بازار آریا - اسرافیل شیرچی خوشنویس و نقاش سرشناس گفت هنر آشتیآمیزترین زبان مشترک تمام تاریخ بشر است. او با اشاره به نمایش آثارش در نمایشگاه خوشنویسی «خانواده» که در سفارت جمهوری کرهجنوبی در تهران برپا شد، گفت: «خط از افکار و احوال شاعران، مشایخ و بزرگان سرزمینها حکایت دارد. باید زبان تعارف را کنار گذاشت و با تمرکز بر دیپلماسی هنر، روابط خود با دنیا را تقویت کنیم چون کالیگرافی یا خط، پیوند مشترک، میان تمام مردم روی زمین است.»
او در مصاحبه با ایرنا افزود: «هنر همیشه آشتیآمیزترین زبان مشترک تاریخ بشر بوده است. به طور مثال اگر به موسیقی موتسارت گوش بدهیم دیگر برایمان مهم نیست که او اتریشی یا آلمانی بوده بلکه تنها اثر او برایمان اهمیت دارد و اثرگذار خواهد بود.»
او توضیح داد: «حتی فرقی ندارد، که با یک تابلوی مدرن، معاصر یا کلاسیک روبهرو بشویم، یا اثر فاخر معماری از لوکوربوزیه معمار سوئیسی قرن 20 یا سمرقند و هرات دوره ایلخانیان یا شهر اصفهان دوره شاه عباس صفوی ببینیم، آثار هنری با همه مردم از هر سرزمینی حرف میزند و این آثار حال خوبی را به مخاطبان منتقل میکند.»
شیرچی با اشاره به ریشه مشترک در استفاده از متریال برای خوشنویسی میان خاور دور و خاورمیانه گفت: «در خوشنویسی خاور دور یک «آن» و «هایکویی» در اجرا وجود دارد درحالیکه ما مبانی سختی را برای یادگیری و رسیدن به خلق در خوشنویسی، پشت سر میگذاریم.» این هنرمند توضیح داد: «خط ایرانی در تمام جهان، بینظیر است. نستعلیق و شکسته نستعلیق نوشتن، کار بسیار دشواری است و برای همین است که میرعماد همچنان به عنوان یک الگو و مدل بینظیر صفویه در خط نستعلیق، ماندگار شده است.»