بازار آریا

آخرين مطالب

معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران:

متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله‌محور اداره مي‌کنيم ديجيتال

  بزرگنمايي:

آريا بازار- مهندس خسرو سلجوقي، عضو هيات عامل و معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران در چهاردهمين نشست تخصصي سواد رسانه اي و مسئوليت اجتماعي با بيان اينکه در کشور دو نوع رويکرد مي‌تواند حاکم باشد که يکي رويکرد مسأله محور و ديگري راهبرد محور است، اذعان کرد: متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله محور اداره مي کنيم و رويکرد راهبرد محور اصلا حاکم نيست. رويکرد مسأله محور يعني ابتدا با مشکلي رو به رو ميشويم و بعد فکر مي کنيم چه راهکاري بايد ارائه دهيم.
محمد صادق افراسيابي با اشاره به نظريه ي مک گوئيگان در حوزه سياستگذاري فرهنگي گفت: مک گوئيگان معتقد است سه نوع گفتمان مسلط در حوزه ي سياستگذاري فرهنگي وجود دارد که بايد ديد در ايران کدام سياست حاکم است.
وي افزود: گفتمان‌هاي دولت، بازار و مدني - ارتباطي سه گفتمان حوزه سياستگذاري فرهنگي هستند و سوال اينجا است که آيا ما در ايران اساسا سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي داريم يا صرفا به حل مسائل بسنده مي‌کنيم؟
خسرو سلجوقي، در پاسخ به اين پرسش گفت: به طور طبيعي ديدگاه کشور ما از گذشته تا کنون به صورت دولتي و مداخله‌گرانه است تا سياستگذاري انجام شود. چنانچه عمده‌ي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجمع تشخيص مصلحت در گذشته و مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي در حال حاضر بيانگر دولتي بودن عرصه‌ي سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي است.
وي با اشاره به تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان مرجع سياستگذاري فرهنگي در عرصه فضاي مجازي خاطرنشان کرد: اين تنها شورايي است که روساي سه قوه در آن حضور دارند و مي‌توانند قانون گذاري کنند اما متأسفانه عملکرد شوراي عالي فضاي مجازي به گونه‌اي نبود که رهبري انتظار داشتند و سياست‌گذاري مغفول ماند و به نظرم به صورت جدي اين بحث پيگيري نشد.
عضو هيات عامل و معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران افزود: هم اکنون سازمان فناوري اطلاعات ايران بر اساس سياست‌هاي موجود و حتي گاهي اوقات بدون داشتن بسته‌هاي سياستي تلاش دارد با دو برابر کردن توليد محتواي بومي در فضاي مجازي تا پايان امسال و آموزش سواد رسانه‌اي نقش خود را در عرصه فرهنگي فضاي مجازي ايفا کند.
سلجوقي با بيان اينکه در کشور ما دو نوع رويکرد مي‌تواند حاکم باشد که يکي رويکرد مسأله محور و ديگري راهبرد محور است، اذعان کرد: متأسفانه کشور را با رويکرد مسأله محور اداره مي‌کنيم و رويکرد راهبرد محور اصلا حاکم نيست. رويکرد مسأله محور يعني ابتدا با مشکلي رو به رو مي‌شويم و بعد فکر مي‌کنيم چه راهکاري بايد ارائه دهيم و معمولا اين رويکرد جزء‌نگر است و از روش توصيف فرصت‌ها و تهديدها براي تحليل مساله استفاده مي‌کند.
محمد صادق افراسيابي با بيان اين موضوع که بررسي مصوبات مجمع تشخيص مصلحت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سال 1377 تا سال 1390 بيانگر حاکميت نگاه صرفا فني است گفت: متاسفانه تا قبل از تشکيل شوراي عالي فضاي مجازي اساسا هيچ توجهي به امر سياستگذاري فرهنگي در حوزه ي فضاي مجازي نشده بود و من تنها چند مصوبه محدود از ميان انبوه مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام و شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيدا کردم که آن هم به يکي دو مورد خاص بسنده شده بود و بيانگر اين است که هيچ بسته سياستي فرهنگي براي حوزه فضاي مجازي در کشور وجود ندارد و اين موضوع خيلي خطرناک و ناراحت‌کننده است.

در ادامه امير عبدالرضا سپنچي درباره سياست فرهنگي گفت: اين بحث از دهه 1980 در يونسکو پايه‌ريزي شد و کشورها به سمت پايه‌ريزي سياست فرهنگي رفتند و اين در سپهر اطلاع‌رساني نيز مطرح شد اما زماني که به فضاي مجازي مي‌رسيم بايد در فضاي مجازي نکات خاصي را مد نظر قرار دهيم که باز هم مباحث فرهنگي در آن دخيل است.

عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با اشاره به فعاليت‌هايي که در زمينه فضاي مجازي انجام داده است، افزود: ما پژوهشي در سال 87 انجام داديم و در هشت کشور فراصنعتي سياست ها را در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات بررسي کرديم. در سال 93 ما سياست هاي اطلاعات و ارتباطات 5 کشور از جمله امارات متحده عربي، مصر، کوبا، چين و مالزي را بررسي کرديم.
وي يادآور شد: سياست گذاري در تمام دنيا به صورت ترکيبي هم متمرکز و هم غير متمرکز است اما ما سال هاست که از سياست گذاري متمرکز استفاده مي کنيم.

سپنجي درباره عملکرد ايران در سياستگذاري فرهنگي فضاي مجازي گفت: شايد يک سري سياست هاي کلي وجود داشته باشد اما هنوز مدون نيست و به دستور العمل منتهي نشده است در حاليکه ساير کشورهاي جهان براي فضاي مجازي دستور العمل هاي خاصي دارند و تکليف همه چيز روشن است.
وي افزود: ما در ايران حتي نميتوانيم دو سند سياستهاي کلي امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات و سياستهاي کاربرد تجارت الکترونيک را در يک منظومه ي خاص سياستي جاي دهيم و نوعي آشفتگي در زمينه ي سياستگذاري فرهنگي در کشور وجود دارد که بسيار ناراحت کننده است.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با انتقاد از وضعيت پژوهش در کشور گفت: در ساير کشورهاي جهان يکي از سياستهاي فرهنگي در حوزه ي فضاي مجازي آموزش سواد رسانه اي است اما متاسفانه در ايران براي نحوه ي آموزش سواد رسانه اي پژوهش خاصي انجام نمي شود و مي بينيم که اقدامات اجرايي در حوزه سواد رسانه‌اي بدون پشتوانه پژوهشي طراحي مي شود که ممکن است در دراز مدت اثرات نامطلوبي به جاي گذارد.
محمد صادق افراسيابي در اين خصوص گفت: هر چند دير و با تاخير اما همايش ملي سواد رسانه‌اي و مسؤوليت اجتماعي با مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز رسانه‌اي از جمله راديو گفت‌وگو و مرکز فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال به دنبال ايجاد پشتوانه ي پژوهشي براي اقدامات اجرايي دستگاه هاي مرتبط با سواد رسانه‌اي و سياستگذاري فرهنگي در فضاي مجازي است و علاقه‌مندان مي‌توانند براي حضور در اين همايش به نشاني اينترنتي saramad.ir مراجعه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/8359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد اقتصادی در کشور محقق شد

برنامه ریزی برای سمنان نباید صرفا برای جمعیت ثابت این استان باشد

رویکرد ترکیبی دولت برای مقابله با چالش قیمت مسکن چیست؟

اهمیت عرضه زمین برای ورود مردم در حوزه ساخت مسکن چیست؟

دیدار دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اعضای شورای نگهبان

ببینید | روایت جدید ابراهیم رییسی از رشد اقتصادی 4 درصدی!

رئیسی: رشد اقتصادی کشور به 6 درصد رسیده است

قیمت جدید رنو ساندرو در بازار

تاکید بر انجام 53 طرح اقتصادی هدف در خراسان رضوی تا پایان دولت

پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت پرویز داوودی

دو رویکرد برای مقابله با چالش قیمت و شکستن انحصار زمین چیست؟

واکنش ها به درگذشت معاون دولت احمدی نژاد /قالیباف پیام داد

وزارتخانه‌های اقتصادی جذب ایده فناورانه را در دستور کار قرار دهند

پیکر مرحوم پرویز داودی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد

دانش‌بنیان‌های نفتی نقش موثری در دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی سال گذشته داشتند

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

چگونگی تصمیم‌گیری مالی در سال‌های اول ازدواج

چالش‌های تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

همکاری اقتصادی و فرهنگی کره شمالی و بلاروس

امضای توافق‌نامه اقتصادی و فرهنگی میان کره شمالی و بلاروس

مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه

فروش نفت ایران به بالاترین سطح 6 سال گذشته رسیده است

پیام تسلیت آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت درگذشت «پرویز داودی»

مجلس در تعطیلی پنج ‌شنبه‌ها توجهی به بخش خصوصی ندارد

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

سقوط قیمت بیت کوین

قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد

قیمت بیت کوین تا این کانال سقوط کرد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

پیش بینی چشم انداز منفی اقتصادی تل آویو بدلیل تنش با ایران

باید از ظرفیت «بخش خصوصی» برای تحقق شعار سال بهره گرفت

راهکارهای توسعه کیفی بخش تعاون در اقتصاد ایران چیست؟

کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی با خالی شدن خزانه

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

صندوق‌های توسعه بخش کشاورزی در قزوین تقویت شوند

قیمت طلا، سکه و ارز امروز 31 فروردین‌ماه 1403

تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

رشد تولید باید به جهش تبدیل شود

چاپ ایران چک 500 هزار تومانی تکذیب شد

رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد؟

دیدگاه دولت و مجلس سرمایه‌داری است؛ مشکلات کارفرما و نوسان قیمت دلار چه ربطی به کارگر دارد؟

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی