بازار آریا

آخرين مطالب

کسب‌و‌کارپایدار

گوشت مصنوعی «اخلاق غذا خوردن» را متحول خواهد کرد مقالات اقتصاد جهاني

گوشت مصنوعی «اخلاق غذا خوردن» را متحول خواهد کرد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم : مریم رضایی منبع: Wall Street Journal در سال 2022، سرانه مصرف مرغ آمریکایی‌‌‌ها تقریبا 45 کیلوگرم بود. طبق اعلام «شورای ملی مرغ»، در سال 1992 که برای اولین بار مصرف مرغ از گوشت بیشتر شد، این رقم 30 کیلوگرم بوده است.
در پس این فراوانی مصرف، تولید کارآمدی وجود دارد که منتقدان آن را کشاورزی کارخانه‌‌‌ای می‌‌‌نامند. جوجه‌‌‌هایی که برای تولید حداکثر گوشت مرغ در کمترین زمان ممکن پرورش داده می‌‌‌شوند و در سوله‌‌‌های تنگ محبوس می‌‌‌شوند تا آماده سلاخی و بعد جداسازی شوند، زندگی‌‌‌های کوتاه و ناراحت‌‌‌کننده‌‌‌ای را تحمل می‌کنند. اما تولید مرغ ارزان برای انسان گران تمام می‌شود. با اینکه اتوماسیون شرایط را بهبود بخشیده، فرآوری مرغ یکی از بدترین مشاغل محسوب می‌شود: بوی بد، سروصدای زیاد، خون و کثیفی، هوای سرد، احتمال آسیب‌‌‌دیدگی در زمین‌‌‌های لغزنده و به اضافه همه اینها، دستمزد پایین.
بیشتر آمریکایی‌‌‌ها از مرغ نمی‌‌‌گذرند و در عوض ترجیح می‌دهند به این فکر نکنند که این مرغ‌‌‌ها چطور تولید می‌‌‌شوند و از کجا می‌‌‌آیند. به هر حال، در آینده‌‌‌ای نه‌چندان دور، ممکن است دیگر لازم نباشد بین وجدانمان و اشتهایمان یکی را انتخاب کنیم. به جای سلاخی کردن حیوانات، گوشت‌‌‌هایی خواهیم داشت که از سلول‌‌‌های رشد‌یافته در محفظه‌‌‌های خمره‌مانند به دست می‌‌‌آیند، بدون خون و خونریزی. در ماه نوامبر، این چشم‌‌‌انداز که بیشتر شبیه داستان‌‌‌های علمی است، یک قدم مهم به واقعیت نزدیک‌‌‌تر شد. FDA به استارت‌آپ «آپساید فودز» (Upside Foods) واقع در سان‌فرانسیسکو، برای تولید مرغ بدون نیاز به سلاخی کردن مجوز داد. البته این شرکت همچنان باید با وزارت کشاورزی آمریکا همکاری کند تا بعد از فرآیندهای نظارتی دقیق، بتواند مجوز برچسب‌‌‌زنی بگیرد. آنها قصد دارند اول از همه این گوشت را به رستوران‌‌‌های لوکس عرضه کنند.
آپساید فودز یکی از انبوه استارت‌آپ‌‌‌هایی است که از جدیدترین تکنیک‌‌‌های بیولوژیک که به بیولوژی مصنوعی یا «سین‌‌‌بیو» معروف شده استفاده می‌کنند تا غذا و مواد دیگر را مطابق استانداردهای محیط‌زیستی و اخلاقی تولید کنند. آنه گرو، سخنگوی شرکت تکنولوژی غذایی «پرفکت دی» که در سال 2014 توسط دو فردی که خودشان را «وگان‌‌‌های مبارز» توصیف می‌کنند تاسیس شده، می‌‌‌گوید: «مشتریان ما همه افرادی هستند که دوست دارند انواع غذاها را بخورند، اما به این مسائل اهمیت واقعی می‌دهند. ظلمی که نسبت به حیوانات می‌شود، برای این افراد مهم است.» شرکت پرفکت دی برای تولید محصولات لبنی بدون دخالت دام، فلورهای میکروبی را از نظر ژنتیکی تغییر داده تا مایه‌‌‌ای درست مثل آنچه در شیر یافت می‌شود، تولید کنند.
این محصولات که در خمره پرورش می‌‌‌یابند، با گوشت‌‌‌های گیاهی آزمایشگاهی که شرکت‌هایی مثل Impossible Foods و Beyond Meat می‌‌‌فروشند، ‌‌‌ فرق دارند. سلول‌‌‌ها یا پروتئین‌‌‌های آنها یکی هستند، اما روش تولید آنها با هم فرق دارد. Impossible Foods از بیولوژی مصنوعی برای تولید ترکیبات آهن‌‌‌دار موجود در خون استفاده می‌کند؛ مولکولی که باعث رنگ و مزه متفاوت گوشت می‌شود. اما گوشت‌‌‌های آزمایشگاهی این شرکت، عمدتا از پروتئین سویا و روغن‌‌‌های گیاهی ساخته شده‌‌‌اند.
مدیرانی که در حوزه بیولوژی مصنوعی کار می‌کنند، حرف از حیوان‌‌‌دوستی و فعالیت محیط‌زیستی می‌‌‌زنند. اما بیولوژی مصنوعی همچنان شکلی از مهندسی زیستی است. در نتیجه، جنبه اخلاقی آن، نشان‌‌‌دهنده یک تحول فرهنگی مهم است. از اولین «روز زمین» در سال 1970، کسب و کارهای بزرگ و کوچک از دل این واقعیت بیرون آمده‌‌‌اند که غذاها، پارچه‌‌‌ها، لوازم آرایشی و دیگر محصولات «طبیعی» برای انسان و برای زمین بهتر هستند. این رویکرد به عصر «رمانتیک» در قرن 18 و 19 برمی‌‌‌گردد که می‌‌‌گفت: هر چیز طبیعی امن، مطمئن و بافضیلت است و هر چیز مصنوعی، فریبنده و خطرناک است.
بیولوژی مصنوعی این فرضیات را از بین می‌‌‌برد و استانداردهای زیست محیطی و اخلاقی تعیین می‌کند که رعایت آنها آسان‌‌‌تر و لذت‌‌‌بخش‌‌‌تر است. این تکنولوژی می‌تواند برعکس آنچه باشد که برینک لیندزی نویسنده در اواخر دهه 60 «واکنش ضدخلاقیت» نامیده بود و منظورش دوری فرهنگی از اشکال مختلف پیشرفت تکنولوژیک بود که تسلط بشر بر دنیای فیزیکی را بیشتر می‌‌‌کرد.
رویکردهای ضد‌خلاقیت، از طریق اکوسیستم فکری نشریات و گروه‌‌‌های مدافع آنها، هنوز از نظر فرهنگی قدرت خود را دارند. جایدی هسنون، مدیر مرکز گروه Food Safety، می‌‌‌گوید: «گوشت‌‌‌هایی که با کشت سلولی تولید می‌‌‌شوند، نوعی غذای مصنوعی هستند که از سلول‌‌‌های حیوانی درست شده‌‌‌اند، نه آن گوشتی که مصرف‌کنندگان می‌‌‌شناسند.» این گروه کنشگر، در حال لابی کردن با دولت آمریکاست تا تولیدکنندگان گوشت‌‌‌های آزمایشگاهی را ملزم کند از برچسب‌‌‌هایی مانند «محصول پروتئینی مصنوعی ساخته شده از سلول‌‌‌‌‌‌های گوشت گاو» استفاده کنند. از نظر آنها عناوین خنثی مثل «گوشت پرورشی» رضایت بیشتر مردم را جلب می‌کند.
این در حالی است که مصرف‌کنندگان عادی، بیشتر به مزه و قیمت غذاها اهمیت می‌دهند. افرادی که گوشت و لبنیات آزمایشگاهی را تست کرده‌‌‌اند، می‌‌‌گویند مزه آنها فرقی با محصولات معمولی ندارد. بنابراین فروش آنها با یک قیمت رقابتی می‌تواند چالشی جدی ایجاد کند. در حال حاضر، تقریبا قیمت هر نیم کیلو سالمون آزمایشگاهی شرکت Wildtype 250دلار است و این در حالی است که قیمت همین قدر سالمون درجه یک طبیعی 150 دلار است. به همین دلیل است که این شرکت‌ها، فعلا با عرضه به رستوران‌‌‌های لوکس که مشتریانشان حساسیت چندانی به قیمت ندارند، ‌‌‌ شروع کرده‌‌‌اند.
مسیری که این شرکت‌ها می‌‌‌پیمایند، در بلندمدت مطمئن و روشن است. مصرف گوشت پرورشی مصنوعی، با گذشت یک نسل ممکن است خیلی رایج نشود، ‌‌‌ اما نرمال خواهد شد. البته با گذشت دو نسل، از نظر اخلاقی به یک الزام تبدیل می‌شود. اقتصاد و تکنولوژی می‌توانند انتظارات و اعمال اخلاقی را متحول کنند. هر چقدر هزینه این مزیت کمتر باشد، مردم بیشتر از آن استقبال خواهند کرد.
--> اخبار مرتبط تصاویر جدید از 2 توله ماده‌یوز پارک ملی توران+فیلم گروه زراعت و دامداری؛ بدون رشد مصرف این غذاها باعث افزایش رشد قد می‌شود 5تابلو از صورت‌های مالی هاشمی نراقی بازار آلمان را در دست گرفت

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/734485/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان به کجا می‌رسد؟

ارز حج 1403 تأمین شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

با 200 میلیون تومان چه خودرویی بخرم؟

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

نرخ ارز کشورهای عربی در ایران/ دینار عراق و درهم امارات چند؟

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

اشتغال 700 نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

هشدار ارزی قالیباف به دولت

قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

کشف بیش از 5 هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین

ضرورت جهادتبیین در موضوعات اقتصادی/تعیین مشوق‌های ویژه برای استان

چرخه اقتصادی کشور وابسته به قشر کارگر است

تجدید میثاق جامعه کارگری استان با شهیدان

ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

قیمت روز محصولات ایران خودرو و سایپا

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو

همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم

ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم

پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال 1403 | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی