بازار آریا

آخرين مطالب

کاهش تولید و تقاضای نفت تا چه حد عایدی کشورهای وابسته به منابع هیدروکربنی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد؟

گذار انرژی؛ بلای جان درآمدهای نفتی تحلیل بازار آریا

گذار انرژی؛ بلای جان درآمدهای نفتی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده : بسیاری از دولت‌های نفتی در دوره گذر از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌ها تجدیدپذیر با خطر از دست‌دادن بیش از نیمی از درآمد پیش‌بینی‌شده خود از منابع هیدروکربنی مواجه هستند. به گزارش تار نمای www.euronews.com، بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی اوج تقاضای سوخت‌های فسیلی در جهان قبل از سال‌2030 است و پس از آن کشورهایی که به‌شدت به نفت و گاز وابسته هستند، احتمالا با چالش‌های مهمی از جمله فشارهای مالی و افزایش ناآرامی‌های اجتماعی مواجه خواهند شد.بر اساس مطالعه جدید اندیشکده مالیCarbon Tracker، اقتصادهای متکی به نفت و گاز در خطر از دست‌دادن‌تریلیون‌ها دلار درآمد هستند زیرا گذر از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌ها تجدیدپذیر به تقاضای نفت و گاز ضربه خواهد زد.
عربستان‌سعودی و امارات‌متحده‌عربی، از جمله 28 اقتصادی هستند که انتظار می‌رود تا سال‌2040 با توجه به تعهدات اقلیمی فعلی، بیش از نیمی از درآمد خود از سوخت‌های فسیلی را از دست بدهند. بر اساس گزارش Carbon Tracker عربستان و امارات حداقل 40‌درصد از درآمدهای حاصل از فروش نفت خود را از دست خواهند داد. مایک کافین، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «کاسته‌شدن از درآمدهای نفتی، خطر بی‌ثباتی در برخی از این کشورها و به‌طور بالقوه تاثیرات منفی بر اقتصاد جهانی را در پی خواهد داشت.» ونزوئلا درمیان کشورهایی است که در معرض خطر قرار دارد؛ اقتصاد این کشور تقریبا به‌طور کامل به هیدروکربن‌ها متکی است و طبق نتایج این مطالعه، 80‌درصد از درآمد سوخت‌های فسیلی آن در خطر ازدست‌رفتن است.
Carbon Tracker 40 اقتصاد را که به‌شدت به نفت و گاز وابسته هستند، بررسی و پیش‌بینی کرد که اگر جهان به تعهدات آب‌و‌هوایی خود عمل کند، درآمد نفتی این کشورها از 17‌تریلیون دلار کنونی به 9‌تریلیون دلار تا سال‌2040 کاهش خواهد یافت.انتشار این گزارش همزمان با گردهمایی نمایندگانی از 200کشور برای بر‌‌‌‌گزاری بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وهشتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌متحد موسوم به کاپ28 در شهر دبی در امارات‌متحده‌عربی است، جایی‌که آنها دو هفته را صرف مذاکره در مورد آینده سوخت‌های فسیلی و اقداماتی برای مقابله با تغییرات آب‌و‌هوایی خواهند کرد. یک‌سوال مهم در کنفرانس آب و هوای امسال این است که آیا کشورها می‌توانند با حذف تدریجی یا کاهش تدریجی سوخت‌های فسیلی موافقت کنند؟ آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده است که به دلیل کاهش شدید تقاضا در مسیر 1.5درجه سانتیگراد، نیازی به پروژه‌های بلندمدت جدید نفت و گاز نیست و انتظار دارد تقاضای سوخت فسیلی قبل از سال‌2030 به اوج خود برسد. Carbon Tracker یک اندیشکده غیرانتفاعی مستقر در لندن است که در مورد تاثیر تغییرات آب و هوا بر بازارهای مالی تحقیق می‌کند.
آسیب‌ها در حرکت جهانی به سمت تجدیدپذیرها
گزارش این اندیشکده نشان می‌دهد که دولت‌های نفتی در آفریقا یکی از سخت‌ترین آسیب‌ها را در حرکت جهانی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر را تجربه خواهند کرد. نیجریه، جمهوری دموکراتیک کنگو و گابن در خطر از دست‌دادن 60‌درصد از کل بودجه‌مالی خود تا سال‌2040 هستند.سایر عوامل استرس‌زا مانند افزایش بدهی ملی و رشد سریع جمعیت نیز خطر بدتر‌شدن تاثیر کاهش درآمدهای نفتی را به‌دنبال دارند. براساس داده‌های این اندیشکده، داده‌های صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که به‌طور متوسط، بدهی دولت‌ها از سال‌2010 تا 2018 برای 33 کشور نمونه، تقریبا دو‌برابر شده‌است.
نویسندگان این گزارش از دولت‌های نفتی خواستند که به‌سرعت منابع درآمدی خود را متنوع کنند و خواستار حمایت بین‌المللی برای تامین مالی پروژه‌های انتقال انرژی در دوره گذر از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌ها تجدیدپذیر شده و هشدار دادند که کاهش درآمد نفت و گاز می‌تواند اثرات اقتصادی جبران‌ناپذیری را در پی داشته‌باشد. نویسندگان گزارش هشدار دادند که آسیب‌پذیری اقتصادهای سوخت فسیلی باید به‌عنوان هشداری برای تولیدکنندگان نوظهور مانند گویان و اوگاندا در مورد خطرات اتکای بیش از حد روی نفت باشد. اکنون کشورهایی وجود دارند که به صنعت نفت و گاز به‌عنوان آینده‌ای برای رشد آن کشور نگاه می‌کنند و واقعا باید این سوال مطرح شود که؛ آیا این مسیر درست پیش‌می‌رود؟
گزارش Carbon Tracker می‌افزاید که دولت‌ها نباید وابستگی خود به درآمدهای سوخت فسیلی را افزایش دهند و بالعکس توصیه می‌شود که گام‌هایی برای مقاوم‌تر‌کردن اقتصاد خود و تجهیز بهتر آن برای آینده‌ای با کربن کم بردارند. راه اصلی برای جلوگیری از کاهش اتکا به درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز توسط دولت‌های نفتی، تنوع‌بخشیدن به اقتصاد و سرمایه‌گذاری در بخش‌های جدید است. این گزارش همچنین خواستار پایان‌دادن به یارانه برای مصرف سوخت فسیلی است که فشار بر منابع مالی دولت را کاهش می‌دهد. علاوه‌بر این طرح‌های مالیاتی گسترده‌تر می‌تواند درآمد بیشتری را به خزانه دولت وارد کند.
نمونه‌های تنوع‌بخشی به درآمدها
امارات‌متحده‌عربی مجموعه‌ای از نمونه‌های تنوع‌بخشی به درآمدها را به‌خوبی در سال‌های اخیر ارائه داده‌است. بر اساس گزارش Carbon Tracker، دبی به تنوع چشمگیری از منابع درآمدی دست‌یافته‌است. نفت زمانی بیش از 50‌درصد از تولید ناخالص داخلی این دهکده ساحلی را تشکیل می‌داد، اما امروز به کمتر از یک‌درصد رسیده‌است، زیرا امارات اقتصاد پویایی ایجاد‌کرده که شامل واردات و صادرات، لجستیک، مالی، املاک و گردشگری می‌شود. اما ابوظبی - یکی دیگر از هفت شهر که امارات را تشکیل می‌دهند - همچنان به‌شدت به نفت وابسته است. این گزارش می‌گوید که بسیاری از دولت‌های نفتی احتمالا برای انجام اصلاحات لازم به حمایت مالی و فنی بین‌المللی نیاز دارند.
گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی نیز حاکی از آن است که اوج تولید نفت و گاز نزدیک است که با تعهدات جهانی برای سرمایه‌گذاری در سه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برابر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردن تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌2030 تقویت شده‌است. اخیرا، اتحاد معیار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی جهانی World Benchmarking Alliance تحقیقی برای ارزیابی عملکرد واقعی 99شرکت از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی در بخش نفت و گاز، جهت حرکت به سمت کربن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زدایی انجام داده که نتایج تاسف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بار آن نشان می‌دهد که این بخش انگیزه کمی برای حرکت به سمت انرژی‌های پاک دارد.پیش از کنفرانس کاپ‌28، اتحادیه اروپا، ایالات‌متحده و امارات حمایت خود را از توافقی برای سه‌برابر‌کردن انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی تا سال‌2030 اعلام کرد‌ند.
مقامات به رویترز گفتند که بیش از 100 کشور از این توافق حمایت کرده‌اند، اما کشورهایی از جمله چین و هند هنوز به‌طور کامل به این توافق نپیوسته‌اند. مقامات ایالات‌متحده و دیگران امیدوارند که توافق آب‌وهوایی اخیر بین ایالات‌متحده و چین نیز لحن مثبتی در مذاکرات ایجاد کند. در آن قرارداد، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای جهان توافق کردند که انرژی‌های تجدیدپذیر را تقویت کنند و «راهکارهای تسریع، یافتن جایگزینی برای زغال‌سنگ، نفت و گاز» را در اولویت قرار‌دهند. توافق ایالات‌متحده و چین از سرعت پیدا‌کردن جایگزین برای تولید زغال‌سنگ، نفت و گاز که منجر به کاهش «معنادار» انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای در بخش برق می‌شود حمایت می‌کند.
از وظایف کلیدی دیگر این کنفرانس، راه‌اندازی اولین صندوق خسارت آب و هوا در جهان است که برای کمک به کشورهایی که قبلا از تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی مانند خشکسالی، سیل و بالاآمدن سطح دریا آسیب‌های جبران‌ناپذیری دیده‌اند، اختصاص‌داده می‌شود. نمایندگان کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه توافق‌نامه‌ای آزمایشی در مورد طراحی آن منعقد کرده‌اند. همه کشورها این توافق را بررسی خواهند کرد و برخی ممکن است اعتراضاتی را مطرح کنند. تا زمانی‌که کشورهای شرکت‌کننده در گردهمایی کاپ‌28 آن را تایید نکنند، این توافق نهایی نیست.گایان گابریلیان، مذاکره‌کننده ارمنستان در مورد این صندوق، به رویترز گفت: مهم است که توافق‌نامه صندوق «ضرر و زیان»، قبل از انتخابات سال‌آینده در ایالات‌متحده که می‌تواند اجماع سیاسی را از بین ببرد، تصویب شود.
--> اخبار مرتبط دولت بایدن مناطق دارای مجوز حفاری نفت در آلاسکا را محدود می‌‌‌‌‌‌‌کند دستاوردهای وزارت نفت در حوزه دیپلماسی انرژی امیدبخش است روش‌‌‌ غلبه شرکت‌های ملی نفت بر چالش‌های گزارش‌‌‌دهی ESG کاهش درآمد انرژی روسیه اشتغال‌‌‌زایی برای بیش از 1000 نفر در طرح افزایش تولید نفت میدان نرگسی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1111660/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه «صبح عالی»

کسب رتبه برتر روابط عمومی اداره کل بنیاد شهید در میان روابط عمومی های دستگاه های اجرایی در استان بوشهر

کشف بیش از 4 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی

هنر روابط‌عمومی و دانش تخصصی لازمه دفاع از دستاورد‌های اقتصادی است

موانع داخلی برای توسعه کشور

کشف بیش از 4300 میلیارد تومان فرار مالیاتی از سوی پلیس

ایجاد مرکز مطالعات اقتصاد دریا و مرکز توسعه کسب‌وکارهای دریایی

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: پیام انقلاب اسلامی به عالم، بیداری اسلامی و فهم مستقل بود + فیلم

اعتراض مدیر مسئول کیهان به تعطیل شدن شنبه‌ها

شرکت‌های اقتصادی استان یک هواپیما برای کرمان خریداری کنند

طراحی سامانه جریان اقتصادی نوین برای ثبت طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان

دلار در کانال 58 هزار تومان؛ سکه 41 میلیون تومان شد

جذب100هزار نفر از دانشجویان نخبه درکارخانه‌های تولیدی/ورود دانش آموزان دبیرستانی به کارخانه‌ها

احصای بیش از دو هزار و 700 میلیارد تومان فرار مالیاتی

مولدسازی، لازمه توسعه اقتصادی در فرآیند شهرسازی

طرحی برای بورسیه دانشجویان نخبه

جزیره قشم، کانون کسب‌وکارهای اقتصادی دریا پایه است

موانع داخلی جهت توسعه کشور

همه ظرفیت پروازهای استان کرمان توسط معادن و شرکت‌های زیرمجموعه پُر می‌شود

افزایش 54 درصدی تورم تولیدکننده بخش خدمات

فرار سرمایه از 11 به 20 میلیارد دلار رسید

قدردانی رئیس سازمان بورس از وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی

تولید بار اول لوله‌های RTP در کشور

تولد دوباره 395 واحد تولیدی اقتصادی مرده

دیدار وزیر صنعت و تجارت طالبان با رئیس‌جمهور تاتارستان

وزیر جهاد کشاورزی: تولیدکنندگان برنج حمایت می‌شوند

کنایه عباس عبدی به گرانی های اخیر؛ صدای آشپزان هم از شوری غذا بلند شده است

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

مدیرعامل بیمه دی: شبکه فروش نقطه عطف ارتباط با مشتریان است

برپایی بزرگترین نمایشگاه و جشنواره گل و گیاه شمال کشور در ساری

واگذاری بیش از 90 درصد زمین‌های منطقه ویژه اقتصادی بروجرد به سرمایه‌گذاران

ظرفیت های گردشگری کرمان به مردم کره جنوبی معرفی می شود

شکست «آیمک»؛مرگ ناجی صهیونیست‌ها

تعاونی‌های دانش بنیان، بهترین مسیر پرورش ایده‌های نخبگان

پاسخ به دو پرسش درباره مصوبه تعطیلی شنبه

کشف لوازم خانگی قاچاق از فروشگاهی در شمال تهران

اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران در بین روابط عمومی‌های دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان «روابط عمومی برتر» انتخاب شد

جارو شارژی فندکی!! دیگه نگران نظافت ماشین نباشید

این افراد از مالیات معاف شدند

اظهارات رئیس انجمن شرکت‌های ریلی درباره فعالیت اقتصادی بخش خصوصی راه آهن

واکنش حسین شریعتمداری به مصوبه مجلس برای تعطیلی شنبه‌ها: اهانت به نظام است | شنبه روز تعطیلی یهودیان است

فیلم| فعالیت اقتصاد دریامحور نیاز به زیرساخت دارد

ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران جدی شد؟

فعالیت اقتصاد دریامحور نیاز به زیرساخت دارد

کدام ارگان ها مشمول تعطیلی شنبه ها نمی‌شوند؟

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن: سامانه برآورد منطقه‌ای قیمت مسکن ایجاد می‌شود

شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد

دیدار عمومی مدیرکل بنیاد هرمزگان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

شهدا به ملت ایران آبرو بخشیدند و مایه اعتلای نظام اسلامی شدند

پیام تبریک مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی