بازار آریا

آخرين مطالب

فایننشال‌تایمز بررسی کرد

سرگردانی سرمایه‏‏‌ها از رکود آمریکا تولید و تجارت

سرگردانی سرمایه‏‏‌ها از رکود آمریکا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - سارا بنی‌صدر : سرمایه‌گذاران خارجی برای پنج‌ماه متوالی که در طول تاریخ بی‌‌‌سابقه بوده است، پول خود را از بازارهای نوظهور خارج کرده‌‌‌اند؛ این امر گویای تاثیر ترس از رکود و افزایش نرخ‌های بهره بر اقتصادهای درحال توسعه است.
براساس گزارشی از فایننشال‌تایمز، داده‌‌‌های اولیه جمع‌آوری‌شده از سوی موسسه مالی بین‌المللی (IIF)، جریان خروجی فرامرزی از سوی سرمایه‌گذاران بین‌المللی در سهام اقتصادهای نوظهور و اوراق قرضه داخلی در ماه جاری به 5/ 10میلیارد دلار رسیده است. این جریان خروجی در طول پنج‌ماه گذشته از 38میلیارد دلار فراتر رفته، به طوری‌‌‌که طولانی‌ترین دوره خروج خالص سرمایه از زمان شروع ثبت آن در سال 2005 بوده است. ریسک خروج سرمایه از کشور به بحران مالی فزاینده در اقتصادهای درحال توسعه دامن زده است. سریلانکا در طول سه‌ماه گذشته نتوانسته است بدهی دولتی خود را پرداخت کند و بنگلادش و پاکستان برای دریافت کمک به صندوق بین‌المللی پول مراجعه کرده‌‌‌اند. سرمایه‌گذاران نگران هستند که کشورهای بیشتری در خطر قرار داشته باشند.
بسیاری از کشورهای درحال توسعه با درآمد کم و متوسط با کاهش ارز پول و افزایش هزینه‌‌‌های استقراض مواجه هستند که ناشی از افزایش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو و ترس از رکود در اقتصادهای پیشرفته بزرگ است. ایالات‌متحده آمریکا این هفته دومین کاهش در تولید سه‌ماهه خود را به ثبت رساند. کارتیک سانکاران، استراتژیست ارشد در کورپی (پرداخت بین‌المللی کمبریج) معتقد است بازارهای نوظهور سال بسیار پرفراز و نشیبی داشته‌‌‌اند. بر اساس داده‌‌‌های جی‌‌‌پی‌مورگان، سرمایه‌گذاران در سال‌جاری تاکنون 30 میلیارد دلار از صندوق‌های اوراق بهادار EM Forex خارج کرده‌‌‌اند. این صندوق‌ها در اوراقی که در بازاراهای سرمایه اقتصادهای پیشرفته صادر می‌‌‌شوند، سرمایه‌گذاری می‌کنند. براساس داده‌‌‌های جی‌‌‌پی مورگان که توسط فایننشال‌تایمز جمع‌‌‌آوری شده است، حداقل 20اوراق قرضه بازارهای نوظهور با بازده بیش از 10‌درصد در مقابل اوراق خزانه مشابه آمریکا درحال مبادله هستند. اسپردها (فاصله قیمتی) در چنین سطوح بالایی اغلب به عنوان شاخصی از استرس مالی شدید یا ریسک نکول در پرداخت بدهی در نظر گرفته می‌‌‌شوند. این مساله نشان‌دهنده تغییر شدید در اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به اواخر 2021 و اوایل 2022 است که بسیاری از سرمایه‌گذاران انتظار داشتند اقتصادهای نوظهور با قدرت از همه‌گیری بهبود یابند. از اواخر آوریل امسال نرخ‌های ارز و دیگر دارایی‌‌‌ها در بازارهای نوظهور صادرکننده کالاهای پایه، همچون برزیل و کلمبیا، به دلیل افزایش قیمت نفت که به دنبال تنش میان روسیه و اوکراین ایجاد شده است، عملکرد خوبی داشته‌‌‌اند. اما ترس از رکود جهانی و تورم، افزایش شدید نرخ بهره آمریکا و کاهش رشد اقتصادی چین، بسیاری از سرمایه‌گذاران را مجبور به خروج از دارایی‌‌‌های بازارهای نوظهور کرده است. جاناتان فورتون وارگاس، اقتصاددان موسسه مالی بین‌المللی، می‌‌‌گوید خروج سرمایه‌‌‌های فرامرزی به طور غیرعادی گسترده است؛ در حالی که قبلا جریان خروجی از یک‌منطقه تا حدی با جریان ورودی به منطقه دیگر تعدیل می‌‌‌شد.
تحلیلگران همچنین هشدار می‌دهند که احتمال چرخش شرایط بین‌المللی به نفع بازارهای نوظهور فعلا وجود ندارد. آدام ولف، اقتصاددان بازارهای نوظهور در شرکت تحقیقاتی ابسولوت استراتژی ریسرچ می‌‌‌گوید، به نظر می‌رسد موقعیت فدرال‌رزرو با چرخه‌های قبلی متفاوت است؛ چراکه این نهاد تمایل بیشتری به ریسک رکود اقتصادی آمریکا و بی‌ثبات کردن بازارهای مالی برای کاهش تورم دارد. او همچنین هشدار می‌دهد که نشانه‌‌‌های کمی مبنی بر بهبود اقتصادی در چین، بزرگ‌ترین بازار نوظهور جهان، وجود دارد. این مساله توانایی این کشور را برای ایجاد بهبود در بازار صادرات و سایر کشورهای درحال توسعه را که به عنوان منبع مالی به آن وابسته هستند محدود می‌کند.
به گفته ولف، سیستم مالی چین تحت فشار ناشی از کاهش رشد اقتصادی سال گذشته بوده است. عدم‌پرداخت بدهی از سوی سریلانکا بسیاری از سرمایه‌گذاران را به این فکر واداشته است که وام‌گیرنده بعدی که به سمت تجدید ساختار می‌رود چه کسی خواهد بود. به عنوان مثال اسپرد اوراق خزانه آمریکا نسبت به اوراق خارجی منتشرشده توسط غنا در سال‌جاری بیش از دوبرابر بوده است، چراکه در معرض ریسک تجدید ساختار قرار دارند. هزینه خدمات وام درحال از بین بردن ذخایر ارزی غناست که از 7/ 9 میلیارد دلار در پایان 2021 به 7/ 7 میلیارد دلار در پایان ماه ژوئن کاهش یافت.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/701880/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

صادرات حوزه غذایی کشور بسیار محدود است

یارانه نان را به جای نانوا به مردم بدهید

تداوم روند کاهشی مصرف سرانه فرآورده‌‌‌های گوشتی

رقابت نفسگیر منطقه‌ای در صنعت غذا

اجرای نمایش «کی با من پیتزا می‌پزه؟» برای کودکان

اجرای «مجنون آن لیلی» با روایت رشید کاکاوند

گردهمایی عامه‌پسندها پس از 30 سال

«فرداها» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

میراث سینماگر فقید

پل آهنی؛ نماد انقلاب صنعتی

70 سال تاخیر!

سهمیه ایتالیا، شاید 6 تیم

امروز؛ بهتر از بازی اول باش

دست‌های خالی در باواریا

چطور دفاع می‌کنید؟

احتمال سرمایه‌گذاری گلرنگ در تخفیفان

ارائه یک پلتفرم بانکداری دیجیتال برای کسب‌وکارها

دومین خروج بزرگ بنیانگذاران رقم می‌خورد؟

فرار سرمایه‌گذاران خطرپذیر از اژدهای سرخ

اثر تورمی در کمین تاکسی‏‏‌های اینترنتی؟

روز پایان اکسپو روز شروع فعالیت است

صنعت لوازم خانگی زیر ذره‌بین

راه گشایش ارزی برای تولید به قصد صادرات

مسیریابی بانک‌ بزرگ پس از ادغام

بازار جهانی - 1403/02/01

پلیمر خاورمیانه - 1403/02/01

زنجیره فولاد - 1403/02/01

پلیمر جهانی - 1403/02/01

بازار جهانی فلزات در مدار صعود

بانک مرکزی انتشار ایران‌چک 500هزارتومانی را تکذیب کرد

مخالفت انجمن اقتصاد ایران با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

آفت‌زدایی از فساد اداری

وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه

ادامه زیاندهی خودروساز ویتنامی

8 تا 10هزار خودروی برقی در راه است

احیای انرژی هسته‌‌‌‌ای در اروپا

افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی

لزوم واقع‌بینی در مسیر گذار انرژی

ظرفیت مغفول یک‌میلیارد دلاری

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

بازنگری میانجی در میانجی‌گری

چرا باید به نسل «زد» امیدوار بود؟

وتوی عضویت فلسطین در سازمان ملل

رسوب فایل فروش مسکن در منطقه 2 تهران

بازار - 1403/02/01

بهبود نامتوازن اقتصاد منطقه

نبض شاخص - 1403/02/01

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی