بازار آریا

آخرين مطالب

گام جدید در تسهیل تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا مقالات اقتصادي

گام جدید در تسهیل تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا تجارت با اعضای این اتحادیه را افزایش داده و تعرفه گمرکی حدود 87 درصد اقلام در بازار اوراسیا را برای صادرات ایران به صفر خواهد رساند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اورآسیا امروز با حضور وزیر صمت و معاون وزیر امور خارجه در امور اقتصادی در سن‌پترزبورگ به امضا رسید.
عقد موافقت نامه‌های تجاری به عنوان ابزاری برای تسهیل تجارت با بازارهای هدف در دستورکار وزارت صمت ( سازمان توسعه تجارت) قرار گرفته است. عقد موافقت‌نامه تجارت ترجیحی یا آزاد با بازارهای عمده صادراتی کشورمان با هدف کاهش هزینه صادرات به این بازارها صورت می‌گیرد. در حال حاضر بیش از 50 درصد از کل صادرات جهان از امتیاز توافق‌های تجاری بهره می برد.
اهم کارکردهای عقد موافقت نامه های تجاری را می‌توان به شرح زیر بر شمرد:
تسهیل و کاهش هزینه‌های تجارت و افزایش صادرات غیر نفتی کشورکاهش تعرفه‌های گمرکیافزایش جذابیت‌های تجاری ایران برای تجار سایر کشورهاایجاد مسیرها و سازکارهای ویژه برای تجارت اقلام راهبردی کشور
سازمان توسعه تجارت مذاکرات عقد تجارت آزاد با اوراسیا(شامل کشورهای روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس) را از سال 1394 با جدیت پی گیری کرده است و تاکنون بیش از 6 سال مذاکرات بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا در جریان بوده است. اولین مرحله مذاکرات در سال 1397 با امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی به پایان رسید و در نتیجه آن توافق تجارت ترجیحی بین ایران و 5 کشور اتحادیه اقتصادی اوراسیا منعقد شد که از 5 آبان 1398 اجرایی شده است.
پس از آن مذاکرات برای تبدیل این موافقت نامه به موافقت نامه تجارت آزاد آغاز شد. در طول سال‌های 99 تا 1402 تیم مذاکراتی ایران به ریاست سازمان توسعه تجارت بیش از 30 نشست مذاکراتی را با 5 کشور اوراسیایی به انجام رسانده است. 6 نشست از این 30 نشست مذاکراتی به صورت حضوری و بقیه آن به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شده است.
بر اساس موافقت نامه تجارت آزاد فوق تعرفه گمرکی حدود 87 درصد اقلام در بازار اوراسیا برای صادرات ایران به صفر خواهد رسید و زمینه لازم را برای گسترش صادرات ایران فراهم خواهد کرد.
رییس سازمان توسعه تجارت در نشست پایانی این مذاکرات با آقای "آندره اسلپنف" وزیر محترم تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا که در 28 دی ماه در محل سازمان توسعه تجارت برگزار شد، با تصمیم گیری در خصوص موارد باقی مانده در مذاکرات، به توافق نهایی رسیدند. از دی ماه 1401 جلسات فرعی دیگری نیز جهت تکمیل فهرست‌های کالایی و موارد مربوط به متن موافقتنامه برگزار شد که آخرین آن در مهر ماه 1402 بود. 
پس از آن دو طرف نسبت به انجام هماهنگی‌های داخلی برای امضا و سپس تصویب آن اقدام کرده اند. پس از تصویب موافقتنامه بین 5 کشور اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
محصولاتی که تعرفه آنها در طرف اوراسیایی به صفر خواهد رسید در همه فعالیت‌ها و زیر بخش‌های اقتصادی گسترده هستند. بنا بر این همه فعالین اقتصادی می‌توانند بزودی بدون پرداخت تعرفه گمرکی کالاهای خود را به این بازار بزرگ صادر کنند. بطور مثال برخی از بخش های اقتصادی که به میزان زیادی تعرفه آنها تحت پوشش موافقت نامه قرار خواهد گرفت به شرح جدول زیر است:

بازار آریا

بعد از تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل کشورهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، ارمنستان و قرقیزستان، در سال 2015 میلادی، بسیاری از کشورها، تمایل خود را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری با آن اتحادیه اعلام و مذاکرات را آغاز کرده‌اند. این اتحادیه به سرعت در حال امضای موافقتنامه‌های تجارت آزاد با قطب‌های اقتصادی آسیا است.
کشورمان از سال 1394 مذاکرات را جهت بررسی چگونگی گسترش رابطه تجاری و اقتصادی با اتحادیه مذکور آغاز کرد و پس از امضای موافقتنامه موقت تشکیل منطقه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اردیبهشت 1397 توسط مقامات طرفین و طی فرایند تصویب داخلی در کشورها، این موافقتنامه از 5 آبان 1398 اجرایی گردیده است.
عملکرد آماری موافقتنامه مذکور طی سال اول اجرایی شدن آن، افزایش 82 درصدی صادرات در اقلام ترجیحی مشمول موافقتنامه را نسبت به زمان مشابه و بدون وجود موافقتنامه مذکور نشان می‌­دهد.
پس از انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی، حجم تجارت کل فیمابین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. بنحوی که در سال سوم اجرای موافقتنامه شاهد رشد 63 درصدی صادرات کشورمان به آن اتحادیه در مقایسه با مدت زمان مشابه قبل از اجرای موافقتنامه هستیم.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا با 183 میلیون نفر جمعیت و واردات 388 میلیارد دلاری از جهان بازار بسیار بزرگ در نزدیکی ایران محسوب می‌شود و افزایش مناسبات فیمابین امکان استفاده حداکثری از این پتانسیل و بازار بزرگ را برای کشورمان فراهم خواهد آورد.
فرایند اولیه مذاکرات تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از سال 1399 آغاز شد و پس از برگزاری بیش از 30 جلسه مذاکراتی به صورت ویدیو کنفرانس و 6 دور مذاکرات حضوری، با سفر وزیر تجارت اوراسیا به ایران در 28 دی ماه سال جاری (1401) به ایران و دیدار و جلسه با رییس سازمان توسعه تجارت ایران، رسماً اتمام فرایند کلی مذاکرات اعلام و طرفین در حال آماده سازی متن موافقتنامه برای امضای مقامات در آینده نزدیک هستند.
با امضای موافقتنامه توسط مقامات کشورها، متن موافقتنامه برای تصویب به مراجع قانونی کشورمان و کشورهای عضو ارسال و پس از آن فرایند اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد آغاز می شود.
با توجه به واردات قابل ملاحظه اوراسیا و به ویژه کشور روسیه از جهان با انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد فیمابین، پیش بینی می‌شود با افزایش سرمایه گذاری‌ها و تولیدات مشترک و فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب تجارت فیمابین می‌تواند تا حدود 30 میلیارد دلار افزایش یابد.
عمده اقلام واردات ایران از اوراسیا شامل کالاهای اساسی از جمله غلات، گندم، ذرت دامی و.. است و هر چند طی سالهای گذشته حداقل 70 درصد از تجارت فیمابین را محصولات کشاورزی تشکیل داده‌اند از جمله در بخش صادرات ایران، ولی از تیر ماه سال 1401، کالاهای صنعتی با ارزش افزوده بالا نیز وارد سبد صادراتی کشورمان به این اتحادیه شده است و سهم محصولات صنعتی نیز در صادرات افزایش یافته است.
صفر شدن تعرفه 87 درصد کالاها در تجارت ایران با اوراسیاجلالی: موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا زمینه جهانی سازی تجارت ایران را فراهم می‌کندوزیر تجارت اتحادیه اوراسیا: با امضای موافقتنامه تجارت آزاد ایران به یکی از شرکای مهم تبدیل خواهد شدمعاون وزیر صمت: تجارت آزاد بین ایران و کشورهای عضو اوراسیا اجرایی می‌شود انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1119346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاهین صفر ارزان‌تر از دست‌دوم شد!

مهندسی و توسعه گاز و پژوهشگاه صنعت نفت یک قرارداد و یک تفاهم‌نامه امضا کردند

سامانه ثبت درخواست آنلاین کارت سوخت رونمایی شد

سوپرایز سرمایه‌گذارن چینی و پاکستانی در خراسان جنوبی‌

آمارهایی که با واقعیت اقتصادی جور در نمی‌آید | منشا اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه کجاست؟

چرا ارتش انقلابی چین، مدافع منافع ملی شد؟ / چگونه ارتش چین از اقتصاد کنار گذاشته شد؟

دانش‌بنیان شدن صنعت نفت بدون استفاده از هوش‌ مصنوعی محقق نمی‌شود

بازدید مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت

مرکز سرمایه گذاری و فاز نخست بزرگراه قم کهک افتتاح شد

ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده

افزایش 30 درصدی صادرات گاز مایع در سال 1402

حضور پررنگ زنان اثرگذار در صنعت نفت باید در جامعه بین‌الملل بازتاب یابد

همایش مهندسی با رویکرد هوش‌مصنوعی در صنایع پایین‌دستی نفت برگزار می‌شود

معاون وزیر نفت در امور گاز از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

تولید نفت ایران در خلیج‌فارس روزانه 7 هزار بشکه افزایش می‌یابد

راه‌اندازی ایمن طرح‌ها با کسب تأییدیه‌های لازم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی

جشن خاموشی مشعل‌های گازی در آینده نزدیک برگزار می‌شود

رونمایی از 4 تجهیز لبه فناوری صنعت گاز در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

سامانه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) سیار شرکت نفت و گاز اروندان رونمایی شد

مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس از رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

پیشرفت 94 درصدی پروژه‌های 1403 صندوق بازنشستگی صنعت نفت

طرح باک‌پر در مبادی مرزی در حال اجراست

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت

بهره برداری از طرح فیبر نوری استان قم با حضور رئیس جمهور

چرا قیمت مسکن در تهران گران‌تر از بعضی شهرهای بزرگ دنیاست؟

آیین واگذاری بیش از 7 هزار زمین و واحد مسکونی نهضت ملی با حضور رئیس جمهور

نماینده مجلس: با یک آیه و شعار که بانکداری اسلامی نمی‌شود

1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نمایشگاه نفت

خاندوزی: رکورد ورود سرمایه خارجی شکسته شد

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو

با کمک شورای نگهبان می توان برای بهبود اقتصاد گام اساسی برداشت

وزیر اقتصاد 3 مجتمع تولیدی را در منطقه ویژه سلفچگان افتتاح کرد

جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

پژوهش‌های دانش‌بنیان در شرکت تأسیسات دریایی کلید خورد

127 طرح پتروشیمی در کشور در حال اجراست

حضور دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه نفت بیانگر اعتماد به داخلی‌هاست

بیش از 2 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی گاز با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها

آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت ملی گاز و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور

شرکت ملی گاز ایران 2 تفاهم‌نامه همکاری در نمایشگاه نفت امضا کرد

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند

جی‌ئی‌سی‌اف باید رویکردهای پرریسک بازار گاز را پیگیری کند

کیفیت خودرو هم محرمانه است؟!

شرکت پایانه‌های نفتی 4 تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

اعلام آمادگی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای توسعه همکاری‌ با بخش خصوصی

تمجید دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از پژوهشگاه صنعت نفت ایران به‌عنوان قطبی برای همکاری‌های آینده

حضور دو هیئت تجاری چینی و پاکستانی در استان، رهاورد نمایشگاه اکسپو

آخر هفته آرام در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 61 هزار تومان تثبیت شد

بانک مرکزی: نرخ تورم 38.8 درصد شد

افزایش 70 درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم/ رشد 4 برابری قراردادهای سرمایه‌گذاری نفتی در دولت سیزدهم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی