پنجشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۵
مقالات اقتصادی

مدیریت مصرف انرژی در خراسان رضوی با شرکت‌های کارور بهبود یافته است

مدیریت مصرف انرژی در خراسان رضوی با شرکت‌های کارور بهبود یافته است
بازار آریا - مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در تشریح راهکارهای تازه کاهش مصرف گاز، بر نقش کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان و «کارور» در بهینه‌سازی انرژی تأکید کرد.
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی در تشریح راهکارهای تازه کاهش مصرف گاز، بر نقش کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان و «کارور» در بهینه‌سازی انرژی تأکید کرد.

حسن افتخاری در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره نقش پروژه‌های بهینه‌سازی انرژی و اوراق صرفه‌جویی در کاهش مصرف گاز گفت: خراسان رضوی پیش از تصویب سازوکارهای رسمی کشور، اجرای پروژه‌های مشابه را در این استان آغاز کرد و با حمایت استانداری و دستگاه‌های اجرایی، مدل‌های مختلفی را برای تشویق کاهش مصرف به‌طورآزمایشی به اجرا درآورد.
وی افزود: در آن دوره، برخی صنایع با مشارکت در برنامه‌های فرهنگی و پروژه‌های تشویقی مدیریت مصرف، در کاهش مصرف گاز نقش‌آفرینی می‌کردند و درمقابل از مزایای صرفه‌جویی ایجادشده بهره‌مند می‌شدند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی یادآور شد: پارسال با تصویب هیئت وزیران، این موضوع در قالب فعالیت شرکت‌های «کارور» شکل رسمی و قانونی پیدا کرد و به دلیل تجربه پیشین استان، اجرای آن در خراسان رضوی با سرعت بیشتری آغاز شد.
افتخاری با اشاره به پروژه‌های در حال اجرا در این زمینه گفت: از شرکت‌های کارور فعال در استان، پروژه بهینه‌سازی مصرف انرژی در نانوایی‌ها را دنبال می‌کند. این شرکت دانش‌بنیان با طراحی و تولید تجهیزات جدید پخت نان، به دنبال ارتقای بهره‌وری انرژی در واحدهای نانوایی است.
وی ادامه داد: هدف این پروژه، تجهیز نانوایی‌های سنتی به فناوری‌های تازه است؛ فناوری‌هایی که افزون‌بر کاهش مصرف گاز، کیفیت محصول نهایی را ارتقا می‌دهند. در این روش به‌جای استفاده مستقیم از شعله برای پخت نان، از سامانه‌های غیرمستقیم حرارتی استفاده می‌شود که بازدهی زیادتری دارند و مصرف انرژی را کاهش می‌دهند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی یادآور شد: توسعه چنین پروژه‌هایی می‌تواند افزون‌بر صرفه‌جویی در مصرف گاز، به افزایش بهره‌وری اقتصادی، ارتقای کیفیت محصولات و کاهش هزینه‌های تولید در بخش‌های مختلف منجر شود و نقش مؤثری در مدیریت ناترازی انرژی کشور داشته باشد.
کاهش مصرف در نانوایی‌ها و منازل پرمصرف
افتخاری با تشریح برنامه‌های تازه بهینه‌سازی مصرف انرژی در استان گفت: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های «کارور» به مهم‌ترین ابزارهای کاهش مصرف گاز در بخش‌های مختلف تبدیل شده و پروژه‌های پرشماری در این زمینه در حال اجراست.
وی تصریح کرد: یکی از پروژه‌های مهم در دست اجرا، بهینه‌سازی مصرف انرژی در نانوایی‌هاست. براساس برآوردها، تجهیزات به‌روز طراحی‌شده از سوی یک شرکت دانش‌بنیان می‌تواند مصرف گاز واحدهای نانوایی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اجرای پروژه «خانه‌های گرم» افزود: این فناوری افزون‌بر کاهش چشمگیر مصرف انرژی، سبب بهبود کیفیت پخت نان می‌شود و می‌تواند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری این بخش داشته باشد. این پروژه که نمونه‌های مشابه آن در برخی کشورهای اروپایی اجرا شده، با هدف شناسایی و مدیریت مشترکان پرمصرف طراحی شده است.
افتخاری تصریح کرد: در قالب این پروژه، واحدهای مسکونی با مصرف زیاد شناسایی و پس از تحلیل الگوی مصرف، مجموعه‌ای از اقدام‌های فرهنگی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای کاهش مصرف در آن‌ها اجرا می‌شود.
وی گفت: مجریان این پروژه برای استان خراسان رضوی کاهش ۲۰۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز در بخش خانگی را هدف‌گذاری کرده‌اند که در صورت تحقق، تأثیر قابل توجهی بر پایداری شبکه گاز دارد. افزون‌بر بخش خانگی، قراردادهایی برای اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی در صنوف و صنایع مختلف ازجمله کوره‌های آجرپزی و دیگر واحدهای مصرف‌کننده انرژی امضا شده و این پروژه‌ها در این استان در حال اجرا هستند.
خراسان رضوی در میان استان‌های برتر کشور
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به نتیجه‌ اقدام‌های فرهنگی و آموزشی انجام‌شده در سال‌های اخیر گفت: از شاخص‌های مهم ارزیابی عملکرد استان‌ها در حوزه مصرف گاز، سرانه مصرف مشترکان خانگی است که از تقسیم مجموع مصرف بخش خانگی بر تعداد مشترکان حاصل می‌شود.
افتخاری ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد خراسان رضوی از نظر سرانه مصرف خانگی در زمره استان‌های برتر کشور قرار دارد و این موضوع بیان‌کننده اثربخشی برنامه‌های فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف در استان است.
وی با بیان اینکه این خراسان رضوی پس از تهران بیشترین تعداد مشترکان خانگی کشور را دارد، گفت: تنها در شهر مشهد بیش از یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک خانگی از خدمات گاز طبیعی بهره‌مند هستند؛ رقمی که از مجموع مشترکان گاز در ۲۶ استان کشور بیشتر است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اعلام اینکه هر مقدار صرفه‌جویی در مصرف گاز از سوی خانوارهای مشهدی و شهروندان خراسان رضوی، آثار گسترده‌ای بر پایداری شبکه گاز کشور دارد، یادآور شد: خراسان رضوی افزون‌بر تأمین نیازهای خود، نقش مهمی در تأمین گاز استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و بخشی از استان سمنان دارد؛ بنابراین کاهش مصرف در این استان فقط به نفع مشترکان محلی نیست، بلکه به پایداری گازرسانی در دیگر استان‌های منطقه هم کمک می‌کند.
افتخاری از شهروندان خواست با رعایت اصول مصرف بهینه و مشارکت در پروژه‌های مدیریت مصرف، زمینه تأمین پایدار گاز در ماه‌های سرد سال را فراهم کنند و گفت: صرفه‌جویی هر مشترک می‌تواند سهم مؤثری در گرم‌ماندن خانه‌ میلیون‌ها هم‌وطن و پایداری شبکه گاز کشور داشته باشد.


نظرات شما