بازار آریا
آیت‌الله نوری همدانی: همانطور که حجاب اهمیت دارد، به موضوع ربا هم توجه شود/ آیت‌الله جوادی آملی: با بانک‌های ربوی نمی‌شود جامعه را اداره کرد
دوشنبه 11 ارديبهشت 1402 - 16:27:14
بازار آریا - آیت‌الله العظمی نوری همدانی در دیدار با رئیس کل دادگستری قم گفت: همانطور که موضوع حجاب اهمیت دارد باید موضوع ربا هم مورد توجه باشد.

به گزارش شفقنا به نقل از دفتر این مرجع تقلید، آیت الله نوری همدانی پیش از ظهر امروز در دیدار با رئیس کل دادگستری قم ضمن تشکر از زحمات قوه قضائیه خاطرنشان کردند: اجرای امر به معرف و نهی از منکر با در نظر گرفتن شرایطش لازم و ضروری است.
ایشان در ادامه با اشاره به مشکلات معشیتی افزود: باید توجه داشت بخشی از مشکلات که‌ در جامعه وجود دارد ریشه در مشکلات اقتصادی دارد و باید این مسئله و مشکل حل شود.
ایشان تاکید کرد: مردم امروز در سختی معیشت هستند و باید خدمت به مردم و حل مشکلات آنان اولویت کار مسئولان باشد.
آیت الله نوری همدانی در ادامه با بیان اهمیت اجرای احکام اسلامی در جامعه گفت: احکام خدا را نمی توان تعطیل کرد و باید آن را اجرای نمود همانطور که موضوع حجاب اهمیت دارد موضوع ربا که مصیبتی شده و ما هم مکرر گفتیم و نوشتیم ولی همچنان برقرار است باید مورد توجه باشد.

بازار آریا


آیت‌الله جوادی آملی: با بانک‌های ربوی نمی‌شود جامعه را اداره کرد
آیت الله جوادی آملی گفت: جامعه را نمی‌شود با مزدوری اداره کرد؛ مزدوری، در اسلام مکروه است، گرچه کار، یا واجب است یا مستحب. وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) دست کارگر را بوسید نه دست مزدور را؛ فرمود جامعه باید طوری باشد که انسان برای خود کار کند، طوری باید باشد که این وام‌ها و این بانک‌ها از خطر ﴿یمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا﴾ در بیایند. ما باید با کرامت زندگی کنیم و با بانک‌های ربوی نمی‌شود جامعه را اداره کرد، زیرا فرمود: ﴿یمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا﴾؛ این تازیانه است! این اصل اول.
آیت الله جوادی آملی گفت: ما باید با کرامت زندگی کنیم و با بانک‌های ربوی نمی‌شود جامعه را اداره کرد، زیرا فرمود: ﴿یمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا﴾؛ این تازیانه است!
به گزارش دفتر این مرجع تقلید، آیت الله جوادی آملی در یکی از دیدار‌های خود با وزیر کار در سال 1394 بیان کرد: در سوره مبارکه «علق» به ما فرمود: ﴿اقْرَأْ وَ رَبُّکَ الْأَکْرَمُ ٭ الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ﴾؛ ما را دعوت کرد که در کلاس کرامت شرکت کنیم و کرامت انسان، در سایه بزرگواری اوست.
ایشان افزود: جامعه را نمی‌شود با مزدوری اداره کرد؛ مزدوری، در اسلام مکروه است، گرچه کار، یا واجب است یا مستحب. وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) دست کارگر را بوسید نه دست مزدور را؛ فرمود جامعه باید طوری باشد که انسان برای خود کار کند، طوری باید باشد که این وام‌ها و این بانک‌ها از خطر ﴿یمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا﴾ در بیایند. ما باید با کرامت زندگی کنیم و با بانک‌های ربوی نمی‌شود جامعه را اداره کرد، زیرا فرمود: ﴿یمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا﴾؛ این تازیانه است! این اصل اول.
وی گفت: جامعه باید از ننگ مزدوری به در بیاید و باید برای خود کار کند؛ اما چه وقت برای خود کار می‌کند؟ در صورتی که بودجه داشته باشد. هیچ جا شما سند ندارید که پیغمبر دست مزدور را بوسید، بلکه دست کارگر را بوسید یعنی کسی که برای خودش کار می‌کند. پُر کردن شکم مردم هنر نیست، بلکه حفظ کرامت جامعه هنر است و آن در مزدوری نیست؛ این اصل دوم.
وی عنوان کرد: اصل سوم آن است که ما در کشوری هستیم که هم سلسله جبال البرز را دارد هم سلسله جبال زاگرس را دارد، هم دریای شمال را داریم و هم دریای جنوب را داریم، چندین معدن داریم؛ این ضعیف‌ترین عُرضه است که نتوانیم خود را اداره کنیم که از تحریم بترسیم!

https://www.aryabazar.com/Fa/News/1032723/آیت‌الله-نوری-همدانی--همانطور-که-حجاب-اهمیت-دارد،-به-موضوع-ربا-هم-توجه-شود--آیت‌الله-جوادی-آملی--با-بانک‌های-ربوی-نمی‌شود-جامعه-را-اداره-کرد
بستن   چاپ