بازار آریا

آخرين مطالب

موج نااطمینانی در بازار سهام تحلیل بازار آریا

موج نااطمینانی در بازار سهام
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : بازار سرمایه در هفته‌های اخیر به‌شدت با خطر خروج سنگین پول مواجه بوده است. این مساله سبب شده همواره در بازار مذکور فرار سریع سرمایه به‌ویژه در مواقع رکودی به یکی از چالش‌های جدی در معاملات این بازار مبدل شود. بررسی‌های آماری حاکی از آن است که از ابتدای مهرماه و همزمان با ورود بازار سهام به فاز جدید اصلاحی، مبلغی در حدود 2721میلیارد تومان پول از بورس و فرابورس خارج شود، به طوری که معاملات سهام را محدود کرده است.
تجربه نشان می‌دهد در سال‌های گذشته به محض آغاز فازهای ریزشی و اصلاحی در بازار سهام، سرمایه‌های خارج‌شده به‌سرعت وارد بازارهای موازی به‌ویژه در بخش املاک و مستغلات شده‌اند. توجه به این موضوع از آن حیث اهمیت دارد که سرمایه‌گذاران برای اطمینان بخشیدن به سرنوشت پول خود اصولا به دنبال بازارهای کم‌ریسک رفته و سعی در حفظ دارایی خود در قبال کاهش ارزش ریال داشته‌اند. با وجود اینکه برخی از بازارهای ورودی از نقد‌شوندگی پایین و مثال‌زدنی برخوردارند اما بررسی‌ها بیانگر آن است که بازار امن اولویت بالاتری نسبت به بازاری با نقدشوندگی بالا (همچون بازار سهام) برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی دارد. حتی به‌وضوح می‌توان دید در جایی که از شتاب افزایش اجاره‌‌‌بها در کشور به‌خصوص در ماه‌های آخر پاییز طی سال قبل کاسته شده، اما به دلیل شرایط نامطمئن بازار سهام، بخش عمده‌ای از پول خارج‌شده از بورس وارد بخش مسکن شده است.
با وجود آنکه در بازار مسکن نیز همانند سایر بازارهای دارایی، تورم عمومی و نوسانات ارزی و دلاری در روند صعودی قیمت‌ها موثر هستند اما تردیدهای حاکم بر بازارهای پرحاشیه، سرمایه‌گذاران را به سمت بازارهای با ریسک کمتر هدایت می‌کند. تحقیقات نیز نشان می‌دهد از ابتدای تابستان بازارهای دارایی، تحت‌تاثیر ابهامات مذاکرات هسته‌ای و انتظارات ایجادشده در این زمینه و کاسته شدن از روند پرشتاب قیمت دلار بازار آزاد، با نوعی ایست معاملاتی و رکود مواجه شده‌اند. به همین دلیل است که با استناد به آمار بازدهی 6ماهه می‌توان بیان کرد که هواداران بازارهای مختلف با احتیاط کامل نظاره‌گر معاملات بوده‌اند و بخش عمده سرمایه‌گذاران، ورود مجدد به بازارهای هدف را تا تعیین‌تکلیف نهایی سیاستگذاری‌های اقتصادی و غیراقتصادی به تعویق انداخته‌اند.
اما این امر به معنای این مهم نیست که بازارهایی همچون مسکن، ارز و حتی سکه طلا در همه حال نسبت به بازار سهام اولویت بالاتری برای سرمایه‌گذاری داشته باشند. به همین دلیل اهمیت موضوعاتی همچون روند مذاکرات و حل تنش‌های بین‌المللی برای بازار سهام از آن جهت است که عبور از این مباحث از یک‌سو می‌تواند منجر به تحرک‌بخشی صنایع داخلی شود و از سوی دیگر می‌تواند با هدایت رکود به بازارهای موازی، به‌ویژه مسکن و ارز، سبب دیده شدن بازار سهام و ورود پول قدرتمند به این بازار همسو با احیای صنایع بورسی شود.
علاوه بر این، مساله بی‌‌‌تدبیری در سیاستگذاری‌های بخش اقتصادی که بازار سهام را به‌روشنی مورد هدف قرار می‌دهد - آن هم درست در مقطعی که به نظر می‌رسید بازار مذکور از گزند نا‌اطمینانی‌ها از سوی سیاستگذار در امان باشد - عاملی است که همچون اهرمی بازدارنده سرمایه‌گذاری‌های سهامی را به بیراهه و افق روشن بازارهای غیرمولد می‌کشاند. اما واقعیت آن است که بر اساس آنچه مشاهده می‌شود کنترل و دخالت در مکانیزم بازار از سوی سیاستگذار خطرآفرین بوده است، به همین دلیل شاهد روند منفی بازار سهام و تحمیل زیانی محسوس به سهامداران بوده‌ایم. بنابراین آنچه باید مورد نکوهش قرار گیرد، به این موضوع بازمی‌گردد که در فضایی که ابهامات بین‌المللی حاکم است، دخالت و اعمال قدرت سیاستگذار در کنترل و سرکوب قیمت‌ها، بورس را به بازاری بی‌تکاپو و «نابازار» تبدیل نکند. این موارد می‌تواند هم در بخش سیاستگذاری‌های داخلی بازار و هم در بخش کنترل دستوری خرید و فروش نهادهای حقوقی باشد.
داده‌های آماری استخراج‌شده از عملکرد بورس تهران طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که به‌رغم آنکه به نظر می‌رسید شاخص‌های سهامی با ورود به پاییز عملکرد مطلوب‌تری را به نمایش بگذارند، اما این اتفاق رخ نداده است. نخستین روز از معاملات هفته جاری بورس تهران نیز حاکی از واکنش جالب‌توجه سرمایه‌گذاران نبود. افزایش ریسک‌های انتظاری، همان‌طور که قابل ملاحظه است، توانست تاثیری قابل‌توجه و منفی بر معاملات سهام بگذارد. همین امر سبب شد در وزن‌کشی عرضه و تقاضا، در روزی که گذشت شاهد افت قیمت در برخی از نمادها باشیم. افت 0.81درصدی شاخص کل در روز معاملاتی قبل نشان از این مهم دارد. بررسی‌های آماری از عملکرد بورس تهران در روزهای اخیر نشان می‌دهد بی‌اعتمادی به جو معاملات هم‌اکنون توانسته سبب ریزش‌های پی‌در‌پی شاخص بورس شود.
به این ترتیب هم راه برای خروج سرمایه‌های محتاط بازار، که عمدتا حقیقی‌ها هستند، فراهم شده و هم نارضایتی سهامداران در خصوص وضعیت فعلی اوج گرفته است. اگرچه در پایان شهریور برخی تلاش‌‌‌ها از سوی سیاستگذار برای کاهش ابهامات انجام شد اما با ازسرگیری برخی مباحث مربوط به خروج سیمان و فولاد از بورس کالا، سایه ابهامات بر سر بازار تا حد زیادی گسترده‌تر شده است و سرمایه‌گذاران قادر به فعالیت در چنین فضای غیرشفافی نیستند.
حال باید دید در روزهای آینده، این روند نزولی در بورس ادامه خواهد یافت و آیا در سناریویی دیگر ممکن است با ایجاد تقاضا از سوی شرکت‌های حقوقی، بازار به یک تعادل موقتی برسد؟ برخی نگرانی‌ها از تداوم روزهای نزولی و شکستن مقاومت‌های بیشتر وجود دارد. آخرین مقاومت کانال 2.1میلیون واحدی در حال پسرفت به سطوح پایین‌تر است و اگر در معاملات روزهای آینده شکست به سمت یک مقاومت جدی دیگر پیش رود وضعیت بازار سهام و شاخص کل بورس به‌سختی قابل پیش‌بینی خواهد بود. این وضعیت در حالی باعث ایجاد نگرانی‌های جدید شده که تحرکات قابل‌توجه از سوی برخی صنایع نیز مشاهده نمی‌شود. ثبات نرخ دلار آزاد نیز موجب شده شرایط بازار وارد فضایی آمیخته با رخوت مطلق شود.
--> اخبار مرتبط پایان هراس در بورس؟ سوخت مورد‌نیاز بورس سناریوی صعود در گرو یک پارامتر رشد شاخص با محرک جدید سیگنال آغاز روند مثبت بورس؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1092193/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرداخت 890 میلیارد تسهیلات تولید و اشتغال به لرستان

اداره مرکزی آمار اسرائیل: شاخص قیمت‌ها به طور بی‌سابقه‌ای در حال افزایش است

اخذ شناسه یکتا موجب حمایت از تولید واقعی و جلوگیری از اقتصاد زیرزمینی می‌شود

لرستان رتبه اول دریافت تسهیلات کمک به افزایش تولید و ایجاد اشتغال پایدار

امروز در جنگ اقتصادی دشمن را به بن‌بست رساندیم

نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان کشور

برگزاری نشست روابط عمومی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در ارس

امروز در جنگ اقتصادی با این نگاه دشمن را به بن‌بست رساندیم

توقیف محموله 80 میلیارد ریالی بلوریجات

زنجیره اقتصادی نمد در شهرکرد ایجاد شود

اجرای فیبر نوری در 55 شهر گیلان/ کشاورزی دانش بنیان فعال شود

توسعه تعاملات فرهنگی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان

قیمت تخم مرغ چند؟

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز / جدیدترین آمار پرداخت وام

سپاهان 1-0 ملوان؛ برد اقتصادی برای زنده ماندن رویای قهرمانی

رئیس سازمان بسیج: بیداری‌هایی که امروز در آمریکا، کانادا، ژاپن شاهد هستیم، همگی نشأت‌گرفته از فرهنگ مقاومت اسلامی است/ حضور نیروهای جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی، برای سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور است

جایگاه جدید سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران مشخص شد

چطور احتمال مسدود سازی تتر را کم کنیم؟

عزم دولت حمایت از تولید داخلی و توسعه‌ی زنجیره ارزش غذایی است

تولیدکنندگان داخلی افسران جنگ اقتصادی و رزمندگان جبهه مقابله با تحریم‌ها می‌باشند

حمایت از صادر کنندگان صنایع دستی

بازگشت مزدا به ایران؛ سه‌تفنگدار نیمه‌ژاپنی در راه بازار خودرو

«عدم تخصیص ارز» یا «احتکار» موبایل؛ دلیل التهاب بازار موبایل چیست؟

کشف 4300 میلیارد فرار مالیاتی ازسوی پلیس

رئیسی در نشست با فعالان اقتصادی : زنجیره تولید تا توزیع برنج با هدف جلوگیری از اجحاف به تولیدکننده و مصرف کننده بازنگری شود

رئیس اتحادیه میوه و سبزی: کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است!

نماینده مجلس: برای صفرشدن صف وام ازدواج 800 همت نیاز است

هوشمندسازی میدان‌های نفت و گاز به‌همت بازیگران توانمند زیست‌بوم فناوری

فقط 5 سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

اقتصاد آینده مبتنی بر حرکت‌هایی همراه با دانش ودانایی است

قیمت جدید مرغ و گوشت در بازار

روایت عظیم زاده اردبیلی از رویداد همتایابی در قشم

فعالیت های فرهنگی و اقتصادی ایران و ترکمنستان رو به گسترش است

صادرات ماهی و خشکبار از ایران به نروژ مورد استقبال قرار خواهد گرفت

مهارت آموزی اقتصادی ، فرصتی برای بازگشت زندانی به آغوش جامعه + فیلم

طراحی سامانه جریان اقتصادی نوین برای حمایت از فناوران

احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم‌ها

واردکنندگان موبایل در انتظار تامین ارز

گازرسانی به 6500 روستای کم‌برخوردار و سخت‌گذر کشور از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم

روایت محسن رضایی از عملیات وعده صادق/اقتدار امروز کشور مدیون سلحشوری رزمندگان است

در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران؛ رئیسی: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

اوراق بانکی و بازار سرمایه راه جبران کمبود منابع مالی تولید

رئیسی در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

بهره برداری از خط تولیدهای جدید کارخانه فولاد اهواز

مقصد اشتباه خودروی وارداتی؛ 12هزار خودرو وارد شده کجا رفتند؟

شنبه دیگر اول هفته نیست! / تکلیف شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها چه می‌شود؟

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

دخیل کردن مردم در اقتصاد اولویت مهم است

اقتصاد آینده مبتنی بر دانش و دانایی است

سبحانیان: مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی