بازار آریا

آخرين مطالب

سطح بدهی‌ها در جهان به 307هزار میلیارد دلار رسیده است

زنگ خطر وقوع بحران مالی جهان تحلیل بازار آریا

زنگ خطر وقوع بحران مالی جهان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل : عواملی چون بدهی‌های بی‌سابقه کشورها، نرخ‌های بهره بالا، هزینه‌های ناشی از تغییرات اقلیمی، افزایش مخارج بهداشتی و پرداخت‌های بازنشستگی با پیر‌شدن جمعیت و شرایط پرتنش سیاسی، به نگرانی‌ها درباره احتمال وقوع بحران مالی در اقتصادهای بزرگ و توسعه‌یافته جهان دامن زده است. جهش در هزینه‌های استقراض دولت‌ها باتوجه به تقاضای سرمایه‌گذاران برای افزایش بازده نگهداری اوراق بلندمدت، موضوع بدهی‌های سنگین را در کانون توجهات قرار داده و سیاستگذاران را برآن داشته است که نسبت به وضعیت مالیه عمومی کشورها هشدار دهند. براساس گزارش موسسه مالی بین‌الملل (IIF)، بیش از 80درصد از افزایش 10هزار میلیارد دلاری بدهی‌های جهانی که باعث رسیدن آن به سطح بی‌سابقه 307هزار میلیارد دلار در نیمه اول سال جاری شده، مربوط به اقتصادهای توسعه‌یافته بوده است.
گروهی از اقتصاددانان برجسته، سیاستگذاران سابق و سرمایه‌گذاران بزرگ به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که بیشترین نگرانی درباره وضعیت بدهی‌ها، به آمریکا، ایتالیا و بریتانیا برمی‌گردد. آنها انتظار ندارند که کشورهای توسعه‌یافته نتوانند بدهی‌های خود را پرداخت کنند؛ اما معتقدند که این دولت‌ها باید با ارائه برنامه‌های مالی قابل اعتماد، افزایش مالیات‌ها و تقویت رشد اقتصادی، تلاش کنند تا وضعیت مالیه عمومی پایدار بماند. البته تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک، به هزینه‌ها افزوده است. فضای شکننده حاصل از افزایش نرخ‌های بهره و کاهش حمایت‌های بانک‌های مرکزی، ریسک اینکه هرگونه اشتباه سیاستی بتواند بازارها را با تلاطم شدید مواجه کند، بالا برده است.
پیتر پرائت، اقتصاددان ارشد سابق بانک مرکزی اروپا، می‌گوید گرچه وضعیت بدهی‌ها کماکان پایدار به نظر می‌رسد، چشم‌انداز آینده باتوجه به نیازهای هزینه‌ای بلندمدت، نگران‌کننده است. او هشدار می‌دهد: «بررسی وضعیت خیلی از کشورها نشان می‌دهد که آنها فاصله زیادی با وقوع بحران در حوزه مالیه عمومی ندارند.» «اگر حادثه یا تلفیقی از وقایع ناگوار رخ دهد، می‌تواند جرقه آغاز یک فرآیند دینامیک ناخوشایند باشد. این رخداد یک احتمال واقعی است.»
استراتژیست یک صندوق پوشش ریسک می‌گوید که نیاز فزاینده به تامین مالی درحالی که بانک‌های مرکزی درحال کنار گذاشتن سیاست‌های حمایتی هستند، عدم قطعیت‌ را برای سرمایه‌گذاران افزایش داده است. مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت مدیریت دارایی PIMCO که در حوزه اوراق قرضه فعالیت می‌کند نیز سطوح بالای بدهی و کسری منابع را «ناخوشایند» ارزیابی می‌کند. طرح‌های هزینه‌ای بدون توجیه قابل‌قبول می‌تواند باعث ایجاد آشفتگی بیشتر در بازارها شود. کلودیو بوریو، رئیس دپارتمان پولی و اقتصادی بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی (BIS)، معتقد است در بلندمدت «مسیر صعودی بدهی‌های دولتی، بزرگ‌ترین تهدید برای شرایط اقتصاد کلان و ثبات مالی محسوب می‌شود.»
نقطه عطف
منازعات بودجه‌ای به جایگاه آمریکا آسیب‌زده و باعث شده است که این کشور بالاترین رتبه اعتباری، یعنی AAA را از دست بدهد. اولیویه بلانچارد، همکار ارشد در موسسه اقتصاد بین‌الملل پیترسون بیشترین نگرانی را درباره وضعیت آمریکا دارد؛ زیرا این کشور با ناترازی‌های اساسی مواجه بوده و فرآیند سیاسی تدوین بودجه در آن ناکارآمد شده است. این اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین‌المللی پول براین باور است که این روند منجر به نکول بدهی‌ها نخواهد شد, ولی هراس بازارها در قیمت اوراق خزانه منعکس خواهد شد و «این تاثیر به احتمال قوی زیبا نخواهد بود.» در واکنش به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال وقوع «بحران بدهی»، سخنگوی وزارت خزانه‌دارای ایالات متحده، کارشناسان را به اظهارات اخیر جنت یلن ارجاع داد.
وزیر خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته به وال‌استریت ژورنال گفت که دولت به «سیاست مالی پایدار» متعهد است و آماده است که بودجه را در این راستا تعدیل کند. در همین حال، انباشت بدهی 2.4تریلیون یورویی ایتالیا نیز در کانون توجهات قرار گرفته است. صندوق بین‌المللی پول هشدار داده که بدهی‌های سنگین کشورهای اروپایی، دولت‌ها را در معرض بحران قرار داده است. پس از اینکه ایتالیا برآورد رشد اقتصادی خود را کاهش و پیش‌بینی کسری بودجه را افزایش داد، «صرف ریسک» یا «پریمیوم ریسک» بدهی این کشور با جهش مواجه شد. این وضعیت می‌تواند باعث شود که این کشور واجد شرایط طرح خرید اوراق توسط بانک مرکزی اروپا نشود. احتمال از دست دادن رتبه اعتباری «قابل سرمایه‌گذاری» می‌تواند برای ایتالیا یک «نقطه عطف» باشد.
درحال حاضر موسسه اعتبارسنجی بین‌المللی مودیز برای این کشور چشم‌انداز منفی پیش‌بینی کرده و رتبه اعتباری آن را یک درجه بالاتر از «سطح بنجل» قرار داده است. اگر نسبت بدهی ایتالیا رشد بیشتری کند، تنزل رتبه اعتباری آن بسیار محتمل است و این امر تبعات چشمگیری برای جنوب اروپا خواهد داشت. رشد اقتصادی کند در ایتالیا باعث افزایش بدهی این کشور شده است. چنین ریسکی در تمام اروپا محسوس است و ضرورت صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های عمومی را تحت فشار قرار دهد. اقتصاددان ارشد شرکت سرمایه‌گذاری درآمد ثابت PGIM می‌گوید: «اگر چشم‌انداز رشد اقتصادی اروپا روشن‌تر نشود، معادلات پایداری بدهی‌ در این منطقه مساعد نخواهد بود.» وزارت خزانه‌داری بریتانیا اعلام کرده است که برای کاهش بدهی‌ها و تقویت رشد اقتصادی، اجرای اصلاحات اساسی را درنظر دارد.
بدهی بریتانیا، آمریکا و ایتالیا به نزدیک یا حتی بیشتر از 100درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها رسیده است. جمعیت‌های رو‌به سالمندی، تغییرات اقلیمی و ریسک‌های ژئوپلیتیک مانند جنگ و درگیری در اوکراین و خاورمیانه به معنای فشارهای هزینه‌ای چشمگیر درآینده است. افزایش پرداخت سود با بالارفتن نرخ‌های بهره نیز به این فشارها می‌افزاید. برآوردها نشان می‌دهد که پرداخت سود خالص در آمریکا از 2.5 تا 3.6درصد تولید ناخالص داخلی در سال2033 به 6.7درصد خواهد رسید. همچنین انتظار می‌رود که هزینه‌های پرداخت سود در بریتانیا از 3.1درصد درآمدهای دولت در سال‌های2021 به 7.8درصد درآمدها تا سال2027 برسد.
زمان اقدام
در این شرایط، هزینه‌کرد کارآمد، اصلاحات اساسی و برنامه‌های تقویت رشد اقتصادی ضروری به نظر می‌رسند. جاناتان پرتس، استاد اقتصاد کینگز کالج لندن معتقد است اکنون کشورهای اروپایی نیاز به افزایش سرمایه‌گذاری دارند و نه کاهش آن. البته توجیه استقراض در شرایطی که نرخ‌ بهره در سطح بالایی قرار دارد کاریست دشوار، بنابراین دولت‌ها باید طرح‌های توجیه‌پذیر ارائه دهند. به این منظور، اتحادیه اروپا درحال حاضر درحال بازنگری قوانین بودجه‌ای است و حزب کارگر بریتانیا نیز وعده داده است که برای الزامی کردن بررسی برنامه‌های مالیاتی و هزینه‌کردی توسط نهادهای ذی‌ربط، تلاش کند. اقتصاددانان می‌گویند با وجود مخالفت‌ها، مالیات‌ها باید به‌ویژه در آمریکا و بریتانیا افزایش پیدا کنند و برخی از کاهش هزینه‌ها نیز اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. اقتصاددان ارشد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه معتقد است که اصلاحات کافی در حال انجام نیست. تحلیلگران نیز هشدار می‌دهند که هرگونه تاخیر در انجام اصلاحات، به توانایی دولت‌ها برای جلوگیری از شوک‌های آینده آسیب جدی وارد خواهد کرد.
--> اخبار مرتبط پاندمی، نقش اصلی دلار را خواهد زدود؟ معدن‌کاری؛ پَر پرواز اندونزی صادرات 1.2 میلیارد دلاری از گمرک جلفا به 22 کشور جهان در دولت سیزدهم طالبان و شرکای جدید چینی رمزارزها در مدار صعودی؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1096746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرداخت 890 میلیارد تسهیلات تولید و اشتغال به لرستان

اداره مرکزی آمار اسرائیل: شاخص قیمت‌ها به طور بی‌سابقه‌ای در حال افزایش است

اخذ شناسه یکتا موجب حمایت از تولید واقعی و جلوگیری از اقتصاد زیرزمینی می‌شود

لرستان رتبه اول دریافت تسهیلات کمک به افزایش تولید و ایجاد اشتغال پایدار

امروز در جنگ اقتصادی دشمن را به بن‌بست رساندیم

نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان کشور

برگزاری نشست روابط عمومی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در ارس

امروز در جنگ اقتصادی با این نگاه دشمن را به بن‌بست رساندیم

توقیف محموله 80 میلیارد ریالی بلوریجات

زنجیره اقتصادی نمد در شهرکرد ایجاد شود

اجرای فیبر نوری در 55 شهر گیلان/ کشاورزی دانش بنیان فعال شود

توسعه تعاملات فرهنگی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان

قیمت تخم مرغ چند؟

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز / جدیدترین آمار پرداخت وام

سپاهان 1-0 ملوان؛ برد اقتصادی برای زنده ماندن رویای قهرمانی

رئیس سازمان بسیج: بیداری‌هایی که امروز در آمریکا، کانادا، ژاپن شاهد هستیم، همگی نشأت‌گرفته از فرهنگ مقاومت اسلامی است/ حضور نیروهای جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی، برای سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور است

جایگاه جدید سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران مشخص شد

چطور احتمال مسدود سازی تتر را کم کنیم؟

عزم دولت حمایت از تولید داخلی و توسعه‌ی زنجیره ارزش غذایی است

تولیدکنندگان داخلی افسران جنگ اقتصادی و رزمندگان جبهه مقابله با تحریم‌ها می‌باشند

حمایت از صادر کنندگان صنایع دستی

بازگشت مزدا به ایران؛ سه‌تفنگدار نیمه‌ژاپنی در راه بازار خودرو

«عدم تخصیص ارز» یا «احتکار» موبایل؛ دلیل التهاب بازار موبایل چیست؟

کشف 4300 میلیارد فرار مالیاتی ازسوی پلیس

رئیسی در نشست با فعالان اقتصادی : زنجیره تولید تا توزیع برنج با هدف جلوگیری از اجحاف به تولیدکننده و مصرف کننده بازنگری شود

رئیس اتحادیه میوه و سبزی: کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است!

نماینده مجلس: برای صفرشدن صف وام ازدواج 800 همت نیاز است

هوشمندسازی میدان‌های نفت و گاز به‌همت بازیگران توانمند زیست‌بوم فناوری

فقط 5 سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

اقتصاد آینده مبتنی بر حرکت‌هایی همراه با دانش ودانایی است

قیمت جدید مرغ و گوشت در بازار

روایت عظیم زاده اردبیلی از رویداد همتایابی در قشم

فعالیت های فرهنگی و اقتصادی ایران و ترکمنستان رو به گسترش است

صادرات ماهی و خشکبار از ایران به نروژ مورد استقبال قرار خواهد گرفت

مهارت آموزی اقتصادی ، فرصتی برای بازگشت زندانی به آغوش جامعه + فیلم

طراحی سامانه جریان اقتصادی نوین برای حمایت از فناوران

احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم‌ها

واردکنندگان موبایل در انتظار تامین ارز

گازرسانی به 6500 روستای کم‌برخوردار و سخت‌گذر کشور از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم

روایت محسن رضایی از عملیات وعده صادق/اقتدار امروز کشور مدیون سلحشوری رزمندگان است

در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران؛ رئیسی: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

اوراق بانکی و بازار سرمایه راه جبران کمبود منابع مالی تولید

رئیسی در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

بهره برداری از خط تولیدهای جدید کارخانه فولاد اهواز

مقصد اشتباه خودروی وارداتی؛ 12هزار خودرو وارد شده کجا رفتند؟

شنبه دیگر اول هفته نیست! / تکلیف شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها چه می‌شود؟

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

دخیل کردن مردم در اقتصاد اولویت مهم است

اقتصاد آینده مبتنی بر دانش و دانایی است

سبحانیان: مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی