بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس سازمان بورس:

عدم ثبات در سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاران را به سوداگری سوق می‌دهد بورس و سهام

عدم ثبات در سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاران را به سوداگری سوق می‌دهد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مجید عشقی گفت: متاسفانه برخی از سیاست‌گذاری‌ها باعث شده تا سرمایه‌گذاری به شدت کمرنگ‌تر از گذشته شود و افراد به جهت دریافت سود به دنبال خرید اقلام و فروش سریع آن باشند. سیاست‌گذاری‌ها افراد را به سوداگری سوق می‌دهد و این در حالی بوده که دیدگاه‌های کوتاه مدت در سرمایه‌گذاری خطر بزرگی را به بار می‌آورد. ورود سلیقه‌ای دستگاه‌های نظارتی در چرخه‌ها و تصمیمات اقتصادی می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد، اگر خواهان جبران و ایجاد ثبات هستیم باید بستر کسب سود را برای سرمایه‌گذارانی که به بخش واقعی اقتصاد و بازار سهام ورود کرده‌اند، حمایت کنیم.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سیزدهمین گردهمایی جایزه ملی مدیریت مالی ایران که صبح امروز (سه‌شنبه) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور فعالان بازار سهام برگزار شد، اظهار کرد: امروزه مسائل و مشکلات فضای اقتصادی بر همگان روشن است؛ یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور مربوط به هدایت نقدینگی و مقوله سرمایه‌گذاری در کشور می‌شود؛ این امر در فرمایشات دیروز رهبری نیز مشهود بود.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: با توجه به وضعیت و مشکلات کنونی فضای اقتصادی باید توهمات و خرافاتی که بعضا در ذهن تصمیم‌گیران ایجاد شده است، ریشه‌یابی بشود و به دنبال برطرف کردن این گره‌ها باشیم.
ذهنیت اشتباهی مبنی بر "انرژی ارزان" وجود دارد
عشقی در تکمیل سخنان خود افزود: طی سال‌های اخیر نرخ انرژی روند صعودی داشته است اما کماکان ذهنیت اشتباهی مبنی بر وجود " انرژی ارزان" شنیده شده و مقایسه‌های اشتباهی انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: شناخت وضعیت موجود، تحلیل و ریشه‌یابی تصورات اشتباه و بررسی راهکارها می‌تواند شرایط بهتری را برای اقتصاد کشور و بازار سرمایه رقم بزند. باید تحلیل سیستماتیک داشته باشیم و تمام اکوسیستم را به‌طور کامل ببینیم؛ قطعا نگاه کلان می‌تواند کشور را به مقاصد اقتصادی برساند.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه دست‌یابی به مقاصد اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری نیازمند ثبات اقتصادی بوده، مطرح کرد: یکی از مهم‌ترین پایه‌ و اساس شکل‌گیری سرمایه‌گذاری مربوط به اصل ثبات می‌شود؛ افزایش سرمایه‌گذاری در کشور مسلتزم وجود ثبات اقتصادی است و نبود این اهم متاسفانه باعث دیدگاه کوتاه مدت به بازارها شده است.
عدم ثبات در سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاران را به سوداگری سوق می‌دهد
وی افزود: متاسفانه برخی از سیاست‌گذاری‌ها باعث شده تا سرمایه‌گذاری به شدت کمرنگ‌تر از گذشته بشود و افراد به جهت دریافت سود به دنبال خرید اقلام و فروش سریع آن باشند. سیاست‌گذاری‌ها افراد را به سوداگری سوق می‌دهد و این در حالی بوده که دیدگاه‌های کوتاه مدت در سرمایه‌گذاری خطر بزرگی را به بار می‌آورد.
بنگاه اقتصادی را با قیمت‌گذاری دستوری ملزم می‌کنند تا محصولات خود را با زیان بفروشد!/ اگر بنگاه اقتصادی سودده نباشد، فعالیت آن بی‌معناست
رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه عدم ثبات اقتصادی یکی از مواردی که باعث تزلزل سرمایه‌گذاری می‌شود، گفت: باید به چارچوب بخش خصوصی احترام گذاشته بشود اما بعضا چنین دیدگاهی وجود ندارد. ، هنوز درگیر سیاست اشتباه قیمت‌گدذاری دستوری هستیم؛ این مسئله باعث انحراف در سرمایه‌گذار، مصرف‌کننده و سیاست‌گذار می‌شود. همچنین انحراف در تخصیص منابع، عرضه و تقاضا در بلند مدت، تقویت خام فروشی و عدم شکل‌گیری ارزش افزوده در اقتصاد، توزیع رانت و... از دیگر آسیب‌های آن است.
عشقی بیان کرد: باید به دنبال افزایش ارزش افزوده در بازار سرمایه باشیم تا به این واسطه کیک اقتصادی بزرگ بشود. علاوه بر ثبات اقتصادی، بحث سوددهی بنگاه‌های اقتصادی حائز اهمیت است. اگر بنگاه اقتصادی سودده نباشد، فعالیت آن بی‌معناست؛ متاسفانه بنگاه‌ اقتصادی را ملزم به فروش محصولات خود با قیمت‌گذاری دستوری می‌کنند و انتظار دارند که افزایش تولید و کیفیت نیز داشته باشد. در این بین علاوه بر قیمت‌گذاری دستوری با تولید دستوری نیز مواجه هستیم و بنگاهی را ملزم به تولید و ایجاد زیان انباشته می‌کنند.
ورود سلیقه‌ای دستگاه‌های نظارتی در چرخه‌های اقتصادی / دولت عرصه‌های دخالت خود را مشخص کند
وی بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از بنگاه‌های بزرگ سودآور هستند اما بنا بر تغییر قوانین و مقررات و یا سیاست‌های دستوری با چالش‌هایی رو به رو می‌شوند و این مسئله قابلیت سرمایه‌گذاری و پیش‌بینی پذیری را از بین می‌برد. فناوری و استفاده‌ از فناوری‌های مدرن موجب مزیت‌های رقابتی می‌شود اما مشکلاتی نظیر دخالت‌ها و قیمت‌گذاری‌ها باعث شده تا در عوض بهره‌ بردن از دانش و پیشرفت فناوری و کسب سود مشروع، فعال اقتصادی متمایل به خام فروشی بشود.
رئیس سازمان بورس تشریح کرد: امروزه نیازمند این هستیم که دولت عرصه‌های دخالت خود را مشخص کند، متاسفانه ما نمی‌دانیم که تا چند ماه دولت در چه بخشی اعمال سیاست‌ خواهد کرد؛ در فرمایشات روز گذشته رهبری نیز این مسئله مورد تاکید بود و مبحث اینکه دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد و باید پلتفرم‌سازی برای فعالیت بازیگران بخش خصوصی داشته باشد، مورد اشاره قرار گرفت. اکنون دولت در ایجاد بنگاه‌های خصوصی رقیب بخش خصوصی است و تا زمانی که شرکت‌های بزرگ و پتروشیمی‌های ما در دست دولت بودند، انرژی ارزان و انواع حمایت‌ها برخوردار بودند اما پس از اینکه در راستای سیاست‌های اصل 44 واگذار شدند، هر ساله با تغییرات بودجه، هزینه‌های آنها افزایش پیدا می‌کند.
عشقی تصرح کرد: ورود سلیقه‌ای دستگاه‌های نظارتی در چرخه‌ها و تصمیمات اقتصادی می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد، اگر خواهان جبران و ایجاد ثبات هستیم باید بستر کسب سود را برای سرمایه‌گذارانی که به بخش واقعی اقتصاد و بازار سهام ورود کرده‌اند، حمایت کنیم.
افزایش شفافیت به‌منظور حمایت از حقوق سهامداران
وی ابراز کرد: بحث شفافیت همواره مورد تاکید بوده است و سازمان بورس نیز با توجه به سامانه‌هایی که اطلاعات ناشران و بازار را در اختیار فعالان این حوزه قرار می‌دهد، قصد در افزایش شفافیت را دارد؛ در همین راستا و برای افزایش کیفی شفافیت بحث افشای تخلفات و سوت‌زنی در دستورکار قرار گرفت. افزایش شفافیت موجب عدالت اقتصادی خواهد شد و سرمایه‌گذاران به این واسطه می‌توانند نگرش و پیش‌بینی صحیحی داشته باشند؛ برای حمایت از حقوق سهامداران باید در افشای وضعیت سیاست‌گذاری‌ها، بنگاه‌ها و ناشران به دنبال افشای هرچه بیشتر هستیم و از همفکری فعالان بازار و صاحب‌نظران نیز استقبال خواهیم کرد.
کمیته ویژه سازمان بورس برای دانش‌بنیان‌ها
رئیس سازمان بورس مطرح کرد: در خصوص توسعه تامین مالی اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات خوبی در پذیرش و تامین مالی انجام شده و کمیته‌ای در این خصوص با حضور معاون علمی ریاست جمهوری و فعالان بازار سهام تشکیل شده است؛ به‌طور حتم شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند نقش موثری در پیشرفت بازار سهام داشته باشند.
موانع باعث تغییرات تاکتیکی می‌شود نه تغیرات راهبردی
عشقی در خاتمه سخنان خود گفت: در کنار مسائل داخلی، تغییرات بین المللی نیز مطرح بوده و اتفاقات حول این موضوع رخ می‌دهد گاهی باعث ایجاد موانع تاکتیکی در توسعه اقتصادی می‌شود اما هیچ یک از این موارد نمی‌تواند مانع راهبری ایجاد کند؛ گاهی نیاز بوده که تاکتیک‌ها و شیوه‌ خود را تغییر بدهیم اما اگر صنایع ما سودآور باشند می‌توانیم در بلندمدت به نتایج خوبی در سرمایه‌گذاری دست پیدا کنیم و اگر برای سرمایه‌گذاران این اطمینان را به وجود بیاوریم که سیاست‌های ما تغییر نخواهد کرد، قطعا می‌توانیم سرمایه‌گذاران خارجی نیز جذب کنیم.

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/736531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سهم 41 درصدی ابرپروژه‌های نفتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی دولت سیزدهم

برای روز سعدی؛ کرشمه کلمات

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، شعار سال را محقق می کند

هاوینگ بیت کوین فرا رسید

رفتارهای دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد با ادعاهایش کاملا متناقض است

روایت جالب یک اقتصاددان از دلیل افزایش عجیب قیمت طلا

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

روند نزولی بازار ارز ادامه دارد

امکان تحقق رشد اقتصادی مطلوب در 1403 با اصلاح سیاست‌ها

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان تشکیل می‌شود

دلیل افزایش عجیب قیمت طلا مشخص شد

در سیستم حاکمیتی کشور، وزیر اقتصاد ، هیچ کاره است/ سیاست پولی و مالی دولت در جای دیگری تنظیم می‌شود!

چرا باید از کارت سوخت شخصی استفاده کنیم؟

هشدار صندوق بین‌المللی پول به آمریکا

افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

در سیستم حاکمیتی کشور، وزیر اقتصاد ، هیچکاره است/ سیاست پولی و مالی دولت در جای دیگری تنظیم می‌شود!

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

اطلاعات غلطی که دولت در باره کاهش نرخ بیکاری می دهد، فقط حلوا حلوا گفتن است؛ با آن دهان شیرین نمی شود

وقتی اوضاع اقتصادی خوب نیست، استقلال به چه کاری می‌آید؟ + فیلم

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

صادرات حوزه غذایی کشور بسیار محدود است

یارانه نان را به جای نانوا به مردم بدهید

تداوم روند کاهشی مصرف سرانه فرآورده‌‌‌های گوشتی

رقابت نفسگیر منطقه‌ای در صنعت غذا

اجرای نمایش «کی با من پیتزا می‌پزه؟» برای کودکان

اجرای «مجنون آن لیلی» با روایت رشید کاکاوند

گردهمایی عامه‌پسندها پس از 30 سال

«فرداها» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

میراث سینماگر فقید

پل آهنی؛ نماد انقلاب صنعتی

70 سال تاخیر!

سهمیه ایتالیا، شاید 6 تیم

امروز؛ بهتر از بازی اول باش

دست‌های خالی در باواریا

چطور دفاع می‌کنید؟

احتمال سرمایه‌گذاری گلرنگ در تخفیفان

ارائه یک پلتفرم بانکداری دیجیتال برای کسب‌وکارها

دومین خروج بزرگ بنیانگذاران رقم می‌خورد؟

فرار سرمایه‌گذاران خطرپذیر از اژدهای سرخ

اثر تورمی در کمین تاکسی‏‏‌های اینترنتی؟

روز پایان اکسپو روز شروع فعالیت است

صنعت لوازم خانگی زیر ذره‌بین

راه گشایش ارزی برای تولید به قصد صادرات

مسیریابی بانک‌ بزرگ پس از ادغام

بازار جهانی - 1403/02/01

پلیمر خاورمیانه - 1403/02/01

زنجیره فولاد - 1403/02/01

پلیمر جهانی - 1403/02/01

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی