بازار آریا

آخرين مطالب

پاشنه آشیل مالی شرکت‌های تولیدی مقالات اقتصادي

پاشنه آشیل مالی شرکت‌های تولیدی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد: ریسک تامین نقدینگی موردنیاز به یکی از چالش‌‌‌های صنایع بدل شده مخصوصا در شرایطی که تورم بالای فعلی نیاز به تامین بیشتر نقدینگی را طلب می‌کند.
تامین نقدینگی به یکی از مشکلات واحدهای تولیدی بدل شده و به شدت باید مراقب تامین مالی تولید از مسیرهای غیرتورمی بود. حمایت از سرمایه‌گذاری‌‌‌های جدید، تامین اعتباری مواد اولیه، تسهیل فضای کسب و کار و انگیزه‌‌‌دادن به تولیدکننده به شیوه‌‌‌های مختلف برای استمرار فعالیت و حمایت واقعی از صادرات مواردی است که می‌تواند محرک‌‌‌های مهمی برای رونق تولید به منظور تعدیل تورم با افزایش رشد اقتصادی باشد.
در شرایط تورمی اگرچه تعدیل تورم با رویکرد مدیریت نقدینگی یکی از ارکان مهم هر جوامع اقتصادی به شمار می‌رود ولی در کنار آن ریسک‌‌‌هایی متناسب با رویکردهای پولی دولت‌‌‌ها برای تولیدکننده ایجاد می‌شود که مهم‌ترین آنها تامین مالی است. تامین سرمایه در گردش همچنین سرمایه ثابت دو رکن مهم برای واحدهای تولیدی در فاز تامین مالی است که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. اما در وضعیت تورمی اغلب واحدهای تولیدی میل به پایداری و سپس افزایش حجم تولید دارند که همین رویکرد با تقویت رشد اقتصادی، یکی از محرک‌‌‌های مهم کاهش تورم و مبارزه با بیکاری خواهد بود. به عبارت دقیق‌‌‌تر در وضعیتی که دولت با شرایط تورمی روبه‌‌‌روست دو نکته را باید مدنظر قرار دهد یکی اشتغال و آمار بیکاری و دیگری حمایت از تولید. در این وضعیت برای کشوری همچون ایران باید بیش از همه به تسهیل فضای کسب و کار روی آورد اما نمی‌توان توجه به تامین مالی واحدهای تولیدی را نادیده گرفت. کم‌‌‌توجهی به تولید در این وضعیت نگرانی‌های جدیدی را ایجاد می‌کند که لاجرم برخی تولیدکنندگان به جای تولید، با تکیه بر شناخت بازار، به تجارت روی می‌‌‌آورند یا سرمایه‌گذاری‌‌‌های خود را به سایر بخش‌‌‌ها تغییر جهت می‌دهند. این نگرانی‌ها اما در شرایط فعلی با سخت‌‌‌گیری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات برجستگی بیشتری ایجاد کرده است.
فرض کنیم یک صنعتگر، کارآفرین یا تولیدکننده پس از سال‌ها تلاش، اقدام به توسعه فضای تولیدی خود می‌کند. زمین صنعتی تهیه کرده پس از سوله‌‌‌سازی و تکمیل زیرساخت‌‌‌های تولید همچون برق و مجوزها و سهمیه مواد اولیه، دستگاه‌‌‌های تولیدی موردنیاز خود را بر کیفیت مناسب سفارش داده و منتظر است تا پس از تولید در کشور مبدأ، وارد کرده و نصب کند. این فرآیند مثلا یکسال و نیم به طول انجامیده و هم‌‌‌اکنون که دستگاه مراحل پایانی آماده‌‌‌سازی را طی کرده و چند روز دیگر موعد تحویل آنها فرا می‌‌‌رسد، تازه به سد تخصیص ارز و تامین مالی برخورد کرده است. در همین مدت بهای ارز آزاد تقریبا دو برابر شده یعنی به منابع مالی دو برابری برای تکمیل واحد خود نیاز دارد. در همین بازه زمانی که تنها خواب سرمایه را متحمل شده، دارایی یک ملاک ساختمانی در فاصله نزدیک به دو سال شاید 70‌درصد افزایش یافته است. تولیدکننده در صف تخصیص ارز است و می‌‌‌داند این تخصیص شاید ماه‌‌‌ها زمان نیاز داشته باشد و خبری از تامین مالی صنعت در بستر بانک‌ها نیست. آیا برای این تولیدکننده در مواجهه با همکار ملاک ساختمانی خود روحیه‌‌‌ای باقی می‌‌‌ماند؟ حتی اگر منابع مالی ریالی مورد نظر نیز تامین شود چگونه ارز موردنیاز خود را تامین کند یا منابع مالی برای تامین مواد اولیه باید چه فکری کند؟
این موارد واقعیت‌‌‌هایی است که یک تولیدکننده در شرایط تورمی و سخت‌‌‌گیری‌‌‌های بانک‌ها در تامین مالی و مشکلات تامین ارز یا دشواری‌‌‌های صادرات و واردات با آن روبه‌‌‌رو شده که در نهایت همه این مشکلات در افزایش قیمت تمام شده محصول سرریز خواهد شد. خروجی آن نیز رشد قیمت‌ها برای مصرف‌کننده یا کاهش رقابت‌‌‌پذیری در بازارهای صادراتی است. در این خصوص باید بیش از همه تامین مالی و دشواری‌‌‌های آن را مدنظر قرار داد.
بانک‌ها برای حل مشکل نقدینگی صنعت، آن طور که باید وارد صحنه نشده‌‌‌اند
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز گفت که اکنون صنعتگران بعضا با مشکل کمبود نقدینگی مواجهند و بانک‌ها نیز برای رفع این مشکل آن‌طور که باید وارد صحنه نشده‌‌‌اند.
به گزارش «ایسنا»، عزیزالله افضلی در نشست هم‌‌‌اندیشی انجمن‌های صنایع همگن و فعالان شهرک‌های صنعتی البرز گفت: حضور پررنگ صنایع در صحنه‌های تولید و صادرات نشانه حاکمیت هماهنگی و ایستادگی فعالان این عرصه در خنثی کردن اقدامات دشمنان است.
سرپرست حوزه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز برگزاری این‌‌‌گونه نشست‌‌‌های هم اندیشی را منشأ خیر و برکات فراوان در جهت تسهیل و رفع مشکلات صنعتگران و فعالان اقتصادی در سطح استان ارزیابی کرد.
افضلی گفت: در صورتی نتایج حاصل از برگزاری این نشست‌ها با موفقیت در حد انتظار همراه خواهد شد که با مصوب کارشناسی شده، هدفمند و قابل اجرا همراه شود.
وی ادامه داد: باید مشکلات به صورت هدفمند و با نگاه کارشناسی مطرح شود تا در پی رفع آنها باشیم.
وی از اقتصاد ایران آن هم در شرایط تحریم به عنوان یک اقتصاد منحصر به فرد در دنیا نام برد و اظهار کرد: از دهه 50 به بعد ایران یک برنامه توسعه‌ای در سطح کلان و خرد را در دستور کار قرار داده است، ولی بحث و بررسی پیرامون میزان موفقیت در این زمینه نیازمند تشکیل نشست‌های تخصصی‌تر است.
وی از تولیدکنندگان و صنعتگران به عنوان جهادگران بستر جنگ اقتصادی نام برد و افزود: تحریم‌های ظالمانه دهه‌های اخیر مشکلات بسیاری را در مسیر برنامه‌های کلان اقتصادی کشور ایجاد کرده و همواره برای رفع این چالش‌ها تلاش شده است.
وی از مسوولان دستگاه‌‌‌های اجرایی به عنوان خادمان مردم نام برد و گفت: خرسندم که صنعتگران با وجود تمام محدودیت‌ها در برابر مشکلات ایستادگی کرده‌اند و با تمام وجودشان اقتصاد ایران را سرپا نگه داشته‌اند، بنابراین وظیفه می‌دانم از این قشر فعال جامعه و دیگر زحمت‌‌‌کشان عرصه کار و تولید تشکر و قدردانی کنم.
سرپرست حوزه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز ضمن اعلام همراهی مجموعه مسوولان البرز در جهت رفع مشکلات بخش تولید در سطح استان، ابراز داشت: ما خادمان شما همواره پیگیر حل مشکلات خرد وکلان صنعتگران هستیم.
افضلی با اشاره به پاره‌ای از مشکلات صنعتگران از جمله برخی چالش‌های ارزی، قطعی برق و بیمه تامین اجتماعی گفت: نشست‌هایی به صورت مستمر برای این موانع در حال برگزاری است و تاکنون مواردی از آنها مرتفع شده است.
وی با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به نفت طی چند دهه گذشته اظهار امیدواری کرد، با برنامه‌ریزی‌های میان‌مدت و دراز مدت و تلاش وافر فعالان عرصه اقتصاد، جامعه از وابستگی به درآمد نفتی رهایی یابد.
افضلی با اشاره به تلاش مستمر دولت سیزدهم برای بهبود در حد انتظار وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور گفت: نیک می‌‌‌دانیم که اکنون صنعتگران بعضا با مشکل کمبود نقدینگی مواجهند و بانک‌ها نیز برای رفع این مشکل آن‌طور که باید وارد صحنه نشده‌‌‌اند.
--> اخبار مرتبط نرخ 20 درصدی سود بانکی مناسب تورم نیست ارز 4200 تومانی باعث افزایش تورم شد؟ بازار خودرو در ماه شبه‌تعطیل در انتظار قوی سیاه بازارهای داخلی پیام نرخ سود اوراق به بازارها

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1101336/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دغدغه معیشت خواسته مردم از رئیس جمهور آینده

موضوع اولین مناظره اقتصادی است

جلوگیری پلیس از توزیع 70 تن گوشت فاسد

13 قاچاقچی چوب در گلستان دستگیر شدند

قیمت طلا، سکه و ارز 28 خردادماه 1403؛ قیمت سکه به مرز حساس رسید

پر‌فروش‌ترین خودروی جهان در 2023

جلیلی همچنان از پاسخ صریح به سئوالات طفره می‌رود

نامزدهای انتخابات و وعده فانتری واردات خودرو اقتصادی برای رای‌آوری

جزئیات عرضه‌ دام و قیمت آن در نقاط مختلف تهران

مجوز واردات 2000 دستگاه اتوبوس کارکرده به بخش خصوصی

عشایر در چرخاندن چرخ‌های اقتصادی کشور سهیم هستند

اگر پزشکیان رئیس جمهور شود، راه و رسمش چه می‌شود؟

بدون اطلاع قبلی برق هیچ واحد صنعتی و اقتصادی در استان اصفهان قطع نشود

مدیرکل بنیاد کرمانشاه: خانواده های شاهد و ایثارگر سفیران فرهنگی نظام اند

موافقت وزیر کشور با 3 درخواست اقتصادی و اشتغال‌زایی استاندار بوشهر

ورود بیش از 10 هزار راس دام در روز عید قربان/ تشدید نظارت‌ها در جایگاه‌های عرضه

بازار خودرو در سراشیبی/ ریزش 25 درصدی قیمت خودروهای داخلی

ببینید | نخستین مناظره انتخاباتی امروز با موضوع مسائل اقتصادی برگزار می‌شود

مبارزه با اژد‌های هفت سر نیاز به رئیس‌جمهور پاکدست دارد

خبر مهم درباره بورس؛ دامنه نوسان تغییر می‌کند

خبر مهم برای مالکان و مشاوران املاک

پیش‌بینی جدید رییس اتحادیه طلا درباره قیمت‌ها

تداوم فعالیت پایانه های مرزی پرویزخان و خسروی در ایام عید قربان برای مبادلات تجاری و اقتصادی

پس پشت وعده های انتخاباتی / منت گذاشتن سر مردم برای یک تکه گوشت بسیار توهین آمیز است

روند کاهشی نرخ اخزا ادامه دارد

سیدحسن خمینی: کشور از مشکلات شدید اقتصادی رنج می‌برد

اظهارات اقتصادی 5 نامزد ریاست جمهوری در روز هفتم رقابت‌ها

دامنه نوسان بورس از 9 تیرماه به 6 درصد تغییر می کند

10 پرسش بخش خصوصی از نامزدهای ریاست جمهوری

تجار و فعالان اقتصادی ارسال محموله های صادراتی به مرز پرویزخان را مدیریت کنند

پرویز امینی: مردم به کاندیدایی رأی می‌دهند که زندگی اقتصادی‌شان را «تغییر» دهد /رادیکالیسم تحریم خواهی باعث کاهش مشارکت سیاسی شده است

3میلیارد ساعت هدر رفت تحصیل دختران افغان در هزارمین روز حکومت طالبان / یونیسف هشدار داد

رشد اقتصادی پایدار به راحتی امکان‌پذیر نیست

پیروزی اقتصادی انگلیس

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در روز هفتم تبلیغات تلویزیونی چه گفتند؟

پس پشت وعده‌های انتخاباتی؛ منت گذاشتن سر مردم برای یک تکه گوشت بسیار توهین آمیز است

برد اقتصادی سه‌شیرها؛ همان ضربه سر بلینگل برای پیروزی کافی بود / عکس

ویدیو/ اظهارات سعید جلیلی در برنامه میزگرد اقتصادی از شبکه یک سیما

دلیل ورشکستگی هپکو بعد از خصوصی سازی به روایت جلیلی و دانش جعفری

رسانه عبری: فرار سرمایه گذاری‌ها از اسرائیل ادامه دارد

ایجاد شهرک رهایشی برای سیلاب‌زدگان در افغانستان

روستاییان جایگاه ویژه‌ای در نظام اقتصادی کشور دارند

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد / انضباط مالی اولویت است

دولت باید برای همه مردم زمینه نقش‌آفرینی را فراهم کند

جلیلی: مردم سوال دارند راه حل‌های اقتصادی مطرح شده چرا‌ محقق نشده است

جلیلی:١١ سال مطالعه کردم و کتاب های زیادی خواندم /جلیلی چه وعده‌ای داد؟

جلیلی: باید ساز و کاری برای حاکمیت ریال داشته باشیم تا ارزش پول ملی را حفظ کنیم

جلیلی: شعار باید عصاره برنامه‌ای باشد

جلیلی: برنامه خود را بر اساس مطالعات 11 ساله و کتاب‌های زیادی که در اقتصاد خوانده‌ام، ارائه کردم

میزگرد اقتصادی با حضور «جلیلی» آغاز شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی