بازار آریا
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
ضعف وزارت کشاورزی، علت فروش گندم به دلالان/ کشاورز بدهکار است، پول او را بدهید
سه شنبه 7 تير 1401 - 12:33:49
بازار آریا - نایب رییس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران از دیرکرد پرداختی دولت به کشاورزان گلایه کرد و فروش گندم به دلالان و قاچاق آن را نتیجه همین اقدام غلط وزارت جهاد کشاورزی دانست.

نایب رییس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران از دیرکرد پرداختی دولت به کشاورزان گلایه کرد و فروش گندم به دلالان و قاچاق آن را نتیجه همین اقدام غلط وزارت جهاد کشاورزی دانست.

بازار آریا


گروه کشاورزی بازارنیوز- بهزاد قبادی ؛ علیقلی ایمانی، نایب رییس بنیاد ملی گندم‌کاران ایران در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز در خصوص مشکلات حوزه گندم کشور اظهار کرد: دولت برنامه‌هایی برای بهبود شرایط گندم کشور و رسیدن به خودکفایی دارد، اما نیاز‌ها در این زمینه زیاد است. در بحث آموزش نیاز به منابع مالی داریم که باید در اعتبارات بودجه‌ای دیده شود. در توسعه مکانیزاسیون و مدیرت آب هم باید مدیریت جدی وجود داشته باشد. باید سیستم‌ها را به روز کرد تا از هدررفت منابع آبی جلوگیری شود. ما تلاش می‌کنیم در حوزه خودکفایی گندم به نتایج خوبی برسیم و در آینده نیازی به واردات نداشته باشیم.
وی افزود: تامین نهاده به موقع و به اندازه یکی از مشکلاتی است که اکنون نیز وجود دارد. با 100 کیلو کود شیمیایی نمی‌توان انتظار داشت که 5 تن محصول گندم برداشت کرد. این یکی از مشکلات است که باید برطرف شود. نمی‌شود انتظار داشت نهاده کم و دیر به کشاورز برسد، ولی او محصول را به بهترین نحو در اختیار دولت قرار دهد.
ایمانی مهمترین مشکل را دیرکرد دولت در پرداخت‌ها معرفی و تایکد کرد: از طرف دیگر، پرداختی به کشاورزانی که محصول خود را به دولت فروخته‌اند، بسیار دیر انجام می‌شود. در ابتدا به کشاورز می‌گویند 48 ساعت تا یک هفته طول می‌کشد تا پرداختی انجام شود، اما چیزی که رخ داده متفاوت است و اکنون برخی کشاورزان، بیش از 30 روز است که هیچ پولی نگرفته اند. کشاورز برای مراحل کاشت و داشت و برداشت، هزینه کرده و عدم دریافت پول فروش محصول، باعث می‌شود که به مشکل بر بخورد. کامیون و کمباین و... همان لحظه پس از پایان کار، پولشان را از کشاورز می‌گیرند و دهقان هم که پس‌اندازی ندارد و دچار مشکل می‌شود.
بیشتر بخوانید:
یخ 4 ماهه نمایندگان شکست/ ساداتی نژاد استیضاح می‌شود؟
نایب رییس بنیاد ملی گندم‌کاران ادامه داد: اگر ما تولید را نیاز داریم، باید برای آن برنامه مدون، کامل و جامع داشته باشیم. نمی‌شود یک طرف ماجرا را جدی بگیریم و بقیه جوانب را رها کنیم. باید همه را با هم دید تا حاصل این بسته، خروجی مثبتی برای تولید ملی داشته باشد. کشاورزی سودآوری ندارد، ولی حوزه‌ای است که باید سرمایه گذاری کرد تا تامین غذای مردم کشور، به خطر نیفتد. حمایت از تولید ملی که مورد تاکید رهبر انقلاب است، تنها به صنعت باز نمی‌گردد، بخشی از آن کشاورزی است. پس از جنگ اوکراین و روسیه دیدیم که تامین امنیت غذایی تا چه حد مهم است.
ایمانی در خصوص مشکلات کشاورزان با قیمت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی، در گذشته به شورای عالی اقتصاد می‌رفت و یک رقم پرتی را تعیین می‌کردند. ما چند سالی است که تلاش کردیم این موضوع اصلاح شود. اکنون با اصلاح قانون، چند نفر از تشکل‌های کشاورزی در شورای قیمت گذاری خرید تضمینی حضور دارند. اکنون نرخ‌هایی که اعمال می‌شود خوب است، ولی پرداختی‌ها مشکل اساسی است که به موقع نیست. اگر این پرداخت به موقع باشد، اصلا گندم خارج از سیستم دولت فروخته نمی‌شود.
وی درباره قاچاق گندم به خارج از کشور تصریح کرد: قاچاق گندم معنا و مفهومی ندارد. بخشی از آرد در استان‌های مرزی قاچاق می‌شود. علت آن هم ارزانی آن است. هر کیسه آردی که 36 هزار تومان به نانوا داده می‌شد را می‌توانست به راحتی تا 700 هزار تومان هم به دلال یا به خارجی‌ها بفروشد. هدفمندسازی یارانه‌ها می‌تواند این تخلفات را کاهش دهد.
ایمانی افزود: همه قاچاق به خارج از کشور نیست؛ ما قاچاق درون بخشی هم داریم. نانوا آرد خود را به شرکت‌های تولید ماکارونی می‌فروشد، این آرد یارانه‌ای تبدیل به ماکارونی شده و صادر می‌گردد. بدین ترتیب آرد یارانه‌دار از مجرای قانونی از کشور خارج و منافع آن به جیب یک عده خاص می‌رفت.
وی تاکید کرد: اگر اصلاح یارانه‌ها کامل انجام شود، مصرف گندم در کشور 2 میلیون تن کاهش می‌یابد و به همان مرز 9 میلیون تن می‌رسد. در زمینه گندم، ضایعات و قاچاق درون بخشی، قاچاق سیستمی و مبادی غیررسمی وجود دارد که می‌توان جلوی آن را گرفت.
نایب رییس بنیاد ملی گندم‌کاران در خصوص فروش گندم به دلالان به جای دولت اظهار کرد: کشاورز نیازمند است. بانک‌ها فشار به آن‌ها وارد می‌کنند که اگر بدهی خود را با تاخیر پرداخت کنی، حکم جریمه صادر می‌کنند. بدهی‌های دیگری هم در طی روند کاشت و برداشت دارد. کشاورز حساب و کتاب می‌کند اگر محصول خود را حتی پایین‌تر از قیمت دولتی به دلال بفروشد و پول آن را نقدی دریافت کند، برایش به صرفه‌‍تر است. همه هم و غم ما این است که پرداخت‌ها سریع‌تر انجام شود.
ایمانی درپایان گفت: اکنون 800 هزار تن نسبت به زمان مشابه سال گذشته خرید بیشتری انجام شده است. ما کشاورزان را تشویق کردیم که گندم خود را به دولت بفروشند تا دولت برای برنامه‌ریزی نان مردم اطلاعات خوبی داشته باشد، اما می‌بینیم که همین سیستم، طوری عمل کرده که کشاورز به دلالان و واسطه‌ها رجوع می‌کنند.
پایان پیام//

https://www.aryabazar.com/Fa/News/695672/ضعف-وزارت-کشاورزی،-علت-فروش-گندم-به-دلالان--کشاورز-بدهکار-است،-پول-او-را-بدهید
بستن   چاپ