بازار آریا
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران:
یارانه نان را به جای نانوا به مردم بدهید
شنبه 1 ارديبهشت 1403 - 00:18:31
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد: قیمت نان طبق گفته مسوولان و روسای اتحادیه نانوایان از سال 1400 به بعد تغییری نکرده است. نان در سال‌های اخیر با دغدغه‌های فراوانی روبه‌رو بوده است و همواره سعی بر این شده است که فعالیت نانوایان با کمترین چالش ادامه پیدا کند. به گزارش اتاق اصناف تهران رئیس اتحادیه صنف نانوایی‌های سنگکی تهران، عوامل موثر بر قیمت نان و دغدغه‌های مربوط به نانوایی‌ها را بررسی کرده است که در ادامه این گزارش می‌‌‌خوانیم.
روز ملی نان و گندم در 31 فروردین
وی گفت: نام‌گذاری روز ملی نان و گندم امسال برای اولین بار رخ داد و بنابر تخمین‌های بنده پیش‌بینی می‌شود در این روز به تمجید از فعالیت نانوایان پرداخته خواهد شد؛ اما چون نخستین سال برگزاری این روز ملی است، سلیمانی افزود: از دیرباز تا امروز، نان حرمت بسیار زیادی بین فرهنگ ایران و ایرانی داشته است. قدیمی‌تر‌ها اگر تکه‌ای نان را روی زمین می‌یافتند، آن را برمی‌داشتند، می‌بوسیدند و کناری می‌گذاشتند. بنابراین بر همه ما واضح است که نان چه جایگاه مقدسی برای هموطنانمان دارد. بنابراین نام‌گذاری یک روز به مناسبت روز ملی نان و گندم و پرداختن به دغدغه‌های این صنف، کاری بسیار پسندیده و ضروری بوده است.
دغدغه نانوایان در یک سال اخیر
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران خاطرنشان کرد: مشکل عمده تمام نانوایان در کشور، نرخ نان است. از سال 1400 به بعد نرخ رسمی به نانوایان نداده‌اند. در سال 1400 یک نرخی بوده است و تا پایان همان سال اعتبار داشته است و طبیعتا باید از 1400 به بعد نرخ جدید نان را به صورت رسمی اعلام می‌کردند. در این شرایط که نرخ نان ثابت مانده است و از طرفی هزینه‌های تولید روز‌به‌روز افزایشی پیش می‌رود، نانوایان مجبور به گران‌فروشی یا کم‌فروشی می‌شوند و قطعا ما این اقدام را نیز تایید نمی‌کنیم. امیدواریم در سال 1403 نرخ نان به‌روز شود و به نرخی برسیم که هم نانوا راضی باشد و هم مردم تحت فشار قرار نگیرند و هم دولت نسبت به آن رضایت داشته باشد.
نانوایان قادر نیستند نان را به قیمت 1400 بفروشند
سلیمانی در ادامه گفت: اگر در سطح شهر بررسی میدانی داشته باشیم، حتما با نانوایی‌هایی برخورد خواهیم داشت که نان را به قیمت مصوب عرضه نمی‌کنند و نه اینکه نخواهند، بلکه قادر نیستند با قیمت سال 1400 نان را به فروش برسانند. اگر نانوا قرار باشد نان را با نرخ 1400 به دست مردم برساند، از کیفیت نان هم کاسته خواهد شد. امکان ندارد نانوایی بتواند با نرخ سال 1400، نان را با همان وزن و همان کیفیت پخت کند و به دست مردم برساند. نانوا مگر اینکه با کم‌فروشی فعالیت کند یا از طریق گران‌فروشی بتواند هزینه‌هایش را جبران کند.
وی تاکید کرد: نانوایی کارگاه تولیدی است و کارگاه تولیدی در صورتی می‌تواند تداوم فعالیت داشته باشد که دخل و خرج با هم بخواند و بار هزینه‌ها بسیار بالاتر از درآمد آن کارگاه تولیدی نباشد. اگر شرایط قیمت‌گذاری نان به همین منوال پیش رود، نخستین صنفی که در نانوایان قادر نخواهد بود به فعالیت ادامه دهد، نانوایی‌های سنگکی است. نانوایی‌های سنگکی کارگر بیشتری برای فعالیت نیاز دارند و از طرفی نیروی کار باید مهارت کافی داشته باشد. البته ناگفته نماند که نانوایی‎های دیگر هم با همین دغدغه‌‌‌ها روبه‌رو هستند؛ ولی نانوایی سنگکی نسبت به دیگر نان‌‌‌ها، سختی کار بیشتری دارد و در نتیجه کارگران آن دستمزد بیشتری را مطالبه می‌کنند.
چرخه معیوب تولید در کشور
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران اظهار کرد: چرخه تولیدی که در حال حاضر با آن مواجهیم، چرخه معیوبی است؛ به این دلیل که وقتی حرف از یارانه می‌شود، سیستم به سمت فسادزا بودن پیش می‌رود. امیدواریم مراحل چرخه تولید به صورت کلی آزاد شود تا تمام این چرخه به دست بخش خصوصی مدیریت شود و در ادامه رقابت سالم نیز در چرخه تولید ایجاد شود. وقتی در چرخه تولید رقابت وجود داشته باشد، خواه‌ناخواه بر کیفیت محصولات نیز اثرگذار است؛ اما وقتی رقابتی وجود نداشته باشد، تولیدکننده انگیزه‌ای برای بهبود وضعیت تولید خود ندارد؛ چراکه خواه نا‌خواه آن یارانه را بابت تولید خود دریافت می‌کند.
سلیمانی گفت: امیدواریم چرخه تولید گندم و آرد و نان به سمت آزادسازی برود تا رقابت سالم در تولید نان ایجاد شود. برخی مسوولان با این اتفاق مخالفت می‌کنند، به این دلیل که در ظاهر با گرانی نان مخالفند‌؛ اما در صورتی که مردم خود یارانه نان را دریافت کنند و بعد نان را با کیفیت بهتری تهیه کنند، در ادامه رضایتمندی بیشتری به خودشان خواهد رسید. بنابراین بهتر است چرخه یارانه‌ای که قرار است به دست نانوا برسد، به خود مصرف‌کننده برسد تا مردم خودشان انتخاب کنند چه نانی به دستشان برسد.
--> اخبار مرتبط پینگ در «دو تله» قربانیان بزرگ پاندمی مالیات یا جریمه بخش مولد؟ ملاحظات مالیات‏‏‌ستانی در دوران رکود حفره آماری مالیات‌ستانی

https://www.aryabazar.com/Fa/News/1150855/یارانه-نان-را-به-جای-نانوا-به-مردم-بدهید
بستن   چاپ