بازار آریا

آخرين مطالب

تفاهم‌نامه‌هایی که اجرایی نشد اقتصاد ايران

  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : تاکنون 23 تفاهم‌نامه بین ایران و آفریقای‌جنوبی امضا شده است؛ اما هیچ‌کدام به گفته مقامات دو کشور اجرایی نشده‌است. بی‌شک این موضوع بر عدم‌گسترش تعاملات ایران با آفریقای‌جنوبی به‌عنوان یکی از شرکای اصلی تجاریش بی‌تاثیر نیست. برهمین اساس نیز سطح روابط تجاری دو کشور با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده فاصله معناداری دارد.
پیشتر مقامات دو کشور بر سر رشد روابط خود تا سطح 2‌میلیارد دلار در سال‌2022 به توافق رسیده بودند، اما طبق داده‌های گمرک ایران در پنج‌ماهه نخست سال‌جاری ارزش تجارت دو کشور 217‌میلیون و 312‌هزار دلار است. از این میزان 212‌میلیون و 739‌هزار دلار سهم صادرات ایران به آفریقای‌جنوبی است. در مقطع مورد بررسی ارزش واردات ایران از این کشور چهارمیلیون و 573‌هزار دلار گزارش شده است. این رقم در مدت مشابه سال‌گذشته یک‌میلیون دلار بود، در مقابل ارزش صادرات به این کشور در 5‌ماهه اول سال‌گذشته 70‌میلیون دلار است، اگرچه روند توسعه مبادلات دو کشور صعودی بوده است، اما نگاهی به آمار دوازده‌ماهه سال‌گذشته نشان می‌دهد؛ حجم تجارت ایران با این کشور 260‌میلیون دلار است.
این رقم به‌خوبی نشان می‌دهد؛ طرفین در رسیدن به اهداف پیش‌بینی‌شده خود نتوانستند موفق عمل کنند، با این‌حال متولیان تجارت بارها مدعی شده‌اند در مسیر توسعه‌تجارت با آفریقای‌جنوبی موفق عمل کرده‌اند. موضوعی که تلویحا در نشست رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران به نقد کشیده شد. در این نشست، درخصوص بر روی زمین ماندن 23تفاهم‌نامه بین ایران و آفریقای‌جنوبی صحبت شد و طرفین در این نشست بر احیای عملیاتی این تفاهم تاکید کردند. رئیس اتاق ایران همچنین از توجه به تجارت تهاتری بین ایران و آفریقای‌جنوبی سخن گفت و تاکید کرد: بهره‌‌‌‌‌‌گیری از این روش در حوزه کشاورزی بین دو کشور مکمل یکدیگر هستند و باید برای آن برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی شود. رئیس اتاق ایران ادامه داد: حوزه‌هایی نظیر انرژی، برق، خدمات فنی مهندسی، زیرساخت‌‌‌‌‌‌ها، فلزات و فعالیت‌های معدنی، حمل‌‌‌‌‌‌نقل، دارو و تجهیزات پزشکی فرصت‌های مناسبی برای همکاری دوطرف هستند.
تجارت تهاتری ایران و آفریقای‌جنوبی
ویکا کومالو، سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران با رئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست به بر‌گزاری نشست کمیسیون مشترک دو کشور بعد از وقفه‌‌‌‌‌‌ای طولانی، در آینده نزدیک اشاره و بر برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی برای استفاده بهینه از فرصت این نشست، تاکید شد. رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران اجرایی‌شدن تفاهم‌‌‌‌‌‌‎های گذشته بین دو کشور که همچنان روی زمینه مانده‌‌‌‌‌‌اند را بسیار مهم دانست. به گزارش اتاق ایران، غلامحسین شافعی ضمن اشاره به شرایط جغرافیایی این کشور و جایگاه آن در منطقه، افزود: بدون‌شک حضور تجار و سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران در آفریقای‌جنوبی می‌تواند بازار قابل‌توجهی از قاره آفریقا را در دسترس قرار دهد. در این بین با توجه به روابط سیاسی مناسب بین ایران و این کشور باید سعی کنیم سطح روابط اقتصادی را گسترش دهیم. متاسفانه در حال‌حاضر مناسبات تجاری در شرایط قابل‌دفاعی قرار ندارد.
او تلاش برای گسترش مناسبات را یکی از اولویت‌های امروز دولت ایران عنوان کرد و با نگاه به تلاش‌های سفیر آفریقای‌جنوبی در مسیرآشنایی با ظرفیت‌های استانی ایران طی سفرهای اخیر انجام‌شده، تصریح کرد: ایران توانمندی‌‌‌‌‌‌های خوبی برای تقویت سطح روابط در اختیار دارد و با توجه به این واقعیت باید برای تحقق اهداف تعیین‌شده در این رابطه تلاش‌های جدیدی کرد.
رئیس اتاق ایران بر‌گزاری نشست کمیسیون مشترک بین دو کشور در آینده نزدیک با توجه به وقفه‌‌‌‌‌‌ای که در این رابطه اتفاق افتاده است را امیدوارکننده توصیف کرد و افزود: در گذشته تفاهم‌‌‌‌‌‌های خوبی بین ایران و آفریقای‌جنوبی در جلسات کمیسیون‌‌‌‌‌‌ مشترک انجام شد که هیچ‌کدام تا به امروز اجرایی نشده است. باید برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی برای اجرایی‌شدن آنها را در اولویت کار کمیسیون پیش‌‌‌‌‌‌رو قرار دهیم. شافعی پیشنهاد داد: تبادل اطلاعاتی تا زمان بر‌گزاری کمیسیون مشترک بین کمیته مشترک ایران و آفریقای‌جنوبی و بخش اقتصادی سفارت آفریقای‌جنوبی در تهران صورت گیرد. از طرفی لازم است برای اجرایی‌شدن تفاهم‌‌‌‌‌‌های روی‌زمین‌مانده اولویت‌‌‌‌‌‌بندی صورت گیرد و طبق آن جلو رفته و زمینه عملیاتی‌شدن هر‌کدام را مهیا کنیم. در این مورد نیز بر‌گزاری کمیسیون مشترک فرصت خوبی است. بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران مبادله اطلاعات بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور به‌منظور آشنایی بین بخش‌خصوصی ایران و آفریقای‌جنوبی اهمیت بالایی دارد، بنابراین در این رابطه اتاق ایران آمادگی دارد که بعد از بر‌گزاری کمیسیون مشترک، هیاتی را به این کشور اعزام کند. در عین حال این آمادگی وجود دارد که هیاتی از اتاق بازرگانی این کشور به ایران سفر کند.
شافعی توجه به تجارت تهاتری بین ایران و آفریقای‌جنوبی را بسیار مهم خواند و بهره‌‌‌‌‌‌گیری از این روش در حوزه کشاورزی بین دو کشور را که مکمل یکدیگر هستند، امکان‌پذیر دانست. او برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی در این حوزه را خواستار شد. رئیس اتاق ایران علاوه‌بر انرژی و برق به حوزه‌هایی نظیر خدمات فنی‌مهندسی، زیرساخت‌‌‌‌‌‌ها، فلزات و فعالیت‌های معدنی، حمل‌‌‌‌‌‌نقل، دارو و تجهیزات پزشکی برای همکاری اشاره کرد.
اثر بنگاه‌های کوچک و متوسط
ویکا کومالو، سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران با نگاهی به برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی صورت‌گرفته برای بر‌گزاری کمیسیون مشترک، با اشاره به سفر رئیسی به این کشور گفت: اطمینان‌دارم در این سفر زمینه تعامل مسوولان دولتی دو کشور مهیا خواهد شد. او درباره تفاهم‌‌‌‌‌‌های انجام‌شده بین دو کشور که بالغ بر 23‌مورد است و تعداد قابل‌توجهی از آنها که هنوز اجرایی نشده‌‌‌‌‌‌اند، تاکید کرد: تفاهم‌‌‌‌‌‌های صورت‌گرفته باید مورد‌توجه قرار گیرند و در اسرع‌‌‌‌‌‌وقت عملیاتی شوند. این تفاهم‌‌‌‌‌‌ها خواست‌‌‌‌‌‌ها و علایق دو کشور برای توسعه روابط بین آنهاست، پس باید ملاک‌عمل قرار گیرند تا روابط را در بعد اقتصادی گسترش دهیم. سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران به فرصت‌هایی که در زمینه تجارت بین ایران و آفریقای‌جنوبی وجود دارد، اشاره و تاکید کرد: دولت‌های قبل در دو کشور هدف‌گذاری کردند که سطح روابط خود را تا سال‌2022 به 2‌میلیارد دلار برسانند که تا این هدف فاصله طولانی داریم. حال باید با همکاری و تعامل، زمینه تحقق این هدف را امکان‌پذیر کنیم.
به باور کومالو دو کشور تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک و متوسط دارند که تحت‌تاثیر تحریم‌های آمریکا هستند؛ اما فرصت‌هایی هم در اختیار دارند که نباید نسبت به آنها غافل باشیم؛ همان‌طور که آمارها نشان می‌دهد، تراز تجاری بین دو کشور رشد داشته و دلیل آن استفاده از ظرفیت بنگاه‌های کوچک و متوسط است. سفیر آفریقای‌جنوبی در تهران رشد سطح روابط تجاری را بیانگر امکان افزایش بیشتر آن دانست و خواستار همکاری بیشتر در این مسیر و پیدا کردن راهکارهای جدید شد.
او نیز معرفی و شناخته‌شدن برندهای دو کشور در کشور مقابل را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: در مسیر تجارت، مبادله هیات‌‌‌‌‌‌ها و افراد ضرورت دارد و از دل تعاملات و گفت‌وگوهاست که به اهداف و نیازهای یکدیگر پی می‌‌‌‌‌‌بریم. حال باید گفت آفریقای‌جنوبی در تولید برق دچار چالش‌های جدی است و در عین حال در ایران دانش فنی لازم برای بازسازی و نوسازی شبکه‌‌‌‌‌‌های تولید برق در آفریقای‌جنوبی وجود دارد، پس باید روی شکاف‌‌‌‌‌‌ها و خلأهای موجود در هر کشور و توانمندی‌‌‌‌‌‌های یکدیگر متمرکز شویم. کومالو بر لزوم دیدارها و گفت‌‌‌‌‌‌وگوهای مستمر و منظم به‌منظور پیشبرد اهداف تعریف‌شده، تاکید کرد.
--> اخبار مرتبط پیشنهاد حل مسائل مرزی در کمیته صادرات ستاد تسهیل 10 مرکز تجاری در آفریقا تا پایان سال تاسیس می‌شود عرضه‏‏‌های جدید در راه بورس انرژی آمادگی ایران برای همکاری با بلغارستان در حوزه انرژی انتخاب پیمانکار غیر ایرانی اولویت برخی مسوولان

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/709615/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

سیگنال مثبت به بورس تهران

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان به کجا می‌رسد؟

ارز حج 1403 تأمین شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

با 200 میلیون تومان چه خودرویی بخرم؟

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

نرخ ارز کشورهای عربی در ایران/ دینار عراق و درهم امارات چند؟

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

اشتغال 700 نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی