بازار آریا
برنامه حمایت از تولید دانش‌بنیان وزارت اقتصاد
سه شنبه 14 تير 1401 - 01:44:48
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - شادا : طی مراسمی با حضور سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، و سید محسن دهنوی، رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی، از برنامه حمایت از تولید دانش‌بنیان وزارت اقتصاد رونمایی شد. سیداحسان خاندوزی طی سخنانی در این مراسم که در حاشیه بازدید او از نمایشگاه دائمی «فناوری‌های ایران‌ساخت» برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد ایران در مسیر دانش‌بنیان شدن خود تا امروز بیشتر متکی به تلاش‌ها و فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. اما ما معتقدیم برای اینکه بتواند توسعه کمی و کیفی بیشتری رخ دهد، حتما باید در مرحله دوم، نقطه تمرکز، بیشتر به سمت وزارتخانه‌های تولیدی کشور مثل صمت و وزارتخانه‌هایی مثل اقتصاد برود که ابزار‌های سیاستگذاری اقتصادی را در دست دارند.
وزیر اقتصاد گفت: یکی از مهم‌ترین حمایت‌هایی که ما در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان نیاز داریم، این است که کاری کنیم پاداش‌ها در اقتصاد ایران، بیشتر به بخش‌های اقتصادی مولد و از بین مولد‌ها هم به بخش‌های دانش‌بنیان اختصاص پیدا کند. او تصریح کرد: باید این فرهنگ نهادینه شود که حتی تولیدکنندگان ما در فعالیت خود به جای اینکه سعی کنند برای خودشان انحصاری ایجاد کنند، محل کسب ارزش خود را بیشتر به سمت دانش‌بنیان شدن فعالیت‌هایشان ببرند. خاندوزی عنوان داشت: ما در وزارت اقتصاد تمام کمک خودمان را در عرصه سیاست کلان برای حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان انجام داده‌ایم و از این به بعد هم با جدیت بیشتری این امر را پیگیری خواهیم کرد؛ به عنوان مثال در مرحله رفع موانع از پیش پای بنگاه‌ها از طریق هیات مقررات‌زدایی، می‌توانیم کمک کنیم تسهیل بیشتری مشمول شرکت‌های دانش‌بنیان شود. او افزود: یا در حوزه زیرمجموعه وزارت اقتصاد، ما می‌توانیم مشتری‌های خوبی برای محصولات دانش‌بنیان باشیم و به طور مثال اگر شرکت‌هایی هستند که می‌توانند در فرایند گمرکی یا پیاده‌سازی نظام سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی و ... به ما کمک بکنند، پذیرای آنها هستیم.
خاندوزی تاکید کرد: اینکه ما خودمان به عنوان یک مشتری بزرگ و مؤثر در حوزه این شرکت‌ها، راه را باز کنیم، اولین نقشی است که برای وزارت اقتصاد در این ارتباط تعریف کرده‌ایم. وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان را به اعتبارات و تسهیلات افزایش دهیم، گفت: در همین مسیر باید بتوانیم استاندارد‌های مربوط به ارزشگذاری دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان را تدوین کنیم تا این شرکت‌ها برای بهره‌مندی از تسهیلات، به جای رفتن به دنبال تضامین و وثایق شرکتی، از سازوکار مخصوص به خود استفاده کنند که امیدوارم این اتفاق ظرف چهار ماه آینده رخ دهد. او با اشاره به برخی مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه بهره‌مندی از پوشش بیمه‌ای، اظهار داشت: از بیمه مرکزی می‌خواهم تدوین استاندارد و سازوکاری برای تسهیل در بهره‌مندی بیمه خدمات و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را در اولویت قرار دهد.
خاندوزی ادامه داد: در بازدید از نمایشگاه «فناوری‌های ایران‌ساخت»، برخی شرکت‌ها اشاره می‌کردند یک سال و بیشتر، منتظر یک مجوز از سازمان بورس هستیم؛ در‌حالی‌که اساسا در نوع نگاه ما و دوستان، به‌هیچ‌وجه چنین اتفاقی مقبول نیست. اگر کم‌و‌کاستی در مستندات و شرایط احراز وجود دارد باید به‌سرعت به شرکت دانش‌بنیان منتقل شود تا مقدمات قانونی را فراهم آورند؛ اما اگر حائز شرایط هستند، معنایی ندارد یک سال پشت در بمانند. او با بیان اینکه ما آمده‌ایم تا نگذاریم کسی پشت در کسب‌و‌کار‌ها بماند، گفت: حتما از سازمان بورس و اوراق بهادار خواهم خواست به طور ویژه در مسئله مجوز‌های شرکت‌های دانش‌بنیان وارد شود. وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بحث رمزارز‌ها نیز گفت: برای سیاستگذاران اقتصادی کشور، غلبه بر نگاه‌های رقیب در اقتصاد ایران که گمان می‌کردند با نادیده گرفتن و حذف و انکار رمز‌ارز‌ها می‌شود مسئله را از روی میز سیاستگذار پاک کرد، زمان زیادی برد. او افزود: خوشبختانه با کمک دبیرخانه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت موفق شدیم به یک منظر تنظیم‌گرانه مثبت و در‌عین‌حال کاملا منضبط و مطابق با مقتضیات اقتصاد کشور در زمینه رمز‌ارز‌ها برسیم، به نحوی که این پدیده موجب هیچ‌گونه آشوب در نظام اقتصادی ایران نشده و از حالت نظارت‌ناپذیری سابق نیز خارج شود.

https://www.aryabazar.com/Fa/News/696811/برنامه-حمایت-از-تولید-دانش‌بنیان-وزارت-اقتصاد
بستن   چاپ