بازار آریا - او سوار بر کالسکهای اسبی با شاه چارلز گپ زد؛ با کت و شلوار سرمهای خود از روی فرش قرمز عبور کرد؛ و عصر سهشنبه، در ضیافتی به افتخارش در قلعه ویندزور شام خورد. بریتانیا مراسم باشکوه و مجللی به افتخار ورود امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و همسرش، بریژیت، برگزار کرد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ مکرون در اولین سفر رسمی یک رئیس جمهور فرانسه به بریتانیا از زمان روی کار آمدن نیکولای سارکوزی در سال 2008 به بریتانیا رفت و قرار است تا پنج شنبه (فردا 19 تیرماه) در لندن بماند. «آملیا نیرنبرگ» در گزارشی برای نیویورک تایمز نوشت، دو دولت در تلاش برای نشان دادن همبستگی و کسب نتیجه در همه چیز - از اوکراین گرفته تا عبور مهاجران - در حال ساختن یک چشم انداز هستند.
مکرون و استارمر، در اقدامی برای نشان دادن همکاری خود، توافق کردند که «فرشینه بایو» سال آینده به موزه بریتانیا «قرض» داده شود.
این فرشینه که رویدادهای منجر به تسخیر انگلستان توسط نورمنها در سده یازده میلادی را به تصویر کشیده و بیشتر درباره ویلیام فاتح، هارولد گادوینسن و سرانجامِ نبرد هیستینگز است، نزدیک به 70 متر طول دارد و با تکنیک سوزندوزی بافته شده و هماکنون به دلیل گذشت زمان و بر اثر پوسیدگی فقط قسمتی از آن باقیمانده است
این «قرض» که اولین بار در سال 2018 وعده داده شده بود، اولین سفر این «گوبلندوزی» به بریتانیا از زمان ساخت آن حدود 1000 سال پیش خواهد بود. در عوض، فرانسه نیز برخی از اقلام باستانی، از جمله مهرههای شطرنج لوئیس و گنجینههایی از «ساتون هو»، کشتی آنگلوساکسون قرن هفتم را که در سال 1939 در سواحل شرقی انگلستان کشف شد، قرض خواهد گرفت. مکرون در سخنرانی خود در پارلمان بریتانیا در بعد از ظهر سهشنبه، در مورد مذاکرات «فرشینه بایو» [یا گوبلن بایو] شوخی کرد و گفت که «احتمالاً اجرای این پروژه سالها بیشتر از تمام متون برگزیت طول کشیده است».
الجزیره نیز در روایت خود از سفر مکرون به بریتانیا چنین نوشت، رئیس جمهور فرانسه، در بدو ورود به بریتانیا برای اولین سفر رسمی یک رهبر اروپایی از زمان برگزیت، خواستار حمایت بریتانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین و کمک به دفاع از اوکراین شد. مکرون، روز سهشنبه در یک سخنرانی نادر در هر دو مجلس پارلمان بریتانیا، از روابط نزدیکتر بین فرانسه و بریتانیا استقبال کرد و گفت که دو کشور باید برای پایان دادن به «وابستگیهای بیش از حد» به ایالات متحده و چین با یکدیگر همکاری کنند. سفر سه روزه رئیس جمهور فرانسه به دعوت پادشاه چارلز سوم انجام شد. مکرون پیش از این مورد استقبال خانواده سلطنتی، از جمله شاهزاده ویلیام، وارث تاج و تخت، و همسرش، پرنسس کاترین، قرار گرفت و سپس با کالسکه به قلعه ویندزور رفتند.
مکرون همچنین با حضور در پارلمان بریتانیا گفت که دو کشور باید برای تقویت اروپا، از جمله در زمینههای دفاعی، مهاجرت، آب و هوا و تجارت، با یکدیگر همکاری کنند. رئیس جمهور فرانسه به زبان انگلیسی گفت: «بریتانیا و فرانسه باید بار دیگر به جهان نشان دهند که اتحاد ما میتواند همه چیز را تغییر دهد. تنها راه غلبه بر چالشهایی که داریم --ـچالشهای زمانه ما-- این است که دست در دست هم، شانه به شانه پیش برویم.» مکرون همچنین وعده داد که کشورهای اروپایی «هرگز اوکراین را در جنگ علیه نیروهای متجاوز روسیه رها نخواهند کرد»، و در عین حال خواستار آتشبس بیقید و شرط در غزه شد.
او سپس از بریتانیا خواست تا با فرانسه در به رسمیت شناختن کشور فلسطین همکاری کند و آن را «تنها راه صلح» خواند. مکرون گفت: «با ویرانی غزه و حمله روزانه به کرانه باختری، چشمانداز تشکیل کشور فلسطین هرگز به این اندازه در معرض خطر قرار نگرفته است. به همین دلیل است که این راهحل دو کشور و به رسمیت شناختن کشور فلسطین... تنها راه برای ایجاد صلح و ثبات برای همه در کل منطقه است.» او تهدیدات ژئوپلیتیکی را که فرانسه و بریتانیا با آن مواجه هستند، برشمرد و استدلال کرد که این دو کشور همچنین باید نسبت به «وابستگیهای بیش از حد به ایالات متحده و چین» محتاط باشند و گفت که آنها باید «اقتصادها و جوامع خود را از این وابستگی دوگانه دور نگه دارند».
مکرون در ادامه به فرصتهای اتحاد نزدیکتر اشاره کرد و گفت که آنها باید زندگی دانشجویان، محققان و هنرمندان در کشورهای یکدیگر را آسانتر کنند و به دنبال همکاری در زمینه هوش مصنوعی و محافظت از کودکان در فضای آنلاین باشند. این سخنرانی نمادی از بهبود روابط مورد نظر حزب کارگر چپ و میانهرو به رهبری کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، به عنوان بخشی از یک بازتنظیم گستردهتر روابط با متحدان اروپایی پس از اختلاف بر سر خروج لندن از اتحادیه اروپا بود.
به نوشته الجزیره، عصر سهشنبه، پادشاه چارلز ضیافتی برای مکرونها در قلعه ویندزور با حضور 160 مهمان، از جمله سیاستمداران، دیپلماتها و افراد مشهوری مانند میک جگر و التون جان، برگزار کرد. چارلز از سخنرانی خود در این ضیافت مجلل دولتی برای اعلام دوره جدیدی از روابط دوستانه استفاده کرد و «توافق دوستانه» - اتحادی که از سال 1904 آغاز شد و به قرنها رقابت نظامی پایان داد - را به «اتحاد دوستانه» ارتقا داد. پادشاه گفت: «در حالی که در این مکان باستانی، که یادآور تاریخ مشترک ماست، شام میخوریم، اجازه دهید به سلامتی فرانسه و اتحاد جدیدمان بنوشیم. اتحادی نه تنها برای گذشته و حال، بلکه برای آینده - و نه فقط برای صمیمیت، بلکه اکنون برای دوستی.»
بریتانیا و فرانسه این دیدار سه روزه را با اعلام اینکه شرکت انرژی هستهای فرانسه EDF، 1/1 میلیارد پوند (1.5 میلیارد دلار) در یک پروژه انرژی هستهای در شرق انگلستان سرمایهگذاری خواهد کرد، جشن گرفتند. آنها همچنین توافق کردند که فرانسه «فرشینه بایو» را به بریتانیا قرض میدهد و به این شاهکار قرن یازدهم اجازه میدهد برای اولین بار پس از حدود هزار سال به این کشور بازگردد. در عوض لندن گنجینههای آنگلوساکسون و وایکینگهای پاریس را به آنها قرض میدهد. دیروز چهارشنبه «سیاست» در مرکز توجه قرار گرفت و مکرون برای مذاکره با استارمر در مورد مهاجرت، دفاع و سرمایهگذاری به گفتوگو پرداخت.
علیرغم تنشها بر سر روابط پس از برگزیت و چگونگی جلوگیری از عبور پناهجویان از کانال مانش با قایقهای کوچک، بریتانیا و فرانسه از نزدیک برای ایجاد یک نیروی نظامی برنامهریزی شده برای حمایت از اوکراین در صورت آتشبس با روسیه همکاری کردهاند. دفتر استارمر روز دوشنبه تأیید کرد که این دو رهبر روز پنجشنبه در جلسهای ائتلافی شرکت خواهند کرد تا «درباره افزایش حمایت از اوکراین و افزایش بیشتر فشار بر روسیه» گفتوگو کنند. بریدن بند ناف وابستگی اروپا به امریکا و چین و احتمالا گستراندن چتر هسته ای پاریس- لندن بر سر اروپا از دیگر محورهای مهمی خواهد بود که مکرون- استارمر در مورد آن بحث خواهند کرد. به گفته ریاست جمهوری فرانسه، این دو رهبر با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا صحبت کردند. استارمر امیدوار است حمایت بریتانیا از اوکراین به مکرون کمک کند تا رویکرد متفاوتی را برای جلوگیری از قاچاق انسان اتخاذ کند، زیرا لندن میخواهد توافق بازگشت پناهجویان را به آزمون بگذارد.
این توافق شامل اخراج یک پناهجو از بریتانیا به فرانسه در ازای حضور یک پناهجوی دیگر با پرونده قانونی در این کشور میشود. تعداد بیسابقهای از پناهجویان در شش ماه اول امسال با قایقهای کوچک به بریتانیا رسیدهاند. استارمر که حزبش در نظرسنجیها از حزب راستگرای «اصلاحات بریتانیا» به رهبری نایجل فاراژ عقب مانده است، تحت فشار است تا راهحلی پیدا کند. فرانسه پیش از این از امضای چنین توافقی خودداری کرده و گفته بود که بریتانیا باید با همه کشورهای اتحادیه اروپا در مورد این توافق مذاکره کند.
تصاویری از اولین روز بازدید مکرون از بریتانیا

صبح سهشنبه، مکرون ها مورد استقبال شاهزاده ویلیام و همسرش، کاترین، پرنسس ولز، قرار گرفتند که طبق گزارش ووگ، «استایل دیپلماتیک» را به کار گرفتند. پرنسس ولز یک کت و شلوار صورتی روشن از دیور، برند لوکس فرانسوی، پوشیده بود. ووگ اضافه کرد که اگر
فرانسه قلب او را پوشانده بود(اشاره به
لباس فرانسوی او)؛، اما بریتانیا بر سرش حکومت میکرد: او کلاهی از جس کولت، طراح کلاه بریتانیایی، و مرواریدهایی که زمانی متعلق به ملکه الیزابت دوم بود، به سر داشت.
مکرون دست پرنسس را بوسید که منجر به جنجال کوتاهی از حیرت در فضای آنلاین در مورد آداب و رسوم شد. شاه چارلز نیز سپس دست خانم مکرون را بوسید. «وندی باسبری-اسکات»، سردبیر سازمان اشراف و اشرافزادههای دبرت-- یک سازمان بریتانیایی که خود را «مرجع نهایی سنتها، جامعه و آداب و رسوم ملت» توصیف میکند-- گفت: «از نظر پروتکل، همه چیز بیطرفانه بود.» وی در ایمیلی نوشت: «پادشاه همیشه با زنان دارای مقام رسمی درجه یک به این شیوه سلام و احوالپرسی کرده است. همچنین در فرانسه، کاملاً قابل قبول است که مردان به این شکل با زنان احوالپرسی کنند.» این گروه برای ملاقات با پادشاه چارلز و ملکه کامیلا به ویندزور، درست در خارج از لندن، سفر کردند.
پس از معرفی، مقامات سوار ناوگانی از کالسکههای اسبی شدند. مکرون و پادشاه با هم سوار شدند، در حالی که خانم مکرون و ملکه در کالسکه دوم سوار شدند و پس از آنها کالسکههای روباز حامل ویلیام و کاترین و همچنین سفیر
فرانسه و سایر مقامات حرکت کردند. همه آنها با هم به سمت قلعه ویندزور رفتند، در حالی که یک گروه موسیقی سرود ملی هر دو کشور را مینواخت. گارد سلطنتی در مراسم استقبال در محوطه چهارگوش ویندزور شرکت کرد.
کاخ باکینگهام در بیانیهای اعلام کرد، اعضای خانواده سلطنتی نمایشگاهی از اقلام «مربوط به فرانسه» را که متعلق به مجموعه سلطنتی است، به مهمانان خود نشان دادند. برخی از آنها، مانند پیشنویس نامهای از ملکه ویکتوریا به پادشاه لویی فیلیپ
فرانسه در سال 1844، آثار دیپلماسی و دوستی متقابل بودند. پادشاه
فرانسه در اکتبر همان سال از انگلستان بازدید کرده بود و ویکتوریا پس از آن نوشتهبود «نیازی نیست دوباره به شما بگویم که چقدر به شما وابستهایم و چقدر مشتاقیم که شاهد تقویت بیشتر تفاهم صمیمانه بین دو کشورمان باشیم، تفاهمی که بین ما شخصاً بسیار شادمانه وجود دارد.» برخی دیگر از دنیایی دوپاره میآیند. به عنوان مثال، یک نسخه خطی تذهیب شده از سال 1430 توسط هنرمندی معروف به استاد بدفورد، نقاش پاریسی که «حتی در طول جنگ صد ساله» برای کتابدوستان فرانسوی و انگلیسی کار میکرد، خلق شده است. بیبیسی گزارش داد که مکرون نیز هدایایی به همراه آوردهبود. در حالی که فرشینه بایو به عنوان هدیهای برای عموم مردم بریتانیا تلقی میشود، او یک قطعه نادر از یک اپرای دبوسی، یک ترومپت تشریفاتی و یک جعبه آبرنگ شخصی برای پادشاه آورد؛ اشارهای به شغل جانبی چارلز (البته برای امور خیریه) به عنوان یک آبرنگکار مشتاق.
عصر سه شنبه، مکرونها ویندزور را به مقصد لندن ترک کردند، جایی که رئیس جمهور تاج گلی را بر مزار جنگجوی گمنام در کلیسای وستمینستر گذاشت. این میراث بریتانیایی در سال 1920، پس از جنگ جهانی اول، از
فرانسه آورده شده بودند و خاک
فرانسه در این مزار قرار دارد.
سپس، مکرون کلیسا را ترک کرد تا وارد مجمع سیاسی در آن حوالی شود: پارلمان؛ جایی که او در مورد سوختهای فسیلی، تهدیدات هستهای،
مهاجرت و اوکراین صحبت کرد. پس از سخنرانی برای قانونگذاران - که با استقبال گرم و ایستاده حضار روبرو شد - مکرونها برای یک ضیافت سلطنتی به ویندزور بازگشتند تا اولین روز سفر رسمی خود را به پایان برسانند.
عصر، مکرون در کنار پادشاه در وعده غذایی که شامل «سبزیجات تابستانی و مرغ ولزی» بود، حضور یافت همراه با یک نوشیدنی ویژه به نام «لانتانت». بیبیسی اعلام کرد که پادشاه چارلز به دو زبان انگلیسی و فرانسوی صحبت کرد و مهمانانی از جمله میک جگر، کریستین اسکات توماس و التون جان نیز در این مراسم حضور داشتند.
دیروز چهارشنبه، مکرونها صبح خود را با بازدید خصوصی از مقبره ملکه الیزابت دوم آغاز کردند. سپس مکرون برای صرف ناهار کاری با استارمر حضور یافت و بحثهای جدی در مورد اوکراین و
مهاجرت در دستور کار قرار گرفت.//





