بازار آریا

آخرين مطالب

شاخص قیمتی تولیدکننده و مصرف‌کننده در چین طی ماه اوت در نرخی کمتر از پیش‌بینی‏‏‌ها قرار گرفت

کاهش تقاضا، تورم را در چین کاهش داد مقالات اقتصاد جهاني

کاهش تقاضا، تورم را در چین کاهش داد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی : تورم برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان چینی در ماه اوت کاهش داشت؛ اما بخشی از این عقبگرد تورمی نتیجه کاهش تقاضا متاثر از افول ساخت‌‌‌وساز و قرنطینه در این کشور رقم خورده است؛ بنابراین لزوما نشان‌دهنده بهبود وضعیت اقتصادی در چین نیست. در عین حال، با توجه به کاهش ارزش یوآن در مقابل دلار، بانک‌خلق چین نسبت به افزایش تورم مصرف‌کننده در ماه‌‌‌های پایانی سال هشدار می‌دهد. در این شرایط، اگرچه دولت چین نسبت به اعمال محرک مالی برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد وعده‌‌‌ می‌دهد؛ اما بانک‌خلق این کشور ترجیح می‌دهد که اعمال محرک‌‌‌ها را به‌آرامی اجرا کند تا از تبعات تورمی آن اطمینان یابد.
تورم در چین کنترل شد؟
داده‌‌‌های رسمی چین، از کاهش شاخص قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده در ماه اوت نسبت به ماه ژوئن خبر داد. در عین حال، این دو شاخص تورمی در این ماه با سرعتی کمتر از حد انتظار و پیش‌بینی تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز افزایش یافتند. براساس داده‌‌‌های منتشرشده از سوی اداره ملی آمار چین (NBS) که نهم سپتامبر منتشر شد، شاخص قیمت مصرف‌کننده CPI نسبت به اوت سال گذشته تنها 5/ 2درصد رشد داشت؛ این در حالی بود که این شاخص در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل افزایش 7/ 2درصدی را تجربه کرده بود. در عین حال، تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز، پیش‌بینی افزایش 8/ 2درصدی شاخص قیمت مصرف‌کننده برای ماه اوت را داشتند.
شاخص قیمت تولیدکننده در محل کارخانه (PPI) نیز برای ماه اوت نسبت به مدت مشابه سال قبل 3/ 2‌درصد افزایش یافت که این رقم پایین‌‌‌ترین نرخ آن پس از فوریه 2021 است. این شاخص در ماه ژوئیه رشد 2/ 4درصدی را به ثبت رسانده بود؛ بنابراین تولیدکنندگان چینی افت نرخ خوبی را طی ماه ژوئیه نسبت به ماه اوت تجربه کردند. در حالی شاخص PPI در این ماه برابر 3/ 2‌درصد اعلام شد که تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز رشد 1/ 3درصدی را برای آن پیش‌بینی کرده بودند.
کاهش تورم چین خوشایند نیست
در شرایطی که بسیاری از کشورهای دنیا با غول تورم و مهار آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، چین همچنان در مهار تورم موفق بوده است. با وجود این، برخی تحلیلگران، این موفقیت را برای دومین اقتصاد بزرگ جهان چندان مهم و بزرگ تلقی نمی‌‌‌کنند و تضعیف بخش ساخت‌‌‌وساز و اصرار دولت چین مبنی بر اعمال قرنطینه‌‌‌های سختگیرانه با هدف اتخاذ سیاست «کرونا صفر» باعث شده است تا بزرگ‌ترین اقتصاد کالامحور جهان دچار رکود شود که این موضوع عامل اصلی پایین‌ماندن تورم در چین است. در واقع مهار تورم به قیمت بروز رکود در اقتصاد حاصل شده است.
چینی‌‌‌ها با تورم ساختاریافته مواجه‌‌‌اند؟
بانک خلق چین (PBoC) در ماه اوت هشدار داد که کشورش با افزایش فشار تورم ساختاری مواجه است و تورم CPI ممکن است برای چند ماه در نیمه دوم سال از 3‌درصد فراتر رود. دولت چین تورم مصرف‌کننده کمتر از 3‌درصد را هدف‌گذاری کرده است. این در حالی است که این میزان به‌مراتب کمتر از تورم فعلی در سایر اقتصادهای بزرگ دنیاست.
تحلیلگران معتقدند، افزایش تورم مصرف‌کننده می‌‌‌تواند زمینه تسهیل سیاست انبساط پولی را در چین دشوار کند، این در حالی است که این کشور برای عبور از رکود به افزایش محرک‌‌‌های مالی نیاز دارد. بارکلیز در یادداشتی تحقیقاتی می‌‌‌گوید: «ریسک‌‌‌های مالی بالقوه در چین مانند عدم‌تمایل به بازپرداخت وام مسکن، عدم‌تمایل به اخذ وام مسکن جدید و رسوایی بانک‌های روستایی ممکن است بانک خلق چین را مجبور کند که نقدینگی مناسبی به اقتصاد تزریق کند تا با کاهش ریسک‌‌‌ها سازگار بماند.
افت ارزش یوآن و ریسک صعود تورم موادغذایی و انرژی در چین
قیمت موادغذایی در ماه اوت نسبت به زمان مشابه سال قبل رشد 1/ 6درصدی داشت که این رقم اندکی از میزان رشد نرخ مواد غذایی در ماه ژوئیه که برابر 3/ 6‌درصد بود، کمتر است. در عین حال، بهای گوشت خوک پس از رشد 2/ 20درصدی در ژوئیه، در این ماه افزایش 4/ 22درصدی داشت. قیمت خوک در چین بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشت خوک در جهان طی ماه‌‌‌های اخیر افزایش یافته است؛ زیرا کاهش گله‌‌‌های پرورشی که از سال گذشته آغاز شد، به‌تازگی تاثیر خود را بر افت قیمت در بازار گذاشته است. در عین حال Core CPI که بی‌‌‌ثباتی نرخ مواد غذایی و انرژی را نشان می‌دهد، نسبت به سال قبل 8/ 0درصد در ماه اوت افزایش داشت.
البته این شاخص نسبت به ماه ژوئیه بدون تغییر ماند. چین از بزرگ‌ترین واردکنندگان موادغذایی و انرژی در دنیاست؛ بنابراین کنترل بهای این محصولات در این کشور به‌مراتب دشوار‌تر از محصولاتی است که در داخل این کشور تولید می‌شود. اتخاذ سیاست انبساطی از سوی بانک‌خلق چین، در شرایطی که سایر بانک‌های مرکزی مهم و اثرگذار دنیا به اتخاذ سیاست انقباضی روی آورده‌‌‌اند، ریسک کاهش ارزش یوآن را به همراه دارد. این موضوع باعث می‌شود تا بهای کالاهای وارداتی برای چینی‌‌‌ها گران شود. در شرایطی که این کشور به واردات انرژی و موادغذایی وابسته است، افت ارزش یوآن ریسک رشد Core CPI را شدت می‌‌‌بخشد.
افول ساخت‌‌‌وساز؛ پاشنه‌‌‌آشیل اقتصاد چینی
تحلیلگران، بخشی از عقبگرد تورمی چین را ناشی از افول بخش ساخت‌وساز و مسکن در این کشور می‌‌‌دانند و معتقدند، این موضوع در کوتاه‌مدت به مهار تورم تولید در این کشور منجر شده که داده اقتصادی مثبتی تلقی می‌شود؛ اما ریسک تعطیلی و توقف واحدهای فولادی صنعتی را به‌شدت افزایش داده است. بخش ساخت‌‌‌وساز حدود 25‌درصد تولید ناخالص داخلی را در چین پشتیبانی می‌کند. آخرین برآوردها از کاهش 5/ 22درصدی فروش املاک در چین نسبت به زمان مشابه سال قبل حکایت دارد؛ بنابراین بخش مسکن که ظرف سال‌های گذشته از رشد اقتصادی چین حمایت کرده، به فاز رکود فرورفته است. در شرایطی که اقتصاد چین با چالش قرنطینه‌‌‌های سختگیرانه به‌‌‌منظور مهار ویروس کرونا مواجه است، بحران مسکن در این کشور می‌‌‌تواند احتمال فرورفتن اقتصاد این کشور در فاز رکود را به شکل جدی‌‌‌تری برای نیمه دوم سال 2022 مطرح کند.
در این شرایط، برخی تحلیلگران اتخاذ سیاست انبساطی از سوی بانک خلق چین را مهم‌ترین راهکار برون‌‌‌رفت اقتصاد این کشور از وضعیت رکود دانسته و معتقدند، اتخاذ سیاست انبساطی و اعمال محرک مالی در شرایطی که تورم در این کشور تحت کنترل است، امکان اعمال محرک در اقتصاد را تسهیل می‌کند. ظرف هفته‌‌‌های اخیر نیز بانک‌مرکزی چین برای احیای اقتصاد متزلزل این کشور، نرخ بهره اصلی را کاهش داد.با وجود این، برخی تحلیلگران بر این عقیده‌‌‌اند که حتی با وجود کاهش تورم در چین، سیاست انبساطی باید محتاطانه اتخاذ شود. در شرایطی که اغلب بانک‌های مرکزی دنیا به اجرای سیاست انقباضی برای مهار تورم روی آورده‌‌‌اند، اعمال محرک مالی بیش از حد می‌‌‌تواند با کاهش ارزش یوآن، زمینه تورم در بخش کالاهای وارداتی را فراهم کند.
--> اخبار مرتبط
بازگشت به عصر تورم‌های ماندگار تاثیر تورم فزاینده و بحران اقتصاد جهانی بر بازار پلی‌اتیلن چین و شرق آسیا کم محلی کامودیتی‏‏‏‏‏‏‌ها به انبساط پولی چین پیش بینی رشد منفی صادرات چین روند نقدینگی و تورم در دولت سیزدهم

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/706943/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

سیگنال مثبت به بورس تهران

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان به کجا می‌رسد؟

ارز حج 1403 تأمین شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

با 200 میلیون تومان چه خودرویی بخرم؟

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

نرخ ارز کشورهای عربی در ایران/ دینار عراق و درهم امارات چند؟

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

اشتغال 700 نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی