بازار آریا

آخرين مطالب

به‌رغم اینکه شرکت‌های انرژی، خود را حامی رویکرد‌های توسعه‌پایدار معرفی می‌کنند، همواره سود را بر اقدامات اقلیمی ترجیح داده‌اند

متهم ردیف اول ویرانی محیط‌زیست اقتصاد ايران

متهم ردیف اول ویرانی محیط‌زیست
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-حمید ملازاده : گزارش سازمان InfluenceMapنشان می‌دهد که شرکت‌های نفت و گاز در سراسر جهان از زمان امضای توافق‌نامه‌های آب‌و‌هوایی پاریس در سال‌2016، مسوول انتشار بیش از 40‌درصد از CO2 تولیدشده در جهان بوده‌اند. این گزارش با تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان، نشان می‌دهد که اکثر شرکت‌های سوخت فسیلی تولید خود را در هفت سال‌گذشته به شکلی ناباورانه افزایش داده‌اند. حدود 80‌درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال‌2016 تا 2022 را می‌توان به 57 شرکت و نهاد دولتی مرتبط دانست که حدود 44‌درصد از نفت و گاز جهان را تولید می‌کنند.
این گزارش همچنین خاطرنشان می‌کند انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای در بیشتر مناطق در حال افزایش است. تجزیه و تحلیل InfluenceMap چالش‌های جاری در پاسخگو نگه‌داشتن غول‌های انرژی در قبال تاثیرات زیست‌محیطی‌‌‌‌‌ را برجسته می‌کند. تزپورا برمن، از سازمان Stand.earth، از این شرکت‌ها انتقاد کرده و معتقد است به‌رغم اینکه شرکت‌های انرژی خودشان را حامی راه‌‌‌‌‌حل‌های پایدار زیست‌محیطی معرفی می‌کنند، همواره سود را بر اقدامات اقلیمی ترجیح داده‌اند. یک گزارش جدید نشان می‌دهد که شرکت‌های نفت و گاز از زمان امضای توافق‌نامه‌‌‌‌‌ پاریس، انتشار بیش از 40‌درصد از دی‌‌‌‌‌اکسید‌کربن جهانی (CO2) را به خود اختصاص داده‌اند.
سازمان InfluenceMap سهم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان در انتشار جهانی کربن را که محرک اصلی تغییرات آب‌و‌هوایی است را اخیرا تحلیل کرده است.این سازمان گفته 80‌درصد از انتشار جهانی CO2 ناشی از سوخت‌های فسیلی و سیمان از سال‌2016 تا 2022 را می‌توان به 57 شرکت و نهاد دولتی مرتبط کرد. دو شرکت اول انتشار گازهای گلخانه‌ای عبارتند از آرامکوی عربستان‌سعودی و گازپروم روسیه. شل و بریتیش پترولیوم به ترتیب در رتبه‌های نهم و دهم قرار دارند، اکسون‌موبیل (هفتم) شورون (دوازدهم)، TotalEnergies (رتبه چهاردهم) و Equinor مقام بیست‌و‌یکم را به خود اختصاص داده‌است.
شرکت‌هایی از آسیا و خاورمیانه
این گزارش نشان می‌دهد که «هیچ منطقه‌ پیشرو در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای وجود ندارد» و بیشترین افزایش انتشار در شرکت‌هایی از آسیا و خاورمیانه مشاهده شده‌است.شرکت‌هایی از آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی نیز شاهد افزایش انتشار بودند، درحالی‌که تنها تعداد محدودی از شرکت‌های آمریکای‌شمالی روند نزولی در انتشار کربن را تجربه کرده‌اند. مدیر برنامه InfluenceMap، Daan Van Acker، گفت: تجزیه و تحلیل جدید نشان می‌دهد که نه‌تنها تولیدکنندگان عمده سوخت‌های فسیلی تولید خود را کاهش نداده‌اند، بلکه با تمام قدرت در حال افزایش تولید هستند. او اظهار امیدواری کرده که این تحقیق و تحلیل‌های مشابه، پیوندی حیاتی در پاسخگو‌کردن غول‌های انرژی نسبت به عواقب فعالیت‌هایشان فراهم ‌‌‌‌‌کند. تزپورا برمن، مدیر برنامه سازمان بین‌المللی Stand.earth و رئیس معاهده منع گسترش تجهیزات با سوخت فسیلی گفت که شرکت‌های موجود در این گزارش‌میلیاردها سود کسب کرده‌اند؛ درحالی‌که «مشکل را انکار کرده و سیاست‌های آب‌و‌هوایی را به تاخیر می‌‌‌‌‌اندازند و مانع ایجاد می‌کنند.» خانم برمن گفت: «آنها ‌میلیون‌ها دلار را صرف کمپین‌‌‌‌‌های تبلیغاتی برای بخشی از یک راه‌‌‌‌‌حل پایدار می‌کنند و در عین‌حال به سرمایه‌گذاری در استخراج بیشتر سوخت‌های فسیلی ادامه می‌دهند.»
اثرات مخرب قابل‌توجه
به‌طور کلی صنعت نفت از طریق مکانیزم‌های مختلف اثرات مخرب قابل‌توجهی بر محیط‌زیست دارد که در ذیل به بخشی از آنها اشاره می‌کنیم:
انتشار گازهای گلخانه‌ای: استخراج، پالایش و سوزاندن سوخت‌های فسیلی، از جمله نفت، مقادیر زیادی گازهای گلخانه‌ای (GHGs) مانند دی‌اکسیدکربن (CO2)، متان (CH4) و اکسید‌نیتروژن (N2O) را وارد جو می‌کند. این گازها با به دام انداختن گرما در جو زمین به گرمایش جهانی و تغییرات آب‌و‌هوایی دامن می‌زنند که منجر به طیف وسیعی از اثرات زیست‌محیطی می‌شود.
آلودگی هوا: فرآیندهای استخراج، حمل‌ونقل و پالایش نفت، آلاینده‌هایی مانند دی اکسید‌گوگرد (SO2)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)، ترکیبات آلی فرار (VOCs) و ذرات معلق را در هوا آزاد می‌کنند. این آلاینده‌‌‌‌‌ها باعث مشکلات تنفسی، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر مسائل بهداشتی در انسان شده و همچنین اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و حیات‌وحش را ویران می‌کنند.
آلودگی آب: نشت نفت حاصل از فعالیت‌های استخراج و حمل‌ونقل، اقیانوس‌‌‌‌‌ها، رودخانه‌‌‌‌‌ها و منابع آب زیرزمینی را آلوده می‌کند. نشت نفت می‌تواند اثرات مخربی بر زندگی دریایی، اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و جوامع ساحلی داشته، زنجیره‌های غذایی را مختل کرده و آسیب‌های زیست‌محیطی طولانی‌‌‌‌‌مدت ایجاد کند.
تخریب زیستگاه: فعالیت‌های اکتشاف و استخراج نفت اغلب مستلزم پاکسازی زمین، جنگل‌زدایی و ایجاد اختلال در زیستگاه‌های طبیعی است که منجر به ازبین‌رفتن و تکه‌تکه‌شدن زیستگاه‌ها می‌شود. این می‌تواند تنوع‌زیستی را تهدید کند، گونه‌ها را به‌خطر انداخته و اکوسیستم‌ها را نابود کرده و انعطاف‌پذیری آنها را در‌برابر تغییرات محیطی کاهش دهد.
تخریب زمین: عملیات حفاری نفت، خطوط لوله و زیرساخت‌ها به فرسایش، تخریب و آلودگی خاک منجر می‌شود، به‌ویژه در اکوسیستم‌های حساس مانند تالاب‌ها، جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی. این می‌تواند حاصلخیزی خاک را مختل، پوشش گیاهی را کاهش و به بیابان‌زایی و فرونشست زمین دامن بزند.
مصرف آب: فرآیندهای استخراج نفت مانند شکست هیدرولیک (فرکینگ) و تزریق بخار به حجم زیادی آب نیاز دارد که می‌تواند منابع آب محلی را تحت‌فشار قرار دهد، سفره‌های زیرزمینی را تخلیه و با بخش‌های دیگر مانند کشاورزی و تامین آب آشامیدنی رقابت کند.
از بین‌ رفتن تنوع‌زیستی: نشت نفت، تخریب زیستگاه و آلودگی می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی بر تنوع‌زیستی داشته‌باشد که منجر به ازبین‌رفتن گونه‌ها، زیستگاه‌ها و تنوع ژنتیکی می‌شود. این می‌تواند عملکرد اکوسیستم را مختل کرده، خدمات اکوسیستم را کاهش و پایداری درازمدت اکوسیستم‌های طبیعی را تهدید کند.
به‌طور کلی، تاثیرات زیست‌محیطی صنعت نفت بر هیچ‌کس از جمله خود شرکت‌های انرژی پوشیده نبوده و چنین اثراتی نیاز به انتقال به منابع انرژی پاک‌‌‌‌‌تر برای کاهش تغییرات آب‌‌‌‌‌وهوایی، حفاظت از اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و حفاظت از سلامت و رفاه انسان را برجسته‌تر می‌کند.
--> اخبار مرتبط بایدن و دوراهی نفت- محیط‏‏‏‏‏‏‌زیست تشریح وضع تامین انرژی در کشور سه نیروگاه گازی در تگزاس فروخته شد امارات؛ مجری بزرگ‌ترین طرح‌های نفتی جهان تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاه‌های بغداد در آینده نزدیک

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1147591/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخم‌مرغ: از واردکننده تخم‌مرغ به صادرکننده تبدیل شدیم

قیمت روز محصولات ایران خودرو و سایپا

دهه «رکود، عبرت، تجربه»؛ رشد 1000 درصدی نقدینگی و «بلای تورم»

صعود بازار آسیا

افت شاخص بورس ادامه دارد

ریسک کمتر با بازدهی بیشتر، 2 رکن اصلی تصمیم‌گیری در انتخاب نوع دارایی

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

پایه‌گذاری بیش از 100000 شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری

رئیس کل بانک مرکزی: دارایی‌های ارزی افزایش یافت

نماینده نیروهای شرکتی: لایحه امنیت شغلی دولت یک تیر مشقی است!

حمایت قاطع شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه‌گذاران توسعه صنعت پتروشیمی

آخرین مهلت استفاده از کالابرگ اعلام شد

مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

احضار 40 متهم در معاملات مشکوک بورس به دستگاه قضا

واردات اتوبوس بین شهری کارکرده آزاد شد

چینی‌ها برای 12 هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

نوسان قیمتی گوشت قرمز از 450 تا 880 هزار تومان

صادرات 710 میلیون یورویی تجهیزات صنعت نفت از ابتدای آغاز به‌کار دولت سیزدهم

نشاط سازمانی و رضایتمندی خانواده‌های کارکنان صنعت نفت در اولویت است

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟

هزار میلیارد تومان پروژه در حال اجرا و مناقصه در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت

توسعه همکاری‌های آموزشی وزارتخانه‌های نفت ایران و عراق

طلای سیاه گران شد

سرمایه‌گذاری خارجی 10.7 میلیون دلاری در خراسان شمالی

کشف محموله 10 میلیاردی تنباکوی قاچاق از انباری در جنوب تهران

تمرکز پتروشیمی پارسیان مپنا بر تکمیل زنجیره ارزش متانول

فرصت محدود برای دریافت شناسه یکتا

ارتقای شاخص‌های عملکرد مناطق نفت‌خیز جنوب در بخش چاه‌های تعمیراتی، ترمیمی و توسعه‌ای

صرفه‌جویی 960 میلیون دلاری با بهره‌برداری از مخازن ذخیره‌سازی گوره

جایگزین اسکناس‌ کیلویی؛ چرا پول‌های درشت وارد اقتصاد نمی‌شود؟

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 17 اردیبهشت 1403

فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزارهای شهدا توجه ویژه داشته باشند

آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟

کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری

پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی

ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین

تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟

وزارت جهاد کشاورزی: قیمت حبوبات کاهش پیدا می‌کند

آخرین مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیکی اعلام شد

نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه

مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد

ادعای روزنامه اعتماد: آمار نگران‌کننده هواپیماهای سالم کشور؛ فقط 7 تا 8 فروند!

ریزش 20 هزار واحدی شاخص بورس

استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته

دهه 90؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»

کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

کام‌بک قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی