بازار آریا
مزایای اقتصادی و سلامت محور مرغ سایز در قزوین مغفول مانده است
شنبه 22 مرداد 1401 - 15:22:16
بازار آریا - به گزارش خبرگزاری مهر، مجید رحمانی روز شنبه با بیان اینکه مزایای اقتصادی و سلامت محور مرغ سایز در جامعه تولیدکننده و مصرف کننده این استان مغفول مانده است اظهار کرد: استان قزوین به عنوان پایلوت تولید مرغ سایز در کشور انتخاب شده و باید در رابطه با اهمیت آن به نحو مقتضی اطلاع رسانی کرد.
وی اضافه کرد: تولید و استفاده از مرغ سایز در کشور علاوه بر مزایای اقتصادی در واحدهای تولیدکننده و استفاده بهینه از امکانات، برای سلامت مصرف کنندگان مفید است.
رحمانی با بیان اینکه وزن استاندارد لاشه مرغ باید بین یک هزار و 600 تا یکهزار و 800 کیلوگرم باشد، گفت: ضریب تبدیل خوراک طیور در ایران به نسبت کشورهای پیشرو از بهره‌وری مناسبی برخوردار نیست و تولید با وزن بالا سبب شده تا اقبالی برای صادرات این محصول وجود نداشته باشد.
رحمانی با بیان اینکه ایران در رتبه هفتم تا دهم تولید گوشت مرغ جهان قرار گرفته است، گفت: در جهان 95 درصد مرغ تولید شده لاشه‌ای به وزن یک هزار و 200 تا یک هزار و 409 کیلوگرم دارد که در وزن یک هزار و 800 تا 2 هزار و 200 کیلوگرم کشتار می‌شود.
این مسؤول در ادامه به تشریح فواید استفاده از مرغ سایز اشاره کرد و گفت: با افزایش سن مرغ، وزن مرغ بالا رفته و در نتیجه پروتئین آن کاهش می‌یابد، این در حالی است که کشتار مرغ در سن 40 روز میزان پروتئین گوشت را 47 درصد و در 60 روز این مقدار را با کاهش بسیار محسوسی همراه می‌سازد.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: افزایش سن مرغ و کشتار آن در سن بالا به افزایش چربی‌های مضر گوشت منجر شده و برای سلامت انسان مضر است.
رحمانی یادآور شد: تولید و مصرف مرغ سایز یکی از ضرورت‌های امروز جامعه است که در این راستا باید رسانه‌های تصویری و مکتوب نسبت به این مهم فرهنگ‌سازی کنند.
کد خبر 5562007

https://www.aryabazar.com/Fa/News/702337/مزایای-اقتصادی-و-سلامت-محور-مرغ-سایز-در-قزوین-مغفول-مانده-است
بستن   چاپ