شفافسازی ناشران در کدال
اقتصاد ايران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد : روز گذشته اطلاعیههای متعددی در خصوص افشای اطلاعات بااهمیت شرکتها در سامانه کدال منتشر شد که در ادامه به بررسی چندی از آنها پرداخته شده است.
«کاما»: شرکت باما در خصوص اطلاعات و صورتهای مالی منتشرشده موارد ذیل را اعلام کرد:
1- با کاهش سود عملیاتی سال مالی منتهی به 29/ 12/ 1400 در مقایسه با سال قبل به میزان 226میلیارد تومان معادل 44درصد ناشی از افزایش هزینههای استخراج، سربار تولید و کاهش سود حاصل از تسعیر ارز در مقایسه با سال قبل است.
2- کاهش شاخص سود ناخالص به فروش در مقایسه با سال قبل به میزان 19درصد ناشی از افزایش قیمت تمامشده به دلیل افزایش هزینههای استخراج و هزینههای سربار تولید است.
3- کاهش شاخص سود عملیاتی به فروش در مقایسه با سال قبل به میزان 32درصد ناشی از کاهش سود ناخالص به میزان 19درصد و کاهش درآمد حاصل از تسعیر ارز به میزان 13درصد است.
4- کاهش شاخص سود خالص به فروش در مقایسه با سال قبل به میزان 138درصد ناشی از کاهش سود عملیاتی به میزان 17درصد و افزایش هزینههای مالی به میزان 4درصد است.
5- محصول شمش، تولید شرکت نیست و حاصل عملیات تبدیل کنسانتره سولفور روی (تولید اصلی) توسط پیمانکار است و در صورت عقد قرارداد، در پیشبینیها تعدیل میشود.
«آبین»: شرکت کشت و صنعت آبشیرین طی اطلاعیهای تحت عنوان «شفافسازی نوسان قیمت سهام» اعلام کرد که از تاریخ گزارشگری قبلی (صورتهای مالی و گزارش تفسیری مدیریت دوره مالی 12ماهه حسابرسینشده منتهی به 29/ 12/ 1400) تا مقطع فعلی تغییر بااهمیتی که در عملکرد شرکت رخ نداده و نوسان قیمت سهام این شرکت صرفا به دلیل عرضه و تقاضای بازار است.
«دانا»: بیمه دانا از انعقاد قرارداد مهم با وزارت آموزش و پرورش خبر داد. بر این اساس شرکت اعلام کرده است تفاهمنامه ارائه خدمات جامع بیمهای به وزارت آموزشوپرورش در تمام رشتههای بیمهای در تاریخ 18/ 03/ 1401 با حق بیمه ماهانه هر نفر در رشته درمان 2میلیون و 750هزار ریال، حق بیمه ماهانه هر نفر در رشته عمر و حوادث مصوب کارکنان 150هزار ریال و حق بیمه ماهانه هر نفر در رشته عمر و حوادث تکمیلی کارکنان 175هزار ریال تنظیم شد. ضمنا حق بیمه صادره براساس تفاهمنامه مذکور تا تاریخ 31/ 03/ 1401 جمعا مبلغ 4هزار میلیارد تومان است.
«دانا» در اطلاعیهای دیگر، دلایل تغییرات سود/ زیان خود را برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1400 و سهماه بهار 1401 اعلام کرد. شرکت علت زیان در سال مالی مذکور را به شرح ذیل عنوان کرد:
• کاهش سود ناشی از تسعیر اقلام پولی ارزی نسبت به سال مالی مشابه قبل؛
• کاهش سود ناشی از معاملات خرید و فروش سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی ناشی از شرایط حاکم بر بازار سرمایه؛
• وقوع حادثه آتشسوزی برای شرکت طبیعت سبز کهن تحت پوشش بیمهای شرکت؛
• اثرات ناشی از افزایش تعرفههای درمانی و همچنین کاهش صدور بیمهنامههای رشته درمان و اصلاح ترکیب پرتفوی شرکت که موجب افزایش نسبت خسارت و ذخایر فنی بیمهای شده است؛
• رسیدگی و پرداخت خسارتهای معوق بهویژه در بخش دیات و رشته ثالث بهمنظور جبران خسارت وارده به اشخاص و جلوگیری از اثرات افزایش نرخ دیات با انتقال پرداخت دوره مالی بعد، همچنین افزایش نسبت خسارت نسبت به سال مالی مشابه.
این شرکت همچنین در ادامه توضیحاتی در خصوص تغییرات سود/ زیان در صورتهای مالی سهماه منتهی به 31 خرداد 1401 ارائه کرد. شرکت در این خصوص گفت: در پایان سال 1400 با پرداخت حداکثری خسارت دیات که به عدمانتقال آنها به سال 1401 و جلوگیری از افزایش پرداخت خسارت با نرخ دیات در سال 1401 منجر شده است، همچنین با عنایت به توسعه فعالیتهای بازاریابی، حق بیمه صادره شرکت در سهماه ابتدایی سال نسبت به دوره مشابه قبل با رشد چشمگیری مواجه شده که موارد فوقالاشاره موجب کاهش قابلتوجه نسبت خسارت و ایجاد حاشیه سود مناسب شده است. ضمنا همانگونه که در نامه مورخ 8 تیرماه 1401 در خصوص افشای اطلاعات تفاهمنامه خدمات بیمهای آموزش و پرورش (به آن اشاره شد) اعلام شده است، کل حق بیمه صادره توافقنامه مذکور تا تاریخ 31 خرداد 1401 مبلغ 4هزار میلیارد تومان است که در این خصوص ذخیره کامل در حسابها منظور شده و سودی از بابت این قرارداد در صورتهای مالی سهماه شناسایی نشده و در صورتهای مالی میاندورهای 6ماهه منعکس خواهد شد.
«سفارود»: شرکت کارخانه فارسیت دورود طی اطلاعیهای اعلام کرد که با توجه به شرایط ویژه شرکت و با توجه به عدمامکان تهیه و ارائه صورتهای مالی حسابرسیشده سالهای 98، 99 و 1400 و عدمدسترسی به سامانه کدال، به اطلاع میرساند نظر به همراهی ریاست دادگستری شهرستان دورود درخصوص انتخاب بازرس قانونی براساس مفاد قانون تجارت و مواد اساسنامه برای سالهای 98، 99 و 1400، طبق دستورقضایی، موسسه حسابرسی فرازمشاور، دیلمیپور به عنوان بازرس اصلی و حسابرس این شرکت برای سالهای مالی مذکور انتخاب شده است.
«افق»: شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش اعلام کرد که عطف به مصوبه هیاتمدیره مورخ 11/ 4/ 1401 مقرر شده است تا 75درصد از سهام شرکت فروشگاههای زنجیرهای فامیلی مدرن به مبلغ 225میلیارد تومان تحصیل شود. شرکت فروشگاههای زنجیرهای فامیلی مدرن، مالک فروشگاههای زنجیرهای هایپرفامیلی است که با بیش از 50شعبه در سطح کشور فعال است. فروشگاههای هایپر فامیلی در رسته فروشگاههای هایپرمارکت طبقهبندی میشوند که ماهیتا بخش دیگری از بازار خردهفروشی ایران را پوشش میدهد. با خرید سهام شرکت عملا افق کوروش به بازار جدیدی در صنعت خردهفروشی دست یافته که با توجه به سپریشدن مراحل اولیه توسعه هایپر فامیلی عملا ورود به این بازار با سرعت بالا و ریسک بسیار اندکی صورت پذیرفته است. هایپرفامیلی در سال 1400 فروشی بالغ بر 5/ 1هزار میلیارد تومان داشته و سودی بالغ بر 1/ 72میلیارد تومان را رقم زده است. شایان ذکر است که این شرکت طی سالهای قبل با نرخ رشد قابلتوجهی توسعهیافته؛ به طوری که فروش شرکت نسبت به سال 99 رشدی بالغ بر 85درصد و سود شرکت نیز رشدی بالغ بر 136درصد رشد داشته است. همچنین با عنایت به برنامههای توسعه در سال 1401 انتظار میرود فروشی بالغ بر 3هزار میلیارد تومان محقق شود. شایان ذکر است که شرکت گروه مدیریت صنعت خردهفروشی مالک 85درصد سهام شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش و 60درصد سهام شرکت گسترش فامیلی مدرن است. از طرفی شرکت گسترش فامیلی مدرن مالک 100درصد سهام شرکت فروشگاههای زنجیرهای فامیلی مدرن است که با توجه به صلحنامه خرید، شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش مالک 75درصد سهام شرکت فروشگاههای زنجیرهای فامیلیمدرن شده است.
-
سه شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۱:۴۸:۰۱
-
۲۹ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/696817/