بازار آریا
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد
لزوم تغییر الگوی کشت
شنبه 18 فروردين 1403 - 00:11:42
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : وزیر جهادکشاورزی گفت: برای اجرای الگوی کشت و آن چیزی که هدف‌گذاری شده حتما نیاز به مشوق‌های قوی است تا بتوانیم بدعت‌‌‌‌های گذشته و کشت‌‌‌‌هایی که به‌عنوان الگو جا افتاده‌اند را تغییر دهیم.
باید مشوق باشد تا بشود الگوی کشت جدید را اجرایی کرد. به گزارش «ایسنا» محمدعلی نیکبخت در یک برنامه تلویزیونی به الگوی کشت در کشور اشاره کرد و گفت: در سطح ملی و در استان‌ها مطالعات زیادی انجام‌شده و از نظر آمایش در سطوح مختلف کشور کمبود اطلاعات، داده و آگاهی نداریم. وی افزود: در حال‌حاضر کشاورزان به‌صورت سنتی و نسل به نسل یک الگوی کشت دارند و کشاورزان ما در حال‌حاضر سنتی کشاورزی می‌کنند. وزیر جهادکشاورزی افزود: وزارت جهادکشاورزی نیز الگوی کشتی را تدوین کرده که آن را بازنگری کردیم و آمادگی اجرای آن را داریم، ولی برای اجرای الگوی کشت و آن چیزی که هدف‌گذاری شده حتما نیاز به مشوق‌های قوی است تا بتوانیم بدعت‌‌‌‌های گذشته و کشت‌‌‌‌هایی که به‌عنوان الگو جا افتاده را تغییر دهیم. وی گفت: از سازمان برنامه و بانک‌مرکزی پیگیر مشوق‌ها هستیم. برای سال‌زراعی آینده به هر نسبتی که تامین شد به همان نسبت طرح را با کمک کشاورزان و تولیدکنندگان شروع خواهیم‌کرد.
نیکبخت در ادامه به آبخیزداری نیز اشاره کرد و گفت: آبخیزداری به‌معنای واقعی تولید آب است. باید در هر هکتار 5 تا 6‌میلیون‌تومان هزینه کنیم که بتوانیم یه هکتار از زمین‌‌‌‌ را تثبیت کنیم و یک هکتار زمین بتواند در یک‌سال حداقل 500متر‌مکعب آب تولید کند یا در خود نگه دارد. وی افزود: از طرفی آبخیزداری باعث کنترل سیلاب می‌شود و جلوی سیلاب را می‌گیرد. آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک ارزشمند و حاصلخیز نیز موثر است. نیکبخت گفت: وزارت جهادکشاورزی تاکنون نزدیک به 20‌میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری انجام داده و طرح آماده اجرا است.
وی تاکید کرد: به دلیل محدودیت‌های منابع آبی و قرارگیری کشور در منطقه خشک و نیمه خشک باید بپذیریم که شرایط آبی مناسبی نداریم اما می‌توانیم با همین منابع عملکردها در واحد سطح را افزایش دهیم. وزیر جهادکشاورزی افزود: در حال‌حاضر متوسط برداشت در هکتار در کشور 3.5 تا 4‌تن است اما در گندم کشاورزان نمونه 12 تا 13‌تن هم برداشت می‌کنند. ما می‌توانیم با استفاده از نخبگان بخش کشاورزی علوم و فنون را به مزارع ببریم، کشاورزان را آموزش دهیم و عملکرد در واحد سطح را افزایش دهیم. وی با بیان اینکه برآوردها و تخمین‌‌‌‌ها نشان می‌دهد در سال‌1402، نزدیک به 130‌میلیون‌ تن محصول در حوزه زراعت، باغبانی، دامپروری، شیلات و...تولیدشده، گفت: اگر از منابع به‌خوبی استفاده کنیم، قطعا تولید می‌تواند افزایشی شود.
--> اخبار مرتبط توضیح رئیس کمیسیون کشاورزی درباره استیضاح حجتی ایجاد اولین مرکز تخصصی فنی کشت پنبه در گلستان رفتار‌شناسی نیروها و جریانات تجاری کالاهای اساسی کشاورزی در سال 2024 «سود» مشوقی برای «مشارکت مردمی» در تولید ردپای نبود تکنولوژی در رقم خوردن ضایعات 35 درصدی کشاورزی

https://www.aryabazar.com/Fa/News/1146994/لزوم-تغییر-الگوی-کشت
بستن   چاپ