بازار آریا
گزارش صندوق بین المللی پول از اقتصاد 2024
پنجشنبه 14 دی 1402 - 10:33:40 AM
بازار آریا - رئیس صندوق بین المللی پول اولین اظهار نظر خود در امسال را درخصوص وضعیت اقتصاد آمریکا و جهان در سال 2024 ارائه کرد. جورجیوا با تایید عملکرد مقامات فدرال‌رزرو اعلام کرد که اقتصاد آمریکا با وجود نرخ‌های بهره بالا، می‌تواند از وقوع رکود در تمام بازار‌های زمانی جلوگیری کند و نرخ تورم را به سطح 2 درصد برساند.
برخی از اقتصاددانان اعلام کرده بودند که در انتظار کاهش نرخ بهره در ماه مارس هستند و احتمال بهبود رشد اقتصادی همراه با مهار تورم بسیار بالا خواهد بود.
به گزارش دنیای اقتصاد، در روز‌های نخستین از سال جدید، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول با بررسی عملکرد مقامات فدرال رزرو و گزارش‌های اقتصادی این کشور رضایت خود را از روند اقتصادی در سال 2023 اعلام کرد و گفت: «همان‌طور که آمار‌ها و شواهد نشان می‌دهد کمیته سیاستگذاران فدرال رزرو در سال گذشته به الگوی جرمی پاول مبنی بر مهار تورم با اتخاذ سیاست‌های انقباضی پایبند بودند و با افزایش بهره به سطح 5.25 تا 5.5 درصدی توانستند تورم را از بالاترین سطح تاریخ خود یعنی 9.1‌ درصد در ژوئن 2022 به 3.1‌ درصد در نوامبر 2023 برسانند.»
رئیس صندوق بین‌المللی پول بیان کرد: «من معتقدم که مقامات ایالات متحده، به‌رغم نرخ‌های بهره بالا می‌توانند از وقوع رکود در این کشور در تمام بازه‌های زمانی جلوگیری کنند و سطح تورم را به 2‌ درصد برسانند. روند شغلی مطلوب و نرخ بیکاری نسبت به اعمال سیاست‌های پولی انقباضی این سیگنال را به تحلیلگران و اقتصاددانان می‌دهد که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان ممکن است از رکود عمیق اجتناب کند و در را برای فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره در سال‌جاری باز کند.»
در راستای این بحث تحلیلگران بلومبرگ افزودند: «با ثبات شرایط اقتصادی در ماه‌های آتی انتظارات برای تغییر جهت سیاست‌های پولی بانک مرکزی در ماه مارس افزایش یافته است.»
البته پیش از آن هم اقتصاددانان اعلام کرده بودند که در انتطار کاهش 0.25 واحد درصدی نرخ بهره در مارس 2024 هستند. اما سوال این است که چرا با وجود برآورد‌ها در خصوص آغاز سیاست‌های انبساطی، تایید کریستالینا جورجیوا در خصوص اجتناب آمریکا از رکود و همچنین پایان چرخه سیاست‌های ضدتورمی در این کشور بازار‌های جهانی درحال ریزش هستند؟
شواهد گویای آن است که شاخص دلار در روز گذشته بار دیگر حمایت کانال 102 واحدی را به دست آورد و در ساعت 17 به وقت تهران به میانه این کانال رسید. سازوکار اقتصادی در این خصوص نشان می‌دهد که هرگاه شاخص دلار روند صعودی به خود بگیرد، دو دارایی محبوب بازار‌های جهانی شیب کاهشی به خود خواهند گرفت. اما چرا دلار جهانی صعودی شد؟
تحلیلگران در این خصوص گفتند که انتشار گزارش شغلی آمریکا در روز‌های آتی سبب شد تا شاخص دلار با امید به اینکه این گزارش با ارقام مطلوب خود باعث شود تا سیاستگذاران برای رساندن تورم به سطح هدف بار دیگر از سیاست‌های ضد‌تورمی بهره گیرند افزایش یابد. بر این اساس طلا در ساعت مذکور با قیمتی معادل 2040 در حال معامله بود.
در این میان بیت‌کوین به بالاترین سطح خود در 21 ماه اخیر رسید. البته اندکی از ریزش این دارایی مربوط به روند صعودی دلار جهانی است و افت حدود 9 درصدی بیت‌کوین ناشی از انتقاد تحلیلگران نسبت به تصمیم کمیسیون اوراق بهادار آمریکا در روز‌های آتی است.

https://www.aryabazar.com/Fa/News/1122570/گزارش-صندوق-بین-المللی-پول-از-اقتصاد-2024
بستن   چاپ