بازار آریا

آخرين مطالب

وقتی آب، دشمن می‌شود

چالش ضدعفونی محیط‌های فرآوری مواد غذایی خشک اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : ناتان میردامادی، کارشناس ارشد ایمنی مواد غذایی در شرکت مشاور بهداشت صنایع غذایی می‌گوید: حضور آب در محیط فرآوری مواد غذایی خشک و کم‌رطوبت، خطر ایمنی غذایی قابل توجهی را ایجاد می‌کند. این امر فرآیند تمیز کردن و ضدعفونی این مناطق را به چالش می‌کشد، به ویژه با توجه به اثرات مضر رشد میکروارگانیسم‌ها بر سلامت انسان.
میکروارگانیسم‌ها به رطوبت، دمای مناسب و فقط کمی زمان برای رشد نیاز دارند. برخی از ارگانیسم‌ها مانند مخمرها و کپک‌ها و میکروارگانیسم‌هایی مانند سالمونلا می‌توانند برای مدت طولانی در محیط‌های خشک زنده بمانند و فقط کمی رطوبت می‌تواند به عنوان یک کاتالیزور فوق‌العاده باشد. هنگامی که این پاتوژن‌ها شروع به گسترش می‌کنند، تاسیسات تولید مواد غذایی را ویران می‌کنند و باعث وقفه در تولید و شیوع بیماری‌های ناشی از غذای ناسالم می‌شوند. تا اواخر دهه 1990 بود که سالمونلا برای نخستین بار در غلات خشک شناسایی شد و حتی خطر آلودگی میکروبی در محصولات غذایی خشک و کم‌رطوبت نیز دیده شد. امروزه، صرف‌نظر از محیط فرآوری، به خوبی درک شده است که عوامل رطوبت‌زا و رشد میکروبی باید کنترل شوند.
رطوبت می‌تواند به روش‌های مختلفی وارد محیط‌های فرآوری مواد غذایی خشک شود. هنگامی که سیستم‌های تهویه کافی وجود نداشته باشد، ایجاد رطوبت و میعان مقصر معمول هستند. کارمندان همچنین ممکن است در صورت نبود کنترل‌‌های رایج، باقی‌‌مانده آب را از مناطق مرطوب در حین حرکت منتقل کنند. همچنین استفاده نادرست از آب هنگام نظافت و ضدعفونی محیط‌های خشک، دلیل بدیهی است که در آن می‌توان آب را وارد محیط خشک کرد.
از طرف دیگر، تمیز کردن و ضدعفونی موثر در محیط‌های خشک یک نگرانی بزرگ است، به ویژه با توجه به اینکه اکثر محصولات پاک‌کننده و ضدعفونی‌کننده موجود در بازار امروز عمدتا از آب تشکیل شده‌اند. چه در تمیز کردن سطوح تماس با غذا و چه کفپوش‌ها، در محیط‌های مرطوب و در محیط‌های خشک، چه در مکان‌های در معرض دید و چه در آن گودال‌ها و شکاف‌هایی که به سختی دیده می‌شوند، عوامل بیماری‌زا علاقه زیادی به پنهان شدن دارند. رطوبت می‌تواند چسبندگی آنها به سطوح را افزایش دهد و رشد میکروبی را بیشتر کند.
در محیط‌‌های فرآوری مواد غذایی خشک، این مشکل به‌‌ویژه به دلیل مخلوط شدن مواد خشک با رطوبت برای تشکیل خمیر، تشدید می‌شود. جرد تورگسون، مدیر توسعه کسب‌و‌کار در Pureline می‌گوید: اگر آب را به خط تولید ادویه وارد کنید، یک وضعیت کابوس‌وار اتفاق می‌افتد. به دلیل خطرات ناشی از آب، بسیاری از غذاسازها، صرف‌نظر از تحمل محیط فرآوری مواد غذایی در برابر رطوبت، به روش‌های خشکشویی و بهداشتی برای استفاده معمول آماده‌سازی می‌شوند. میردامادی می‌گوید: به‌طور کلی، همه بخش‌های صنایع غذایی شروع به درک اهمیت کنترل رطوبت به عنوان یکی از جنبه‌های مهم کنترل رشد میکروارگانیسم‌‌ها کرده‌‌اند. توجه به این نکته مهم است که بدون داشتن یک محیط تمیز، ضدعفونی کردن بی‌اثر خواهد بود.
پاک‌سازی در محیط فرآوری مواد غذایی خشک
در یک شرایط ایده‌آل، تمام تجهیزات و امکانات باید به یک روش تمیز شوند. اما با توجه به پیچیدگی طراحی تجهیزات، چیدمان و سطوح تاسیسات و فرصت برای آلودگی متقابل، به ویژه بین مناطق مرطوب و خشک، پروتکل‌های تمیزکاری سختگیرانه‌ای باید به‌طور خاص برای محیط اجرا شوند. کارشناسان توصیه می‌کنند همیشه در محیط‌های خشک از بالا به پایین با استفاده از برس‌ها و زداینده‌هایی که خاک‌ها را جارو می‌کند تمیزکاری را انجام دهید. سپس، خاک‌های شل شده را با یک دستگاه خلأ مجهز به فیلتر HEPA یا هوای فشرده بسیار کنترل شده، جارو کنید. هوای فشرده معمولا آخرین راه‌حل است، زیرا کاربران باید مراقب باشند که هوا صرفا خاک، میکروارگانیسم‌‌ها و آلرژن‌‌ها را از یک منطقه به منطقه دیگر نمی‌‌برد. پس از پاک کردن تمام آلودگی‌های قابل مشاهده، می‌توان از ضدعفونی‌کننده مورد تایید FDA برای پاک کردن باقی‌مانده‌ها استفاده کرد. هنگامی که تجهیزات تمیز شد، یک بازرسی بصری انجام دهید، روی آن را اسفنج بکشید و در صورت لزوم دوباره تمیز کنید. هنگامی که تمیز‌کاری تکمیل شد، زمان ضدعفونی کردن است.
بهداشت و بهسازی خشک
در ایالات‌متحده، ضدعفونی خشک سطوح تماس با مواد غذایی، نیاز به یک ضدعفونی‌کننده ثبت‌شده توسط EPA دارد، اما باید ماده‌ای باشد که رطوبت غیر‌ضروری ایجاد نکند. اگر ضدعفونی‌کننده تاییدشده باشد، نیازی به شست‌وشو نیست. میردامادی می‌گوید: چالش واقعی محیط‌‌های خشک و کم‌رطوبت، انجام یک ضدعفونی مفید و موثر در آن است. به عنوان مثال، در محیط‌های مرطوب، استفاده از فومرها می‌تواند سطوح را خیس و ضد‌عفونی کند که بسیار موثر و کامل است. اما در محیط‌های خشک، روش‌های ضدعفونی موجود دشوارتر است. او درباره نیاز به حذف آب می‌گوید که نمی‌توان محل‌های خشک را با کف ضد‌عفونی کرد. در برخی موارد به گندزدایی دقیق‌تری نیاز است. در این موارد، یک محلول گازی که قادر است در کل اتاق نفوذ کند و به تمام نواحی سطحی برسد، حتی آنهایی که چشم به راحتی نمی‌تواند ببیند، می‌تواند موثرترین روش باشد. به عنوان مثال، گاز تولید‌شده از دی اکسید کلر، محیط را بازنشانی کرده و آلودگی‌زدایی می‌کند. این گاز در هر گوشه‌ای نفوذ می‌کند و آرامش خاطر را درباره گندزدایی فراهم می‌کند. استفاده از گاز دی اکسید کلر که در محل تولید می‌شود، به صورت دیجیتالی نظارت و ثبت می‌شود تا اطمینان کافی حاصل شود.
رسیدگی به خاک‌های آلوده
گاهی اوقات، حذف خاک به‌ویژه با تکنیک‌های خشکشویی بسیار دشوار است. اگر برای از بین بردن زباله‌های موجود در تجهیزات مورد استفاده در یک محیط فرآوری خشک به آب یا بخار نیاز است، بهتر است قطعات لازم را جدا کرده و به یک دستشویی که در آن می‌توان از تکنیک‌های سنتی پاکسازی مرطوب استفاده کرد، منتقل کرد. قبل از بازگرداندن تجهیزات تازه تمیز شده و ضدعفونی شده به محیط فرآوری مواد غذایی، همه‌چیز باید کاملا خشک باشد تا از رشد میکروبی جلوگیری شود. محیط‌های فرآوری مواد غذایی خشک به ویژه درباره تمیز کردن و ضدعفونی کردن نیازهای منحصر به فردی دارند. میردامادی می‌گوید: یکی از مزایای گاز دی‌اکسید کلر این است که می‌تواند صددرصد موثر باشد. وقتی هر تصمیمی بر ایمنی تاثیر می‌گذارد، می‌خواهید آن را به درستی انجام دهید.
--> اخبار مرتبط سازوکارهای توسعه و بالندگی صنایع اینترنت اشیا، کلید تامین سلامت غذاها صنعت مواد‌غذایی و خطر ابتلا به عفونت‌‌‌های مقاوم تحول صنایع غذایی با استارت‌آپ‌های کشاورزی از گرم کردن مجدد این غذاها بپرهیزید

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/717057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

5 سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد

رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است

رئیس جمهور: برای صدور خدمات فنی مهندسی آمادگی داریم

برای صدور خدمات فنی مهندسی آمادگی داریم

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

سرنوشت عجیب یک وعده رییسی؛ اختلاف قیمت کوییک 13 برابر شد!/ اینفوگرافیک

رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است

افتتاح 3 مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای 5 سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم

مبلغ محکومیت متخلفان اقتصادی استان 218 میلیارد ریال است

3.5 درصد از رشد اقتصادی ایلام مربوط به بهره وری است

فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد

حدود 20 هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز

اجرای سند توسعه اشتغال در 500 روستای خراسان شمالی

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

واقعیت پیامکی که تهرانی‌ها را نگران کرد چه بود؟

باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز

مشکلات 7 بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد

توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی

یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران

نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی

واردات گوشت گرم از آفریقا

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

بیانیه مهم 28 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان

تهیه 3000 سند کاداستر برای املاک شهرداری قم

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان

آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان

رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

جک تی9 جدید؛ همان طراحی آشنا با تفاوت های جزئی/ تصاویر

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی