بازار آریا

آخرين مطالب

در نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران بررسی شد

موانع جهش تولید در بخش کشاورزی اقتصاد ايران

موانع جهش تولید  در بخش کشاورزی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - نهمین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران به بررسی ابعاد مختلف چالش‌های فعالان اقتصادی در حوزه بذر، کود و سم از جمله توقف ثبت‌سفارش، تامین ارز و مصوبه بانک‌مرکزی مبنی‌بر پرداخت مابه‏‏‏‌التفاوت ارز برای رفع تعهد ارزی اختصاص داشت. طبق اظهارات نمایندگان بخش خصوصی، بانک‌مرکزی مصوبه شهریور سال‌گذشته هیات‌وزیران را نه‏‏‏‌تنها با 4 ماه تاخیر ابلاغ کرد، بلکه نسبت به آن تفسیر به رای کرده‌است که این مساله باعث‌شده تجارت بذر، کود و سم به بن‏‏‏‌بست برسد.
برمبنای دستورالعمل بانک‌مرکزی که ابتدا دی ماه منتشر و سپس در اسفند تفسیر شد، آمده بود که واردکنندگان و تولیدکنندگان سم، کود و بذر که از سه سال‌قبل واردات انجام داده‌اند؛ حتی اگر رفع تعهد کرده‌اند؛ باید تاییدیه قیمت یا لیست توزیع خود را ارائه کنند در غیر‌این‌صورت رفع تعهدات آنها ثبت نمی‌شود و به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد؛ سیاستی که به باور حاضران در جلسه، امنیت غذایی کشور را هم به‌خطر خواهد انداخت. در این نشست تصمیم گرفته شد، برای جلوگیری از بحران امنیت غذایی به‌صورت شفاف موضوع با بانک‌مرکزی، معاون اول رئیس‌‌‌‌جمهور و ستاد مبارزه با قاچاق‌کالا و ارز مطرح‌شده تا دستورالعمل متوقف و تامین نهاده‌‌‌‌های اساسی به‌صورت ریشه‌‌‌‌ای برطرف شود.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق تهران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران در ابتدای این جلسه از عدم‌تامین نهاده‌‌‌‌های کشاورزی سم، کود و بذر در سه ماه اخیر خبر داد و گفت: سه ماه است که ثبت‌سفارش‌ها، تمدیدها و ویرایش‌‌‌‌ها متوقف‌شده‌است. از طرفی بانک‌مرکزی از اواخر سال‌1401 کماکان به‌دنبال دریافت مابه‌‌‌‌التفاوت است. عطاالله‌‌‌‌ اشرفی‌اصفهانی گفت: سال‌گذشته سال‌خاص و پیچیده‌‌‌‌ای مخصوصا برای حوزه کشاورزی بود، اما با تدبیر وزارت جهادکشاورزی این مشکلات پشت‌سر گذاشته شد. سال‌جاری هم انتظار داریم با توجه به شرایط اقتصادی با همکاری وزارت جهادکشاورزی مشکلات را حل کنیم. خصوصی‌‌‌‌ترین بخش اقتصاد کشور، بخش کشاورزی است و این بخش است که می‌تواند برای شعار سال، اهداف و برنامه‌هایی را ترسیم کند و در اجرای آن جایگاه ویژه‌ای داشته‌باشد؛ در واقع بخش کشاورزی پایه‌‌‌‌ اصلی شعار جهش تولید با مشارکت مردم است.
او افزود: یکی از پایه‌‌‌‌های اصلی تولید در محصولات کشاورزی داشتن یک نهاده باکیفیت در حد کلاس جهانی است تا محصول نهایی خوبی تولید شود. سم، کود و بذر به‌عنوان سه نهاده اصلی تولید برای ما بسیار حائزاهمیت است اما امسال شرایط بسیار پیچیده شده و سه ماه است ثبت‌سفارش و تخصیص ارز انجام نشده و نزدیک به 500 الی 600 شرکت بلاتکلیف مانده‌‌‌‌اند. اولین خواسته ما این است که تکلیف این مساله مشخص شود و فعالان این حوزه بدانند برای ثبت‌سفارش، تامین ارز و پرداخت مابه‌‌‌‌التفاوت چه باید کرد.
اشرفی‌اصفهانی خطاب به معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی گفت: ایجاد آرامش در بازار یکی از اهداف وزارت جهادکشاورزی است، اما اکنون بازار به‌‌‌‌هم ریخته و همه بلاتکلیف هستند و کار متوقف‌شده‌است. اکنون در حوزه تولید و واردات نیازمند این هستیم که تصمیمات درست و صریح گرفته شود. اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش‌خصوصی آمادگی کامل دارد مثل همیشه در کنار وزارت جهادکشاورزی باشد و امیدواریم به نتیجه مطلوب و عملیاتی برسیم.
مشکل رسوب کالا در گمرکات
سیدمهدی حسینی‌یزدی، رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران نیز در این جلسه گفت: در سال‌گذشته با وجود موضوع کمبود ارز و چالش‌های تولیدکنندگان و واردکنندگان با بانک‌مرکزی، معاونت زراعت جهادکشاورزی و سایر سازمان‌های این وزارتخانه درهای خود را به‌روی فعالان اقتصادی بازکرده و چالش‌ها را برطرف کردند. انتظار داریم این معاونت در ادامه این مسیر در سال‌جاری طوری رفتار کند که خودش زیر سوال نرود و کارها هم به‌خوبی پیش ‌برود.
او با اشاره به‌دستورالعمل بانک‌مرکزی پیرامون رفع تعهدات ارزی افزود: از سه ماه گذشته با دستورالعمل بانک‌مرکزی همه فعالان حوزه سم، کود و بذر به یکباره دچار چالش شدند، چون اعلام شد همه فعالانی که از سال‌1401 سم، کود و بذر وارد کرده‌اند، حتی آنهایی که رفع تعهد کرده‌اند باید لیست سازمان حمایت یا لیست توزیع کالا را ارائه کنند؛ در غیر‌این‌صورت باید مابه‌‌‌‌التفاوت پرداخت کنند. طبق این دستورالعمل اگر کسی مابه‌‌‌‌التفاوت ندهد، در زمره صادرکنندگانی قرار می‌گیرد که رفع تعهد نکرده‌اند و باید به تعزیرات حکومتی و نهادهای نظارتی پاسخگو باشد.
حسینی افزود: سازمان حمایت با تعداد نیروی انسانی بسیار اندک، چگونه می‌تواند لیست قیمت انواع کود، بذر و سم را که بالغ بر‌هزاران قلم کالا می‌شود، ارائه کند؟ انجمن‌های فعال حوزه تامین بذر، کود و سم حاضرند مانند گذشته لیست قیمت را تهیه و تحویل سازمان حمایت بدهند.
حسینی همچنین از نامه‌‌‌‌نگاری با وزیر جهادکشاورزی و معاون اول رئیس‌‌‌‌جمهور برای توقف دستورالعمل بانک‌مرکزی خبر داد. او خطاب به معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: سه ماه است که ثبت‌سفارش، ویرایش و تخصیص ارز سم،کود و بذر انجام نمی‌شود. حتی کالایی که خریداری‌شده و به گمرک آمده را نمی‌توانیم ترخیص کنیم و نمی‌دانیم کالاهایی که در راه هستند چه وضعیتی پیدا خواهند کرد چون ترخیص همه آنها نیازمند ویرایش ثبت‌‌‌‌سفارش است.
حسینی به اظهارات ضد‌ونقیض بانک‌مرکزی در مورد تخصیص ارز هم اشاره کرد و گفت: بانک‌مرکزی ‌‌‌‌می‌گوید ارز شما 28‌هزار و پانصدتومانی است اما موقع تخصیص ارز ‌‌‌‌می‌گوید ارز نیمایی است.مشکل مالیات‌ارزش‌افزوده نیز همچنان پابرجاست و با اینکه گفته می‌شود برداشته‌شده اما همه شرکت‌ها موظف به پرداخت آن هستند.
لزوم لغو دستورالعمل بانک‌مرکزی
در ادامه مسعود گیل‌‌‌‌آبادی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشور، در این جلسه اعلام کرد: سال‌گذشته کارها به‌خوبی پیش رفت و بالای 95‌درصد نیاز تامین شد، اما امسال با تراکم مشکلات و پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده‌‌‌‌ایم. از سویی پیگیری‌های ستاد مبارزه با قاچاق‌کالا و ارز و از سوی دیگر درخواست پرداخت مابه‌‌‌‌التفاوت ارز از سوی بانک‌مرکزی ما را گرفتار کرده‌است. درخواست بانک‌مرکزی غیرمنطقی است چون می‌گوید کسی که ارز گرفته، کالا وارد کرده و فروخته است، بعد از یک‌سال برمبنای دستورالعمل بانک‌مرکزی باید مابه‌‌‌‌التفاوت پرداخت کند.
او به موضوع توقف ثبت‌سفارش‌‌‌‌ اشاره کرد و گفت: از دی ماه سال‌گذشته شاهد افزایش بارش‌‌‌‌ بودیم و برهمین اساس هم تقاضا برای علف‌‌‌‌کش‌‌‌‌ها و قارچ‌‌‌‌کش‌‌‌‌ها زیاد شد. در چند سال‌گذشته توانستیم اعتباری نزد تامین‌‌‌‌کنندگان چینی و هندی کسب کنیم که اگر بخواهیم تا قبل از تخصیص ارز کالا را می‌‌‌‌فرستند، اما شرایط به شکلی شده که نمی‌توانیم بگویم کالا را بفرستید تا ارز تامین شود. گیل‌‌‌‌آبادی ادامه داد: جالب اینجاست که هیچ‌‌‌‌کس مشکلات را نمی‌‌‌‌بیند. قبل از تحریم‌ها کالا 18‌روزه از چین وارد ایران می‌شد، اما اکنون یک ماه و نیم طول می‌کشد که ‌بار به بندر جبل‌علی برسد. از زمانی‌که ‌بار در جبل‌علی تخلیه می‌شود 45 روز طول می‌کشد که در نوبت ارسال به ایران قرار بگیرید و 10 روز هم طول می‌کشد که بنادر اجازه پهلو گرفتن بدهند، یعنی حدود 3 ماه و نیم طول می‌کشد کالا به ایران برسد؛ در واقع اگر همین امروز ارز تخصیص پیدا کند؛ کالا برای تابستان به اینجا نمی‌رسد. او افزود: در این شرایط که ارزی تخصیصی داده نشده‌است؛ سامانه جامع تجارت از ما به‌صورت محضری تعهد می‌خواهد، در حالی‌که ما در حال‌حاضر در بانک‌ها تعهدنامه امضا کرده‌ایم. امسال سال‌بسیار سخت‌‌‌‌تری نسبت به سال‌گذشته است و قطعا با مشکل کمبود سم و در نهایت کاهش محصول مواجه خواهیم شد.
بذر؛ لازمه تولید کشاورزی
منصور ‌‌‌‌هاشمی، رئیس ‌‌‌‌انجمن واردکنندگان بذر اصلاح‌شده ایران، در این نشست گفت: اگر بذری نباشد قطعا کود و سمی نیاز نیست. اگر بازار از راه درست تامین نشود، ما با کمبود بذر، بازار سیاه و بذر تقلبی مواجه می‌شویم. امروز نیاز ما به بذر بین 100 تا 120‌میلیون دلار است، در حالی‌که ارز حاصل از صادرات محصول نهایی براساس داده‌های رسمی بعد از تامین نیاز داخلی، حدود یک‌میلیارد و 400‌میلیون دلار است. البته برمبنای داده‌های واقعی این رقم 2‌میلیارد دلار است.
هاشمی با اشاره به چالش تامین ارز در کشور گفت: سال‌گذشته حدود 6 ماه طول کشید تا ارز بذر تخصیص پیدا کرد و امسال هم تاکنون ارزی تخصیص داده نشده‌است. ارز حاصل از صادرات گوجه‌‌‌‌فرنگی حدود 200‌میلیون دلار است و می‌توان با نیمی از این میزان نیاز واردات بذر را تامین کرد.
خطر افت تولید محصولات کشاورزی
در ادامه جلسه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز با انتقاد از مصوبه‌‌‌‌های بسیار سختگیرانه بانک‌مرکزی که مساله قیمت‌گذاری، تاییدیه توزیع، رفع تعهد ارز صادراتی و تخصیص ارز را شامل می‌شود، تاکید کرد که ادامه این راه به قیمت ورشکسته‌شدن تمام فعالان این حوزه تمام خواهد شد. اشرفی‌اصفهانی در همین رابطه گفت: با روند کنونی بخش‌خصوصی ورشکسته می‌شود. اگر قرار است، همه فعالیت‌ها تحویل شرکت خدمات حمایتی داده شود؛ صریح اعلام شود تا بخش‌خصوصی به‌‌‌‌رغم سال‌ها تلاش و زحمت کارش را تعطیل کند و برود.
او با اشاره به اینکه با سیاست‌های دولت و بانک‌مرکزی، تولیدکنندگان و تامین‌‌‌‌کنندگان نهاده‌ها از چشم مردم و کشاورزان مقصر قلمداد می‌شوند، افزود: کشاورزان ما را مقصر می‌دانند چون فکر می‌کنند ارز 28‌هزار و پانصدتومانی می‌گیریم اما کالا نمی‌دهیم، درحالی‌که تولیدکننده و واردکننده درگیر دریافت ارز است. آنها به‌جای اینکه به‌دنبال واردات سموم کم‌‌‌‌خطر و نسل نو باشند،به‌دنبال ایجاد پدافند کنترل بخشنامه‌‌‌‌ها هستند. اشرفی‌اصفهانی در بخش دیگری از سخنانش مجددا به موضوع ارزش‌افزوده اشاره کرد و گفت: اگر سم، کود و بذر کالای اساسی هستند؛ پس چرا مالیات‌ارزش‌افزوده از آنها گرفته می‌شود؟ اگر سم،کود و بذر در جرگه کالاهای اساسی است، لطفا موضوع حذف ارزش‌افزوده این گروه را به گمرک اعلام کنید.
مهلت اندک برای ارائه مدارک
احمدرضا فرشچیان، عضو هیات‌نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در این نشست به موضوع مابه‌‌‌‌التفاوت نرخ ارز اشاره کرد و گفت: از چهارشنبه گذشته دستورالعمل بانک‌مرکزی به‌صورت گسترده از سوی بانک‌های عامل اجرا می‌شود و آنها برگه‌‌‌‌های مابه‌‌‌‌التفاوت را صادر می‌کنند. اتاق تهران و ایران در کنار هم تلاش کردند این معضل را برطرف کنند. به گفته او از حدود 20‌میلیارد‌دلار ارزی که تخصیص‌یافته صرفا بخش اندکی از آن خارج از بازارگاه بوده و برهمین اساس فقط آن بخش دچار مشکل شده‌است.
فرشچیان ادامه‌داد: دستورالعمل بانک‌مرکزی برمبنای مصوبه هیات‌وزیران ابلاغ شده و هیچ‌کس نمی‌تواند در آن دخل و تصرف کند. این مصوبه در شهریور 1402 صادرشده اما بانک‌مرکزی آن را با تاخیر اعلام کرده‌است. البته چون همان مصوبه را هم با ابهام صادر کرد؛ مجددا در اسفند اصلاحیه آن را صادر کرده‌است. بانک‌مرکزی در آخرین مذاکرات اتاق موافقت کرده که بانک‌های عامل راسا اقدام نکنند و پرونده‌‌‌‌ها در بانک‌مرکزی بررسی شود. درضمن پذیرفته است، مدت زمان 60‌روزه برای ارائه مدارک موردنظر کافی نیست. البته بانک‌مرکزی این همکاری را منوط به همکاری سازمان حمایت و بخش‌خصوصی کرده‌است، بنابراین ما از تشکل‌ها می‌خواهیم با اتاق تهران یا اتاق ایران نامه‌‌‌‌نگاری کرده و مخالفت خود را رسما اعلام کنند تا بازه 60 روز طولانی‌‌‌‌تر شود. در این فاصله می‌توانیم پیگیری کنیم تا دستورالعمل هم اصلاح شود.
همچنین شهرام آذین، مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی جهادکشاورزی با بیان اینکه بخشنامه اداره تدوین مقررات بانک‌مرکزی فراتر از مصوبه هیات‌وزیران است، گفت: مشکل فعلی ناشی از تفسیر رای است که بانک‌مرکزی انجام داده، درحالی‌که وقتی ارز برمبنای تایید وزارت جهادکشاورزی تخصیص داده شده، خود وزارتخانه است که باید نظارت کند. برهمین اساس جلساتی هم با بانک‌مرکزی داشتیم و اعلام کردیم که بانک‌مرکزی در حوزه‌‌‌‌ای که به آن محول نشده، ورود کرده‌است. پیرو این جلسه هم نامه‌‌‌‌‌‌‌‌ای تهیه شده که برای رئیس‌‌‌‌کل محترم بانک‌مرکزی ارسال می‌شود.
هشدار کاهش تولید سبزی و صیفی
حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌‌‌‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی‌ هم در این جلسه با اشاره به وارد‌نشدن بذر از دی ماه 1402 تاکنون نسبت به کاهش تولید سبزی و صیفی در سال‌جاری هشدار داد و گفت: به علت بالا‌بودن تقاضا و عدم‌واردات بذر، قیمت بذر خیار چهار‌برابر شده‌است. نگرانی این است که اگر کالا از مبادی رسمی تامین نشود، بازار مملو از کالای قاچاق شود. او گفت: اگر امنیت غذایی مهم است؛ باید بگوییم چه مسائلی آن را تهدید می‌کند. از سه الی چهار ماه گذشته، به‌رغم پیگیری‌های انجام‌شده، بذر مورد‌نیاز بخش صیفی و سبزی تامین نشده‌است. امسال عملکرد گوجه‌‌‌‌فرنگی در مناطق جنوبی همچون سال‌های قبل نبوده‌است‌ چون کیفیت بذر موجود با بذر قبلی فرق می‌کند. ما سالانه یکبار بذر سیب‌‌‌‌زمینی وارد می‌کنیم. میزان واردات نیز حداکثر 1.5‌میلیون دلار است، در حالی‌که همیشه بهمن ماه بذر وارد می‌شد، اما اکنون با گذشته سه ماه هنوز نمی‌دانیم چه زمانی بذر تامین خواهد شد.
شفاف‌سازی؛ راه‌حل مشکلات
در ادامه این جلسه علیرضا مهاجر، معاون زراعت جهادکشاورزی، با اشاره به تحریم و آثار آن گفت: شرایط اقتصادی کشور خاص است. در فضای تحریم، ضعف، نارضایتی و فساد ایجاد می‌شود. وقتی تحریم رخ می‌دهد، نظارت بیشتر و بالطبع فشارها بیشتر و شرایط برای فعالان اقتصادی تنگ‌‌‌‌تر می‌شود.
او افزود: اگر مسائلی که از طرف ذی‌نفعان مطرح می‌شود، به‌طور کامل و دقیق و خارج از موضع‌‌‌‌گیری و در راستای رسیدن به اهداف مشخص باشد؛ در بالادست تصمیمات درستی گرفته می‌شود.
مهاجر ادامه داد: اگر امروز بانک‌مرکزی این دستور‌‌‌‌العمل را وضع کرده، ناشی از واکنش‌های ما بوده‌است، در نتیجه اگر نقش منفی را به مثبت بدل کنیم، تصمیم‌هایی که در بالا گرفته می‌شود، درست‌‌‌‌تر خواهد بود. ما می‌خواهیم مسائل به‌صورت ریشه‌‌‌‌ای و درست حل شود. مهاجر در واکنش به موضوع مابه‌‌‌‌التفاوت ارز نیز گفت که ریشه اصلی بخشنامه بانک‌مرکزی، ناشی از فشار ستاد مبارزه با قاچاق‌کالا و ارز است. ما ابتدا باید موضوع را با ستاد مبارزه با قاچاق‌کالا و ارز مطرح و مشکل را حل و فصل کنیم. برهمین اساس هم به‌زودی با این ستاد و بانک‌مرکزی جلسه‌‌‌‌ای مشترک خواهیم‌داشت.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی افزود: بانک‌مرکزی اعلام می‌کند، قیمت همه کالاهایی که در سه سال‌گذشته برای واردات تایید کرده‌‌‌‌اید را مشخص کنید و گزارش رصد هم بدهید؛ چون باید همه کالاها رصد شود که به‌دست چه کسی رسیده‌است. ما نامه‌‌‌‌ای خطاب به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری تهیه کرده و از آنها خواستیم تفسیر کنند که بخشنامه بانک‌مرکزی مربوط به کالاهایی است که یارانه می‌گیرند یا همه کالاهایی که ارز می‌گیرند.
او در بخش دیگر با اشاره به اینکه اگر تشکل‌ها نباشند ما نمی‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم، گفت: ما برای اینکه مسائل را حل کنیم؛ باید صورت مساله را به‌صورت کامل و شفاف مطرح کنیم و نه اینکه قسمتی را بگویم و قسمتی را نگویم. باید همه مسائل شفاف بیان شود تا با طرح درست صورت مساله؛ راه‌‌‌‌حل پیدا کنیم. مهاجر تاکید کرد: حتما ارز سم و کود و بذر را تامین می‌کنیم. حتی اگر علوفه وارد نکنیم، ارز کود و سم و بذر را می‌دهیم. ما در برخی محصولات همچون کالاهای اساسی و نهاده‌‌‌‌ها نمی‌توانیم نرخ ارز را آزاد اعلام کنیم، چون می‌خواهیم نرخ برخی کالاها را پایین نگه داریم و از تامین‌‌‌‌کنندگان هم می‌خواهیم قیمت یکسری اقلام را پایین نگه دارند، بنابراین نمی‌توانیم از آنها انتظار داشته باشیم با ارز آزاد کالا وارد کنند. این دو سیاست با هم مغایرت دارد. او گفت: در حال‌حاضر سرانه زمین به 3.2 هکتار رسیده‌است. برهمین اساس الگوی کشت اجرا نمی‌شود، بهره‌‌‌‌وری پایین است. مصرف آب و سوخت بالا و میزان متوسط عملکرد پایین است. در گذشته سرانه زمین 6هکتار بود، اما الان این سرانه به 3هکتار رسیده‌است. در 10سال‌آینده در بیش از 90‌درصد اراضی سرانه زمین به زیر 3 هکتار خواهد رسید. در این شرایط شما می‌‌‌‌توانید بذر خوب، کود و سم خوب مصرف کنید؟ می‌‌‌‌توانید آبیاری تحت‌فشار داشته باشید و از سوی دیگر به‌موقع کشت کنید و به‌موقع برداشت کنید؟ قطعا نمی‌توانید. در این شرایط اگر سم و بذر و کود را آزاد کنید؛ چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر کود را آزاد کنیم؛ کیسه 700‌هزار‌تومان به 6‌میلیون‌تومان می‌رسد. قطعا هیچ کشاورزی چنین پولی ندارد که بخواهد کود بخرد.
او افزود: برخی می‌گویند ‌‌‌‌می‌توانند گندم 6‌هزار‌تومانی وارد کنند، در حالی‌که آنها نمی‌دانند در شرایط جنگ ترکیبی شرایط و ضوابط خرید و فروش تغییر می‌کند. در ماه‌های ابتدای جنگ اوکراین بود که جهت مذاکره برای واردات گندم به خارج از کشور رفتیم. آن زمان به ما گفتند فقط 50هزار‌تن گندم می‌دهند، در حالی‌که مصرف ماهانه گندم ما یک‌میلیون و 200‌هزار‌تن است.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: باید دستگاه نظارتی را قانع کنیم تا مشکل حل شود. قطعا با ستاد قاچاق‌کالا و ارز جلسه می‌گذاریم تا مشکلات را به‌صورت زیربنایی حل کنیم. علیرضا مهاجر در مورد وضعیت تولید سبزی و صیفی گفت: سال‌گذشته 1.4‌میلیارد دلار سبزی و صیفی صادر کردیم. البته این اقلام را با پایه 10‌سنت و زیر آن فروختیم. قطعا اگر بر پایه قیمت جهانی ‌‌‌‌می‌‌‌‌فروختیم رقم صادرات ما به 2‌ الی 3‌میلیارد دلار می‌رسید.
--> اخبار مرتبط مهارت‌افزایی؛ لازمه جهش تولید گلوگاه‏‌های جهش تولید ظرفیت بخش خصوصی، بستر جهش تولید رشد تولید لوازم خانگی در سال 1402 الفبای جهش تولید در 1403

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1151641/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزارت جهاد کشاورزی: امسال واردات گندم نخواهیم داشت

اجرا طرح‌های پرورش ماهی در روستاهای ساحلی استان بوشهر

مذاکره پوتین و پاشینیان درباره روابط اقتصادی و امنیت منطقه

دهه «رکود، عبرت، تجربه»/رکود رکورد زد؛ رشد 1 دهه فقط 1درصد

طلای جهانی دوباره اوج گرفت

واریز مرحله سوم سهام عدالت چه زمانی است؟

آتش سوزی در سایت مرزی ماهیرود

دیدار محسن رضایی با آیت‌الله اعرافی

جریان سازان دلار تلگرامی!

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران

دستاورد نمایشگاه نفت مشارکت در اجرای طرح‌های ملی است

صنعت پتروشیمی؛ بزرگ‌ترین بازار برای سازندگان ایرانی

شکسته‌شدن تابوی تولید و صادرات کاتالیست با تلاش یک شرکت دانش‌بنیان

برداشت گاز از فاز 11 پارس جنوبی افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درگذشت معاون پیشین حقوقی و مجلس وزارت نفت را تسلیت گفت

یه چراغ قوه با 8 تا کار ... فقط 248 تومان

پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار

قیمت دلار و یورو امروز 20 اردیبهشت؛ کاهش نرخ رسمی 27 ارز

رونمایی از فناوری بومی WRFM در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران: شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌ها در صف تخصیص ارز به دنبال رانت‌خواری هستند

رئیس کمیسیون انرژی مجلس درگذشت معاون سابق حقوقی وزارت نفت را تسلیت گفت

رئیس کمیسیون انرژی مجلس درگذشت معاون پیشین حقوقی وزارت نفت را تسلیت گفت

رشد عجیب قیمت تویوتا کمری های قدیمی؛ بازار چند میلیاردی مدل پایین های ژاپنی

نشست خبری مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان

بذرپاش: 2 میلیون و 560 هزار ‌واحد مسکن در حال ساخت دا‌ریم‌

تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی

تجارت آمریکا و ایران 2 برابر شد

تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران

طرح فیبر نوری استان قم با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید

جزییات تازه درباره رقم و زمان واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت

پوتین و پاشینیان دیدار کردند

اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است

منطقه معاملاتی امن دلار شکل گرفت؟

خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران

آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری

مشکل اشتغال همچنان به قوت خود باقی است آقای وزیر!طرحی برای استیضاح دیپلماسی اقتصادی/چند نکته درباره یک سکانس جنجالی

برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده

دیدار سفیر ایران در بلاروس با امیرعبداللهیان

مزیت پروژه محوری در حوزه دریا، رشد اقتصادی، اشتغال و رونق معیشت مردم است

شاه‌بیت مأموریت‌های پلیس/ ممنوعیت‌های جدید یک حوزه جنجالی/ اولین انتصاب در سازمان تازه تأسیس

گام‌های جدید در رفع موانع تولید با کمک اتحادیه‌ها و اصناف

همایش‌ها در استان بوشهر روستامحور برگزار می‌شوند

خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال 1407 چه اتفاقی می‌افتد؟

آثار رضا مافی در موزه هنرهای معاصر

شناسایی نقاشی‌های جعلی با هوش مصنوعی

شجریان بر دستانش بوسه زد

روز اول ماراتن 10‌روزه

57‌درصد مخازن سدهای لرستان خالی است

ساخت و بازسازی 2000 قطعه در نیروگاه مشهد

مازندران، منتظر یک‌هزار ون گردشگری

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی