بازار آریا - اکوایران : در معاملات امروز، صنایع نفتی، بانکی و غذایی بیشترین خروج نقدینگی را داشتند و در مقابل صنایعی همچون استخراج نفت، لاستیک و کامپیوتری بیشترین ورود سرمایه را دارا بودند.
در ابتدای هفته شاخص کل بورس با حمایتهای سیاستگذار صعودی شد، ولی این رنگ سبز بیشتر از یک روز دوام نیاورد و دوباره بازار سرمایه روند منفی خود را طی کرد؛ در نهایت روز چهارشنبه 18 تیرماه شاخص بورس و فرابورس سراسر سرخ پوش ماندند.
در این بین، 81 درصد نمادهای بورسی قرمزپوش بودند و تنها 19 درصد مابقی مثبت معامله شدند. همچنین در معاملات امروز نقدینگی از سهام به سمت صندوقهای کالایی و صندوقهای با درآمد ثابت کوچ کرد.
خبر مرتبط

حمایتهای مقطعی بورس؛ مُسَکنهای کوتاهمدت یا راهکار واقعی؟ + فیلم بازار
سهام در سومین هفته تیرماه با افت شاخصها، ادامه خروج
پول حقیقی و فشار فروش گسترده، هفتهای منفی را پشت سر گذاشت. تنها یک روز معاملاتیِ متعادل ثبت شد و شاخص کل بیش از 20 هزار واحد افت کرد.
همچنین، صنایع نفتی، بانکی و غذایی بیشترین خروج نقدینگی را داشتند و در مقابل صنایعی همچون استخراج نفت، لاستیک و کامپیوتری بیشترین ورود
سرمایه را دارا بودند.
شرایط بحرانی در بازارسرمایه
ندا کریمی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: در روز 4 شنبه مشابه تمام روزهای بعد از بازگشایی
بورس شاهد فشار فروش سنگین و خروج قابل توجه نقدنیگی اشخاص حقیقی از بازار
سهام بودیم.
وی در ادامه افزود: در معاملات هفته نیم تعطیل بعد از فروکش کردن فشار فروش نسبی در
سهام به دلیل صف های سنگین فروش در صندوق های اهرمی مجددا فشار فروش به کلیت بازار سرایت کرد و شاخص کل با افت حدود 20 هزار درصدی در روز 4 شنبه مواجه شد. خروج بیش از 2.2 همت از کل معاملات 6 همتی (سهام و صندوق های سهامی) حاکی از ادامه شرایط بحرانی در کلیت بازار است.
این فعال بازار
سهام تصریح کرد: به نظر می رسد صندوق ها به ویژه صندوق های اهرمی نیازمند اصلاحات می باشند زیرا در روزهای اخیر ریسک بزرگی را به کلیت بازار تحمیل کرده اند.
به گفته کریمی؛ در روزهای بعد از بازگشایی شاخص کل بیش از 360 هزار واحد اصلاح را تجربه کرده است.
انتظار تعادل در معاملات هفته آینده
این تحلیلگر بازار مالی خاطرنشان کرد: در هفته آتی به نظر می رسد در صورت عدم بروز ریسک در حوزه سیاست خارجی و امنیتی شاهد تعادل نسبی بازار و کاهش فشار فروش در عمده نمادها باشیم. همچنین انتشار اوراق تبعی در هفته آتی منجربه تقویت سمت تقاضا خواهد شد و فروشندگان نیز از فروش بی مهابا اجتناب خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: صف های صندوق های اهرمی هم می توانند با کاهش
قیمت ها از بین بروند. انتشار گزارشهای فصل بهار و مجامع تقسیم سود هم اندکی از فشار فروش بازار خواهند کاست، ولی انتظار رشد قابل توجهی از بازار
سرمایه در هفته آتی را نداریم.
مکانیزم ماشه؛ ریسک سنگین
بورس کریمی اظهار کرد: در حال حاضر ارزش دلاری بازار
سرمایه به کمتر از 110 میلیون
دلار رسیده است و نسبت p/e وp/s بازار هم به 6 و 1.5 واحدی افت کرده اند؛ این در حالی است که با انتشار گزارش های بهار و تقسیم سود شرکت ها در مجامع نسبت های مذکور با افت قابل توجهی مواجه خواهند شد. همچنین گروه های پتروشیمی، غذایی، دارویی، سیمانی، پخشی و... می توانند گزارش های فصلی مطلوبی را روانه کدال کنند و زودتر از بقیه بازار مورد توجه قرار گیرند..
در نهایت این فعال بازار
سهام بیان کرد: در بازار
طلا و
ارز هم به نظر شاهد کف سازی
قیمت ها برای رشد احتمالی آتی در صورت عدم توافق احتمالی در هفته های آتی باشیم. همچنین اجرای محتمل مکانیزم ماشه در هفته های آتی یک ریسک مجدد برای کلیت بازار
سرمایه ایجاد خواهد کرد و نقدینگی را به سمت بازارهای غیرمولد روانه خواند کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.