بازار آریا
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل اعلام کرد:
گزارش رسمی از گرانی بی سابقه جهانی قیمت گندم، ذرت و روغن
يکشنبه 21 فروردين 1401 - 01:10:23
بورس پرس - صنایع
بازار آریا - سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل اعلام کرد: قیمت مواد غذایی و محصولات کشاوزی از جمله گندم، ذرت و روغن در ماه مارس به طرز بی سابقه‌ای افزایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل طی گزارشی اعلام کرد: قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس جهش قابل توجهی داشت و به بالاترین سطح رسید که دلیل این افزایش قیمت ، جنگ اوکراین است که در بازارهای غلات و روغن شوک هایی ایجاد کرده است.
براین اساس، شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه مارس بطور متوسط 159.3 واحد بود که 12.6 درصد نسبت به بالاترین سطح قیمتی (ماه فوریه سال 1990) افزایش داشت. این در حالی است که آخرین سطح این شاخص 33.6 درصد بیشتر از مارس 2021 بود.
شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس 17.1 درصد بیشتر از ماه فوریه بود که این امر ناشی از افزایش شدید قیمت گندم و تمام غلات متأثر از نتیجه جنگ در اوکراین بود.
روسیه و اوکراین در مجموع 30 و 20 درصد از صادرات جهانی گندم و ذرت را در سه سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند. قیمت جهانی گندم در طول این ماه 19.7 درصد افزایش یافت و به نظر می‌رسد به دلیل نگرانی‌ها بوجود آمده برای برداشت محصول از مزارع آمریکا این امر تشدید شود.
در همین حال، قیمت ذرت نسبت به ماه قبل 19.1 درصد افزایش یافت و در کنار آن جو و ذرت خوشه‌ای ( سورگوم ) نیز افزایش قیمت زیادی را تجربه کردند. با این حال قیمت برنج در بیشتر کشورها تغییر خاصی نداشته و سال جاری نیز 10 درصد پایین‌تر از قیمت‌های سال قبل به فروش می‌رسد.
شاخص قیمت روغن نباتی نیز 23.2 درصد افزایش یافت که این امر ناشی از افزایش قیمت روغن آفتابگردان است که اوکراین صادرکننده اصلی آن در جهان است. قیمت روغن نخل، سویا و کلزا نیز در نتیجه افزایش قیمت روغن آفتابگردان و افزایش قیمت نفت خام و افزایش قیمت روغن سویا به دلیل نگرانی از کاهش صادرات آمریکای جنوبی، بطور قابل توجهی افزایش یافت.
شاخص قیمت شکر نسبت به فوریه 6.7 درصد افزایش یافت و کاهش‌های اخیر قیمتی را جبران کرد و بیش از 20 درصد از قیمت ماه مارس 2021 رسید. قیمت‌های بالای نفت خام عامل محرک، همراه با افزایش ارزش پول برزیل (رئال) و چشم انداز تولید مطلوب بود.
شاخص قیمت گوشت در ماه مارس 4.8 درصد افزایش یافت و به بالاترین حد رسید که دلیل این امر به افزایش قیمت گوشت خوک مربوط به کمبود خوک‌های کشتارگاهی در اروپای غربی بود. قیمت‌های بین‌المللی طیور نیز همزمان با کاهش عرضه از سوی کشورهای صادرکننده اصلی پس از شیوع آنفولانزای مرغی افزایش یافت.
شاخص قیمت لبنیات 2.6 درصد افزایش یافت که این امر نشان دهنده رشد 23.6 درصدی نسبت به مارس 2021 بود. زیرا تقاضای واردات برای تحویل فوری و بلندمدت به ویژه در بازارهای آسیایی، قیمت‌های کره و شیرخشک را به شدت افزایش داد.

https://www.aryabazar.com/Fa/News/684306/گزارش-رسمی-از-گرانی-بی-سابقه-جهانی-قیمت-گندم،-ذرت-و-روغن
بستن   چاپ