شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۵
اقتصاد جهان

اوپک‌پلاس بررسی ظرفیت تولید نفت را به تأخیر انداخت

اوپک‌پلاس بررسی ظرفیت تولید نفت را به تأخیر انداخت
بازار آریا - منابع آگاه از تعویق در برنامه اوپک‌پلاس برای بررسی ظرفیت تولید و تعیین سهمیه اعضا برای سال ۲۰۲۷ خبر دادند.
  بزرگنمايي:

بازار آریا - منابع آگاه از تعویق در برنامه اوپک‌پلاس برای بررسی ظرفیت تولید و تعیین سهمیه اعضا برای سال ۲۰۲۷ خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن/مسکو، دو منبع اعلام کردند که پس از اختلال در پروژه‌های توسعه ظرفیت در سراسر خاورمیانه و ابهام در برآوردهای مربوط به ظرفیت تولید در آینده به دلیل جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) بررسی ظرفیت و تعیین سهمیه تولید نفت اعضا برای سال ۲۰۲۷ را به تأخیر انداخته است.
اوپک‌پلاس پیش از تعیین سهمیه‌های تولید نفت برای سال ۲۰۲۷، دستور بررسی ظرفیت تولید همه اعضا و تکمیل آن را تا پایان سپتامبر ۲۰۲۶ صادر کرده بود.
به گفته منابع، مهلت تکمیل ارزیابی تغییر کرده است و پیش‌بینی می‌شود تا اواسط ماه نوامبر پایان یابد.
اوپک در آخرین نشست عادی خود در ماه ژوئن بر اهمیت تکمیل ارزیابی حداکثر ظرفیت تولید پایدار برای همه کشورهای عضو به‌منظور استفاده به‌عنوان مرجعی برای تعیین مبنای تولید سال ۲۰۲۷ تأکید کرده بود.
تغییر در برآوردهای ظرفیت تولید
شرکت مشاوره نفتی آمریکایی دی‌گولیر و مک‌ناتون بررسی ظرفیت تولید اعضای اوپک‌پلاس را به عهده دارد.
به گفته منابع، شرکت دی‌گولیر گزارش خود را تا اواسط نوامبر به اوپک ارائه نخواهد کرد. بااین‌حال، این زمان‌بندی همچنان امکان بررسی یافته‌ها را در نشست عادی بعدی اعضای اوپک‌پلاس اواخر ماه نوامبر فراهم می‌کند.
خبرگزاری دولتی تاس روسیه به‌ نقل از الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر این کشور، روز جمعه (دهم مهر) اعلام کرد که کشورهای عضو اوپک‌پلاس همچنان به ارزیابی حداکثر ظرفیت‌های تولید خود ادامه می‌دهند.
درگیری‌های خاورمیانه اجرای پروژه‌های افزایش ظرفیت تولید در برخی کشورهای عضو اوپک‌پلاس را به تعویق انداخته و برآورد مقدار تولید این کشورها را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. منابع بدون ذکر نام کشورها گفتند که همه کشورها داده‌های مورد نیاز برای بررسی سهمیه تولید را ارائه نکرده‌اند.
ارزیابی‌های تازه عامل مهم مذاکرات سهمیه‌بندی
هدف از بررسی ظرفیت تولید، ارائه ارزیابی مستقل و تازه از مقدار تولید پایدار نفت هر عضو است که به‌عنوان معیاری مهم در مذاکره‌های مربوط به اهداف تولید استفاده می‌شود.
تأخیر در پروژه‌های افزایش ظرفیت می‌تواند بر فرضیه پایه برای این ارزیابی‌ها و شاید سهمیه‌های آینده اعضا تأثیر بگذارد.
برای کشورهایی که ظرفیت ارزیابی‌شده آن‌ها کمتر باشد، ممکن است سهمیه‌هایی پایین‌تر در نظر گرفته شود، درحالی‌که تولیدکنندگانی که ظرفیت خود را افزایش داده‌اند، ممکن است به‌ دنبال سهمیه‌های بیشتر باشند.
امارات‌متحده عربی که به‌منظور بازتاب افزایش ظرفیت تولید، سهمیه بیشتری را از اوپک‌پلاس درخواست کرده است، در ماه مه از این ائتلاف خارج شد.
منابع در ماه ژوئن در گفت‌وگو با رویترز اعلام کردند که عراق هم به دنبال سهمیه بیشتر است.


نظرات شما