بازار آریا

آخرين مطالب

چشم‌‌‌‌انداز توسعه همکاری نفتی ایران و آفریقا اقتصاد ايران

چشم‌‌‌‌انداز توسعه همکاری نفتی ایران و آفریقا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت گفت: هم‌‌‌‌اکنون، براساس برآورده‌‌‌‌ها، کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال‌1402 داشته‌اند و این مساله چشم‌‌‌‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه‌آینده رقم خواهد زد. به گزارش «شانا» سلیمان قاسمیان با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌‌‌‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌‌‌‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال‌گذشته داشته‌اند و این مساله چشم‌‌‌‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه‌آینده رقم خواهد زد.
وی با اشاره به اینکه 7.2درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال‌اخیر بیشترین اکتشاف‌‌‌‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌‌‌‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای‌جنوبی انجام شده‌است. مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه 3‌میلیون و 700‌هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، از این‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌‌‌‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم. قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.
افزایش مصرف گاز جهان
براساس این گزارش، رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز با بیان اینکه تا سال‌2040 مصرف گاز در جهان 22 تا 26‌درصد افزایش داشته و هم‌‌‌‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تامین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند. وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌‌‌‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود 400‌میلیون مترمکعب در سال‌1389 به بیش از 875‌میلیون مترمکعب در حال‌حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرآیند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و از سوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از 440‌هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را برعهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌‌‌‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌‌‌‌ترتیب 92 و 76‌درصد به خودکفایی رسیده‌‌‌‌ایم. ما و 250 شرکت‌‌‌‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌‌‌‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم. نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌‌‌‌ان‌‌‌‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از 2‌میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده‌است.
آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی
براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تامین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته‌باشد. وی با اشاره به اینکه ایران 30سال‌پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز 100درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌‌‌‌شده تحریمی پس از 45سال ‌تحریم و هشت‌سال‌ جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم. مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرآیندی، کاتالیست‌‌‌‌های بنزین‌‌‌‌ساز، مبدل‌‌‌‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.
سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی
براساس این گزارش، امیرهوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی ‌برابر است، گفت: این قاره به‌‌‌‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند. وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌‌‌‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به‌شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای‌جنوبی به‌‌‌‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند. سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌‌‌‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده‌در ایران طی چند سال‌اخیر صعودی بوده و از 5‌میلیون ‌تن در سال‌2021 به 7‌میلیون ‌تن در سال‌2023 رسیده‌است.
--> اخبار مرتبط افزایش 40‌درصدی توان تولید نفت کشور توسعه صنعت نفت بر بستر شرکت‌های دانش‌بنیان نمایش قدرت صنعت نفت ایران همگام با رونق دیپلماسی انرژی معرفی مقصرین کمبود گاز از سوی روزنامه دولت؛ مردم! تفاهم‌نامه نفت و صداوسیما؛ به زودی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1153462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری نشست روابط عمومی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در ارس

امروز در جنگ اقتصادی با این نگاه دشمن را به بن‌بست رساندیم

توقیف محموله 80 میلیارد ریالی بلوریجات

زنجیره اقتصادی نمد در شهرکرد ایجاد شود

اجرای فیبر نوری در 55 شهر گیلان/ کشاورزی دانش بنیان فعال شود

توسعه تعاملات فرهنگی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان

قیمت تخم مرغ چند؟

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز / جدیدترین آمار پرداخت وام

سپاهان 1-0 ملوان؛ برد اقتصادی برای زنده ماندن رویای قهرمانی

رئیس سازمان بسیج: بیداری‌هایی که امروز در آمریکا، کانادا، ژاپن شاهد هستیم، همگی نشأت‌گرفته از فرهنگ مقاومت اسلامی است/ حضور نیروهای جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی، برای سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور است

جایگاه جدید سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران مشخص شد

چطور احتمال مسدود سازی تتر را کم کنیم؟

عزم دولت حمایت از تولید داخلی و توسعه‌ی زنجیره ارزش غذایی است

تولیدکنندگان داخلی افسران جنگ اقتصادی و رزمندگان جبهه مقابله با تحریم‌ها می‌باشند

حمایت از صادر کنندگان صنایع دستی

بازگشت مزدا به ایران؛ سه‌تفنگدار نیمه‌ژاپنی در راه بازار خودرو

«عدم تخصیص ارز» یا «احتکار» موبایل؛ دلیل التهاب بازار موبایل چیست؟

کشف 4300 میلیارد فرار مالیاتی ازسوی پلیس

رئیسی در نشست با فعالان اقتصادی : زنجیره تولید تا توزیع برنج با هدف جلوگیری از اجحاف به تولیدکننده و مصرف کننده بازنگری شود

رئیس اتحادیه میوه و سبزی: کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است!

نماینده مجلس: برای صفرشدن صف وام ازدواج 800 همت نیاز است

هوشمندسازی میدان‌های نفت و گاز به‌همت بازیگران توانمند زیست‌بوم فناوری

فقط 5 سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

اقتصاد آینده مبتنی بر حرکت‌هایی همراه با دانش ودانایی است

قیمت جدید مرغ و گوشت در بازار

روایت عظیم زاده اردبیلی از رویداد همتایابی در قشم

فعالیت های فرهنگی و اقتصادی ایران و ترکمنستان رو به گسترش است

صادرات ماهی و خشکبار از ایران به نروژ مورد استقبال قرار خواهد گرفت

مهارت آموزی اقتصادی ، فرصتی برای بازگشت زندانی به آغوش جامعه + فیلم

طراحی سامانه جریان اقتصادی نوین برای حمایت از فناوران

احتمال مسدودسازی دارایی تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم‌ها

واردکنندگان موبایل در انتظار تامین ارز

گازرسانی به 6500 روستای کم‌برخوردار و سخت‌گذر کشور از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم

روایت محسن رضایی از عملیات وعده صادق/اقتدار امروز کشور مدیون سلحشوری رزمندگان است

در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران؛ رئیسی: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

اوراق بانکی و بازار سرمایه راه جبران کمبود منابع مالی تولید

رئیسی در جمع فعالان اقتصادی استان مازندران: دولت فقط وظیفه حمایت، هدایت و نظارت دارد

بهره برداری از خط تولیدهای جدید کارخانه فولاد اهواز

مقصد اشتباه خودروی وارداتی؛ 12هزار خودرو وارد شده کجا رفتند؟

شنبه دیگر اول هفته نیست! / تکلیف شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها چه می‌شود؟

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

دخیل کردن مردم در اقتصاد اولویت مهم است

اقتصاد آینده مبتنی بر دانش و دانایی است

سبحانیان: مالیات 50 درصد اصناف و مشاغل صفر است

معاون وزیر نفت در امور گاز به مازندران سفر کرد

ارز صادرات صنایع دستی در اختیار صادرکننده قرار گرفت

مقایسه صنایع نظامی و خودروسازی اشتباهی بزرگ است؟

شرکت های اقتصادی استان یک هواپیما برای کرمان خریداری کنند

آینده استان کرمانشاه در عرصه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی بسیار روشن است

جدیدترین آمار پرداخت تسهیلات بانکی به تفکیک استان‌ها مشخص شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی