بازار آریا

آخرين مطالب

رشد تولید در صنعت نفت با مشارکت مردم اقتصاد ايران

رشد تولید در صنعت نفت با مشارکت مردم
  بزرگنمايي:

بازار آریا - گروه بازار نفت : صنعت نفت سال‌هاست که به‌دلیل تحریم‌های آمریکا از سرمایه‌های مردمی موجود در بانک‌های کشور برای توسعه پروژه‌های خود بهره می‌گیرد و این موضوع در وزارت نفت دولت سیزدهم به‌‌‌‌شکل فزاینده‌ای افزایش داشته‌است. به گزارش «شانا» نگاهی گذرا به ‌نام‌گذاری‌‌‌‌ سال‌های اخیر نشان می‌دهد اقتصاد و به‌‌‌‌تبع آن رشد اقتصادی، تولید ملی، افزایش درآمد کشور و بهبود رفاه و معیشت مردم، در دیدگاه مقام‌معظم رهبری جایگاه بسیار مهمی دارد، اما نام‌‌‌‌گذاری سال‌1403 به‌نام «رشد تولید با مشارکت مردم»، تفاوتی عمده با سال‌های گذشته دارد و آن قید «مشارکت مردم» است.
وزارت نفت این قید را از همان روزهای نخست کاری‌‌‌‌ سرلوحه خود قرارداده و تاکنون با مشارکت بانک‌ها و هلدینگ‌های بزرگ کشور، در صنعت نفت دستاوردهای خیره‌‌‌‌کننده‌‌‌‌ای داشته‌است. این وزارتخانه در حالی کار خود را آغاز کرد که صنعت نفت زیر شدیدترین فشارهای تاریخ این صنعت قرار داشت. شاید بارزترین فشار کاری روزهای نخست آغازبه‌‌‌‌کار این دولت، وجود بیش از 80‌میلیون بشکه میعانات گازی ذخیره‌‌‌‌شده روی آب‌های خلیج‌فارس بود، اما با وجود همه این فشارها، گروه کاری جدید در وزارت نفت هیچ‌گاه ناامید نشد و با نگاه رو به داخل و بدون آنکه منتظر خارجی‌‌‌‌ها بماند، این صنعت را به‌‌‌‌سمت قله‌‌‌‌های پیشرفت هدایت کرد.
برخی کارشناسان در زمان آغازبه‌‌‌‌کار دولت سیزدهم می‌گفتند ایران برای افزایش ظرفیت تولید و تکمیل طرح‌های نیمه‌‌‌‌کاره خود در صنعت نفت حداقل به 150 تا 200‌میلیارد‌دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و این سرمایه‌گذاری باید از خارج تامین شود. برخی حتی پا را فراتر گذاشته و گفتند با کاهش صادرات و درآمدهای نفتی به زیر 200‌هزار بشکه و نبود سرمایه‌گذاری خارجی، سقوط وزارت نفت را حتمی بدانید. تیم مدیریتی جدید وزارت نفت از همان روزهای نخست کاری پشت میز ننشست و با بهره‌‌‌‌گیری از دیپلماسی انرژی توانست مشتریان تازه‌ای برای نفت‌خام پیدا کند و صادرات را به‌‌‌‌ همان اندازه پیش از تحریم‌ها و فراتر از آن برساند.
صدها طرح کلیدی
مرحله بعدی، تامین سرمایه‌ برای صدها طرح کلیدی نیمه‌‌‌‌کاره صنعت نفت بود. طرح‌هایی همچون پالایشگاه فاز‌14 پارس‌جنوبی یا فاز‌دوم پالایشگاه نفت آبادان. این طرح‌ها در حالی نیمه‌‌‌‌کاره رها شده‌بودند که کشور با ناترازی در زمینه گاز و بنزین روبه‌رو بود. پیشرفت پروژه‌ها نیاز به سرمایه داشت و در شرایط تحریم، سرمایه‌گذار خارجی کمتر به ایران می‌‌‌‌آمد، با این شرایط چه باید می‌کردند؟ سکاندار صنعت نفت در دولت سیزدهم راه‌‌‌‌حلی کلیدی برای تامین مالی پروژه‌های زیربنایی در صنعت نفت و گاز پیدا کرده‌بود، راه‌‌‌‌حلی که از مسیر مشارکت مردم می‌‌‌‌گذشت! در دولت‌های پیشین برای تامین مالی پروژه‌های زیربنایی در صنعت از راه‌های مختلف همچون اوراق گواهی‌سپرده نفت‌خام، سرمایه‌های مردمی را به‌‌‌‌سمت صنعت نفت کشاندند، اما درعمل کاری از پیش نبردند.
وزارت نفت دولت سیزدهم توانست با فراهم‌‌‌‌کردن سازوکاری مشخص برای سرمایه‌گذاری بانک‌ها و هلدینگ‌های بزرگ کشور در صنعت نفت، امکان مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد را فراهم کند که این کار توانست به افزایش رشد و توسعه اقتصادی منجر شود. این موضوع به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه، جایی‌که صنعت نفت و گاز می‌تواند نقش کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی ایفا کند، اهمیت دارد. هدایت نقدینگی بانک‌ها و هلدینگ‌ها که پول مردم عادی را در اختیار دارند، امکان توسعه مشارکت مردم در تامین مالی صنعت نفت را افزایش داد.
دولت سیزدهم با اجازه‌‌‌‌دادن به بانک‌ها و هلدینگ‌ها برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، درحقیقت آنها را تشویق کرد نقش فعالی در مدیریت امور مالی خود داشته باشند، نه اینکه سرمایه مردم را در بازارهایی همچون مسکن، طلا و ارز بخوابانند و موجب تورم بیشتر در جامعه شود. هم‌اکنون این تصمیم آگاهانه موجب ‌شده‌است بدون اینکه نقدینگی مردم در سمت تقاضای غیرمولد قرار گیرد و موجب تلاطم قیمتی شود، امکان هدایت سرمایه مردم به‌‌‌‌سمت بخش مولد اقتصاد، همچنین حفظ سرمایه مردم در‌برابر کاهش قدرت خریدشان نیز فراهم شود.
ایجاد امنیت در فضای صنعت نفت
فراموش نکنیم که راضی‌‌‌‌کردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها برای مشارکت مالی در صنعت نفت، به تسهیل‌گری و ایجاد امنیت در فضای این صنعت نیاز داشت که دولت سیزدهم توانست این کار را به‌‌‌‌خوبی به سرانجام برساند. براساس آمار موجود، ظرفیت جذب سرمایه‌های کشور در بانک‌ها سالانه تا رقم 3‌هزار همت نیز برآورد می‌شود که معادل تقریبا 600‌میلیارد‌دلار است و اگر یک‌‌‌‌سوم این مقدار هم جذب بخش‌های مختلف صنعت نفت شود، به رشد تولید در سال‌های آینده منجر خواهد شد. در ادامه این گزارش به بعضی از مهم‌ترین مشارکت‌‌‌‌های مردمی به‌‌‌‌نمایندگی بانک‌ها در صنعت نفت اشاره می‌شود. یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای تاریخ صنعت نفت کشور چندی پیش با مشارکت 13‌میلیارد دلاری بانک‌ها و هلدینگ‌ها و شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری داخلی انجام شد و آن قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان، آذر2، میدان نفتی سومار، دلاوران و مسجدسلیمان بود.
با راه‌اندازی این پروژه‌ها، 66‌هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شود. بانک ملی ایران سهم 11.5میلیارد دلاری از کل میزان مشارکت شبکه بانکی در پروژه‌های توسعه میدان مشترک آزادگان، آذر2، میدان نفتی سومار، دلاوران و مسجدسلیمان را به خود اختصاص داده‌است. حمل‌ونقل می‌تواند در رشد نرخ تولید ناخالص داخلی اثر مثبتی داشته‌باشد و دولت بر رونق‌‌‌‌دهی هرچه بیشتر به این حوزه نیز تاکید دارد؛ زیرا در قالب مذاکرات با کشورها، به‌ویژه کشورهای همسایه، این موضوع محور و کانون مذاکرات طرفین قرار دارد. بنا بر اطلاعات موجود، اکنون 37‌هزار کامیون با عمر بیش از 40سال ‌در کشور تردد می‌کنند و کامیون‌‌‌‌های با عمر بیش از 50 سال ‌نیز فراتر از 2‌هزار دستگاه است.
برای عبور از ناوگان حمل‌ونقل فرسوده و نوسازی آن گام‌های مثبتی در دولت سیزدهم برداشته شده‌است و مصداق این موضوع، تفاهم‌نامه سه‌‌‌‌جانبه درباره نوسازی و تقویت ناوگان حمل‌ونقل فرآورده‌های نفتی کشور میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، شرکت‌های خودروساز و بانک ملت، با تحویل ٥٠٠ دستگاه کامیون کشنده سوخت‌‌‌‌رسان است. اهمیت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای به‌ویژه در حمل فرآورده‌های نفتی که نقش بسزایی در تامین انرژی بخش‌های مختلف ازجمله حمل‌ونقل، نیروگاه‌ها و صنایع دارند، دستمایه‌‌‌‌ای شد تا به ضرورت این موضوع از زوایای مختلف پرداخته شود.
اهداف راهبردی کشور
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، همسو با اهداف راهبردی کشور در ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی ازجمله بنزین و گازوئیل، در قالب امضای تفاهم‌نامه‌‌‌‌ای با بانک ملی ایران، طرح ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی در مجاورت پالایشگاه بندرعباس، مزین به‌نام پرآوازه شهید‌نادر مهدوی را با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، کلید زد. تفاهم‌نامه مالی این طرح با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، بین جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و محمدرضا فرزین، مدیرعامل وقت بانک ملی ایران، امضا شد. 
--> اخبار مرتبط افزایش 2 درصدی مشترکان آب شهری تا پایان شهریور 1402 چشم‌انداز هند تا 2030 6ماه پرفراز و نشیب بورس در زمین بایر اقتصاد سبز می‌شود؟ درجا زدن بورس تا کی ادامه دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1152951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نگرانی آمریکا از تبعات اقتصادی حمله چین به تایوان

اختصاص 10000 سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی

اکسل بازار خودرو پایین آمد

7 محور تثبیت برای کنترل تورم

نرخ فقر در غرب چه میزان است؟

حضور مدیر نمایشگاه نفت سوریه در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران

کاهش سرانه بدهی خارجی با رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی

کسری بالقوه بنزین چقدر است؟

آیا هشدار در خصوص چاپ ماهانه 20 هزار میلیارد تومان پول، مغرضانه است؟

شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و بخش‌های خصوصی در حوزه انرژی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

حضور هیئت تجاری بلاروسی در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

حضور هیئت تجاری بلاروس در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

14 قرارداد خرید کالا و تجهیزات صنعت نفت امضا شد

سامانه‌های سنسور مجازی و بینایی ماشین مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی شدند

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

امام جمعه رشت : نیمی از زنان در اروپا مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند/ ایران تنها کشور رعایت کننده حقوق زنان است

ضرورت تقنین قوانین مناسب به منظور تغییر شرایط اقتصادی روز

بلاتکلیفی وارثان سهام عدالت متوفیان پایان یافت

هم صادرکننده کاتالیست هستیم، هم نیازهای داخلی تأمین می‌شود

ایران افزون بر تأمین نیاز داخلی صادرکننده کاتالیست است/ حضور پرشمار سازندگان ایرانی در نمایشگاه نفت مایه افتخار است

نشست خبری عضو کمیسیون انرژی مجلس در نمایشگاه نفت

نشست خبری عضو کمیسیون انرژی مجلس در حاشیه نمایشگاه نفت

آمادگی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت برای همکاری با بخش خصوصی

وزیر شهرسازی دچار فراموشی آماری شد؟

تلاش برای مشارکت بخش خصوصی در خرید دکل‌های حفاری

مدیرکل امور مجلس وزارت نفت از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

افزایش 5 برابری شمار دکل‌های حفاری اکتشافی در دولت سیزدهم

8 تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های نفت و گاز به ارزش 8 میلیارد دلار امضا شد

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران 3 قرارداد امضا کرد

نفت و گاز پارس 6 تفاهم‌نامه همکاری برای افزایش نوآوری و تأمین تجهیزات امضا کرد

نشست تخصصی مدیریت کربن در صنعت پتروشیمی برگزار شد

انتقادات اقتصادی مکارم شیرازی خطاب به رئیسی؛ راهکاری بیابید

مالیات 6 میلیاردی برای صاحبه‌خانه‌ها در راه است

مدیرعامل منطقه ویژه لاوان از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

افزایش 36 درصدی تولید نفت خام در نفت و گاز اروندان

متخصصان ایرانی، شرکت‌های اروپایی و آمریکایی را از انحصار خارج کردند

انحصارشکنی ایرانی‌ها در ساخت سبد حمل نفر در سکوهای نفت و گاز

انحصارشکنی متخصصان ایرانی در ساخت سبد حمل نفر در سکوهای نفت و گاز

پاسخ بانک مرکزی به همتی؛ مدام فرافکنی با ادعاهای مغرضانه

پژوهشگاه صنعت نفت 3 قرارداد و یک تفاهم‌نامه امضا کرد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

کلید حل مشکلات اقتصادی حضور مردم است

قطع روابط اقتصادی ترکیه با اسراییل از دستاوردهای مقاومت است

کشور ما به وعده صادق اقتصادی نیازمند است

زمین خواری 250 میلیاردی در خرم آباد

پژوهشگاه صنعت نفت با 2 شرکت فعال در حوزه پتروشیمی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

نشست خبری معاون وزیر نفت در امور پالایش‌وپخش در نمایشگاه نفت

سازمان تامین اجتماعی جیب این افراد را پر کرد

امضای 3 قرارداد برای احیای 6 حلقه چاه کم‌بازده نفتی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی