بازار آریا
اولین عرضه رینگ مقاطع طویل انجام شد
میلگرد بورسی به امید بهـار
پنجشنبه 16 فروردين 1403 - 00:14:55
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : افزایش انتظارات تورمی به عنوان یک‌مولفه مهم و تاثیرگذار بر بخش فولاد در اولین هفته معاملاتی سال جدید موجب افزایش قیمت مقاطع طویل در بازار فیزیکی شد. با وجود این نیمی از انواع میلگردهای عرضه‌شده در تالار صنعتی بورس‌کالا مورد معامله قرار گرفت.
سال گذشته برای صنعت فولاد سالی همراه با انواع چالش‌‌‌ها بود که محدودیت‌های انرژی، ابهامات لغو عوارض صادراتی، افزایش نرخ حامل‌‌‌های انرژی و لغو معافیت مالیاتی از مهم‌ترین مولفه‌‌‌های مهم و موثر بر عملکرد فعالان فولادی بود. این در حالی است که در هفته‌‌‌های پایانی سال 1402 افزایش نرخ ارز نیز بر معاملات محصولات فولادی در رینگ فیزیکی تاثیرگذار بود و از این‌رو میزان معاملات طی هفته‌‌‌های پایانی سال کاهش یافت. با توجه به این موضوع که نوسان نرخ ارز محرک اصلی بازار فولاد به حساب می‌‌‌آید و از این‌رو محصولات زنجیره فولاد با افزایش قیمت همراه بودند و این افزایش قیمت باعث شده بود که مشتریان محصولات زنجیره فولاد از خرید امتناع کنند.
سال گذشته تحت‌تاثیر افزایش قیمت مواد اولیه و همچنین کمبود انرژی، بیشتر کارخانه‌‌‌های تولیدکننده مقاطع طویل با مشکل کمبود مواد اولیه و به عبارت بهتر شمش مواجه بودند و از این‌رو میزان تقاضا برای شمش در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالا افزایش یافت. این در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی با محدودیت‌های انرژی همراه بودند و از طرفی این موضوع موجب کاهش تولید شمش در کارخانه‌‌‌ها نیز شده بود که سبب می‌‌‌شد تحویل سفارش‌‌‌ها در ماه پایانی سال به تعویق بیفتد.
در ادامه وضعیت حاکم بر این صنعت این التهاب به بازار میلگرد نیز سرایت کرد، به طوری که در روزهای پایانی سال ‌درصد کمی از میلگردهای عرضه‌شده مورد معامله قرار می‌‌‌گرفت و بیشتر خریدها به دلیل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی مقاطع طویل به صورت اعتباری انجام می‌‌‌شد.
ادامه افزایش قیمت مقاطع طویل
یکی دیگر از موضوع‌‌‌های مهم در صنعت فولاد و به‌ویژه مقاطع طویل، تفاوت قیمت میلگرد در بازار آزاد و بازار فیزیکی است، به طوری که قیمت در بازار آزاد به مراتب کمتر است و این موضوع باعث می‌شود که میزان دادوستد در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران با رکود جدی مواجه شود و از این‌رو رینگ فیزیکی با یک معضل جدید مواجه شده بود و با وجود نوسانات نرخ ارز در اوایل اسفندماه سال گذشته، ادامه انباشت میلگرد و نبود تقاضای مصرفی بخش فولاد را در تنگنا قرار داده بود و نسبت حجم فروش به حجم عرضه هر هفته نسبت به ‌روز معاملاتی هفته پیشین کمتر شده بود و پیش‌بینی‌‌‌ها بر این مبنا بود که با پیشروی این شرایط بازار فولاد باید در انتظار یک سقوط جدی باشد.
با توجه به شرایط بخش فولاد در ماه پایانی سال 1402 و همزمان با ادامه افزایش نرخ ارز می‌توان ادامه شرایط رکود را برای این بخش پیش‌بینی کرد، چراکه بررسی معاملات روز چهارشنبه 15فروردین‌ماه سال‌جاری نشان می‌دهد که تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در اولین روز معاملات رینگ مقاطع طویل میزبان 83‌هزار و 483تن انواع میلگرد بود که با استقبال 94‌هزار و 305تنی مواجه شد و در نهایت از این میزان حدود 40‌هزار و 761تن انواع میلگرد مورد معامله قرار گرفت و به عبارت بهتر حدود 49‌درصد از میلگردهای عرضه‌شده به فروش رسید.
با بررسی این معاملات پیش‌بینی می‌شود که با ادامه نوسانات نرخ ارز قیمت شمش در بازار فیزیکی به روند صعودی خود ادامه ‌دهد و از این‌رو نوردکاران با توجه به کمبود نقدینگی خود همچنان برای خرید مواد اولیه با مشکل مواجه هستند و با درنظر گرفتن افزایش اختلاف قیمت میلگرد در بازار آزاد و رینگ فیزیکی احتمال کاهش معاملات طی هفته‌‌‌های آتی وجود دارد. بررسی بازار صنعتی در روز چهارشنبه 15فروردین‌ماه نشان می‌دهد که قیمت پایه میلگرد در بازه 23‌هزار تا 24‌هزار و 740تومان به ازای هرکیلوگرم تعیین شد.
--> اخبار مرتبط سنگ‌آهن در کف قیمت 10ماهه بازار فولاد - 1402/12/28 بازار فولاد - 1402/12/27 چین رالی سقوط نرخ آهن را تقویت کرد بازار فولاد - 1402/12/24

https://www.aryabazar.com/Fa/News/1146700/میلگرد-بورسی-به-امید-بهـار
بستن   چاپ