بازار آریا
ثبت نام براي دريافت سرويس اينترنت پرسرعت ADSL:
چرا دسترسي به ADSL سخت شده است؟
چهارشنبه 31 شهريور 1395 - 3:40:47 PM
ايسنا
آريا بازار- ثبت نام براي دريافت سرويس اينترنت پرسرعت ADSL طي سال‌هاي اخير با دشواري‌هاي متعددي همراه بوده و حتي کار به جايي رسيده است که طبق مطالب منتشر شده در رسانه‌ها برخي شرکت‌ها براي بررسي امکان واگذاري اشتراک جديد نيز مبالغي را از مشتريان خود دريافت مي‌کنند.

اين موضوع که طي اين مدت گلايه‌هاي متعدد برخي مديران شرکت‌هاي اينترنتي را به دنبال داشته پيشتر مورد توجه وزير ارتباطات نيز قرار گرفته و محمود واعظي وعده رسيدگي به آن را داده بود. با اين وجود همچنان شرايط به گونه‌اي است که به گفته مديرعامل يکي از شرکت‌هاي اينترنتي از 80 مرکز تنها در 15 مرکز امکان جذب مشترک جديد وجود دارد.

مديرعامل اين شرکت اينترنتي با بيان اينکه اين وضعيت دو سال است که ادامه دارد، اظهار کرد: در اين مدت مذاکرات ما با شرکت مخابرات نتيجه‌اي به دنبال نداشته است. حتي ما براي پرداخت اين هزينه‌ها اعلام آمادگي کرده‌ايم اما مشکل همچنان پابرجاست.

اما برات قنبري - معاون برنامه‌ريزي وزارت ارتباطات و رييس هيات مديره شرکت مخابرات ايران - در اين باره توضيحاتي داده و تاکيد دارد که غير اقتصادي بودن روند ايجاد شبکه را مي‌توان مهم‌ترين دليل کندي دسترسي مردم به ADSL دانست.

وي درباره گله‌مندي شرکت‌هاي متعدد از عدم همکاري شرکت مخابرات در اين زمينه متذکر شد: اگر شرکت‌هاي ارائه‌کننده خدمات اينترنتي مشترکان جديدي را بخواهند جذب کنند، ما در مخابرات به آنها سرويس خواهيم داد. البته مدلي که براي ارائه‌ي اين سرويس‌ها طراحي شده برپايه مشارکت است. به عبارت ديگر با اين شيوه مخابرات و شرکت‌هاي PAP يا FCP رقيب نبوده و به‌طور مشارکتي مي‌توانند سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک انجام دهند.

رييس هيات مديره شرکت مخابرات همچنين عنوان کرد: نکته ديگر آنکه شرکت‌هاي FCP براساس مجوزي که براي آنها صادر شده، خودشان مي‌توانند در حوزه توسعه شبکه سرمايه‌گذاري کنند، اما نکته‌اي که وجود دارد آن است که براي يک خط حداقل نياز به 700 هزار تومان سرمايه‌گذاري است، اما بازگشت ماهيانه آن براي ارائه سرويس ADSL رقمي کمتر از 20 هزار تومان خواهد بود و براين اساس چنين سرمايه‌گذاري اقتصادي محسوب نمي‌شود و به همين دليل ما در شرکت مخابرات مدل‌هاي مشارکتي را مورد توجه قرار داده و بحث سرمايه‌گذاري مشترک را در زمره طرح‌هاي خود قرار داده‌ايم.

شرکت مخابرات ايران هم اخيرا اعلام کرد که امکانات موجود اين شرکت مانند هر اپرتور ديگري نامحدود نبوده و قطعا براي اجابت تمام درخواست‌ها در چارچوب مصوبات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، در عرصه رقابت براي تمامي شرکت‌ها و اپراتورهاي ارتباطي داده، در برخي مناطق داراي محدوديت هايي است.

بر اساس اعلام مخابرات، پس از ابلاغ الحاقيه پروانه شرکت مخابرات ايران، مصوبات مربوط به آن نيز از سوي کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، به عنوان، يک نهاد قانوني و آگاه نسبت به قوانين و مقررات، تدوين و ابلاغ شد. اين مصوبه، امکان دسترسي به امکانات پايه مخابراتي موجود شرکت مخابرات ايران در شبکه ارتباطي کشور را، به تمامي شرکت‌ها و اپراتورهاي ارتباطي متقاضي دريافت امکانات پايه اي داده است و شرکت مخابرات ايران با نظارت سازمان تنظيم مقررات وارتباطات راديويي با ايجاد سامانه ثبت مکانيزه درخواستهاي شرکت هاي دارنده پروانه شرايط برابري را در اختيار همه متقاضيان دريافت خدمات قرار داده است.

اين شرکت مدعي است که تمرکز تعدادي از FCPها و اپراتورهاي ارايه دهنده خدمات بر روي استان ها و مناطق پر درآمد است و اين موضوع تعدد تقاضا در برخي نقاط را موجب شده است. بديهي است شرکت مخابرات ايران در واگذاري امکانات به FCPها و به تمامي شرکتها و اپراتورهاي ارايه دهنده خدمات در چارچوب مصوبات و قوانين عادلانه رفتار کند تا همه شرکت ها از امکانات موجود بهره ببرند. اين در حاليست که امکانات و سرمايه گذاريهاي شرکت مخابرات ايران در بسياري از مناطق غير برخوردار هيچ متقاضي ندارد.


https://www.aryabazar.com/Fa/News/8622/چرا-دسترسي-به-ADSL-سخت-شده-است؟
بستن   چاپ