بازار آریا

آخرين مطالب

ماراتن ریاست در بهارستان اقتصاد ايران

ماراتن ریاست در بهارستان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : هرچند هنوز حدود یک ماه تا پایان عمر مجلس یازدهم باقی است، اما رایزنی‌ها برای ریاست مجلس دوازدهم از مدت‌ها پیش آغاز شده است. براساس گزارش‌های رسیده به «دنیای اقتصاد» ظاهرا محمد‌باقر قالیباف، منوچهر متکی، علی نیکزاد، حمید رسایی و مجتبی ذوالنوری گزینه‌های نهایی برای ریاست مجلس هستند. در این میان خبرها حاکی از آن است که ذوالنوری رای لازم را ندارد با این حال در روزهای اخیر تلاش خود را برای نامزدی ریاست بیشتر کرده‌است. همچنین ریاست نبویان بر مجلس نیز منتفی شده است‌. این خبرها همچنین حکایت از آن دارد که نیکزاد قرار است ازسوی «امنا» برای تصدی ریاست مجلس نامزد شود‌. با این همه و به دلیل تلاش‌های ناکام، نیکزاد در حال اکتفا به نایب رئیسی مجلس است. براساس این خبرها ظاهرا رسایی نیز گوشه‌چشمی به ریاست مجلس دارد. پیش از این مرتضی آقا‌تهرانی و حمیدرضا حاجی‌بابایی نیز از گزینه‌های مطرح برای ریاست مجلس بودند که ظاهرا از رقابت‌ها کنار گذاشته شده‌اند‌. در این میان اگرچه شانس قالیباف برای نشستن برکرسی ریاست مجلس بیش از دیگر گزینه‌هاست، اما هرکدام از این چهره‌ها برای نشستن بر کرسی ریاست مجلس باید دست به ائتلاف‌های پشت پرده بزنند که به نظر می‌رسد این رایزنی‌ها بر سرنوشت نهایی صندلی ریاست مجلس موثر خواهد بود.
علی محمدی/ دنیای اقتصاد
نیلوفر منصوریان : بر اساس اخبار رسیده به «دنیای اقتصاد» قالیباف برای رسیدن به کرسی ریاست مجلس در مذاکرات خود تمرکز را بر نمایندگان جدید گذاشته‌ و در عین حال اصلاح‌طلبان و اعتدالیون نیز در حال مذاکره با قالیباف برای گرفتن سهم در هیات رئیسه و همچنین ریاست کمیسیون‌هاهستند. گفته می‌شود تعداد اعضای فراکسیون اصلاحات و اعتدال در حدود 60 نفر است. در این میان پایداری نیز به دو دسته تقسیم شده‌ و عده‌ای که در ائتلاف تهران بوده‌اند با ریاست قالیباف کنار آمده‌اند اما سایرین با چنین مساله‌ای مخالف هستند. در این میان اگر چه امنا و رائفی‌پور نیز برای انداختن قالیباف از ریاست مجلس همچنان تلاش می‌کنند اما امید زیادی به تحقق این هدف ندارند. روز گذشته نیز نشست شورای وحدت اصولگرایان با حضور جمعی از منتخبان مجلس دوازدهم برگزار شد و موضوع ریاست مجلس آتی از سوی برخی از اعضای این شورا و منتخبان مجلس دوازدهم مطرح شد.
براساس خبرهای رسیده به «دنیای اقتصاد» در این نشست که 30نفر از نمایندگان منتخب شورای وحدت حضور داشتند، مجتبی ذوالنوری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در حال حاضر حدود پنج نفر به شکل پراکنده برای ریاست مجلس دوازدهم داوطلب شده‌اند. سخنی که می‌توان آن را مهر تاییدی بر خبر «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه «محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، علی نیکزاد، حمید رسایی و مجتبی ذوالنوری گزینه‌های نهایی برای ریاست مجلس هستند» دانست. به گزارش «ایرنا» وی با بیان اینکه نمی‌دانم چه اسامی مطرح شده است، گفت: برخی از جریان‌ها ‌و تشکل‌ها به بنده هم پیشنهاد دادند، اما تصمیم قطعی معلوم نیست. ذوالنوری در ادامه تصریح کرد که طبیعتا بعد از شکل‌گیری هیات رئیسه موقت، انتخابات هیات رئیسه صورت می‌گیرد و قابل پیش‌بینی نیست که رئیس مجلس چه کسی خواهد شد‌. وی همچنین گفت: البته ممکن است برخی‌ها تعامل کنند و کنار بکشند و نهایتا ممکن است حداقل به 2 نفر داوطلب ختم شود که یکی رئیس فعلی مجلس باشد و دیگری کاندیدای رقیبی که مقابل وی ممکن است برای رقابت‌ اعلام آمادگی کند.
راه سخت قالیباف
اما در حالی که خبرها از رقابت میان چهره‌های اصولگرا برای کسب کرسی ریاست مجلس حکایت دارد، براساس گزارش‌هایی که به «دنیای اقتصاد» رسیده، ظاهرا امکان ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم قوت بیشتری یافته است‌. هرچند با توجه به ترکیب مجلس احتمالا او با رای کمتری نسبت به مجلس قبل ریاست مجلس را برعهده خواهد گرفت‌. او این ‌بار با سه ائتلاف امنا، شورای ائتلاف و اصلاحات و اعتدال روبه‌رو خواهد بود که کار را برای او سخت خواهد کرد.
نبود یاران نزدیک و پیشین او در مجلس آتی نیز بر سختی کار او خواهد افزود‌. بخشی از یاران او همچون مجتبی توانگر و محسن پیرهادی از سوی خود او در لیست مشترکش با پایداری‌ها قرار نگرفتند و در نهایت نتوانستند به مجلس دوازدهم راه یابند و بخشی دیگر همچون سعید آجرلو و مهدی شریفیان نیز جزو 32 نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران هستند که سرنوشت آنها اردیبهشت ماه مشخص خواهد شد. چند روز پیش محسن زنگنه، نماینده مردم تربت‌حیدریه در مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفته بود: «رأی‌آوری محمدباقر قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی نسبت به مجلس فعلی سخت‌تر است.»
شاید به همین دلیل هم باشد که قالیباف برای تداوم حضورش در کرسی ریاست مجلس ناچار خواهد شد امتیازاتی به مخالفان اصولگرای خود در هیات رئیسه، مرکز پژوهش‌ها، معاونت اجرایی، دیوان محاسبات و ریاست کمیسیون‌ها بدهد. همچنین اطلاعات رسیده به «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که قالیباف طی روزهای گذشته چندین جلسه با نمایندگان منتخب مجلس برگزار کرده و سخنان و انتقادهای آنها را دریافت کرده است. به موجب این اخبار قالیباف قصد دارد درصورت کسب کرسی ریاست مجلس، به جای تشکیل فراکسیون مستقلین همچون لاریجانی در مجلس دهم دست به تشکیل فراکسیون برآمده از شورای ائتلاف بزند. او همچنین تصمیم دارد با فراکسیون (اصلاحات و اعتدال) به صورت تاکتیکی کار کند.
نشستی با چاشنی انتقاد از قالیباف
فارغ از این اخبار، نشست روز گذشته شورای وحدت اصولگرایان با چاشنی انتقاد از وضعیت موجود هیات رئیسه در مجلس کنونی و شخص قالیباف به دلیل نحوه ریاستش بر مجلس برگزار شد. همچنان‌ که مجتبی ذوالنوری به عنوان یکی از رقبای جدی قالیباف در حاشیه این نشست با انتقاد از وضعیت موجود هیات رئیسه مجلس کنونی با بیان اینکه ما نیاز به تحول داریم، گفت: مجلس نماینده‌محور نیست و اکنون تمام قدرت در ریاست متمرکز است و باید تحول در این مسائل اتفاق بیفتد و قدرت به نمایندگان بازگردد. البته ذوالنوری تنها کسی نبود که روز گذشته در نخستین نشست شورای وحدت اصولگرایان پس از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با منتخبان مجلس دوازدهم، از ریاست‌محوری مجلس یازدهم انتقاد کرد‌.
منوچهر متکی دیگر منتخب مجلس دوازدهم نیز گفت: جایگاه رئیس مجلس باید در حوزه نقش‌آفرینی محتوایی افزایش یابد که بدون تغییر سازوکارها ممکن نیست و ریاست‌محور شدن مجلس هم به معنای خارج شدن آن از صحن‌محوری است. سخنانی که به نظر می‌رسد به نحوه ریاست محمد‌باقر قالیباف در مجلس یازدهم باز می‌گردد همچنان‌که پیش از این نیز بارها در مجلس یازدهم از سوی پایداری‌ها به دلیل ریاست‌محوری‌اش مورد نقد قرار گرفته بود و حتی از سوی برخی نمایندگان به «دیکتاتوری» متهم شده بود‌. به همین روی سناریوهای محتمل برای تصدی پست ریاست مجلس را باتوجه به مناسبات سیاسی و موفقیت رایزنی‌های پشت پرده در روزهای باقی مانده از عمر مجلس یازدهم را نباید از نظر دور داشت.
سیگنال حمایتی پزشکیان از ریاست قالیباف
--> اخبار مرتبط خروج، اعتراض و وفاداری در علم اقتصاد خاص‌ترین جام آقای معمولی وقتی اصناف به سرای حاشیه می‌روند صنعت پتروشیمی درحال خروج از چرخه رقابت‌پذیری خداحافظی مرد بی‌ادعا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1149516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد

پیش‌ بینی قیمت دلار 17 اردیبهشت 1403

راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک

پیش‌ بینی بازار اجاره در نیمه اول سال؛ تهران جهنم مستاجران

25 اردیبهشت آخرین مهلت صدور مجوز‌های الکترونیکی

انفجار نقدینگی در 22 سال!

انتقاد حسن خجسته از نحوه بستن بودجه در کشور

وضعیت قیمت دلار، سکه و بازار سهام امروز چگونه بود؟

«سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد

جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی

رشد اقتصادی سال 1402 یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است

پیش‌ بینی قیمت دلار 17 اردیبهشت 1403 / دلار تغییر مسیر می دهد؟

تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق

کارشناس حمل و نقل: سیر و حرکت بار کاملا در انحصار راه آهن است

نرخ معاینه فنی افزایش می‌یابد؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش: ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از 17 سال

تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه

چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان

اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی

حقوق یک کارگر ساده در ایران خودرو اعلام شد

فروش 190 کیلو طلا در حراج امروز

ادامه روند کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و دلار؛ ربع سکه به کانال 14 میلیونی بازگشت

مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران

تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است

مالیات آری؛ اما نه 30 و 50 و 70 درصد!

برگزاری میز خدمت تبدیل شناسه یکتا برای صنف خرازان

تعهد اشتغال 7500 فارغ‌التحصیل بیکار در همدان

طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است

23 سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است

جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار/ تصاویر

اظهارات معاون امور تعاون وزیر کار درباره وضعیت ناتوانی برق در کشور

بیش از 90درصد خاطرات شفاهی والدین شهدا در استان البرز جمع آوری شده

سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است

شاهین صفر و دست دوم هم قیمت شدند

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

افزایش 68 درصدی کشف کالای قاچاق در سال 1402 / رشد 48 درصدی برخورد با خودروهای شوتی

افزایش 68 درصدی کشف کالای قاچاق در سال 1402

دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده

زمین ساخت 140 هزار مسکن کارگران تامین شد

توزیع بیش از 120 میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین 1403

هند، مشتری اصلی خرمای ایران

عرض اندام سایپا برای رنو/ خودرویی که همه منتظرش بودند آفتابی شد

«جایزه روزبه» به منتخبان مسابقه پارس آرا اعطا می‌شود

بازدید سلمانی از ایستگاه پاسخگویی به سوالات بیمه‌ای در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی

ماجرای سهمیه بنزین 15 لیتری به هر خانوار چیست؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی