بازار آریا

آخرين مطالب

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی اعلام کرد

تحمیل تورم 78 درصدی به صنعت لوازم خانگی گفتگو

تحمیل تورم 78 درصدی به صنعت لوازم خانگی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - امید فاضلی‌نیا، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: در کمتر از یک سال اخیر، بخش تولید با افزایش 150 تا 200 درصدی تعرفه‌های انرژی روبه‌رو بوده همچنین در سال‌جاری حداقل افزایش هزینه حمل‌ونقل به 30‌درصد رسیده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، فاضلی‌نیا افزود: در چنین شرایطی، نرخ سود سپرده بانک‌ها مصوب 23 درصدی دارد که در برخی بانک‌ها تا 26‌درصد هم می‌رسد اما سود تمام‌شده تسهیلات برای تولیدکننده 5/ 39‌درصد است. از سوی دیگر مبنای حقوق ورودی گمرک از ارز 4200 تومان به ارز نیمایی (28500 تومان) افزایش پیدا کرده است اما با وجود این اراده تولیدکننده بر عدم‌تعدیل نیرو و ادامه مسیر توسعه است. وی با تاکید بر اینکه صنعت لوازم خانگی به توازن مدیریت دولت، از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید نیاز دارد، گفت: بخش زیادی از مشکلات این صنعت ناشی از نگاه بخشی، واگرایانه و غیر‌راهبردی است.
صنعت لوازم خانگی مانند دیگر صنایع شامل یک زنجیره است که هر حلقه آن روی سایر بخش‌ها تاثیرگذار است. این زنجیره از تامین، تولید، شبکه توزیع و خدمات پس از فروش را شامل می‌شود که اگر بخواهیم سیاست عالمانه و مبتنی بر توسعه اتخاذ کنیم باید کل این زنجیره به درستی مدیریت شود. به گفته فاضلی‌نیا، کل این زنجیره باید با سیاست‌ها و عملکردهای آن، به صورت متوازن به جلو حرکت کند، به طور مثال، در حوزه عرضه محصولات فولادی و پلیمری شاهد آزادسازی قیمت‌ها و عرضه این محصولات برای کشف قیمت در بورس هستیم به طوری که در روزهای اخیر شاهد افزایش 42 درصدی قیمت این کالاها بوده‌ایم، این در حالی است که کالای لوازم خانگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری است و صادرات هم کمرنگ شده است، در این شرایط دولت باید اولویت سرمایه‌گذاری را مشخص کرده و بر میزان تولید اشراف داشته باشد.
ضرورت تناسب حمایت‌ها با خلق ارزش افزوده
وی تصریح کرد: متاسفانه تولیدکننده‌‌‌ها احساس می‌کنند، فعالیت‌های مبتنی بر لابی‌‌‌گری بیشتر مورد حمایت قرار می‌گیرد تا فعالیت کسانی که در حوزه خلق ارزش افزوده برای کشور تلاش می‌کنند. این روند، با مدل‌های توسعه‌یافته همخوانی ندارد و این مسیر در کشورهایی که توسعه را تجربه کرده‌اند، برعکس است. سیاست‌ها باید بر اساس وزن‌دهی به اولویت‌ها ساماندهی شود؛ به طور مثال اولویت صادراتی ما برای تعدادی از کشورها تدوین می‌شود اما نمایشگاه‌های ما در کشورهای دیگری برپا می‌شود!
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی به دیگر چالش تولید یعنی قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: مقابله با قاچاق که شامل پیشگیری است باید در حوزه قوانین به گونه‌ای ساماندهی شود که اجرای قانون برای قاچاقچی شامل هزینه فزاینده باشد تا ریسک قاچاق به سوی قاچاقچی سوق داده شود.
وی بیان کرد: متاسفانه مناطق آزاد که باید سکویی برای صادرات باشد به دروازه‌ای برای واردات تبدیل شده و نیاز به اصلاح رویه‌ها دارد. وی ضمن تشریح آفت‌های موجود در مسیر توسعه صنعت لوازم خانگی ایران گفت: با مجموع مواردی که اشاره شد، به‌رغم اینکه امسال تورم بخش صنعت لوازم خانگی 78‌درصد است، از اردیبهشت ماه سال گذشته تاکنون مجوز افزایش 10درصدی قیمت لوازم خانگی (غیر از تلویزیون) صادر شد. فاضلی‌نیا گفت: ضمن پاسداشت حقوق مردم، ضروری است شرایط تولیدکننده درک شده و مدیریت دولت از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید به گونه‌ای باشد که تنها به یک بخش فشار وارد نشود. وی افزود: به همین منظور مدیریت کاهش هزینه‌ها باید مبتنی بر فرآیندها باشد تا قدرت خرید و توان اقتصادی مردم هم لحاظ شود. قطعا رویکرد دولت در این مسیر باید بر کاستن از فشار بر تولیدکننده و مصرف‌کننده قرار گیرد.
صنعت لوازم خانگی نیازمند تصمیمات استراتژیک
وی ادامه داد: تصمیم‌گیری‌های بخشی و جزیره‌ای و بدون توجه به اثرگذاری متقابل در حلقه‌های دیگر آسیب‌زا خواهد بود؛ از طرفی، سهم ارزش افزوده این صنعت نسبت به کل صنایع 4/ 1‌درصد است، همچنین ارزش افزوده آن هم 33‌درصد است و سهم بسزایی در اشتغال‌زایی دارد. دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه اشتغال این صنعت طبق آمار رسمی وزارت صمت به صورت مستقیم 60‌هزار نفر است، افزود: در صنعت لوازم خانگی هر اشتغال مستقیم، 10 اشتغال غیرمستقیم به همراه دارد.
فاضلی‌نیا حجم سرمایه‌گذاری در صنعت لوازم خانگی را 80 همت (هزار میلیارد تومان) عنوان و تصریح کرد: در چهار سال اخیر تحول و شکوفایی کم‌نظیری در صنعت لوازم خانگی رخ داده است و این در حالی است که برندهای خارجی این صنعت، با اعمال تحریم‌ها کشور را ترک کردند. وی افزود: این افتخار است که تولیدکنندگان با شرایط سخت اقتصادی و تحمل فشارهای ناشی از تحریم‌ها، بدون حمایت سیاستگذاری‌شده، توانستند نیاز داخلی را تامین کنند، ضمن اینکه بخشی از تولیدکنندگان هم توانستند این صنعت را عمیق کرده و برندسازی کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی میزان صادرات این حوزه را حدود 400 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این در حالی است که طبق برآوردها سهم قاچاق لوازم خانگی در بازار ایران تا چند برابر این عدد تخمین زده می‌شود. به گفته وی، آمار کلی تولید در سال 1400 حدود 5/ 16 میلیون دستگاه لوازم خانگی بوده که در برنامه 1401 به 5/ 19 میلیون دستگاه افزایش پیدا کرده است. وی ادامه داد: با همه این شرایط و تصمیمات بخشی، مقطعی و تغییرات مستمر و با وجود همه این ناملایمات، رشد صنعت لوازم خانگی در داخل کشور طی سال‌های اخیر، به لحاظ کمی و کیفی قابل دفاع است و مردم هم اقبال خوبی به برندهای داخلی داشته‌اند. اما مقررات و قوانین شاید بتواند روی تصمیم تولیدکننده برای توسعه، اثر منفی بگذارد.
فاضلی‌نیا با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی نیازمند تصمیمات استراتژیک است، اظهار کرد: توسعه بدون سرمایه‌گذاری و تکنولوژی، معنای ملموس و منطقی نخواهد داشت و شعارگونه خواهد بود؛ باید سیاست‌های دولت، مروج و مشوق ترویج سرمایه‌گذاری در صنعت باشد اما گاهی سیاست‌های جزیره‌ای و غیر‌هم‌راستا باعث می‌شود، هزینه‌های سربار برای تولیدکننده ایجاد شود. وی بیان کرد: در چنین شرایطی، افراد خواسته یا ناخواسته به سوی دلالی و واسطه‌گری سوق داده می‌شوند که در رقم GDP و پرداخت هزینه‌های مالیاتی به دولت، تاثیر منفی خواهد داشت. از همین رو هوشمندانه عمل کردن در اتخاذ سیاست‌ها می‌تواند سیگنال مثبتی برای ترسیم راه سرمایه‌گذار باشد تا سرمایه‌گذار و کارآفرین بتواند خلق ثروت بیشتری برای کشور انجام دهد.
مزیت‌های توسعه بنگاه‌های بزرگ‌مقیاس لوازم خانگی
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: دولت باید ظرفیت‌های خالی در بخش‌های مختلف را شناسایی کرده و سرمایه‌ها را به همان سو هدایت کند. وی در ادامه تشریح ضرورت‌های حوزه سیاستگذاری در صنعت لوازم خانگی، به مزیت‌های توسعه بنگاه‌های بزرگ‌مقیاس لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: این موضوع، سبب می‌شود تا هزینه‌ها کاهش پیدا کرده، قدرت چانه‌زنی در معاملات بین‌المللی و سرمایه‌گذاری برای توسعه افزایش پیدا کند؛ از سوی دیگر رقابتی‌تر کردن تولید در چنین شرایطی افزایش خواهد یافت که این امر منجر به ارتقای خدمات و پشتیبانی از حقوق مشتری و مردم می‌شود. فاضلی‌نیا از نوین شدن رویکردهای پشتیبانی در این صنعت گفت و افزود: در حال حاضر رویکرد خدمات پس از فروش، مراقبت از مشتریان (customer care) است به طوری که قبل، حین و بعد از ارائه سرویس به مشتری، این رابطه برقرار خواهد بود.
تغییر مستمر سیاست‌ها به برنامه‌ریزی برای تولید آسیب می‌زند
وی تصریح کرد: متاسفانه علاوه بر قاچاق، شاهد واردات در پوشش تولید هستیم که برای کشور مزیتی به همراه ندارد. در صورتی که اگر سیاست‌های دولت عالمانه‌تر باشد، هرچه شاخص عمق ساخت داخل بیشتر باشد، بهره‌مندی در این عرصه هم ارتقا خواهد یافت. دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: در صحنه نابرابر، صادرات برای صنعت لوازم خانگی بسیار هزینه‌زاست اما شاهدیم که تغییر مستمر سیاست‌ها به برنامه‌ریزی‌های بخش تولید آسیب وارد می‌کند. وی با بیان اینکه تولیدکننده، بدون مشتری و مشتری بدون تولیدکننده فاقد معناست و بر همین اساس هم باید حمایت از هر دو سو متوازن باشد، گفت: نادیده گرفتن هر یک از این دو سو، سبب نابودی سمت دیگر ماجرا خواهد شد که متاسفانه در سیاست‌های کنونی توازنی وجود ندارد.
--> اخبار مرتبط حال تولید خوب است توفان را پایانی نیست بررسی توسعه همکاری‌های اقتصادی در ساحل عاج حمایت 7 هزار میلیارد تومانی از شرکت‌‌های دانش‌ بنیان صنعت برق ابزار سیاستگذاران یا موتور محرک اقتصاد؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/732587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز

مشکلات 7 بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد

توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی

یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران

نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی

واردات گوشت گرم از آفریقا

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

بیانیه مهم 28 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان

تهیه 3000 سند کاداستر برای املاک شهرداری قم

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان

آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان

رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی/ تصاویر

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

قیمت روز خودرو؛ دومین روز کاهشی بازار خودرو

بودجه روسیه برمبنای نفت 65 دلاری تنظیم می‌شود

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

عاقبت به خیری استقلال و پرسپولیس با واگذاری به نهادهای اقتصادی؛آرزوهایی که دست‌یافتنی شدند

محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل کشف شد

صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد

بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است

تخصیص 40 درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

بورس تغییر جهت داد

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک 2 کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد

توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی است

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی