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس‌جمهور از مجموعه دولت و روسای چند کمیسیون مرتبط با مسائل اقتصادی در مجلس برگزار شده و مطابق خبری که «ایسنا»از آن منتشر کرده، رییس مجلس در جمع‌بندی جلسه از دولت و به ویژه بانک مرکزی درخواست یک «برنامه مکتوب» برای مدیریت بازار ارز کرده است.
این در حالی است که مجلس پیش از این و در قالب اصلاح قانون بانک مرکزی به رییس کل این بانک «اختیار تام»برای مدیریت بازار ارز داده بود.
در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارایه کرده و وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.
اما قالیباف در این جلسه از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و گفته است: «ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارایه کنیم.
در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»
در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارایه گزارش اکتفا کرد، گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارایه شد. دوستان دولت باید به‌طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارایه کنند.
قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به‌طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.
همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.
قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دایمی را به رییس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.
وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به‌طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.
اظهارات رییس مجلس در جلسه با برخی از مسوولان اقتصادی دولت پس از آن صورت می‌گیرد که نرخ ارز در سال جدید دچار نوسان قیمتی شده و حالا در کانال 64 هزار تومانی معامله می‌شود.
اتفاقی که بسیاری از کارشناسان و حتی تیم اقتصادی دولت آن را ناشی از «هیجانات زودگذر بازار» دانسته‌اند.
از طرف دیگر، در دو سال و نیم گذشته، نرخ تورم همواره بالای 30 درصد و در بیشتر اوقات حتی بالای 40 درصد بوده است.
چند روز پیش مرکز آمار گزارش تورم فروردین ماه امسال را منتشر کرد که مطابق آن نرخ تورم سالانه در این ماه 38.8 درصد اعلام شده است.
این نرخ تورم، کاهشی نسبی در مقایسه با نرخ تورم در اسفند ماه داشته، اما همچنان ایران در کنار آرژانتین و ترکیه، جزو کشورهایی با شدیدترین تورم در سراسر جهان قرار دارد.
از بازار خوراکی‌ها خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید با اینکه رییس کل بانک مرکزی به تازگی در توجیه سیاست‌های پولی دولت عنوان کرده که«نرخ‌های بازار غیررسمی نقشی در تعیین قیمت کالاها ندارد.» اما از بازار خوراکی‌ها در ماه ابتدایی سال خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید.
چنانکه، در فروردین ماه، خوراکی‌ها با شوک قیمتی روبرو شده‌اند به‌طور مثال، تورم بخش سبزی و حبوبات فقط در یک ماه، نزدیک به 9.5 درصد بالا رفته.
یا انواع گوشت قرمز و سفید نزدیک به 3 درصد رشد تورم ماهانه داشته‌اند. از سوی دیگر گزارش مرکز آمار ایران از رشد ماهانه قیمت‌ چند کالای خوراکی در مناطق شهری نشان می‌دهد کالایی مانند پیاز بیشترین جهش قیمت را در یک ماه اخیر داشته است.
پیاز در این یک ماه 29.5 درصد رشد قیمت داشته و پس از آن، شدیدترین گرانی خوراکی برای پرتقال است که تنها در یک ماه بیش از 15 درصد گرانتر شده است.
در واقع هر سال به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، صنایع مختلف درخواست‌های خود را برای «افزایش رسمی قیمت» به نهادهای بالادستی ارایه می‌کنند و دولت هم بعد از مدتی تن به خواسته تولیدکنندگان می‌دهد.
در آخرین تحولات، به تازگی انجمن تولیدکنندگان ماکارونی درخواست افزایش قیمت داده و گویا وزارت صمت با افزایش 13 درصدی قیمت این کالا موافقت کرده.
ماکارونی جزو کالاهایی است که در یکی- دو سال گذشته جایگزین برنج در بسیاری از خانوارها شده و به همین دلیل افزایش قیمت این کالا، ‌اثر نامطلوبی در شرایط مصرف کربوهیدرات در خانوراها خواهد داشت.
اما این اتفاق فقط در صنایع غذایی رخ نمی‌دهد. در بازار کالای غیرخوراکی نیز تولیدکنندگان همواره پس از افزایش قیمت مواد اولیه به دنبال قیمت جدیدی هستند که با فرمول هزینه-درآمد آنها جور در بیاید.
به‌طور مثال، 28 فروردین ماه نامه‌ای به نقل از شرکت «یزدتایر» منتشر شد که در آن نسبت به مجوز افزایش قیمت 33 درصدی محصولات این شرکت اطلاع‌رسانی شده بود.
در عین حال، گفته می‌شود که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی درخواست افزایش قیمت ارایه کرده‌اند که در دست بررسی است و هنوز تایید نشده است.
چرخه‌ای که هر سال تکرار می‌شود. تولیدکنندگانی که به دنبال افزایش قیمت هستند و شهروندانی که به دلیل ثابت ماندن دستمزد و در واقع درآمد خود طی یک سال، سبد خرید خود را کوچک‌تر می‌کنند.
برچسب ها : این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1152859/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش تورم نقطه به نقطه در فروردین 1403

ارزش صادرات فناورانه به 2 میلیارد دلار رسید

نظام مسائل مشارکت مردم در جهش تولید

13 تفاهم‌نامه در زمینه توسعه زیرساخت‌های صنعت پالایش امضا شد

آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال 1403

مراسم چهل و سومین سالگرد شهادت خلبان شهید شیرودی در کرمانشاه برگزار شد

شرکت نفت و گاز اروندان 8 سند همکاری با شرکت‌ها صنعتی و دانش‌بنیان‌ها امضا کرد

19 میلیارد دلار فرصت سرمایه‌گذاری در صنایع پالایشی کشور/بزرگ‌ترین واحد آیزوماکس خاورمیانه در آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

گلایه های اقتصادی مراجع تقلید در دیدار مستقیم با رئیسی /معیشت مردم در سختی بسیار است /هرجا قدم می‌گذاریم، مردم از گرانی می گویند

مدیرعامل شرکت ملی نفت فلات قاره ایران از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

هوش مصنوعی شریک راهبردی در صنعت نفت است

یکی از زنجیرهای تحریم پاره می‌شود

وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است

مسؤولان اقدام موثر و فوری برای مشکلات اقتصادی داشته باشند

سرمایه‌گذاری سالانه 6.5 میلیارد دلاری در بالادست صنعت نفت در دولت سیزدهم

رونمایی از 3 عنوان کتاب‌ صنعت نفت در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

نیازهای فناوری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام شد

مدیرعامل شرکت ملی گاز از نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران بازدید کرد

تولید 74.3 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1402

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روزهای آینده/ الان خودرو بخریم یا نخریم؟

هدف دانشگاه آزاد از مدارس سما اقتصادی نیست

تفاهم‌نامه همکاری انجمن نفت ایران و گروه توسعه مالی فیروزه امضا شد

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

نشست خبری معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری

قرارداد مشاوره ایمنی، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت امضا شد

مشارکت 50 فعال مسجدی قروه در کارگاه کارآفرینی «همت در مسجد»

ساندرو کارکرده 900 میلیونی شد

شرکت نفت و گاز پارس 6 تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روزهای آینده؛ الان خودرو بخریم یا نخریم؟

1403 سال طلایی افتتاحیه‌های زنجیره‌وار نفت مناطق مرکزی خواهد بود

1403 سال طلایی گشایش‌های زنجیره‌وار نفت مناطق مرکزی خواهد بود

تخصیص و تحویل سوخت مایع نیروگاهی سال 1403 براساس بازده

تخصیص و تحویل سوخت مایع نیروگاهی در سال جاری براساس بازده

توافق با صندوق توسعه ملی برای تأمین مالی پروژه فشارافزایی پارس جنوبی

حل مشکلات اقتصادی در اولویت مجلس دوازدهم است

روز سیاه خریداران سکه دولتی تکرار می‌شود؟

شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با پژوهشگاه صنعت نفت موافقت‌نامه همکاری امضا کرد

نشست خبری مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت

رونمایی از سند حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت نفت

چرا واردات خودروی کارکرده معلق ماند؟

قیمت طلا امروز جمعه 21 اردیبهشت 1403؛ طلای جهانی دوباره اوج گرفت

لزوم جذب سرمایه‌گذار در پارس جنوبی برای تأمین امنیت انرژی ایران

جزئیات یارانه 28 همتی دولت سیزدهم در طرح فجرانه

کاهش قیمت بیت‌کوین تا 62 هزار دلار

نیاز به حدود 104 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری تا سال 1410 برای رفع ناترازی گاز

کشاورزی و صنعت پیشران اقتصادی تیران و کرون /ایجاد پایانه صادراتی غرب استان اصفهان

ساخت نخستین آتشخوار تندرو کشور نماد اعتماد به توان و دانش بومی متخصصان قشم / نهضت ارتقای ایمنی جزیره قشم با جدیت اجرایی می شود

مدیرعامل شرکت نفت خزر از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

رئیس دانشگاه صنعت نفت از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

620 هزار مجوز کاغذی، الکترونیکی شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی